"СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари
Публикувано: 29 January 2009 - 10:43 AM
Публикувано: 29 January 2009 - 12:39 PM
Цитат
п.п. Има ли промяна в нашето място? Т.е. само ние ли ще сме в парка и да сменим мястото или?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 January 2009 - 03:03 PM
Публикувано: 29 January 2009 - 03:10 PM
Цитат
Казаха ми, че и тях са ги давали по телевизията...(цитирам: "трикракото кученце се вайкаше из клиниката, а Ранко махаше с опашка и драпаше да излиза от клетката"). Както и да е, може би са били стари кадри отпреди. :blink:
Цитат
Супер, много се радвам :blink:
Публикувано: 29 January 2009 - 05:09 PM
В събота и неделя времето ще остане облачно. В много райони от време на време ще прехвърча слаб сняг. В Североизточна България снеговалежът още в събота ще спре и вятърът ще отслабне, но ще остане до умерен. Минимални температури между минус 3 и 2, максимални между 2 и 7°. През първата половина от следващата температурите ще се повишат. Ще се задържи предимно облачно. Не са изключени в отделни райони слаби превалявания, вече от дъжд. В понеделник и вторник на места в низините ще има мъгла. Най-топло ще бъде в сряда, когато ще се усили вятърът от югозапад и дневните температури ще достигнат 8 - 13. Към четвъртък вятърът ще се ориентира от запад и температурите ще започнат да се понижават.
От weather.bg
Публикувано: 29 January 2009 - 05:16 PM
Тя изложи аргументите си добре, спомена всички важни аспекти - хуманно отношение, връзка насилие към хора, статистики, изброи държавите, в които жестокостта към животни е инкриминирана, цитира случая Майкъл Вик.
Бяха представени и други законопроекти, касаещи други проблеми и предложения.
За голямо учудване НЯМАШЕ дебати. Никой не се изказа по никой от законопроектите.
Законопроектът на Манева беше в дневния ред за обсъждане на Комисията по европейските въпроси за днес следобяд, но какво са решили засега не знаем.
Утре ще е гласуването на първо четене.
Публикувано: 29 January 2009 - 08:01 PM
Цитат
В събота и неделя времето ще остане облачно. В много райони от време на време ще прехвърча слаб сняг. В Североизточна България снеговалежът още в събота ще спре и вятърът ще отслабне, но ще остане до умерен. Минимални температури между минус 3 и 2, максимални между 2 и 7°. През първата половина от следващата температурите ще се повишат. Ще се задържи предимно облачно. Не са изключени в отделни райони слаби превалявания, вече от дъжд. В понеделник и вторник на места в низините ще има мъгла. Най-топло ще бъде в сряда, когато ще се усили вятърът от югозапад и дневните температури ще достигнат 8 - 13. Към четвъртък вятърът ще се ориентира от запад и температурите ще започнат да се понижават.
От weather.bg
Събота и неделя с най-дебелите дрехи и най-топлите ботуши!
Цитат
Тя изложи аргументите си добре, спомена всички важни аспекти - хуманно отношение, връзка насилие към хора, статистики, изброи държавите, в които жестокостта към животни е инкриминирана, цитира случая Майкъл Вик.
Бяха представени и други законопроекти, касаещи други проблеми и предложения.
За голямо учудване НЯМАШЕ дебати. Никой не се изказа по никой от законопроектите.
Законопроектът на Манева беше в дневния ред за обсъждане на Комисията по европейските въпроси за днес следобяд, но какво са решили засега не знаем.
Утре ще е гласуването на първо четене.
Съжалявам, никак не съм в час, НО, какви са вариантите, ако недай си Боже го отхвърлят утре? Да го върнат за преразглеждане стои като опция, нали? Аз никак не искам да мисля в тая насока и няма да го направя, но все пак да знам.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 30 January 2009 - 08:25 AM
С този законопроект не започва и не свършва нищо.
Очакват се още радикални промени на НК, а според някои слухове - изцяло нов НК в близките месеци.
btw, има и препоръки от страна на разни европейски активисти да си сменим остарелия НК.
Правната комисия вероятно се е въздържала, защото не била информирана, а и нещо формулировките не им допадали, но не и по принцип. Значи точно е време едно хубаво да ги информираме.
Днешното гласуване ще е просто един ориентир за моментните настроения.
dnes.bg - Доживяхме! Предлагат затвор за кървави боеве с животни
ecobusiness.dnevnik.bg - Насилието над животни - да бъде или да не бъде престъление
focus-news - Да се инкриминира организирането на боеве с животни, предлагат депутати от ДСБ
Публикувано: 30 January 2009 - 08:57 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 30 January 2009 - 09:31 AM