Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 09 August 2009 - 11:53 AM
Не искам да бъда крайна или груба, но след първата си среща с председателката на клуба решихме , че нямаме толкова нерви, търпение и разбиране .....................Не съм обидила кучето на никой, че да търпя някой да го прави с мойто.............
Предполагам, че всички разбрахте пестеливите ми думи.....................
Пожелаваме успехи и победи по изложби на всички и много търпение с ръководството на БККАСТ в България!!!!!

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"
Публикувано: 09 August 2009 - 12:06 PM

Публикувано: 09 August 2009 - 12:24 PM
Предполагам, че всички разбрахте пестеливите ми думи.....................
Пожелаваме успехи и победи по изложби на всички и много търпение с ръководството на БККАСТ в България!!!!!
Пак е пресилила нещата..

Хич да не ви пука, кученцето ви изглежда страхотно. Пускайте повече снимки, а Jay - вие пускайте на братчето му Хектор.
Публикувано: 09 August 2009 - 01:24 PM

Не съжеляваме, защото кучето така ни харесва много повече - въпрос на мнение. След като няма изгледи за нормална комуникация няма да има и развитие в диалозите....изложбите и развъждането.
Както казвате и вие намират се и други алтернативни решения с които поне няма да се нервираме НАДЯВАМ СЕ!

Благодаря на всички за разбирането и хубавите думи! Радвам се че мислите така!

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"
Публикувано: 09 August 2009 - 01:41 PM
Само демонстрация! Значи ако си запиша кучето у сръбско, резна му ушетата, няма да има проблем да заплождам БГ кучки, така ли излиза? Гледам и тук в този форум, примерите и шампионите дето пускате, м че те само с кълцани уши бре?!?! Яяя вземете и вие се разберете ЗА или ПРОТИВ!

Публикувано: 09 August 2009 - 03:17 PM
Колкото до изложбите - за съжаление това е масова практика в последно време и доста започва да се държи на това. Младите кучета с купирани уши не се класират добре в страните, където има такава забрана. У нас също има, но какно видяхме не се спазва. Ако се спазваше на едно от морските специалки имаше едно съвсем малко куче от Сърбия, което е трябвало да бъде дисквалифицирано според мен на това основание. Това обаче не се случи...
За управата на БККАСТ не ми се говори просто. Обширна и необятна тема. Определено обаче не са от тези, които обичат конкуренция и ако може да я няма ще е супер. Ето това е пак по български. Останалото няма да го коментирам, не защото нямам думи, а защото си има вече отделна тема за това. Освен тази причина тук все пак не е клубен форум, а сме се събрали любители на тази порода и всеки, които я обича е добре дошъл, пък включително и те - роководството и членовете на БККАСТ.
Аз също се надявам да видя повечко снимки и информация за малките сладури.
Публикувано: 09 August 2009 - 04:01 PM

Публикувано: 09 August 2009 - 04:40 PM
По-добре да не са купирани, но могат да бъдат и купирани.Некупираните уши трябва да бъдат къси и във вид на роза или полуизправени.Изцяло увисналите уши са дефект.
из стандарта,
не знам обаче защо общото мнение, че полуизправените са клепари и не бива да са така

и другия въпрос, ако са добре поставени и не къси - ко праиме? или колко къси трябва да са? хахахаха...

Публикувано: 09 August 2009 - 06:30 PM
Това, че не съм привърженик на купиране на ушите, не означава задължително, че приемам и този начин на "оформяне на стандартни уши". Не приемам причиняването на болка по никакъв начин! Доколкото си спомням някъде тук по тази тема имаше публикации как става оформянето на уши без да се чупи хрущяла изпозват се лепенки примерно....

Публикувано: 09 August 2009 - 06:31 PM
По-добре да не са купирани, но могат да бъдат и купирани.Некупираните уши трябва да бъдат къси и във вид на роза или полуизправени.Изцяло увисналите уши са дефект.
из стандарта,
не знам обаче защо общото мнение, че полуизправените са клепари и не бива да са така

и другия въпрос, ако са добре поставени и не къси - ко праиме? или колко къси трябва да са? хахахаха...
Въпрос на тълкувание на стандарта и вижданията на съдещия....

Публикувано: 09 August 2009 - 07:32 PM

Публикувано: 09 August 2009 - 09:10 PM

Публикувано: 10 August 2009 - 09:46 PM