Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#3921 Потребителят е офлайн   tihomir.s.t Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 December 2011 - 08:42 PM

За да присъстваш като зрител трябва ли да правиш някакви заявки или може на място да си купиш билет ? Ако дотогава хендлерските ми умения са на ниво може да се включим в пъпи класа :ab_041: :af_089:

#3922 Потребителят е офлайн   zoo borsa antoaneta penkov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 December 2011 - 02:09 PM

Пожелавам Ви Весели празници с Вашите любимци във ветеринарните клиники.
Поздрави от зооборса Angel's staff Антоанета Пенкова - Литова

За закупилите домашен любимец по време на коледните празници , ще има допълнителни резервни части !

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3923 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2011 - 02:40 PM

Наглостта и безочието ти нямат край. Много с.......и тъпо/а . :db_046:

#3924 Потребителят е офлайн   spasov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2011 - 07:25 PM

някой ще ми обясни ли какво става в амстаф-отбора,има клуб към брфк на развъждащите породата,но има и доста развъждащи дето не са в клуба....аз си взех кутре,което не е към клуба....та на въпроса ,обяснете ми какво се случва в клуба на АСТ в България?
User's Signature

По онова,което виждам,съдя за онова,което е скрито.По това,което е било,преценявам онова ,което ще бъде...
удзъ

#3925 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 12 December 2011 - 07:48 PM

Положението е доста сложно и е трудно за обяснение. 2 от развъдниците на АСТ към БРФК не могат вече месеци да си получат родословията на произведени от тях кученца, Председателката им ги бави по необясними причини и не им ги издава. Причина няма или може би има, но не е свързана със самия клуб, но по този начин тя демонстрира властта и правомощията си. Поради същата тази причина има развъждащи извън клуба, които членуват в чуждестранни киноложки дружества и доколкото зная нямат такива проблеми. Тъжно е, че няма реално действащ национален клуб, който да обединява любителите на породата... Затова всичко е хаотично и всеки прави каквото си знае.

Относно плаката по-горе, много е тъжно, но е реалност, че има 1 цяло клубно кучило с тежка степен на дисплазия и положителен тест за бруцелоза, в резултат на неспазване на елементарни развъдни правила. 6 семейства в момента се чудят как да лекуват кучетата си..

#3926 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2011 - 10:37 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 12 December 2011 - 07:48 PM, написа:

Положението е доста сложно и е трудно за обяснение. 2 от развъдниците на АСТ към БРФК не могат вече месеци да си получат родословията на произведени от тях кученца, Председателката им ги бави по необясними причини и не им ги издава. Причина няма или може би има, но не е свързана със самия клуб, но по този начин тя демонстрира властта и правомощията си. Поради същата тази причина има развъждащи извън клуба, които членуват в чуждестранни киноложки дружества и доколкото зная нямат такива проблеми. Тъжно е, че няма реално действащ национален клуб, който да обединява любителите на породата... Затова всичко е хаотично и всеки прави каквото си знае.

Относно плаката по-горе, много е тъжно, но е реалност, че има 1 цяло клубно кучило с тежка степен на дисплазия и положителен тест за бруцелоза, в резултат на неспазване на елементарни развъдни правила. 6 семейства в момента се чудят как да лекуват кучетата си..

Понякога многорекламирания продукт се оказва боклук, но все пак всеки сам решава
какво и от къде да си купува. Също така и сам преценява - аджеба туй дето струва много
повече парички от другото на пазара, дали е по-качествено или накрая няма да се окаже талаш...
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#3927 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 December 2011 - 11:20 PM

Тихомире не ми е много приятно, когато използваш термините "пазар", "парички" и "талаш". Първо кучетата са живи същества, и няма значение дали едно куче струва 200 или 2000лв, то изисква еднакви грижи и заслужава еднакво внимание. Второ, Антоанета незнам дали ти е разказвала как е "лекувала" женско куче от бруцелоза, и незнам защо никой не я е осведомил, че кучето остава доживотен заразоносител на тази болест и резултата е цяло кучило от бруцелозни кученца. До тук добре, въпроса е как един начинаещ любител на породата да различи "качеството" от "талаша"? Може би трябва да се допита до врачка, да хвърли карти и боб или да се моли на Бог да не му се падне сакато куче?

Единственото, което мога да направя е да посъветвам бъдещите собственици на АСТ да не се прехласват от титли, оценки и реклама, а да изискват документи - тест за атаксия, сертификат за степен на тазобедрена дисплазия, актуален тест за бруцелоза, по възможност ЕКГ, изследване на функцията на щитовидната жлеза.. Съветвам ги да не вярват на обещания, да не вярват когато едно куче на 2 месеца се продава за "шоу клас" и изобщо много да внимават.

#3928 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 12 December 2011 - 11:27 PM

Виж сега, специално за бруцелозата не съм никак съгласен с теб!

