Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#2301 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 17 December 2009 - 03:27 PM

Цитат(Bluray_dog @ Dec 17 2009, 01:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моята позиция е че има ЕДИН СТАНДАРТ
и кучето или отговаря на него,или не.

...тук две мнения по въпроса НЯМА и не може да има ns22.gif; нали знаеш къде се намира идеалното куче, което отговаря точно на стандарта - ами вътре в СТАНДАРТА ab_041.gif , отвън в ринга ще видиш такива, които максимално се доближават до стандарта и такива, които се отдалечават...

Цитат
Това с типовете е като "алтернативно
извинение",

...а, това е несериозно изказване, въпреки горещата актуалност на думата алтернатива ab_041.gif ! Да отричаш понятието ТИП в кинологията е по детски несериозно; ТИП-ът не може да бъде извинение за екстериора- да определиш типа означава да класифицираш по определен признак, сиреч изключително добро познаване на характеристиките необходими за класификация по един или друг признак! За истинският експерт - ТИП това е указател в оценката. Типът е дефинитивна величина за съотношението и пропорциите в екстериора на кучето! И пак ти казвам, само срещу 25 USD + доставката се сдобиваш с безценни материали и то чийто издател е AKC, пък ти ходи да обориш създателят на породата, чи видиш ли нямало тип стафф, а типът бил само, за да се 'доизяснява нещо'... wink.gif

#2302 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 December 2009 - 03:35 PM

Създател на породата - кой?
За истинския експерт няма тип -
има пропорционално куче,
отговарящо или не на стандарта и в
частност на неговите тълкувания на
стандарта.
Добра долна,горна линия / гръб /,
Добри предни,задни ъгли,добра глава,
здрава костна система и т.н.
Не съм чувал до сега на киноложка изложба
да бъде записано в оценката на животното :
"бул тип,или териер тип куче с ......."
Нищо не споменахме за това:

Цитат
,за да се доизясни,че все пак
видиш ли,даденото животно нищо,че е с
по тънки кости и издължена муцунка - то
така трябва да бъде - водило се териер тип

Фех - ae_085.gif

#2303 Guest_LucaB_*

Публикувано: 17 December 2009 - 04:04 PM

Цитат(Bluray_dog @ Dec 17 2009, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За истинския експерт няма тип -
има пропорционално куче,
отговарящо или не на стандарта и в
частност на неговите тълкувания на
стандарта.
Добра долна,горна линия / гръб /,
Добри предни,задни ъгли,добра глава,
здрава костна система и т.н.
Фех - ae_085.gif

...Всичко, което си написал е точно така, с изключение на това, че 'за истинският експерт нямало тип' - точно обратното: за ИСТИНСКИЯ специалист по порода, понятието ТИП е важен класифицираш елемент! Останалите неща, които пишеш, никой не ги отрича, май в нет-общуването често комуникацията е асинхронна по ред причини! Иначе за понятието ТИП има многооооо какво да се пише- ами, те специалистите са изписали доста и тук пак ще те върна към образователните материали цитирани по-горе от мен, защото пред тях, моето и твое мнение едва ли са меродавни ae_085.gif ! Мисля, че много по- полезно би било да обсъждаме морфологичния тип при отделните кръвни линии например, отколкото да оспорваме неоспорими факти- те няма да спрат да съществуват само защото някой ги отрича!

#2304 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 04:18 PM

LucaB прочетете това си Ваше изказване и ще видите, че си противоречите.
Цитат(LucaB @ Dec 17 2009, 03:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...
ТИП-ът не може да бъде извинение за екстериора- да определиш типа означава да класифицираш по определен признак, сиреч изключително добро познаване на характеристиките необходими за класификация по един или друг признак! За истинският експерт - ТИП това е указател в оценката. Типът е дефинитивна величина за съотношението и пропорциите в екстериора на кучето! ...

За стандарта на породата АСТ има един тип. От там на татък това, че за различните, често проявяващи се отклонения от него, в разговорната реч се използва като терминология отново понятието тип, не означава, че АСТ има териер, бул, стар или прочие тип за стандарта. Тези така да се каже термини се използват за да се олесни описанието на дадени отклонение от стандарта.
Надявам се правите разлика между меродавността на ТИП като понятие и част от стандарта и знаете какво се влага в него, когато съдията напише "типична глава" да речем и какво се влага като понятие когато, двама любители си говорят и обясняват, че дадено куче е териер тип. Надява се също така разбирате, че меродавния за стандарта, съответо и най-желан не е териер, бул или прочее тип, а точно стандартния такъв.
User's Signature

Качена снимка

#2305 Guest_LucaB_*

Публикувано: 17 December 2009 - 04:47 PM

...дъвчем едни и същи неща на различни езици, всеки изхождащ от своето убеждение, но не всеки зачитащ чуждото мнение, в което няма нищо престъпно, но и нищо съзидателно и творческо! Видяха се позициите по този въпрос - видя се че няма смисъл да се убеждаваме откъде изгрява слънцето, то това е ясно на всички, разногласията ще дойдат от това как изгрява- видя се вече ab_041.gif... и да спорим обаче няма да го преместим! Аз не пледирам за всичкознание, напротив чета и се уча във всеки удобен момент, защото знам че един живот не стига да научим всичко онова, което бихме желали...

Цитат
и какво се влага като понятие когато, двама любители си говорят и обясняват, че дадено куче е териер тип.

Наздраве за 'любители' като Анна Николас, Сара Фостър, Джоузеф Яниш, д-р Карл Семенчич и много други такива- туко виж седна като пиле да уча кокошката как се снасят яйца ....

#2306 Guest_LucaB_*

Публикувано: 17 December 2009 - 05:05 PM

За финал, ето и фрагменти от статията на Staffordshire Terrier Club of America

Прикачени файлове

#2307 Guest_LucaB_*

Публикувано: 17 December 2009 - 05:46 PM

...към този Стандарт МФК №286 - 03.09.1996г. идеално могат да се доближат кучета, както от единия така и от другия тип, разбира се зависи от тежестта на целия комплексен набор от признаци, който е индивидуален за всяко куче и от ред още неща, за което са създадени екстериорните изложби- ВАЖЕН СЕЛЕКЦИОНЕН ЕЛЕМЕНТ В КИНОЛОГИЯТА, където най- голямата отговорност се пада на съдията, чиято веща експертиза трябва да посочи, кое куче как се доближава до стандарта- тема безкрай .... tb_195.gif

#2308 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 05:49 PM

Драга LucaB, за последно се опитвам да Ви покажа, че самата Вие си противоречите и че явно все още не сте осмислили до край прочетеното.

Помолих и надявам се този път да се замислите преди да отговорите и да ми посочите, според FCI стандарта на породата АСТ, колко ТИП-а има тази порода. Разбирам желанието Ви да покажете, че сте чели доста, но за съжаление въпреки всичко прочетено пак избягнахте да ми отговорите конкретно.

Преди да ми отговорите, ако пожелаете прочетете отново и ето това Ваше изакзване: "За истинският експерт - ТИП това е указател в оценката. Типът е дефинитивна величина за съотношението и пропорциите в екстериора на кучето! ..." (май говорите в единствено число, а отклоненията от това единствено число се описва като някакви типажи - да го кажа и по просто - 1 тип на породата и типажи отклонения от него).

Можете ли да ми отговорите по елементарния начин с цифра? Ако искате и на лични за да не спамим. От личен опит знам, че понякога се налага да прочетем нещо доста пъти, докато осъзнаем, че ние не сме асимилирали точното значение на това, което четем. Ето защо няма да се опитвам повече да Ви отварям очите. Някой ден (дай Боже) ще разберете какво сме имали предвид с тази кратка полемика. Може би сте права, Интернет не е най-квалитетното място за някой неща :)

п.п. Нали знаете, че когато нещо се цитира, то е нормално да се предостави и източника, защото иначе то най-малкото няма тежест така написано :)
User's Signature

Качена снимка

#2309 Guest_LucaB_*

Публикувано: 17 December 2009 - 06:41 PM

...изложих тезата си няколко пъти и въпреки всичко виждам, че 'противоречията' пак са налице!
Изводът може да бъде само един /да не го отдадете на евентуално тесногръдие/ - или лекторът е каплав или рецепиентът не схваща- точната диагноза не може да бъде поставена в използваната от нас комуникативна среда! Видимо стана, че и лингвистичен анализ на изписаното от мен да направя, пак няма да се разберем, тъй че диалогът е безсъдържателен! Това, че понякога не се разбираме, не трябва да става повод за упрек!
Оставам с най-добри чувства и с уважение към всички пишещи тук!
Спирам с 'кратката полемика'

Цитат
Може би сте права, Интернет не е най-квалитетното място за някои неща

...в нашия случай е повече от показателно ! Някога пък може и на живо отново да 'съживим' дебата wink.gif !

#2310 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 07:52 PM

Цитат(фех @ Dec 17 2009, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От личен опит знам, че понякога се налага да прочетем нещо доста пъти, докато осъзнаем, че ние не сме асимилирали точното значение на това, което четем.
wb_052.gif

bulldogomen ви постави нагледно част от обяснението на типовете.Щом е описано от AKC и показано чрез примери,май няма за какво да спорите smile.gif Типовете ги има и ще продължава да ги има.Дори и да не искате - има ги и това е факт tb_195.gif

smile.gif

User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#2311 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 08:13 PM

Цитат(LilTed @ Dec 17 2009, 07:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(фех @ Dec 17 2009, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От личен опит знам, че понякога се налага да прочетем нещо доста пъти, докато осъзнаем, че ние не сме асимилирали точното значение на това, което четем.
wb_052.gif

bulldogomen ви постави нагледно част от обяснението на типовете.Щом е описано от AKC и показано чрез примери,май няма за какво да спорите smile.gif Типовете ги има и ще продължава да ги има.Дори и да не искате - има ги и това е факт tb_195.gif

smile.gif

LilTed,
на няколко пъти прочитам ваши публикации,
и не мога да разбера какво целите с посещението
си в този форум?Трупане на съобщения или спамене
из всички теми на форума?
Тук пишат малко или много хора,запознати с породите,
за които изказват конкретните си мнения.
Вие определено не сте запознати с много от нещата,за
които пишете и в темите,в които спамите.
Извинявам се,ако съм прозвучал грубо,но няма смисъл
да четем грешна информация.

#2312 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 08:40 PM

Стафовете са само два типа, разбира се!!!!
ЕнджълСтафф и всички останали, ама че сте глупави!
re_037.gif

db_046.gif

#2313 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 08:48 PM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#2314 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 09:10 PM

Цитат(MartinEden @ Dec 17 2009, 07:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Стафовете са само два типа, разбира се!!!!
ЕнджълСтафф и всички останали, ама че сте глупави!
re_037.gif

db_046.gif

bb_032.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2315 Потребителят е офлайн   grisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 10:03 PM

Вижте и Арис, да са ни живи и здрави!!!! Трябва да съберем Деви и Арис за една фотосесия, добре ще излязат двамата един до друг!!!!! ae_085.gif ug_119.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"

#2316 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 10:16 PM

Хубав Арис с офъкани ушенца. У нашио клуб не даваме се кълцат уши, шото не бива.

Но с кеф развождаме чужбински с резнати уши! Това ни е дълг и морален пример!!!

#2317 Guest_LucaB_*

Публикувано: 17 December 2009 - 10:17 PM

Цитат(grisha @ Dec 17 2009, 09:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вижте и Арис, да са ни живи и здрави!!!!

...видимо, е че Арис е ТИП щастливец bb_032.gif ! Поздравления! Винаги може да ни радвате с още и още снимки wink.gif!

ag_204.gif ...и докато сме на тема 'пичове', ето двама красавци дето ми пълнят очите и сгряват душата
Ch. Nimiloxus Dango и Ch.Brave Soldier of Nimiloxus

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2318 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 10:22 PM

Вие LucaB, като станете шефка на клуба, след като осъдите настоящата и она бъде помолена от ФЦИ да се оттегли, ще разрешавате ли да кълцат уши?

#2319 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 10:25 PM

Цитат(LucaB @ Dec 17 2009, 08:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(grisha @ Dec 17 2009, 09:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вижте и Арис, да са ни живи и здрави!!!!

...видимо, е че Арис е ТИП щастливец bb_032.gif ! Поздравления! Винаги може да ни радвате с още и още снимки wink.gif!

ag_204.gif ...и докато сме на тема 'пичове', ето двама красавци дето ми пълнят очите и сгряват душата
Ch. Nimiloxus Dango и Ch.Brave Soldier of Nimiloxus

Ма много спорите бе, поспрете се вече! ab_041.gif Ха, ха, ха...

Смелият бойник кърти зидо, ама полубрат му който напоследък е
доста актуаничък ме рзочарова на няколкото "непипани" негови фотки,
които разгледах насам и натам из нета. Кучето има видимо изправени ъгли на
задните крайници и поради този факт пропадна първоначалното ми добро мнение... tb_195.gif
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2320 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 10:44 PM

Цитат(roughdog @ Dec 17 2009, 10:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(TORMENTOR @ Dec 16 2009, 10:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Няма страшно, ше стане куче от таз ВУД'Ц мадама! ba_025.gif Поздрав за черното "питче"! re_037.gif Ха, ха, ха...

Извинявам се за, може би, не на място намесата, но на мен главата на Деви доста ми прилича на "питова". Не знам дали съм прав, просто лично мнение, иначе спор не може да става, че е прекрасна, поздравления :) Много красиво момиче е !

Виждам, цитираш ме колега! smile.gif Няма лошо, че си изразяваш мнението, обаче тая кучица далеч не е ПИТ БУЛ! ea_103.gif
Девата има още мнооого да расте и още много да "налива"! ae_085.gif Когато някой ден стане майка, ще си говорим пак... dog.gif
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема