Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 01 November 2012 - 08:34 PM
LilTed, в 01 November 2012 - 03:58 PM, написа:
Сравняваш 3 мъжки с 1 женска!

Иначе принципно си права. От осемдесетте години насам развъждането на породата навлиза в кофти направления. От една страна това се дължи на голямата популярност, която води до повишено търсене. От друга страна породата става популярна и в Европа - там където няма традиции в нейното развъждане, няма и подготвени съдии. То и сега не е много по-добре май.
Публикувано: 02 November 2012 - 12:23 AM

около '80

В наши дни

И пес за сравнение...
.jpg)
dimo, надали има значение мъжко или женско е,за да се видят "страхотните" линии на сегашните шампиончета....

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 02 November 2012 - 12:52 AM
Публикувано: 02 November 2012 - 10:06 AM
Vesela_5, в 02 November 2012 - 12:52 AM, написа:
Весела, когато специално за външния вид и двигателите на VW направят стандарт, тогава и в твоя пример ще има смисъл.
Моля те, кажи кое от кучетата горе е "без стоп" ?
Лично аз предполагам, че ти бъркаш термина "стоп" с височината и формата на задната част на черепа на кучето.
Публикувано: 02 November 2012 - 01:47 PM
Не знам къде не виждаш стоп...в Мечката ли, в Полярната мечка или в кучката от Уилинууд? Повечето кучета тук си имат добро заъгляване,'щото. Нашите са си страшни с прекалено късите опашки, с увисналите бърни,с излишната кожа.
Това,че не се харесват на балканците,защото не са тукашния тип, не ги прави лоши кучета.

Хубава е дискусията,всеки си изказва мнението,но да сравняваш National Specialty Winners с нашите си и да даваш предимство на вторите...

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 02 November 2012 - 02:30 PM
LilTed, в 02 November 2012 - 11:47 AM, написа:
Доколкото съм запозната, ти нямаш такова куче и ги гледаш само по снимки. А на мен нито ми знаеш вкуса, нито на кое давам предимство. Виждам само осран форум със снимки на най-грозните представители на породата.
Публикувано: 02 November 2012 - 02:57 PM
Коленно преклонно си посипвам главата с пепел!
Щом смяташ форума за изцапан - нека Мод да ми изтрие постовете,ще съм му благодарна!

Публикувано: 02 November 2012 - 03:09 PM
Не беше толкова отдавна времето, когато и ти нямаше куче, но коментираше стафове тук, в този същия форум. Защо сега другите да не могат да го правят?
Да наречеш тези кучета "най-грозните представители на породата" - или нищо не разбираш от стафове, или са ти лабави нервите нещо.
По въпроса за осирането ...
Публикувано: 02 November 2012 - 03:24 PM
Публикувано: 02 November 2012 - 04:27 PM
В една от съседните теми - Стандарт на породата преди години качих една помагало, създадено от Американския Амстаф клуб, което се използва и за обучение на техните съдии. Прикачения файл е част от него, а цялата студия е в посочената тема.