Значи тази кучка ако е бруцелозна, то е трябвало да зарази всяко куче
което я е покривало. Бигрис Тигрис и Галакси как са я покривали, естествено
или узкуствено? Защото ако са я заплождали как си му е реда, то те трябваше да
са оставали стерилни след това и повече никой да не произведе малки от въпросните...
User's Signature

Качена снимка

#3929 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 December 2011 - 11:47 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 12 December 2011 - 11:20 PM, написа:

Единственото, което мога да направя е да посъветвам бъдещите собственици на АСТ да не се прехласват от титли, оценки и реклама, а да изискват документи - тест за атаксия, сертификат за степен на тазобедрена дисплазия, актуален тест за бруцелоза, по възможност ЕКГ, изследване на фукнцията на щитовидната жлеза.. Съветвам ги да не вярват на обещания, да не вярват когато едно куче на 2 месеца се продава за "шоу клас" и изобщо много да внимават.

Весела, би ли споделила твоите кучета, които продаваш, кои от горепосочените документи имат?
Баща им чист ли е от атаксия, носител или засегнат?
Има ли изследване на тазобедрените стави? А на лакътните?
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#3930 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 December 2011 - 12:12 AM

Много интересни въпроси ми повдигаш. С Галакси заплождането е било изкуствено.

Димо, ще ти споделя за моите кучета. Имам 3 продадени кученца на символична цена, 2 подарени и 1 при мен. В организацията, в която членувам не е задължително да се прави тест за атаксия и тест за дисплазия. Независимо от това съм тествала моята кучка и 1 кученце. Клуба не е задължил собствениците на мъжкото куче да го тестват за дисплазия или атаксия. Следователно съм поела риск. Кучетата са на 9 месеца вече и не са сакати куцащи животни. Не съм подвела и излъгала семействата взели кученце от мен.
Но, за да бъда честна, отчитам липсата на такива изследвания за грешка и пропуск от моя страна, защото дори не съм си и помисляла и в най-смелите ми представи, че е възможно някой да произведе цяло кучило бруцелозни кучета. Бруцелозата сама по себе си подпомага съсипването на ставите на тия млади кучета. На това отгоре е зооноза и може да се предаде и на човек, а последиците са много неприятни.

Нещата, които написах по-горе като изследвания биха помогнали да се произведе максимално здраво кучило. Ти имаш ли представа колко кучила в БККАСТ са родени през последните години, в които родителите нямат изследване за ТБ? Отделно, не се е провеждало Общо събрание на БККАСТ, където да се гласува теста за атаксия да е задължителен. Знаеш ли кой е правил последно тестове за бруцелоза преди заплождане? Правилния отговор е - никой.

И много добре знаеш защо е така, защото няма клуб като хората, и няма ясни правила. Димо, ти пълноправен член ли си на БККАСТ, приет ли си на Общо събрание? Издаде ли ти Антоанета родословията или те мота сто години и те пържи на бавен огън? А през това време тя си продава бруцелозни кученца с Е-степен на тазобедрена дисплазия.

#3931 Потребителят е офлайн   Drajen Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:AST

Публикувано: 13 December 2011 - 12:45 AM

Димо - имаш ли тестове за бруцелоза ?
Бизнеса много добре върви на г-ца Литовка , като продава за 1200 евро болни увредени животни ! Това наричам аз развъдник- Aболен Стаф !

#3932 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 December 2011 - 12:53 AM

Не се крий зад клубове и липсата на правила в тях!
Ти риск не си поела - риска е за собствениците на малките! Дано имат късмет.
Питаш кой е последния правил тест за бруцелоза тук. Ами може би съм аз. И бащата на малките ми има такъв. След като знаеш, че е зооноза и може да застраши здравето на собствениците на малките, ти защо не направи тест ?!?

Не можем да се крием зад липсата на задължения за тестове в един или друг клуб. Това е въпрос и на морал.
Тези въпроса отправям директно към теб, макар че и други могат и трябва да бъдат питани същото. Ама те се правят на луди и си траят, а ти си тръгнала да даваш ъкъл за неща, които сама не си свършила.

Аз нали съм си прост, направих тестове и за тазобедрена дисплазия, и на лактите, и за бруцелоза...
Кучката ми е чиста от атаксия и през ум не ми е минало да използвам за заплождане мъжки с увредени гени - носител или засегнат от атаксия. Правя го защото АЗ смятам, че така е правилно, а не защото един или друг клуб има или няма такива изисквания! Не си играя на Господ и не прехвърлям риска върху собствениците на малките, защото тези хора най-често при покупката хабер си нямат от тези заболявания.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#3933 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 December 2011 - 12:59 AM

Показване на мнениетоDrajen, в 13 December 2011 - 12:45 AM, написа:

Димо - имаш ли тестове за бруцелоза ?
Бизнеса много добре върви на г-ца Литовка , като продава за 1200 евро болни увредени животни ! Това наричам аз развъдник- Aболен Стаф !

Имам Drajen, аз съм правил на моята, а Хана Брезинова /Tipits z Hahky/ направи пълни изследвания на бащата. Месец преди заплождането тя изпрати замразена сперма от него в САЩ, а там не е като на Балканите - държи се на изследванията.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#3934 Потребителят е офлайн   toshko18 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 06:08 AM

Добро утро на всички Качена снимка
Една вечер да отсъствам, а какви интересни неща излезли наяве...

Показване на мнениетоVesela_5, в 12 December 2011 - 11:20 PM, написа:

кучетата са живи същества, и няма значение дали едно куче струва 200 или 2000лв

Тук съм напълно съгласен с теб...

Показване на мнениетоVesela_5, в 13 December 2011 - 12:12 AM, написа:

Имам 3 продадени кученца на символична цена, 2 подарени и 1 при мен.

След близо час нещата се променят... нали нямаше значение дали кучето е продадено на висока цена, подарено и т.н.

Директен въпрос към Весела:
Има ли значение за каква сума е продадено болното куче или болното си е болно независимо от цената?
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3935 Потребителят е офлайн   toshko18 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 06:32 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 13 December 2011 - 12:12 AM, написа:

Кучетата са на 9 месеца вече и не са сакати куцащи животни. Не съм подвела и излъгала семействата взели кученце от мен.

Ако разбирам правилно бащата не е тестван за Атаксия, нито за дисплазия, и никой от двамата родители не е тестван за бруцелоза.

Как можеш да си сигурна, че не си подвела или излъгала семействата след като самата ти не знаеш статуса на родителите?
Или си мислиш, че понеже са продадени на символична цена или подарени означава, че собствениците не могат да имат никакви претенции (по тази логика ако бяха продадени за Х000 лева нещата щяха да стоят другояче)?

Дисплазия, Атаксия и Бруцелоза не могат да се диагностицират с просто око. За целта има създадени тестове

Пожелавам всичко да е наред с малките и искренно се надявам да са здарви, знаеш, че го казвам от сърце...
Но след като ти самата пишеш с такъв патос за изследванията и против титлите, а се оказва, че първото ти и единственно кучило не е тествано... Изненадан съм меко казано

А това, че клуба не изисквал изследванията беше неуспешен опит. Ще повторя казаното от dimo: "Не можем да се крием зад липсата на задължения за тестове в един или друг клуб. Това е въпрос и на морал."
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3936 Потребителят е офлайн   Drajen Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:AST

Публикувано: 13 December 2011 - 09:31 AM

Български стаф живее в Америка :flagbg:
Голямо постижение за българската кинология.

#3937 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 December 2011 - 12:54 PM

Благодаря за мнението на всички. Мислех да пиша снощи, но както казват хората, утрото е по-мъдро от вечерта и май са прави.
Благодаря на Димо и на Тошко за мненията, защото те са единствените които имат право да се включат в този разговор, тъй като са единствените, които имат тествани за всичко кучета. Но, Димо, не ми харесва тона, който ми държиш, все едно се караш на дъщеря си.
Отново повтарям, че с кучилото ми не съм нарушила клубните правила в клуба, в който членувам. Кучката ми има отрицателен тест за бруцелоза, изследвана е за атаксия, имам и снимка на тазобедрените стави но без официално становище. Но! Това не променя факта, че отчитам действията си за грешка и пропуск.
Защото аз докоснах тия малки кученца, видях какво е да се грижиш за тях, да мислиш за тях, да се притесняваш. И ако нещо стане с някое кученце, съм готова да поема цялата отговорност за действията си.
И искам да подчертая дебело, че ако имам друго кучило нещата изобщо няма да се случат така. Планирала съм изследване за тазобедрена и лакътна дисплазия, ще направя ехокардиография на кучката и изследване на функцията на щитовидната жлеза. Моля разберете ме, аз обожавам кучетата от тази порода и не искам да се крия зад клубове и да тръгна в грешна посока.

Цитат

Български стаф живее в Америка :flagbg:
Голямо постижение за българската кинология.

Това наистина е голямо постижение, с което аз лично се гордея!

#3938 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 December 2011 - 03:13 PM

Да кажеш само половината истина е по-лошо и от лъжа.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#3939 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 03:34 PM

Понеже аз не тествам за атаксия и дисплазии, според Весела нямам право
да пиша и може би е права в това. Обаче по същата логика Весе и ти не трябва
да заклеимяваш другите, защото и ти си заплодила на куче с неясен статус и може би
си също толкова грешна колкото "ония другите" и мене. Недей тъй зло да насъскваш хората...
User's Signature

Качена снимка

#3940 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 December 2011 - 05:33 PM

Не, Тихомире, имаш право да пишеш разбира се. Но тъй като Димо е нападнал всички, които не са тествали, в това число аз, ти и още хора, той ще те подкара и теб по тая тема. Аз не мога да накарам никой, с вилата във врата му, да си тества кучето за каквото и да било. Колко човека в България имат мъжко куче с всички тестове? А колко имат женско с всички тестове???? И още нещо, ако намеря мъжко куче с всички тестове и фенотипа му не ми харесва, какво правим?

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни