"СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари
Публикувано: 27 March 2009 - 12:18 PM

Плакатите са на по-тънка хартия, отколкото ми се стори първоначално, т.е. ще лепим с щерката и утре. Повечето от вчера залепените са ги облепили отгоре с други, ама все се надявам, че има останали на забелязващи се места.
Явно общината е юрнала хора да стържат облепените места - по табла и по стълбове масово всичко е изчистено. Пък все пак (като отговорен човек

Публикувано: 27 March 2009 - 02:42 PM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 30 March 2009 - 10:00 AM
mil_, в Mar 26 2009, 09:03 AM, написа:
Казак беше досаден с неговите ритуални кланета, хиляда пъти му се обясни, че те са си разрешени. Но не възразявал по принцип, само искаше някаква редакция за особено мъчителния начин. Направи многократни обвинения, че НПО-тата "силно облъчвали" ДСБ и ако се приемат необмислени текстове утре щели да злоупотребяват с тях!
Гласуването - утре.
Какво нещо е когато човек не познава същността дори на собствената си религиозна система !!!! Няма религия по света, която да изисква мъчителна смърт при ритуалното жертвоприношение. При всички се изисква това да стане бързо и по възможност с един удар (ако се налага физическа сила). Идеята е точно в това, че "жертвения агнец" не бива да изпитва страдание в този ритуал и така да допринесе за омилостивяването на върховния бог. Точно затова, тази работа се извършва само от определени хора, които имат и по-различен статут в общността.
Иначе, за злоупотребата - ами, с всяко нещо може да се злоупотреби, дори с най-добрата идея. Само като се сетиш по какъв начин са налагани точно най-популярните религии по света и ... няма нужда от коментар..., но това не значи, че не трябва да се опитваме да променяме нещата.
Нямах възможност да слушам обсъжданията, но предполагам, че проблемът идва от категоризацията и степенуването на извършеното престъпление. Но това си е общ проблем на правото и разрешението му винаги е от субективен характер (поне така си мисля), а не се отнася само до този тип престъпление.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 31 March 2009 - 06:07 PM
Техни опоненти ще бъдат майки на нахапани от кучета деца.
Възможно е да се опорочи същността на нашата кауза, като се измести към наболелия проблем бездомни, макар да няма никаква зависимост между инкриминацията на особената жестокост към животните и популацията улични кучета.
Важно е да се наблегне на сериозните аргументи, спокойно да се обясни, че в никакъв случай не защитаваме кауза, която да навреди на здравето на хората, а точно обратното. Особено в навечерието на гласуването мисля е много важно. Всеки може да помогне по телефона, вече прекрасно знаем какви измислици и спекулации се вихрят из коментарите на новините. Айде, последен напън - утре на телефоните!
Публикувано: 31 March 2009 - 06:56 PM
Публикувано: 31 March 2009 - 07:25 PM

Само не знам колко е вярно написаното,много не ми се вярва,нали сме в BG

Това,ако е истина трябва да влезе в историята

Оставяме коментарите написани под статията настрана! Вече не ги чета,то е едно и също

П.С. Към колко часа ще бъде докторката в сутришният блок?
Понеже трае около 3 часа,а аз излизам в 8.00.Много ми е спешно да знам в колко часа ще го дават,понеже няма къде да го гледам,а искам да се обадя

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 01 April 2009 - 01:39 PM
Темата е прекалено важна, за да я обръщате на цирк и лични нападки. Който желае да продължи с тях да използва друг начин на комуникация.
Мненията около предаването са преместени в тази тема
Благодаря!
Публикувано: 01 April 2009 - 03:28 PM
Предстоящи гласувания
за четвъртък, 02.04.2009
1. Гласуване на второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс (Приети на първо четене на 30.1.2009 г.).
2. Гласуване на законопроект за ратифициране на Спогодбата между Република България и Република Австрия за избягване на двойното данъчно облагане на доходите и имуществото (Вносител: Министерски съвет; 23.3.2009 г.).
3. Гласуване на проект за решение за приемане на Годишна работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз (2009г.) (Вносител: Комисия по европейските въпроси; 26.3.2009 г.).
От сайта на Парламента -> http://parliament.bg...&...show&id=107
Утре, 09.00ч, всички да зачервите палците от стискане!!!!
Публикувано: 02 April 2009 - 09:38 AM
Вследствие на абсолютно недоразумение в лицето на депутата Ралчев в крайна сметка се получи така:
Инкриминираха боевете.
НЕ инкриминараха особената жестокост към животни.
Заради редакционни възражения Ралчев направи така, че се прегласува приетото предложение и то отпадна. После сам се изказа, че не е разбрал какво е направил! Той бил принципно за, бил против само две думички!
Не съм в състояние да разкажа повече сега. Не знам още какво да мисля.
Юристите в България не успяха след безкрайни редакции да формулират нещо толкова просто. Не успяха да се справят с елементарна материя, касаеща животните и насилието.
Публикувано: 02 April 2009 - 10:34 AM