Dog.bg Форуми : Колко трябва да тежи Френчи?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Колко трябва да тежи Френчи?

#101 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 October 2009 - 04:37 PM

Мъро да мине на диета ,разбирам (а тая хич няма да стане ab_041.gif ), ама Спарки си е направо манекен пред него.Не тормозете хайвана с диети wb_052.gif

User's Signature

Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 07:00 PM

Спайкито все на 10 кг си стои. Видимо взе да възмъжава - уж на глава 'зехме да растем, ама килограмите не мърдат. Пък и няма вид да е слаб.
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 11:43 AM

Ние сме само на 50 дни и според таблицата вече трябва да наближаваме 2кг. ,но нашата девойка е само 1кг и 200гр.Малко се притеснявам дали не е прекалено слабичка dh_188.gif .Яде през два часа на ден(6 пъти в деня).Храним я с гранулки на Hills ,но и ги натрошаваме и ги омесваме с кисело мляко 0,1%.Имаме си нормално коремче,но няма мръвчица по нея dry.gif ,дали е нормално за възрастта и?Иначе си има голяяяяям апетит и си изяжда всичко.
User's Signature

Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 November 2009 - 11:58 AM

Ние нямахме такива проблеми.. smile.gif Още като по- малък Джако имаше голям апетит и всичко си изяждаше.. Но сме срещали други французи и стопаните им казват, че те като били бебета не искали да ядат.. И сега Джако расте и дебелее.. ac_007.gif Минилата седмица ходихме на вет да ни дават винамини.. Притеглиха го и беше 10 кг..

User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 12:30 PM

Ето и снимчица на Чара да я видите дали е слабичка.

Ето още малко снимки :

User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 03:33 PM

Ох,каква мишка wub.gif ...Не ми се вижда слаба smile.gif

#107 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 03:42 PM

Сега като разгледах и другите снимки се замислих....Чара не е на повече от 50-60 дни нали dry.gif ? Дребничка е,но ще качи wb_052.gif Само се чудя защо сте я взели толкова рано ?

#108 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 04:17 PM

Да на 50 дни сме smile.gif .Щяхме да изчакаме малко с взимането и,но когато я заведохме на ветеринар и той ни каза ,че няма за какво да чакаме и по-добре да си я вземем в къщи сега.Проверих дали е правилно да я взимам толкова малка и казват ,че е спорен въпроса на каква възраст да се вземе кучето.Някои казват ,че е по добре да се вземе когато кученцето е на 3 месеца ,че вече има някакви изградени навици и достатъчно си е играло с братята и сестричките си,но по-трудно се адаптира към новата среда и е по трудно да го възпиташ.Други пък казват ,че е добре да се вземе кученцето след 45 ден ,че по-лесно се възпитава и тъкмо в този период си изгражда навиците.Малко се притеснявах като видях колко е мъничка,но щом ветеринаря така ми каза с радост си я взехме вкъщи wb_052.gif .Пък сега като гледам какъв сняг вали навънка и като знам ,че майка и живее на двора...май така е по-добре.
Съжалявам малко не е по темата mg_062.gif
А относно килограмите и на мен ми се струва ,че е леко слабичка,а толкова много яде.Само един път до сега е обезпаразитявана вътрешно и сега на 8 ноември трябва да се обезпаразити за втори път и се чудех да не би да има някакви глисти,но коремчето и не е подуто и твърдо и нямаме разстройство.А другите кученца ми изглеждат едни такива пухкавки ab_041.gif ,а мойта направо...манекенка ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 05:12 PM

Цитат(The Girl @ Nov 3 2009, 04:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да на 50 дни сме smile.gif .Щяхме да изчакаме малко с взимането и,но когато я заведохме на ветеринар и той ни каза ,че няма за какво да чакаме и по-добре да си я вземем в къщи сега.Проверих дали е правилно да я взимам толкова малка и казват ,че е спорен въпроса на каква възраст да се вземе кучето.Някои казват ,че е по добре да се вземе когато кученцето е на 3 месеца ,че вече има някакви изградени навици и достатъчно си е играло с братята и сестричките си,но по-трудно се адаптира към новата среда и е по трудно да го възпиташ.Други пък казват ,че е добре да се вземе кученцето след 45 ден ,че по-лесно се възпитава и тъкмо в този период си изгражда навиците.Малко се притеснявах като видях колко е мъничка,но щом ветеринаря така ми каза с радост си я взехме вкъщи wb_052.gif .Пък сега като гледам какъв сняг вали навънка и като знам ,че майка и живее на двора...май така е по-добре.
Съжалявам малко не е по темата mg_062.gif
А относно килограмите и на мен ми се струва ,че е леко слабичка,а толкова много яде.Само един път до сега е обезпаразитявана вътрешно и сега на 8 ноември трябва да се обезпаразити за втори път и се чудех да не би да има някакви глисти,но коремчето и не е подуто и твърдо и нямаме разстройство.А другите кученца ми изглеждат едни такива пухкавки ab_041.gif ,а мойта направо...манекенка ab_041.gif

Честно казано съм ужасена от нещата ,които пишете!И оше повече от това , че вие не виждате нищо нередно!С подобни истории(има и за пазарджишката ферма) е пълен целия форум.
Ако бяхте достатъчно чела , нямаше да пишете глупости от рода на тази , че трябва кученце да се взема до 45 ден ,защото по-добре се възпитавало.
Майката живее на двора ... ud_009.gif просто нямам думи!И на вас ви се струва нормално?Показах ли ви какво подържате с тази покупка?
Това ли са според вас нужните грижи за един френски булдог ,който има малки?
За съжаление вашия случай не се различава от на всички други , взели ,кученца от ферма.
Най жалкото е , че бяхте предупредена и имахте възможност да получите достатъчно информация за бъдещия ви избор.

Цитат(The Girl @ Oct 28 2009, 06:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за мнението ти и прочетох линковете които си ми дала.Нашият случай е по-различен от тези за които прочетох.Ние се видяхме с майката и тя си беше просто перфектна wb_052.gif и добре гледана.

И сега за кученцето:
Не е нормално на тази възраст да е 1,200 кг, но все пак да уточня ,че говоря за здраво,нормално отгледано и развито за възрастта си кученце от породата Френски булдог,а не точно за вашето кученце!
В най-добрия случай се надявайте просто да не е гледано както трябва и да не е получавало нужното за неговата възраст и съответно и майката да не е хранена качествено ,докато е кърмила малките,което е повече от вероятно.Ако е само това при добро гледане и хранене ,кученцето ще набере бързо маса,ако това е което най много ви притеснява.Ще има вероятно и други негативи в последствие , но се надявайте ,да не са фатални.
За другите причини за изоставане в растежа на малки кученца се консултирайте с ветеринаря си!
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 06:03 PM

Цитат(Chiita @ Nov 3 2009, 04:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За другите причини за изоставане в растежа на малки кученца се консултирайте с ветеринаря си!

То аз като чета си мисля и че ветеринара е за смяна,кой нормален човек ще каже ,че трябва кученцето
да се вземе до 45 дни dry.gif
Иначе кученцето от това което виждам на снимката не ми изглежда слабо,
просто още е много мъничко.Хранете го както трябва и то ще си израстне,не прекалявайте
с дневните дажби само,защото ви се струва слабичко smile.gif

#111 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 06:28 PM

Цитат(The Girl @ Nov 3 2009, 12:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето и снимчица на Чара да я видите дали е слабичка.

Ето още малко снимки :

Много е сладичка и нежна smile.gif
Моя Чарли е на 61 дена и ми изглежда доста по-едричък, но не съм го мерила. Мисля, че е най-малко 3 килограма, но ветът каза, че трябва малко да отслабне smile.gif Грижи се за нея с любов и всичко ще е наред!
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 08:13 PM

Ако беше прочела по-внимателно щеше да видиш ,че пише след 45 дни ,а не до!
Честно казано не ме интересува какво мислиш за мен,просто ми писна от нападките ти!Не всеки може да отдели над 2000лв. за едно куче и да се бие в гърдите ,че е с родословие!Пиша в този форум ,защото видях ,че има и други хора които имат френчита (с родословие и без) и могат да си кажат мнението.Вече съм си взела моя "френски булдог" и ще получи нужните грижи да расте и дивее както трябва.Надявах се да получа информация и подкрепа,а не нападки от къде съм си взела кученцето и дали то е породисто!Все пак мерси и на другите за положителното отношение към мен!
!!!PEACE!!! beer.gif
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 08:38 PM

Не разбирам с какво те обидих,че да се ядосаш,никой не те напада и това колко
струва кученцето ти не е от значение щом си го взела,важно е да живо и здраво smile.gif
информация и подкрепа ще получиш винаги, коментирах ветеринара с който аз не съм
съгласна

Аха,сега видях за какво иде реч

#114 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 08:43 PM

Не говорех за теб ab_041.gif ,а визирах Chiita! wb_052.gif Радвам се ,че има хора като теб ,които са готови да помогнат независимо дали кученцето ми е "френски булдог"!
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   jurko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2009 - 08:49 PM

мога да ти гарантирам , че въпреки нападките и укорите които получаваш от чиита , която съм сигорен , че няма нищо против теб а отношението на търговците на които ние пълним гушите към кучетата и поколенията им , тя е първия човек който ще ти помогне при нужда . както и всички останали от тук .

#116 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 08:57 PM

Така е jurko ,Чита е много права и аз съм напълно съгласна с нея ,хората който развъждат
кучета в тези ферми са пълни изроди,всички сме гледали клипчета за тях и отношението им
към животинките eg_033.gif

#117 Потребителят е офлайн   leonardo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 09:00 PM

чиита наистина първа ще се накара но при нужда и първа ще подаде ръка
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 09:00 PM

Незнам какво ти е писнало , а и до сега нищо не мислех за теб,камо ли да те нападам (горката,ти..)
Имаш проблем , но не с мен!Имаш объркана ценностна система!

1-Какво общо имат в случая родословия и пари от една страна (за които ти говориш!!!) и нормално отношение към кучето?
2-Мислиш ли ,че трябва да има разлика в гледането на кучето, защото едните имали родословия,а другите нямат?
Тези въпроси по-повод на емоционално-негативния ти пост и нещастните ти опити да се хльзнеш по равнината , че видите ли "тази не ме харесва и ме напада"!
Плоските опити за събиране на съмишленици, когато в спора вкараш думата "родословия ", са наистина изтъркани.
Разбирам и защитната ти реакция,на никой не му е приятно да му казват , че греши , а още по трудно е да си го признае пред себе си.

User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   The Girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 09:04 PM

Цитат(The Girl @ Nov 3 2009, 08:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
!!!PEACE!!! beer.gif

Както вече казах!
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 09:08 PM

Съгласна съм, че ферми и хора, които развъждат, без да ги е грижа за кученцата, са отвратителни. Наистина не трябва да им се позволява да печелят от тази дейност, за да се откажат, защото наистина няма адекватни закони. Но хора, които искат да създадат кученца и полагат всички усилия те да стигнат до стопаните си здрави защо се слагат под един знаменател. Това ми изглежда като кучешки расизъм. И в човешкото общество има аристократи и селяни, красиви и грозни... Според мен породата в чистия вид винаги ще си я има, докато ги има кинолозите и изобщо хора, които полагат грижи. Но моля не отричайте всичко останало, хората като мен нямат амбиции да се явяват по конкурси и след кучето им да се обръщат всички...
The Girl забелязах, че беше чела форума, а вероятно и много други неща, преди да си вземеш кученцето. Питала е вет и се е вслушала именно в неговия съвет, за мен е постъпила абсолютно логично. Ако в ситуацията има нещо нередно то вината и причината изобщо не е в нея.

Много е сладичка малката Чара и се надявам да е здравичка. От тук нататък тя е твои ръце - това е най -важното!
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема