Dog.bg Форуми : Помогнете! Коте с открита рана на гушката - под брадичката!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помогнете! Коте с открита рана на гушката - под брадичката!

#1 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 December 2008 - 03:18 PM

Честита Коледа на всички! Обръщам се към вас с молба за помощ! На едното ми коте (От общо 10) преди около седмица забелязах, че на гушата точно под брадичката му се е появила подутина. На другия ден явно котето с нокти я беше скъсала и на мястото се беше образувала доста голяма дупка. Всеки ден с майка ми промиваме раната с риванол и слагаме йодасепт на паста. Слагаме и марличка отгоре, за да не се чеше, но котето не търпи превръзката и я сваля. Нямаме възможност да я заведем на ветеринарен лекар, защото в града ни няма. А за друг град - нямаме собствен превоз и не смея да я пренасям по влакове и автобуси в това студено време. Котето е женско и дори ще става майка скоро. През лятото отново на гушката имаше подутина с гной, но като се спука дупчицата беше съвсем мъничка и мина за няколко дни. Но сега си е направо рана. Ако някой може да ми помогне - ще съм много благодарна. Иначе котката се храни, жизнена си е, но ме притеснява откритата рана, защото когато не я видим я чеше, а превръзка изобщо не търпи. Ако сложа по-здрава превръзка, която трудно да сваля, макар и да й е неудобна незнам дали раната ще може да "диша". Моля ви, който знае какво е най-удачно да се направи в случая - нека ми помогне! Благодаря предварително!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#2 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2008 - 08:40 PM

В Ихтиман аз лично познавам трима ветеринарни лекари - вероятно има поне още 10, които не познавам. Отношението Ви е несериозно.

#3 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 December 2008 - 08:48 PM

Само за няколко минути намерих в интернет два кабинета. Вие имате интернет, нали?

ВЕТЕРИНАРНА ЛЕЧЕБНИЦА-РАЙОННА
Ихтиман 2050, ул. Д. Русинов 20, тел. 07242514

Д-Р КАПТЕБИЛОВА, МАЛИНА
Ихтиман, ул. Стипон 28
0724 85196
класификация: Ветеринарни кабинети

Поразровете се, заведете котето си за лечение и попитайте лекарите за ползата от кастрацията на котките си.
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 27 December 2008 - 09:32 PM

Тъкмо и аз щях да кажа за д-р Каптебилова.Ихтиман не е огромен град,поразпитайте къде и е кабинета.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 December 2008 - 10:15 PM

10 котки, едната ще става майка, лятото пак е имала проблем - не е лекувана от лекар. Не мисля, че ще направят нещо. За друг тип хора става дума.  :-
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2008 - 11:26 AM

Здравейте! Благодаря за "помощта"! Но въпросните ветеринарни лекари в Ихтиман, които ми споменавате, ако знаете какво отношение имат, няма да ги предлагате. Не бих си завела котката при лекар, който ми казва: Ами котката е стара, ще умре най вероятно...Спокойно, ще я прежалите, не е кой знае какво. Или пък другият случай - звъня на другата лекарка и тя ми казва: в майчинство съм, не мога да си оставя детето и да се занимавам с котката ви. Е не, мерси! Заради това отношение съм водила няколко от котките ми във ветеринарен кабинет в Благоевград. Разстоянието взлиза на 5 часа с влак, но поне не ми казват, че не е кой знае какво и не ми казват, че котката ми не е приоритет за един лекар. А относно кастрацията, коя съм аз, че да се бъркам в природата? С какво право? Повечето ми котки са осиновени, спасени от улицата. Мисля, че см направила нещо благородно. А това, че ще става майка болната ми котка е прекрасно. Тя е красива и ще има красиви малки. Преди да знаете за какво става въпрос, не се изказвайте неподготвени. Аз моля за помощ, а те критикуват. Благодаря! Иначе котката ми вече е по-добре. Раната се свила доста и вече има коричка. И не твърдете, че обичате животните, когато ги оскатявате. Не го пожелавам на никого, но представете си, ако загубите вашия домашен любимец...няма ли да ви се иска да си имате негов наследник...негова плът и кръв...защото моята гледна точка е именно такава. От както се помня, винаги сме имали много котки, които живеят само с ваксинации и обезпаразитяване. Нито една не е кастрирана, пък не съм видяла това да й е навредило. Но все пак това е мое мнение!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#7 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2008 - 01:53 PM

А пък след като се родят малките и котката ги отбие, и си изберете най-хубавото за наследник, другите котета ще трябва да бъдат прибрани /може би от улицата/ от други милостиви хора, които пак са на това мнение. И след като порастнат наследниците, следва същата история... После роптаем срещу бездомните кучета и котки...
П.С. Ако обичахте животните, щяхте да направите всичко възможно да излекувате котката, независимо от разстоянието. Едни хора пропътуваха половин България, за да спасят кучето си... Сигурно обаче те не обичат животните, защото кучето е кастрирано ("осакатено").
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#8 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2008 - 02:59 PM

Каква враждебност само! Предполага се, че трябва да пътувам с котката по влакове в студеното време, при положение, че е бремена. Браво! Освен това, когато роди, котенцата ще бъдат раздавани. След като приютявам котки, които са бездомни, се предполага, че не гоня моите си. Ние хората, трябва да се научим да се месим минимално в природата, а не да се гаврим с живота на по-малките от нас.  Няма да споря, това е последното мнение, което ще изкажа. Очевидно враждебността е преди състрадателността. Кога ли пък не е било така?! Балканска черта - ти питаш "Какво правиш", а той отговаря "Добре съм". Както и да е! Весели празници!
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2008 - 03:09 PM

Ами предполага се, че ще се погрижите за котката си, защото когато почне да ражда, може би ще ви хрумне, че ви трябва ветеринар... Студеното време служи като оправдание за безхаберието ви. И да ви кажа, във влаковете е далеч по-топло, отколкото навън, колкото и невероятно да звучи. А след като тази раничка се появява за втори път, вероятно има някакво възпаление, ама кой ли го е грижа за това, нали котката ще ражда...
А като не се месите в природата, ми не лекувайте котката - това е намеса! Нека сама се оправя! И това е типична балканска черта. При вас много ясно изразена.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#10 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 December 2008 - 05:47 PM

Може би ако им се обясни на тия хора нормално, та може да вденат. Макар че се съмнявам. Мен лично ме заболя устата, че и пръстите едно и също да се опитам да обясня.

Госпожо, става въпрос за следното, просто е, дори елементарно. Опитайте да го разберете. Бездомните кучета и котки са много. Те са много, защото се плодят много. Това е техен инстинкт, нищо повече. Те не изпитват сексуално удоволствие, не възприемат майчинството като нас. Вет докторите ще потвърдят, че при сексуален акт женската изпитва нищо друго освен болка. В природата от всяко котило оцелява едно, две. Забележете по селата, че е така. В домовете ни котетата оцеляват почти всички. После те биват раздадени на приятели и познати. Една голяма част от раздадените котета се озовават обратно на улицата. Бягства, падане от тераси, изхвърляни заради маркиране, раждане на човешко бебе, местене, нов дом и куп други причини. Друга част биват тъпкани с хормонални инжекции и хапчета, защото не всяко семейство иска да има всяка година по 2 пъти котета. Да, това е истина. Така живеят ужасно много котки, нямате представа. Чрез домашното разплождане на непородисти котки, за които няма кандидати, вие ОТНЕМАТА ШАНСА ЗА ДОМ НА БЕЗДОМНИТЕ. Раздавайки домашните си котета, вие отнемата шанса на бездомните да намерят дом. Това, че вашите са били бездомни някога е похвално, но това, че вместо да спасите още и да ги раздадете, вие размножавате вашите е безотговорно. Ако няма домашно родени котета, обикновените хора ще осиновяват бездомни. Бездомните навън са прекалено много, за да си позволим лукса да произвеждаме още. Всяко едно раздадено от вас коте дава началото на нова колония в момента, в който попадне на улицата, а понякога и от собствения си дом. Не вярвам да следите всяко раздадено коте дали е добре и след години, дали бива тъпчено с хормони, само за да не бъде кастрирано. За 1 година 1 женска произвежда десетки малки, които на свой ред произвеждат още. На фона на всичко това къде отиват така милосърдните вам бездомни котета? Никъде! За тях няма място под слънцето, защото всички места вече са заети от развъждачи като вас и техните любими наследници. Дали схванахте нещо от всичко това?

ПС. Аз имам две женски и една мъжка котка. През годините, в които ги имам през дома ми минаха едно 20 малки и големи изоставени, в беда, улични котета. Всички тези 20 броя котки вече са задомени в топли домове, кастрирани, обгрижени. Ако аз бях избрала като вас избора да заплождам моите котки вместо да прибирам бездомни дали тези 20 щяха да са живи?
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2008 - 08:33 PM

за чии ви е трябвало да водите котката на 5 часа път с влака, като София е на 1!?! "свети антим" (нелоша денонощна ветеринарна клиника) е на 3 спирки от централна гара. тук само си чешем езиците и е видно че липсва простото желание да се помогне на котката.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни