Цитат
"СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари
Публикувано: 02 February 2009 - 06:42 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 February 2009 - 11:53 AM
Цитат
Разбрали сме се с mil_ в четвъртък да ги вземе от мен
п.п. И днес, и утре ще ми носят още листове, абе никакво отпускане - събираме до последно, даже и в момента продължават да се подписват хора :blink:
Публикувано: 03 February 2009 - 12:00 PM
Цитат
аз пък се видях вчера с един слуга на народа дето му пращате разни писма и предложения...и ми каза че има някаква светлинка в тунела...далечна но все пак светлинка...
Публикувано: 03 February 2009 - 12:34 PM
Цитат
:yahoo:
ДАНО!

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 03 February 2009 - 12:40 PM
Стенограма от заседанието на правната комисия
Единственото изказано възражение е по формулировката.
Публикувано: 03 February 2009 - 12:56 PM
Цитат

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 03 February 2009 - 01:16 PM
Цитат
Яни Янев:
Аз ще отговоря за себе си. Този законопроект е изготвен преди подписването на договора и възможността за промени на тези текстове и съобразяване с взетото политическо решение е предмет между първо и второ четене, ако законопроектът бъде одобрен на първо четене.
това не е ли тревожно само по себе си ... без значение КОЕ е единственото възражение ... хубаво е да сме умерени песимисти за да имаме на какво да се радваме ако се случи нещо положително...мое лично мнение несъобразено с политически решения
Публикувано: 03 February 2009 - 03:17 PM
Точно затова са и нашите усилия, да създадем шум и да свършим малко черна работа за тази битка.
Публикувано: 03 February 2009 - 06:38 PM
Цитат
Цитат
Яни Янев:
Аз ще отговоря за себе си. Този законопроект е изготвен преди подписването на договора и възможността за промени на тези текстове и съобразяване с взетото политическо решение е предмет между първо и второ четене, ако законопроектът бъде одобрен на първо четене.
това не е ли тревожно само по себе си ... без значение КОЕ е единственото възражение ...
ПРАВИЛНИК
ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
Чл. 67. (4) При първото гласуване законопроектът се обсъжда по принцип и в цялост. Народните представители се произнасят по основните положения на законопроекта.
....
Значи ,на първо четене е минал текста от два единствени члена -за убийство по особено жесток начин и за организираните боеве.Казва се в Правилника на НС ,че на първо четене се обсъжда и приема принцип - тоест какво има да се променя в тези единствени два члена ,които са сами по себе си Принцип (освен текстовете да се изгладят)? Може ли да отпадне на второ четене Принцип - криминализацията на жестоко убийство и боеве ,последните са престъпление ,и то сериозно в цял нормален свят?
Питам се и ако това се случи - да отпадне този принцип на второ гласуване - ми то тогава за какво са тези Правилници ,ред и изобщо за к`во става въпрос?
п.п.Отделно, че при приемането на ЗЗЖ ,където инкриминацията беше заложена в законопроекта на вносителите , беше прието целият законопроект на първо четене с нея -като концепция ,философия и принцип - но беше отложена инкриминацията само по технически причини ,до промяна в НК и то в същото това НС - за к`во става въпрос ?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 05 February 2009 - 10:36 AM
П.п. Намерих ги :yahoo:
Публикувано: 05 February 2009 - 01:34 PM