Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#2381 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 21 December 2009 - 07:01 PM

Цитат(Bluray_dog @ Dec 21 2009, 02:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се,а още по-трудно
да философстваш! tb_195.gif

...а-а-а, това ти най-добре го знаеш ab_041.gif ! Ако ти е трудно, защо се насилваш /това, разбира се е закачка в кръга на шегата/!

А, сега по същество: явно страстите доста се разгорещиха, но в крайна сметка около какво ТОЧНО се съсредоточава спора?! За какво се спори и какво трябва да се докаже dry.gif ! Смятам, че заприличахме на Вавилонска кула! Не стига, че сме разноезични, ама се хапем и чешем на различни места! На този онези кучета на му харесвали, на другия еди кои си не му допадали, а третия се кефил на онези четвъртите! Ами поздравления! Това мисля, касае морфологията и типологията при отделните кръвни линии! Сега всички да вземем и дружно да харесваме еди кой си стаф, а от онзи по- предния да ни се доповръща или обратното! Важното е да изразяваме мнението си уважавайки събеседника, кучетата и развъдчиците, които коментираме! Стандарта това, стандарта онова....! Какво е стандарта без неговите тълкувания от съответните експерти по породата...?! За да бъде разбран стандарта, той трябва да бъде разтълкуван от специалистите, да бъде разяснен, пояснен, осветлен, обмислен и анализиран! Ей, точно за това има колкото щеш литература! Не винаги сме дължни да се съгласяваме с отделни тези, така както не сме длъжни да харесваме и всички стафове- въпрос на светоглед, възглед, схващане, мнение, поглед, убеждение и пр., които не могат да бъдат еднакви при всички нас- не сме кукли и не ни правят по шаблон в завод...! Важното е да се научим да уважаваме мнението и избора на другите!

#2382 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2009 - 07:20 PM

Точно така! ae_085.gif

#2383 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 07:24 PM

Цитат(LucaB @ Dec 21 2009, 06:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Важното е да изразяваме мнението си уважавайки събеседника, кучетата и развъдчиците, които коментираме! Стандарта това, стандарта онова....! Какво е стандарта без неговите тълкувания от съответните експерти по породата...?! За да бъде разбран стандарта, той трябва да бъде разтълкуван от специалистите, да бъде разяснен, пояснен, осветлен, обмислен и анализиран! Ей, точно за това има колкото щеш литература! Не винаги сме дължни да се съгласяваме с отделни тези, така както не сме длъжни да харесваме и всички стафове- въпрос на светоглед, възглед, схващане, мнение, поглед, убеждение и пр., които не могат да бъдат еднакви при всички нас- не сме кукли и не ни правят по шаблон в завод...! Важното е да се научим да уважаваме мнението и избора на другите!

ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif

#2384 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 08:14 PM

А Вие бихте ли уважила мнението и избора на шутчетата гъзолизчета на Чичо и Леля? И Как? Щом сте толкоз великодушни?
Не забравяйте, че точно това което правят е тяхният СВОБОДЕН избор и шанс! В същото време и на всички присъстващи в клуба!
Кой трябва да каже, кое е право и кое не? И да! Не ви харесва, разбираемо, но ето - то си е техен избор и се справят!
Справят се много добре при тва! Кой е жалкия, кой е прецакания и защо? Мнения, стандарти, правила, факти, илюзии, предтстави, какво означават всички те и ком са нужни, чак толкова нужни, че да се стига до тез крайности?

#2385 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 08:48 PM

То тяхното мнение е вездесъщо..."правилното мнение е моето мнение",това е мотото им.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2386 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 08:50 PM

Щом се лансира и поддържа туй МОТО от някой, то се вижда от кой, явно не е толкова неправилно? Или друг е фактора?
По пътя на логиката стигнете до фактора-проблем и елиминирайте него, като си забраните да го ползвате, за да не се превърнете в следващите деспоти!
Те американците дето всички ги сочат с пръст сега и им се смеят, едно време извоюваха независимостта си от кралицата с думите:
- Нашият Крал е на небето, не като вашият Монарх, който всява хаус на земята!
Нащият крал на земята е ЗАКОНА! Демокрация и толерантност за всички религии и етноси!
Идеала за пълна справедливост е неприложим в света, но си имат значение тез думи . . . ab_041.gif

#2387 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:08 PM

Въпроса е защо не се позволява на другите фенове и развъдчици да правят нещо,което им доставя удоволствие...но май някой го е страх,че хората ще видят съществуването и на другите стафове не само на онези с "АНГЕЛСКИЯ" поглед.Ще развалят монопола ей,конкуренцията може да печели повече изложби от нас и на виж без да проучва съдиите дали са дружки и да удрят рамо, а и кой ще е номер 1 ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...как после ще се продават по 1000-1500 евро кучето...демек ситуацията там опира до друго казвал съм го,там нещата не се случват случайно,допускат се само надеждни членове,които не се интересуват чак толкоз от развъждане,а някои даже са фиктивни( мама,тате,щерката,секретарката и тия-ония)...абе колко сме я дъфчали тая.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2388 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:15 PM

Това е ясно на мислещия - Тоталитарна експлоатация на логото на ФЦИ за лична облага!!!! Това което на теб се е избистрило трябва да се избистри на всички, какво предлагаш? На други е по-лесно да клякат! Не става то тая така лесно имъкване на муха от паяжина, или другият любим - жаба от гъста тиня. Закона за най-малкото усилие чувал ли си, с него някой клякат и толкова. . . рахат, рая. . .
Абе пнякога са нужни години, просто не се отказвайте и следвайте пътя на доброто! Доброто послание и добрия пример никога да не ви напускат, да не се поддавате на провокации от просташки тип, сред тях има и поети виждам и други видни специалисти! Това е искал да каже Иисус когато са му ударили шамар. А не че трябва да се прекланяте и примирявате!

#2389 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:24 PM

Чета,чета и започнах да вниквам
защо и за какво се борите?
На кого и как можете да промените
полужението?
Аз съм с вас!
Долу българският клуб! ae_085.gif

#2390 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:26 PM

Долу БГ клуба ли? Че защо пък клуба, това според теб клуб ли е?
Клуб с добри намерения? За порода или за частна линия?
За широка аудитория или за тесен кръг? Семеен клуб, роднински или обществен?
С шепа зависми страхливи последователи....
Всеки различно разбиа тез понятия, ако това е цената?! По добре без клуб, ако е като тоя сега!!!
Хахахаха защо ми е клуб, при тез условия, с него и без него - все тая в личен план!

#2391 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:29 PM

Ако съдим реално,то много от нещата
не са както едно време.То и кин.организация
не е същата както едно време.
Но да,все пак се води клуб в международното
пространство,нали?
Пък и виждам,че макар и пререкания потребители
от тук искат да членуват в него,да развъждат и
участват по изложби?
Значи все пак е Клуб?
Но въпреки всичко - какво следва от тук нататък?

#2392 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:29 PM

Клуба си е клуб, но има един малъъък проблем, засега . . .
...
Кое едно време? Аз не живея в едно време! Аз живея СЕГА!
Оттук нататък без клуб! По добре така засега! При тези условия на тоз клуб-частен!
Без четал на врата, моля! Но пък с кучета любими, без излишна тегоба насаждана!
То което има да става ще става, само смело и с добро и само напред!
Нищо няма да е все така . . .

#2393 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:37 PM

Цитат(д-р Светла Колева @ Dec 21 2009, 04:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
roughdog, не е нормално за млад стаф "да му идва много нанагорно, аз имам повече въздух от него " при веднъж седмично бягане в леко, кросово темпо.
Добре би било да отидете на квалиф. вет - поне за стойностен преглед и качествени изследвания, въз основа на които да се постави правилна диагноза.
Стискам палци да е нещо временно или "каприз" от страна на Рой.
Ще се радвам, ако мога да помогна с нещо. fe_079.gif

Благодаря на вас и на другите за мнението! Непременно ще се консултирам с ветеринар! Във връзка с това искам да попитам възможно ли е проблемът да не е на здравословна основа, а по- скоро на психологическа? Всмисъл такъв, на кучето да не ми е забавно, аз да не успявам да му привлека вниманието, или нещо такова. Разбрам че няма как да се разбере това от ваша страна чрез общуване във форума, по- скоро трябва да се види как аз се държа с него и дали правя достатъчно, за да му прикова вниманието по време на игра, но все пак ме интересува има ли такъв вариант- грешката да е в моя подход. Възможно ли е също така да се дължи на генетични предпоставки, ако родителите му не са били активно занимаващи се със спорт, ако са водили по- уседнал начин на живот, ако не им е обръщавано внимание в този аспект, възможно ли е на това да се дължи и неженалието му? Или пък на инат, ако правя нещо неправилно за него по време на игра? Опитвам се на го надъхвам и насърчавам повече, подвиквам му, бягам понякога с него, за да му е по- забавно и за да имаме по- силна връзка, да чувства, че аз контролирам играта. Може и това да не му харесва, може и да трябва да го оставям повече самостоятелно да се занимава?

#2394 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:42 PM

roughdog, а имало ли е случай,когато той сам проявява интерес към нещо ?...имах предвид към звуци,животни,тези неща винаги привличат вниманието на стаффа.
User's Signature

Качена снимка

#2395 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:58 PM

Цитат(roughdog @ Dec 21 2009, 07:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Във връзка с това искам да попитам възможно ли е проблемът да не е на здравословна основа, а по- скоро на психологическа? Всмисъл такъв, на кучето да не ми е забавно, аз да не успявам да му привлека вниманието, или нещо такова. Разбрам че няма как да се разбере това от ваша страна чрез общуване във форума, по- скоро трябва да се види как аз се държа с него и дали правя достатъчно, за да му прикова вниманието по време на игра, но все пак ме интересува има ли такъв вариант- грешката да е в моя подход. Възможно ли е също така да се дължи на генетични предпоставки, ако родителите му не са били активно занимаващи се със спорт, ако са водили по- уседнал начин на живот, ако не им е обръщавано внимание в този аспект, възможно ли е на това да се дължи и неженалието му? Или пък на инат, ако правя нещо неправилно за него по време на игра? Опитвам се на го надъхвам и насърчавам повече, подвиквам му, бягам понякога с него, за да му е по- забавно и за да имаме по- силна връзка, да чувства, че аз контролирам играта. Може и това да не му харесва, може и да трябва да го оставям повече самостоятелно да се занимава?

Не съм имала никога Ам. Стаф, но познавам много хора, с тази порода и съм имала близък контакт с тези кучета. Кучетата са мн. темпераментни, много жизнени, много игриви, с много силен и борбен дух и с много силна връзка със собственикът си. Никога не биха отказали игра със своя собственик, даже напротив, сами ще го искат! Едва ли във Вас е причината, родителите му също не биха могли да са причина, за това му поведение, което Вие описвате. Сам казвате- "кучето се задъхва, като че не му стига въздух, изморява се бързо"- това според мен говори за здравословен проблем! Трябва преглед от компетентен лекар! Дано се окаже, че не съм права, ще се радвам Рой да е здрав!

#2396 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 10:47 PM

Обичай тези, които те обичат.
Обичай онези, които не те обичат, тогава те могат да се променят.

oc_191.gif

#2397 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 10:54 PM

Амин... smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#2398 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 10:57 PM

Цитат(bulldogmen @ Dec 21 2009, 10:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Амин... smile.gif

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#2399 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 11:14 PM

ЕТО ОЩЕ ЕДНА СМЕШКА:

"Запомни, че никой на никого не може да бъде Учител, защото всеки, който провъзгласява себе си за Учител, всъщност провъзгласява волята си за власт.
Той иска другите да вървят по неговия път, след него, никога пред него.
Той иска да наруши естествения ход на нещата, според който всеки своя пътека си има и затова никой не може да върви по пътеката на някой друг.
Ето защо - няма по-големи престъпници от тези, които са се нарекли Учители", защото и няма по-голямо престъпление от това - да отклониш човека от собствения му път.
Запомни: има само един Учител и това е Животът. Всички други са самозванци."

ЯКО А> АЙДЕ ПАК АМИН!!!!

Обичам палачинки tb_195.gif и да се забавлявам у форуми! beer.gif

п.п. Заменете думата "Учител" в горният текст със "Леля и Чичо" във вашият случай!

#2400 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 11:47 PM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...АМИН !!! И аз обичам палачинки af_089.gif af_089.gif af_089.gif ...и да се забавлявам у форуми ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif .
User's Signature

Качена снимка

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема