Dog.bg Форуми : "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (37 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари Оцени темата: -----

#261 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 January 2009 - 10:26 PM

Аммм...Тук сега си говорим....И си мисля едни неща...
Нека си припомним за нашата кампания. Целта й.
Искаме да се инкриминира ОСОБЕНАТА жестокост. Нали така?
Защо?
Защото докато се тюхкаме и се вайкаме никой няма да ни вземе насериозно.
За да имаме успех, за да постигнем целта на ТАЗИ кампания, трябва да убедим хората горе, че ОСОБЕНАТА жестокост към животните е опасна за ХОРАТА. Иначе, повярвайте ми, ще сме "ония лудите лелки". Не искаме да мислят, че сме хора без работа. Не искаме да ни асоциират с фанатизирани откачалки и лумпенизирани чорлави индивиди.
Разберете, че е важно да коментираме, колко опасно е особената жестокост да бъде прехвърлена върху хората.
Говорим за изроди! Повярвайте ми, много от случаите на ОСОБЕНА жестокост тук са ни спестени.
Всичко останало си има глоби. Нехуманното отношение попада под ЗЗЖ.
Иначе успех може и да нямаме. Защото наистина, на фона на "всичката Мара втасала" сълзливи истории няма да минат, просто ще ни отбягват, а зад гърба ни ще има ужасни коментари.
Не можем да си позволим да искаме затвор 3 години за човек, изоставил животното си, докато законите в тази държава дават макс 2 години за човек, изоставил детето си.
Пиша това, защото попаднах на някакви хора, които крещят по телефона, че всички са "комунисти и боклуци, а и хора на общината".
Успеем ли да криминализираме особената жестокост (пак подсещам - говорим за изроди) след време ще имаме гръб, ресурс, сили, доверие и т.н. с които да се борим за останалите неща.
Особена жестокост!
Прочетете предложеното от Манева.
Искаме изродите да бъдат наказани!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#262 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2009 - 10:44 PM

Аз пък ще копирам текстовете, които бяха първите, които получихме за обсъждане и сме написали в сегашния вариант на Петицията:

Чл. 350б. Който изостави домашно животно или отглежда животни при условия, които им причиняват болка, страдание, трайно увреждане или смърт, се наказва с лишаване от свобода от шест месеца до една година или пробация и глоба до 3000 лв.

Чл. 350в. Който извърши евтаназия в нарушение на закон, се наказва с лишаване от свобода от шест месеца до една година или пробация и глоба до 3000 лв.

Чл. 350г. Който умъртви животно по начин, който представлява опасност за живота и здравето на хора или на други животни, се наказва с лишаване от свобода до една година или пробация, както и с глоба до 3000 лв. (предлагаме глобите да са по-високи и да се променят и уеднаквят и в ЗВД и ЗЗЖ)

Чл.350д. Който умишлено умъртви животно с особена жестокост чрез удушаване, обесване, разкъсване, смачкване или пребиване на животно; одиране, разчленяване или изкормване преди умъртвяването; хвърляне в огън, в агресивни среди, от големи височини или под движещи се превозни средства; чрез отрова или инжектиране на вещества, или по друг особено жесток начин, който предизвиква мъчителна и болезнена смърт, се наказва с лишаване от свобода до една година или пробация, както и глоба от 2000 до 3000 лв. (предлагаме глобите да са по-високи и да се променят и уеднаквят и в ЗВД и ЗЗЖ)

Чл. 350е. (1) Който организира боеве с животни или предоставя животни за боеве или за незаконни състезания, се наказва с лишаване от свобода до една година или пробация , както и с глоба до 3000 лв.
(2) Наказанието е лишаване от свобода до две години или пробация и глоба до 6000 лв., ако действията по ал. 1:
1. се осъществяват в присъствието на малолетни, непълнолетни или въоръжени лица;
2. се организират с помощта на видео или други материали, показващи сцени с минали боеве, или се заснемат.

Забележка: Необходимо е да се направят и съответните промени в ЗЗЖ и ЗВД, за да не се дублира административна с наказателна отговорност. 

Забележка: По възможност глобите да са по-високи, особено за боевете, защото там печалбите са огромни - в Италия, например, глобата за боеве е до 150 000 евро, в САЩ е до 250 000 долара.

В законопроекта на Манева и Масева са включени само последните две.

Аз съм на мнение, че трябва да се борим за всички тези неща. Не само защото искаме всички те да бъдат факт, но и защото е добре да осъзнаем, че е почти сигурно от нещата, които внесем, да отпадне нещо. Тоест- трябва да бъде предложено нещо, което подлежи на поне малко орязване за момента.

Да, може би точно тези формулировки не са перфектни, но това имаме засега.
User's Signature

Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 January 2009 - 10:56 PM

Ники, разбирам, просто не искам да ни асоциират с лудите, с които се чух днес. Говоря ти за лишаване от свобода за 3 години - да не се повтарям...Написала съм го горе...Просто ме изплаши тази жена! Като я попиахме тя дали има текст - "не, чакам комисията да ми се обади да коментираме". Е...
Съгласна съм, че започваме със загуба. Текстовете трябваше да са всичките, до един, а още преди да е започнала същинската битка излиза нещо съвсем малко и неописващо цялата петиция и цел.
Но тази жена ме изплаши. Дори, мисля че заради хора като нея сме така ограбени, да, ограбени, защото текстът не е което искахме.
Горното написах, защото тя ме стресна, а и защото след като от няколко дена обяснявам едно и също непрекъснато оставам с усещането, че не е съвсем ясно. Всички ме питат - коленето на прасето на село жестокост ли е? Всеки ме пита за некви неща, дето не мога да разбера какво общо имат...И сякаш не казвам по 32084398 пъти, че който е залял куче с киселина, утре може да залее и човек...
Не съм загубила мотивацията си, напротив! Но ме е страх, че заради славата на подобни люде, ще ни съсекат и нас...
User's Signature

Качена снимка

#264 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 January 2009 - 11:43 PM

Цитат

И защо сайтът да е САМО за особена жестокост? Ние искаме инкриминация на ОСОБЕНАТА ЖЕСТОКОСТ, но това не значи, че останалото ни е безразлично.
Случаят е интересен с това, че показва парадоксалното състояние - контрол трябва да извърши самият извършител. Безсилие. Това може да бъде обяснено и не виждам причина подобни случаи да не присъстват в сайта.
Ще опитам да обясня защо не .
Тази кампания има за цел запознаване на обществото с проблем-  нуждата от криминализиране на драстично насилие над животни и връзката  му с насилието над хора.Тоест общественоопасни и общественозначими деяния, заради които си струва да се промени НК.Конкретно - ограничихме се (Петицията) в рамките на  ЗЗЖ.Извън формата- доказателства, че има неща, които са извънредни тежки и крайно недупостими.Останалото не ни е безразлично . .Но е предмет на друг закон и други санкции.

От друга страна - онова нещо дето му викаме  обществото  и  неговото мнение .Чиято подкрепа търсим.На фона на кой ли не търсещ същото .И то за страшни неща !
Докато сме конкретни и аргументирани  - можем Вероятно  да Очакваме отзвук.Но не е задължително.
Та - четох днес доста пъти написаното във в.24 часа- там един човек призовава за лишаване от свобода от една до пет години за какво ли не- от изоставяне на животно до боеве.Друг пък ,написанo в малко каре долу -искал три години затвор за изгонено куче.Добри намерения.Постланият път с  добрите намерения...Ма ей така по пpинцип постлан .Когато утре се изправя да събирам подписи / подкрепа от хората  ,минималното неприятно - ще ме убият с кaмъни заради прочетеното и сравнявано с възмездието на престъпления срещу хора -почти няма дом без ужаси.Ненaказани.А максималното ,според мен е ,че когато на Някои им се наложи да гласуват за това-успоредно с  партийната си задача ,може и да им мине през главата - природозаащитници ,аман , некви зелени пак  искат каквото се сетили , пфу
Друг вариант - споменатото  да е странен, но по предназначение ПР.Дано (любимата  думичка).
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#265 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 January 2009 - 11:52 PM

Цитат

....  добре да осъзнаем, че е почти сигурно от нещата, които внесем, да отпадне нещо. Тоест- трябва да бъде предложено нещо, което подлежи на поне малко орязване за момента.

Няма такова нещо.
1.При приемането на ЗЗЖ беше казано от юристите в парламента , че заложената в него, като  концепция , инкриминция на Особената жестокост и  конкретно по четирите и  члена- ще стане при  промяна в НК.
2.Това не е пазар ,макар че е И политически въпрос.Няма каквo да се орязва.Става въпрос за четирите  члена по ЗЗЖ.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#266 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2009 - 05:20 AM

Агалина и на мен ми се иска да няма такова нещо, но са внесени само два от членовете, показани по горе, логично е след като дори преди внасянето, има отпаднали членове, то да се подготвим да преговаряваме и за останалите.

#267 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 10:02 AM

Вижте, определено не говоря за искане на 3г затвор за изоставяне на куче! Прочетете пак предложените текстове, ама наистина- в пълния им вариант! Пак казвам със сигурност може би не са най-доброто като формулировка и стил, но въпреки всичко и затова са комисиите.

А един човек, който "отглежда животни при условия, които им причиняват болка, страдание, трайно увреждане или смърт", според вас не е опасен отново и за обществото ли? Или човек, умъртвяващ кучето си, защото пускало много косми и му писнало да чисти, след 10г съжителство с него?!

И да, пазар е! Има какво да се орязва! Не забравяйте, че в момента сме и още не етапа преди изобщо това да стигне на първо, пък камо ли и второ разглеждане в комисията. Много, много промени могат да станат. Трябва да има материал за преговор. Да, по-вероятно е да се приемат предложенията по особената жестокост и вероятно боевете, но и другите неща не са маловажни, никак даже.

Наистина не искам да налагам мнението си, но пак- погледнете го от страната на хората, които не биха се съгласили така лесно това да се приеме. Ще очаквате компромис. И както каза и Ани- че Манева и Масева ги достраша още на този етап да предложат всичко, пък какво остава за тези, които не обичат животните и мислят, че боищата са забавление например.

Леко се отплеснах- да, "лудите лелки" ги има, и те хич не са малко. Но начина да се разграничим от тях може би най-добре ще се изрази в добрата ни организация, културното излагане на фактите и конкретни искания, подковани със сравненията с чужбина.
User's Signature

Качена снимка

#268 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2009 - 11:41 AM

За да имаме успех, за да постигнем целта на ТАЗИ кампания, трябва да убедим хората горе, че ОСОБЕНАТА жестокост към животните е опасна за ХОРАТА. Иначе, повярвайте ми, ще сме "ония лудите лелки"    Съжалявам сигурно аз нещо не схващам,правилно ли разбирам че идеята е да се инкриминира/не харесвам такива думи ама.../жестокоста към животните ,,под прикритие,,демек не че толкова ни интересуват животните ама който е посегнал на животно рано или късно може да посегне и на човек,и затова и тн. и тн.Друго също прави впечатление ,,лудите лелки,, разбирам че някои имат повече познания но това не им дава право да поставят определения на хора които не познават,още повече че някои от тези ,,лелки ,,са помагали на животните когато повечето от вас са играли на ластик.Определено ще има и крайни мнения,но за справка погледнете изказванията във форума като следствие от постъпката на някой изрод,голяма част искат да постъпят доста ,,лудо,,.това означава ли че и те спадат към категория ,,луди лелки,,Много от хората съвсем естествено реагират емоционално след като толкова време са се сблъсквали с ненаказана жестокост и не смятам че някой има право да ги поставя в графа ,,луди,,

#269 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2009 - 11:44 AM

Ако обърнете внимание ще видите, че "луди" е в кавички. Това е определение дадено ни от хората, които не ги еня за животните. И докато те са повече, ще трябва да убеждаваме и тях, че жестокостта и насилието към животните са абсолютно аналогични на насилието над хората, защото повярвайте ми, за тях животните са "стока, глупост, измислици..."
User's Signature

Качена снимка

#270 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 11:49 AM

dios1, разбирам те, но тази дискусия я водихме вече някъде в началото.
Според българското законодателство деяние, което носи всички признаци на престъпление, но не е обществено опасно, не се счита за престъпление. Това е препъни-камъкът и е нужно да се акцентира върху обществената значимост на особената жестокост, като имаме предвид, че обществото далеч не е съставено от любители на животните.
По темата за "лудите лелки" ще ви кажа, че по света има и екстремистки организации за защита на животните, които вършат истински тероризми. Много е важно да се разграничим от тях и от всякаква идея за симпатия към тях. Важно е да си обуздаваме емоциите и да сме умерени и разумни.

#271 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 11:56 AM

псува ми се чак...

От Доклада на Комисия по правните въпроси за заседанието на 22.01:
...
12. С 3 гласа за, 1 против и 10 гласа въздържал се не подкрепи предложения Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, № 954-01-11, внесен от Евдокия Манева и Елиана Масева на 21.01.2009 г. и предлага на народните представители да го отхвърлят.
...

Доклада: http://parliament.bg...a...156&id=1260

иначе на първо четена в зала законопроектите по НК ги има в програмата за тая седмица!!!
т.8

http://parliament.bg...b...show&id=466
User's Signature

Качена снимка

#272 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 12:00 PM

Е, това можеше да се очаква, не съм учудена.
Нищо обаче не е загубено. Все пак само 1 против.
Уфф, дали не закъсняхме.

#273 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 12:16 PM

само 1 против, но предлагат на народните представители да го отхвърлят. това "въздържал се" не знам сащо изобщо го има- или си с ясна позиция по въпросите, или не ти е там мястото!
ако всички песимисти, които събота и неделя ми казаха, че си губим времето се окажат прави...  :sos:
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#274 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 28 January 2009 - 12:18 PM

"Въздържал се" - защото просто не им пука!
Не сме закъснели.......никога не е късно, дори и да не успеем от първия път, важното е , че започва да се вдига шум и рано или късно ще се преборим!
User's Signature

Качена снимка

#275 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 12:29 PM

Чакайте сега, не им пука не е аргумент. Те са народни представители и членове на правната комисия и работата им е да им пука.
По-скоро не им стига юридическата аргументация, вижте само на предната страница за обществената опасност. Интересно ще е да видим стенограма от обсъждането. Така ще сме подготвени. Аргументи ИМА.

#276 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2009 - 03:05 PM

Престъпление ли е насилието според българския законодател?
User's Signature

Качена снимка

#277 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 January 2009 - 09:29 PM

График непълен за събота и неделя.

31.01 Събота

1.Плиска - търси се

2. Орлов мост - Фибси + Емилия

3. НДК - Лудница

4. Сити Център - Мил, Агалина

5. Южен парк 1 - Бушката и Ваолина

6. Цум - Меги

7. Скай Сити Мол - Кристина + 1

8. Славейков - Бобадова, Мила + Елерина, Раста ще дойде за да се облече като котка

9. МОЛ - Блуоушън + Звиарик за помощ

Свободни места, моля за кандидатури.

#278 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 January 2009 - 09:11 AM

Погледнете списъка.
Моля да потвърдите позициите си.
АКо имате нужа от нещо - свиркайте!
User's Signature

Качена снимка

#279 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 29 January 2009 - 09:15 AM

Събота се включвам от 12:00 на обяд до когато можем да събираме :)
За неделя ще си кажа днес по-късно или утре.
User's Signature

Качена снимка

#280 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 January 2009 - 09:17 AM

Аз съм пред НДК и двата дни,по цял ден  :blink:
Ако трябва да се принтира нещо,казвайте ;)
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни