Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 06 December 2011 - 10:39 PM

tihomir.s.t ,зарадвай ни с нови снимки на малкия набдит.

ПП. lidiya,по-спокойно...най-малкото човекът заслужава уважение,че се е постарал да го напише на български.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 06 December 2011 - 11:25 PM

Публикувано: 07 December 2011 - 01:42 PM
LilTed, в 06 December 2011 - 10:39 PM, написа:

tihomir.s.t ,зарадвай ни с нови снимки на малкия набдит.

ПП. lidiya,по-спокойно...най-малкото човекът заслужава уважение,че се е постарал да го напише на български.

Скоро !

Публикувано: 10 December 2011 - 02:09 PM
Публикувано: 12 December 2011 - 07:25 PM

По онова,което виждам,съдя за онова,което е скрито.По това,което е било,преценявам онова ,което ще бъде...
удзъ
Публикувано: 12 December 2011 - 07:48 PM
Относно плаката по-горе, много е тъжно, но е реалност, че има 1 цяло клубно кучило с тежка степен на дисплазия и положителен тест за бруцелоза, в резултат на неспазване на елементарни развъдни правила. 6 семейства в момента се чудят как да лекуват кучетата си..
Публикувано: 12 December 2011 - 10:37 PM
Vesela_5, в 12 December 2011 - 07:48 PM, написа:
Относно плаката по-горе, много е тъжно, но е реалност, че има 1 цяло клубно кучило с тежка степен на дисплазия и положителен тест за бруцелоза, в резултат на неспазване на елементарни развъдни правила. 6 семейства в момента се чудят как да лекуват кучетата си..
Понякога многорекламирания продукт се оказва боклук, но все пак всеки сам решава
какво и от къде да си купува. Също така и сам преценява - аджеба туй дето струва много
повече парички от другото на пазара, дали е по-качествено или накрая няма да се окаже талаш...
Публикувано: 12 December 2011 - 11:20 PM
Единственото, което мога да направя е да посъветвам бъдещите собственици на АСТ да не се прехласват от титли, оценки и реклама, а да изискват документи - тест за атаксия, сертификат за степен на тазобедрена дисплазия, актуален тест за бруцелоза, по възможност ЕКГ, изследване на функцията на щитовидната жлеза.. Съветвам ги да не вярват на обещания, да не вярват когато едно куче на 2 месеца се продава за "шоу клас" и изобщо много да внимават.
Публикувано: 12 December 2011 - 11:27 PM
Значи тази кучка ако е бруцелозна, то е трябвало да зарази всяко куче
което я е покривало. Бигрис Тигрис и Галакси как са я покривали, естествено
или узкуствено? Защото ако са я заплождали как си му е реда, то те трябваше да
са оставали стерилни след това и повече никой да не произведе малки от въпросните...
Публикувано: 12 December 2011 - 11:47 PM
Vesela_5, в 12 December 2011 - 11:20 PM, написа:
Единственото, което мога да направя е да посъветвам бъдещите собственици на АСТ да не се прехласват от титли, оценки и реклама, а да изискват документи - тест за атаксия, сертификат за степен на тазобедрена дисплазия, актуален тест за бруцелоза, по възможност ЕКГ, изследване на фукнцията на щитовидната жлеза.. Съветвам ги да не вярват на обещания, да не вярват когато едно куче на 2 месеца се продава за "шоу клас" и изобщо много да внимават.
Весела, би ли споделила твоите кучета, които продаваш, кои от горепосочените документи имат?
Баща им чист ли е от атаксия, носител или засегнат?
Има ли изследване на тазобедрените стави? А на лакътните?
Публикувано: 13 December 2011 - 12:12 AM
Димо, ще ти споделя за моите кучета. Имам 3 продадени кученца на символична цена, 2 подарени и 1 при мен. В организацията, в която членувам не е задължително да се прави тест за атаксия и тест за дисплазия. Независимо от това съм тествала моята кучка и 1 кученце. Клуба не е задължил собствениците на мъжкото куче да го тестват за дисплазия или атаксия. Следователно съм поела риск. Кучетата са на 9 месеца вече и не са сакати куцащи животни. Не съм подвела и излъгала семействата взели кученце от мен.
Но, за да бъда честна, отчитам липсата на такива изследвания за грешка и пропуск от моя страна, защото дори не съм си и помисляла и в най-смелите ми представи, че е възможно някой да произведе цяло кучило бруцелозни кучета. Бруцелозата сама по себе си подпомага съсипването на ставите на тия млади кучета. На това отгоре е зооноза и може да се предаде и на човек, а последиците са много неприятни.
Нещата, които написах по-горе като изследвания биха помогнали да се произведе максимално здраво кучило. Ти имаш ли представа колко кучила в БККАСТ са родени през последните години, в които родителите нямат изследване за ТБ? Отделно, не се е провеждало Общо събрание на БККАСТ, където да се гласува теста за атаксия да е задължителен. Знаеш ли кой е правил последно тестове за бруцелоза преди заплождане? Правилния отговор е - никой.
И много добре знаеш защо е така, защото няма клуб като хората, и няма ясни правила. Димо, ти пълноправен член ли си на БККАСТ, приет ли си на Общо събрание? Издаде ли ти Антоанета родословията или те мота сто години и те пържи на бавен огън? А през това време тя си продава бруцелозни кученца с Е-степен на тазобедрена дисплазия.