Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Американски Стафордшир Териер Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 07 January 2009 - 10:36 AM

Цитат

А аз не говоря за извънклубно развитие на порода, а за възможност на хора да формират своята позиция. Колкото и да не ви се вярва, --------------- вкл. за, против и неутрално, за да си изградят представа, ей такива глупости ми се въртят.

Кой ще формира позиция , неукия малчуган или търгаша ?

Вярно че ти се въртят ей такива глупости

Коя е другата порода с Клубен форум и алтернативна тема ? Някой е машата а Тори ментата клинчето или въгленчето ? Кой ли ще се изгори ?

Хайде да продължим след 18 часа ?

#42 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2009 - 10:42 AM

Който иска да си създава теми, няма аз да им ги правя  ;)
И изобщо не ме интересува кой ги прави.
Всъщност, казах всичко, което имах да кажа. Поздрави.

#43 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 January 2009 - 12:53 PM

Цитат

Ако толкоз много ви боде очите тая тема за Ам Стаф в разделът породи,
ами да я премахнат. Само дето, държа да ти кажа, че ще открием друга със
сходно име, като например: "Американски Пит Бул/Ам Стаф Териер - UKC/АКС"

Аз съм съгласна така, сменяте името на темата си, няма нужда да се трие, но да не е кръстена "Американски стафордшир териер". И ние си пускаме в действие пак форума и всички са доволни и щастливи. Да ви кажа честно, форума ми липсва, и повече не ми се занимава с караници.  :(
Мил_, ако обичаш, можеш ли да изпълниш тази ми молба? Щом и Торментор е съгласен, не виждам вече проблем. Само мир да има... писна ми от конфликти...

#44 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 12:58 PM

Аз нямам никакви претенции към никого, към имената на темите също.
Не съм наясно кой е от УС на клуба, например да приемам ли тази молба за официална от страна на клуба?
Второ не разбирам - изисква ли се да се забрани на потребителите да пишат за FCI АСТ?
Ще се свържа с Админ да пусне форума, надявам се да бъде отключен и администрацията и Клубът да постигнат съгласие за в бъдеще.

#45 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 01:01 PM

Всъщност за да няма противоречие в заглавията на темите и да не се буди объркване относно предназначението им, не е ли по-правилно темата да се кръсти UKC/АКС само, или евентуално след абривиатурата да се посочат породите. Все пак в Породи вече има и тема Американски пит бул териер.
Не целя да се заяждам, просто след като и който ще преименова, нека се съобрази, че създалите темата искат алтернативна по-различна тема и да се наблегне точно на различното, а не да търси общото с вече съществуващите теми.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2009 - 01:06 PM

Мил_, благодаря ти. Бъди сигурна, че форума ще бъде отключен. Писна ми от тия конфликти, сериозно. Искам да си гледам кучето, да си пиша във форума, да не се занимавам с караници и простотии. Който каквото си ще да прави, ако ще 5 теми за амстаф да има, не ми дреме. Така или иначе, клубния форум може да е само един.  :angry: И вътре ще си пишат хората, които се интересуват от клубния живот и имат клубни кучета. Останалите - да правят каквото си искат..

#47 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 01:09 PM

Точно така мисля и аз.

#48 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 01:11 PM

Весе не се ядосвай. Мил е принципно права- всеки има право да изкаже мнение, позиция. Разбира се колкото хора, толкова и начина за възприемане на нещата има.
Не може да се отрече съществуването на посочените организации. Нека си имат и своя тема, нека запознаят хората с нея, с по-различното което предлага от БРФК, БККАСТ и всеки сам да си избере иска ли да членува, в коя организация иска или не иска да е обвързан с никого.
Не можем да избираме вместо другите, просто трябва да им поднесем ясно различните вариянти, за да не будим объркване кой кой е.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2009 - 01:38 PM

Как да не се ядосвам.. като заради Тихомир и неговата тема, в която той сам си пуска снимки и си флууди, пострада нашия клубен форум. В крайна сметка кой губи? Той ли? Не, губим ние. Щото няма къде да си пишем, да си споделяме и да се информираме. Не съм съгласна. Така, че аз лично повече няма да се заяждам за алтернативни теми и т.н. Искам си клубния форум и това е.

#50 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 01:41 PM

Нали се стигна до компромис - ясно се казва кой кой е и работят и двете теми?
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2009 - 01:43 PM

Сега чакам да проработи и клубната тема за АСТ..

#52 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 01:53 PM

Весела, ще ми отнеме известно време. Не мога да се ангажирам със срок. Правя каквото мога.
ПП Вижда се вече.

#53 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 10:22 PM

Цитат

1..... Мил е принципно права- всеки има право да изкаже мнение, позиция. Разбира се колкото хора, толкова и начина за възприемане на нещата има.

2. Не може да се отрече съществуването на посочените организации. Нека си имат и своя тема, нека запознаят хората с нея, с по-различното което предлага от БРФК, БККАСТ и всеки сам да си избере иска ли да членува, в коя организация иска или не иска да е обвързан с никого.

3.Не можем да избираме вместо другите, просто трябва да им поднесем ясно различните вариянти, за да не будим объркване кой кой е.

fireogi наясно ли си какво пишеш ?

1 Ако се вземе пример от развъждането на Тори ментата , то трябва да се промени стандарта. Не виждащи и хора без опит и реализация ще учат новодошлите ? Гледащи нещо тънко 100- 200 лева , без значение как изглежда.

2 Никой не отрича съществуването на разни клубчета и организации но каква е разликата знаеш ли ? Защо тогава тук се ползва стандартизацията на АКС и ФцИ ?   В едно си права че всеки да избира сам , разликата е в това че ФцИ и УцИ са несъвместими . Покажи ми УцИ стандарт на АСТ .

3. Ето поднасям ти вариянт за мнение -
Кое е по стандарт на това куче и кое не ?

#54 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 10:30 PM

ЦИТАТ

Eva-Buddah

15 и 16 11.2008 2 х САСВ в София
« Отговор #20 -: Ноември 20, 2008, 11:30:51 am »

Извинявам се, понеже тигровото куче с щръкналите уши ми направи голямо впечатление на изложбата, бих искала да попитам то каква порода е (беше ми неудобно да попитам собственика му)? Благодаря предварително!   

-----------------------------------------------

Благодаря.. Нямах в предвид конкретно ушите.. Просто като цяло не можах да разбера каква порода е, а аз имам претенции, че горе-долу разпознавам различните породи..  Още веднъж благодаря!   

------------------------------------------
Край на цитата

http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=20568.0;attach=203924;image

http://dog.bg/forum/index.php?action=dlattach;topic=20568.0;attach=203920;image

Много се замислям и аз да постна една нова извън клубна тема за АСТ . Администрацията на форума след като е разрешила на един защо да ми забрани на мен , след като не е в разрез с правилата , нали така ?

#55 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 10:53 PM

Чиче, ти май няма да престанеш с простотиите си и търсиш под вола - теле?

И какво като си постнал избрани от теб и правени целенасочено от жена ти фотоси
на тигровата кучица от Разград? Кучката се гледа в къща със голям двор и никога не е
влизала в зала. Грешката да я вкара в зала си е на собственикът и. Иначе е извеждана
на Попово през тази година и там се държа както си му е реда в ринга, даже си взе и БОБ
в сравнение с още две кучета. А доколкото изрязаната публикация на главата на Блейд,
боли ме оная работа какво мислиш ти господинчо, който до оня ден ми звънеше нон стоп
да ме питаш какво ли не свързано със стафовете. Кучето има липса на премолар и какво
от това? Очите му могат да са малко по тъмно и какво от това? Айде погледни първо
треперещата си от АТАКСИЯ кучка и тогава продължи да плюеш моите кучета...

Нали си голям спец по Стафовете бе, защо тогава ми счупи телефона
да ми звъниш и да ме караш да говоря с Мануел Торес за женско пале
от Синделарса му, защо ме занимаваше да съм ти носел кучките в Сибиу
при кучетата на Де Пако, защо навремето ме занимаваше даже и да водя
Атина в Москва на Фаун, защо ме навиваше и даже ми звъня от дома на
Ливоре да ходя да му се занимавам със Стафовете и азиатците, защо ме
питаше постоянно каква комбинация би била добра за вашите кучки, нали
нищо не разбирам аз, а? Неблагодарници сте вие, ама то явно има господ...

Ей как така забрави, че когато жена ти беше бременна с момченцето
ви ми се молихте по телефона да ви търся гъша мас на всяка цена, защото
била алергична от скъпите мазила и аз простака ви търся, намирам и даже нося
на крака в София? Как да ви нарека не знам, но те хората сами виждат колко струвате...

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 11:30 PM

Бау ,  ;D ти си можел много да пишеш , явно имаш заложби на политик  , само да спреш да си смучеш пръста и все така да изкривяваш истините и си готов . Уснех  :->)

#57 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 January 2009 - 11:33 PM

Признаците на Атаксия се появяват между 3-тата и 5-тата година от живота на кучето. В България НЯМА болно куче от атаксия, което да проявява симптоми. Естествено за кучетата под 3 годишна възраст все още нищо не се знае, но ти КОЕ точно куче визираш, което твърдиш, че е болно от Атаксия?
Наследствената цереберална атаксия се установява единствено чрез ГЕНЕТИЧЕН тест. Възможно е здраво куче да проявява подобни признаци, но причините да са други - старост, ошипяване, проблем с вътрешното ухо и вестибулара, болки в определена част на тялото и т.н. А може и куче генетично болно от Атаксия през целия си живот да НЕ ПРОЯВИ признаци на болестта.
Ти изследвал ли си кучетата си Атаксия? Защо се бавиш? Теста струва само 200лв за куче.
Торментор, не вади кирливи ризи, правил си добро, и за теб за правили добро.
Бъди сигурен, че нашите кучета са били изследвани и ще бъдат изследвани за каквото трябва и ще продължават да се развиват в положителна насока. С какво можеш да се похвалиш ти?

#58 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 11:53 PM

Цитат

Признаците на Атаксия се появяват между 3-тата и 5-тата година от живота на кучето. В България НЯМА болно куче от атаксия, което да проявява симптоми. Естествено за кучетата под 3 годишна възраст все още нищо не се знае, но ти КОЕ точно куче визираш, което твърдиш, че е болно от Атаксия?
Наследствената цереберална атаксия се установява единствено чрез ГЕНЕТИЧЕН тест. Възможно е здраво куче да проявява подобни признаци, но причините да са други - старост, ошипяване, проблем с вътрешното ухо и вестибулара, болки в определена част на тялото и т.н. А може и куче генетично болно от Атаксия през целия си живот да НЕ ПРОЯВИ признаци на болестта.
Ти изследвал ли си кучетата си Атаксия? Защо се бавиш? Теста струва само 200лв за куче.
Торментор, не вади кирливи ризи, правил си добро, и за теб за правили добро.
Бъди сигурен, че нашите кучета са били изследвани и ще бъдат изследвани за каквото трябва и ще продължават да се развиват в положителна насока. С какво можеш да се похвалиш ти?

Ти пък коя беше, че не се сещам?

До оня ден не беше виждала Стаф на живо,
а сега и акъл на мен ще ми даваш кое е атаксия и
кое не е такова. Айде бягай да си играеш със генетично
обременебата кучка за 1500 евро и не ми говори повече, че...

Когато отивахме с чичето към Хелзинки в Латвия разхождах в едно
поле Атина и Анубис и после когато се наложи да се качът в джипа, те
се помъчиха и паднаха схванати като вдървени и се учудих какво им става.
Атина ме гледаше със широко отворени зеници и със един такъв поглед като на
луд човек, а Анубис се схвана и се наложи аз да ги кача в колата. Така, че айде беж...
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2009 - 12:05 AM

Ами мисля - ако в тази алтернативна тема показват кучета, членуващи точно в дадената организация то хората много ясно ще видят за АСТ ли говорим или АСТ-подобни или за какво. Защото в интерес на итината до момента май освен изключените кучета от изложби на Торментор и Грейт македония не показаха нито едно куче член на тяхната си организация май май. А просто трябва един съвестен модератор, който да обработва снимките при качването им и да показва къде е истината.
Ако темите наистина са алтернативни и всяка показва собствените си представители, съществуването на подобна тема ще е доста полезна за БККАСТ.
Отделен е въпроса, че до сега това не се случи.

п.п. Мисля, в личен разговор говорихме и за разликата да си европейски и световен шампион излъчен сред няколко стотин и сред няколко десетки кучета. Ако темата като алтернативна, показва ТЕХНИ кучета, на техни изложби (в България май даже не се организират такива :rolleyes:) човек доста лесно ще разбере къде е истината и че в България АСТ е АСТ с родословие заверено от БРФК и БККАСТ.
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 January 2009 - 12:06 AM

Виж какво, напиши в google "cereberal amstaff ataxia" и ще разбереш какво ти говоря. Но, опа, чакай, ти може би не можеш да четеш на английски език?! Извинявам се. Аз мога да чета на английски перфектно и на френски, и съм изчела какво има в интернет пространството. Когато си изледвам кучката ще те прасна по главата със сертификата, да видиш дали е генетично обременена или не. Ако пък е - здраве да е, съдба.
Но няма да ти позволя да ме нападаш по този изключително гнусен силистренски начин. Може вчера да съм била НИКОЯ, но КОЙ си ти днес? Нещата се променят. Аз нямам претенции за величие, ти изглежа имаш доста висока самооценка за себе си, обаче жалко е, че не виждам никакво покритие. Уважам само силните и успелите. Защо трябва да уважавам теб?

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни