дълог период на первично обучение, около 21-27 дни за да кучето НАУЧИ да се учи с кликера, от там става по лесно и според мен по добра система за обучение няма. От опит. Нищо че в начало трябва много время и търпение.
2. при някои кучета можеш да исползваш кликер само за една команда до като не се научи добра на нея, а след това добавяш другата, не може да тренираш на веднъж няколко неща. Но при такива кучета , бавно, но се получава перфектните испълнения.
Кликер-дресура
Публикувано: 27 June 2012 - 01:19 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 27 June 2012 - 07:32 PM
Благодаря Апсо, още сега поръчвам кликера :)
Има доста информация тук и като цяло в интернет, ще имам занимавка докато кучо свиква с кликера
Има доста информация тук и като цяло в интернет, ще имам занимавка докато кучо свиква с кликера

Публикувано: 15 November 2012 - 08:17 PM
simona623, в 15 November 2012 - 07:15 PM, написа:
Днес си взех кликер, мисля че ще е полезна джаджа. Повода да го взема бяха видеоуроците на един симпатичен човек. Кучето ми свиква с него, мисля че започна да разбира, че кликването значи наградка.
Тъкмо щях да Ви пиша и да Ви попитам какво мислите за този метод.Поздрави от мен и кучетата.

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 16 November 2012 - 08:01 AM
Ако нещо мога и да отбия за Плевен, сега съм в София, и следваща неделя планирам път за Русе. Може да уредим среща. Аз и така трябва да говоря с Краси.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище