Dog.bg Форуми : "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (37 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари Оцени темата: -----

#641 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2009 - 10:36 AM

Не знам кой е Ралчев, не знам какво е казал, но знам, че тези нещастни алчни хора НЕ са приели- въпросният Ралчев не е гласувал вместо "всички" тях. за мен това е поредното доказателство, че тия откъснати от реалния живот утрепки- без извинение- не знаят защо са там!!!
не съм запозната, но за сметка на това съм афектирана- нали сме вече в ЕС- при положение, че нашите народни представители не знаят какво коментират и какво гласуват по-горна инстанция няма ли- Хага, Европейски парламент...
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#642 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 April 2009 - 10:40 AM

Нямам думи. Просто седя и препрочитам и не вярвам... На работа съм, а колегите ме гледат как рева и не мога да им обясня за какво. Какво можем да направим? Може ли да се върне за прегласуване? Да се подаде жалба в Хага? Направо ....
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#643 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 02 April 2009 - 10:42 AM

Ей, не се отчайвайте! Моля ви! Поне една стъпка беше направена - днес боевете с кучета, утре и особената жестокост. Предварително си знаехме, че нямаме големи шансове ..... от първия път. Мисля, че сега трябва да покажем недоволство и да продължаваме да натискаме.
User's Signature

Качена снимка

#644 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 April 2009 - 10:43 AM

Цитат

Заради редакционни възражения Ралчев направи така, че се прегласува приетото предложение и то отпадна. После сам се изказа, че не е разбрал какво е направил

След като е отпаднало в този му вид, има ли шанс за прегласуване след редакции?

Оставам потресена... а вярвах.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#645 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2009 - 10:47 AM

Не реагирайте така отчаяно ! Мисля, че всяка промяна в закон трябва да се подпише от президента, а той може да наложи вето и да го върне за преразглеждане. Поне до толкова ми стигат юридическите познания. Нека някой юрист го обясни по-добре. Не вярвам, че не може да се направи нещо. Нашия закон за паметниците на културата се променя вече 5 пъти в последните 19 години.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#646 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 10:54 AM

Няма шансове за редакции, вето и пр.
Много съм раздвоена. Като цяло е по-скоро положително. Министерство на правосъдието в момента работи по нов НК, фактът, че в този залегна инкриминация на тема животни изобщо, е повратен, защото те ще се базират на сегашния.
Но не мога да повярвам каква магия от недоразумения стана.
Първоначално имаше предложение на Ралчев за цялостно отпадане, отхвърлиха това предложение, значи уж бяха за.
После го приеха със 73 за, 1 против, 57 въздържал се. При прегласуването след изказването на Ралчев го отхвърлиха с 41 за, 12 против и 72 въздържал се.

Всичко това касаеше една редакция на Янаки Стоилов, която опростяваше и обединяваше двата члена от текста, приет от Правна комисия. Тази редакция вземаше предвид разни възражения от дебатите миналата седмица и ги решаваше.
След като не се прие редакцията на Стоилов, остана да се гласува оригиналният текст на Правната комисия член по член. По този начин отхвърлиха първия член за особената жестокост (заради редакционните възражения), а приеха втория - за боевете.

Междинно имаше още страшно много обърквация, предложения, процедури, губеше се нишката.

#647 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 10:55 AM

Имаше предложение за връщане към комисията (от Иван Костов), но не се прие.
Теоретично, няма как да се правят редакции.

Само се стегнете, без рев!!! И ние треперим, но ще се постараем да мислим рационално и да видим какво ще се прави!

Успях с телефона си да запиша какво се случи
Част 1 (само началото) можете да слушате или изтеглите тук:
http://yourlisten.co...DANIE20090402_1

Част 2 (съществената) можете да слушате тук:
http://www.zshare.ne...07210863fa19e8/

За яснота, текстовете, според редакцията на комисията:

§ 61. Създават се чл. 325а и чл. 325б:
Чл. 325а. (1) Който умишлено умъртви гръбначно животно по особено мъчителен за животното начин или с особена жестокост, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация, както и с глоба до три хиляди лева.
(2) Който противозаконно причини трайно увреждане на гръбначно животно, се наказва с пробация или с глоба до три хиляди лева.
(3) Наказанието е лишаване от свобода до две години или пробация, както и глоба от хиляда до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 или 2 е извършено:
1. повторно;
2. от ветеринарен лекар или техник, от длъжностно лице или лице, осъществяващо дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;
3. по начин или със средства, опасни за живота или здравето на хора или животни.
Чл. 325б. (1) Който организира боеве с животни или предоставя животни за боеве, се наказва с пробация и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
(2) Наказанието е лишаване от свобода до две години или пробация, както и глоба от две хиляди до десет хиляди лева, когато:
1. деянието е извършено повторно;
2. деянието е извършено от ветеринарен лекар или техник, от длъжностно лице или лице, осъществяващо дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;
3. боевете с животни се осъществяват в присъствието на малолетни или непълнолетни лица.
User's Signature

Качена снимка

#648 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 April 2009 - 11:00 AM

И аз мисля, че не трябва да се унива! Трябва да мислим за следващата стъпка. Една битка е спечелена, остана още една!

It is not possible to appeal the decisions of national courts to the European Court of Justice.

#649 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 11:14 AM

Има още едно недоразумение, за което и ние не сме наясно какъв е финалният резултат.
Гласуваха предложение на Надка Балева да отпадне т.3 от член 325б, а именно:
3. боевете с животни се осъществяват в присъствието на малолетни или непълнолетни лица.”
Приеха предложението тя да отпадне.

Обаче след това гласуваха член 325б като цяло и го приеха. И излиза, че точка 3 остава.
Разбирате ли, те гласуваха противоположно за едно и също нещо в рамките на няколко минути. Изобщо не знам тези хора разбраха ли какво предлагат, какво гласуват. В крайна сметка аз не знам сега ще я има ли тази точка 3 или не.

#650 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2009 - 11:26 AM

Това не може ли да се коментира като процесуална грешка?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#651 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 11:31 AM

Според мен цялото гласуване беше една огромна процедурна грешка.
Объркването беше вследствие на това, че като цяло те не са наясно нито с терминологии, нито с практики, касаещи животните, въпреки че им беше предоставена пълна справка от НК на европейските държави.
Те така и не можаха да се разберат дали ако плеснеш шамар на котето ще влезеш в затвора, това беше същността на възражението на Ралчев, с това ги заплаши той, за да прегласуват. Не ставало ясно дали шамарът е тежко или трайно увреждане и дали е особено мъчителен!!!

#652 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2009 - 11:35 AM

Ами питането ми е това не може ли да се атакува?
User's Signature

Качена снимка

#653 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 11:41 AM

Нямам представа. Скептична съм, но ако може, трябва да го направят юристи, ние не можем.

Разбирате ли юридическата немощ. В началото възразяваха срещу изброяването и точното дефиниране на особената жестокост. После - обратното, толкова било общо, че можело да се тълкува и прилага всякак и да се напълнят затворите с всеки, който е пипнал животно. Не мисля, че беше нарочно с цел да не се приеме, макар да има такива мнения. Бяха се обединили, че трябва да се приеме. Мисля, че беше поради некомпетентност по право, свързано с животните, което е силно специфично, комбинирана с незаинтересованост.

#654 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 April 2009 - 12:07 PM

Много глупава история :eg_033:
Как мислите, ако се вдигне шум по медиите, как заради недоразумение при гласуването е пренебрегната волята на над 30 000-те участници в подписката - дали няма да има ефект? Както знаем, нормативните актове могат да бъдат променяни. Стига да има воля (или интереси).
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#655 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 April 2009 - 12:10 PM

За да стигнеш там, за където си тръгнал, трябва да направиш първата крачка.

Поклон за всички хора, които работеха това да стане реалност и постигнаха МНОГО !

А че така наречените ни "народни избранници" не знаят какво гласуват, отдавна е факт и това не е единствения случай на недомислиците им.

#656 Потребителят е офлайн   martichka Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2009 - 12:57 PM

Здравейте и от мен,
пак слушах гласуването-благодаря на Nickey за записа. Всъщност, те първо гласуват за компромисното предложение на Янаки Стоилов (обединение на ал. 1 и ал. 2 в 325а и само пробация). После Ралчев иска прегласуване, защото не е съгласен с термина трайно увреждане на животно. Тогава отпада текстът на Янаки, въпреки,че Ралчев казва,че не е искал това. НО, ПОСЛЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗАПОЧВА ОТНАЧАЛО-и те гласуват пак двата члена-за първият вече няма подкрепа (Манева каза, че Надка Балева и Татяна Дончева са повлияли гласуването против), а за втория 325б - има. Точно заради това точката 3 от 325б , която преди това е отхвърлена, всъщност се приема. Тоест, депутатите са имали възможност да поправят недоразумението на Ралчев, но не са го направили (Ралчев прави задачата по-трудна, защото вече се иска подкрепа за т. нар. некомпромисен вариант на комисията). Формално няма процедурна грешка. Съжелявам.

#657 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2009 - 01:08 PM

Показване на мнениетоmartichka, в Apr 2 2009, 11:57 AM, написа:

Тоест, депутатите са имали възможност да поправят недоразумението на Ралчев, но не са го направили (Ралчев прави задачата по-трудна, защото вече се иска подкрепа за т. нар. некомпромисен вариант на комисията). Формално няма процедурна грешка. Съжелявам.

Така и предполагах.
Трудно ми е да кажа каквото и да е.
Много съжалявам, бяхме толкова близко този път.
Но няма да се откажем, нали?
Нито една война не е спечелена с една битка.
User's Signature

Качена снимка

#658 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2009 - 01:09 PM

Какво отказване? Няма отказване!
User's Signature

Качена снимка

#659 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2009 - 01:14 PM

Показване на мнениетоmartichka, в Apr 2 2009, 11:57 AM, написа:

Здравейте и от мен,
пак слушах гласуването-благодаря на Nickey за записа. Всъщност, те първо гласуват за компромисното предложение на Янаки Стоилов (обединение на ал. 1 и ал. 2 в 325а и само пробация). После Ралчев иска прегласуване, защото не е съгласен с термина трайно увреждане на животно. Тогава отпада текстът на Янаки, въпреки,че Ралчев казва,че не е искал това. НО, ПОСЛЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗАПОЧВА ОТНАЧАЛО-и те гласуват пак двата члена-за първият вече няма подкрепа (Манева каза, че Надка Балева и Татяна Дончева са повлияли гласуването против), а за втория 325б - има. Точно заради това точката 3 от 325б , която преди това е отхвърлена, всъщност се приема. Тоест, депутатите са имали възможност да поправят недоразумението на Ралчев, но не са го направили (Ралчев прави задачата по-трудна, защото вече се иска подкрепа за т. нар. некомпромисен вариант на комисията). Формално няма процедурна грешка. Съжелявам.

Първоначалната редакция на 325а нямаше никакъв шанс след дебатите от миналата седмица. Такова "поправяне" беше нереално, защото наистина имаше сериозни аргументи против тази формулировка, беше пропуснато "умишлено", присъстваше неприемливия за тях "особено мъчителен начин", те вече не можеха да внасят предложения за редакция, макар Костов да поиска точно това.
Но martichka, не разбирам какво стана с гласуването за отпадане на т.3. Имаш предвид, че тази точка е присъствала в редакцията, предложена от Стоилов и предложението на Балева е касаело само тази редакция? Проблемът е, че никой няма в писмен вид неговата редакция.

#660 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2009 - 01:14 PM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в Apr 2 2009, 12:09 PM, написа:

Какво отказване? Няма отказване!

Не само, че няма отказване, ами......ще видят те!
И ви предлагам да се съберем да отпразнуваме победата за етажната собственост и пробивът с члена за боевете с животни. Можем и да планираме очи в очи какво да правим по-нататък.
User's Signature

Качена снимка

• (37 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема