"СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари
Публикувано: 13 April 2009 - 01:52 PM
Дончевата обаче от години мрази животинската тема, тя е хитруша и много добре си гледа накъде духа вятъра, любимката на електората. А мнозинството, трябва да сме наясно, е тотално невежо що е жестокост към животно, къде се случва това чудо, как е възможно изобщо то. И естествено, да не пропускаме, че тия депутати и изобщо българската политическа класа са ловци, по практика и по душа. за тях животното никога не е било и няма да бъде чувстващо същество.

Публикувано: 13 April 2009 - 02:09 PM
munk, в Apr 13 2009, 11:52 AM, написа:
Огромна грешка беше ,че не работихме здравата всички заедно, че кампанията ни се състоя с подръчни средства за кратко време и недостатъчно образователна .Верно, благодарение на потребителите на dog.bg за нищожно време се събраха над 31 000 подписа!Не беше достатъчно ,въпреки огромните усилия на няколко души. Ако това правихме месеци поред и търсихме подкрепа по всички възможни начини и на всички възможни нива-щеше да е различно.
Аз вярвам обаче, че успяхме да посеем зрънцето, което ще доведе да пожънем повече.Пътят е работа безспирна.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 15 April 2009 - 06:54 PM
Иначе за кво ни е инкриминация, тоя човечец нищо, че утре може да посегне на детето ми, на вашето дете, мили депутати. Кво толкоз. С такива мисли отивам да се погрижа за тялото.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 15 April 2009 - 09:23 PM
d-r Bobadova, в Apr 15 2009, 07:54 PM, написа:
Иначе за кво ни е инкриминация, тоя човечец нищо, че утре може да посегне на детето ми, на вашето дете, мили депутати. Кво толкоз. С такива мисли отивам да се погрижа за тялото.
Много съжалявам за загубата.
Публикувано: 16 April 2009 - 08:02 AM
Но много луди хора има за съжаление.За да си способен да посегнеш на куче по такъв жесток начин,най-вероятно нещо не ти е наред.И аз скоро попаднах тук на една тема,в която си разменят ''рецепти'' как да тровят бездомните кучета.Направо съм изумена какви хора съществуват на този свят и на какво ли учат децата си изобщо.
Публикувано: 16 April 2009 - 09:04 AM
d-r Bobadova, в Apr 15 2009, 04:54 PM, написа:
Това не са хора, дори и с ирония не бих го нарекла "човечец".
Съжалявам за кучето, докторке. И ще правя каквото зависи от мен, за да не им се разминава на такива изроди. Разбрахте ли кой го е сторил?

Публикувано: 16 April 2009 - 09:14 AM
Мисълта ми е да продълважаме да натискаме, да не мислят, че сме се отказали...
Публикувано: 16 April 2009 - 10:13 AM
Rasta има нужда от помощ и ние, мисля, й дължим този малък жест! За тези, които не знаят, Rasta направи невъзможното, за да разобличи Аспидов – онзи, който хранеше отровните си змии с котета и кучета. Rasta се представи за друго лице, за да влезе във връзка с него, намери адреса му, подаде жалби към организации за защита на животните, потърси подкрепа и медии и се стигна до такъв обществен протест, който днес е Насилието над животни е престъпление!” и цялата акция за НК.
Rasta от желание да помогне на две животни, които е нямало къде да настани, е останала със заеми към докторите за хотел и лечения. От месеци не може да ги върне.. Сумата е 1450 лева. Вече си е направила изводите, но късно!
Голяма е сумата. Но ако всеки дари само 5 лева, ще съберем немалко, за да й помогнем.
Който би искал да направи такъв жест, ето повече информация за случая
парите се събират на сметката от форума "Бездом" и основанието е "хотел за Раста"
Сметка: http://forum.dog.bg/...opic=17422&st=0
БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА:
Име (Name): МАКЕДОНСКА МИЛЕНА ТОДОРОВА (MAKEDONSKA MILENA TODOROVA)
IBAN: BG16UNCR96601047014706
BIC: UNCRBGSF
При банка (Bank): УниКредит Булбанк (UniCredit Bulbank)
При попълване на вносната бележка или платежното нареждане е желателно да попълните основание за плащане и ник или име.
да помогнем на другарче с нашите 5 лева!

Публикувано: 12 May 2009 - 03:23 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 August 2009 - 01:52 PM
От лявата лакътна става травматолозите са извадили сачма, заседнала в меките части. Няма опасност за живота й, съобщават от болницата.
Детето е било простреляно вчера от непознати пред дома си в столичния кв. Овча купел".
Преди да уцелят момиченцето, стрелците са убили кучето на семейството - немска овчарка.
Стреляме по кучета, що да не стреляме и по деца?!
http://news.ibox.bg/news/id_505927107

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 20 August 2009 - 02:49 PM

Сигурно е нормално да се прави така, пък ние нещо не сме разбрали.
По 5-годишно дете

Публикувано: 20 August 2009 - 03:08 PM
Щото независими медии няма - всеки ще го изкриви така, както му е удобно и от истината няма да остане и следа.

Публикувано: 22 August 2009 - 11:36 AM
Дали не е време и ние да се "събудим" и да започнем отново някакви действия???
Публикувано: 24 August 2009 - 09:52 AM

Публикувано: 24 August 2009 - 11:50 AM
Иначе вдигането на повече шум ми се струва полезно. Както казват американците "Скърцащото колело получава смазка".
Например с призив да ни подкрепят всички майки, които не искат децата им да станат жертва на насилие : "Майки против насилието". С презумпцията , че насилието не е конкретно насочено към момченца , момиченца , котенца, кончета , кученца. Насилието е насилие. Насилието е към по-слабо същество. Без значение какво е съществото. Искаме насилието да се пресече още в зародиш. Т. е. да се инкриминира насилието дори преди да е стигнало до нас.
И така - организиране на... да речем пикници в парковете или извън градовете в някои популярни местности. Ще трябват банери ( обикновен плат с надпис на ръка също става). Продажба на сладки , соленки, безалкохолни са събиране на средства са подстрадали животни. Може да има музика или изпълнения на деца. Игри за децата. И да се каже на медиите , че там и там се събираме да изявим подкрепата си за инкриминиране на насилието.
Мисля , че за събиране на големи групи и за резервиране на място е необходимо разрешение от общината, обаче. Не знам.
Шоу с ... примерно танци на животни. Apso ( от форума) показва "чудеса" Сигурно има и други. Ами малко показнО за другите в парка. Музика и танци събират внимание и подписи. Особено ако от време на време обяснява на хората, че не е нужно да е от специална порода едно куче за да се научи. И пак някакви банери , че .. ами в смисъл "Не на насилието". И колко по-хубави неща можем да правим с нашите животинки.
Неделно училище за кучета и събиране на подписи. Спомням си Galiadogs от Пловдив, но сигурно има и други. Примерно, два часа в почивен ден - "Доведете си кучето на неделно училище". Уличните кучета също се класират. Събираме подписи срещу жестокостта.
Или още по добре - да научим децата да упряавляват и тренират кучета. Кажи му така, извикаи го така... И да им се обясни, че елементарни неща работят и върху улични кучета. За значението на гласа , на интонацията. Да не ги е страх.
Защо не PR от полиция / военни с работни кучета? Пак в паркове и градинки. Пак за събиране на подписи. Тук имаше форумец NANIOX , които беше полицаи. Може да ни каже дали нямат полицаи с кучета , които биха участвали в почивното си време? Не знам какви са им огранмиченията. Но шоута с тренирани полицейски кучета са чест PR по света. Естествено , че кучетата са "звездите", но пък и полицаите събират симпатии, така че е хем положително за отношенето към животните, хем хуманизира полиция/ военни.
Petting zoo. ( зоологическа градина за галена на животни) На полянка или някъде - зайци , кончета, прасенца, агънца, гъски.Разбира се кучета И котки също могат да участват. Да могат децата да се порадват на животни и да ги погалят. Може би да им дадат да ядат от ръка...
Пак трябва да се иска разрешение от общината може би. И да се посочи кой ще организира и съответно кой ще почисти. Пак с продажба на дребни неща за набиране на средства за подстрадали животни. Пак със събиране на подписи срещу жестокостта.
Изобщо , всякакви неща могат да се организер с цел събиране an подписи И популяризиране на идея за инкриминиране на жестокостта.
Публикувано: 24 August 2009 - 03:37 PM
Първо стреляш по животно, след това и по дете
Преди няколко дни медиите разтърсиха съзнанието ни с новината за простреляно петгодишно момиченце
Детето е пострадало при стрелба в столичния квартал Овча Купел, след като същия извършител е застрелял и убил немската овчарка на семейството. Инцидентът е станал пред дома на хората, докато детето е играело с най-добрия си приятел. Момиченцето е било прието в Пирогов, наложила се е операция за изваждане на сачма от лявата му лакътна става. Няма опасност за живота на детето, но другарчето му вече е мъртво.
За съжаление, подобни инциденти стават доста често и в повечето случаи потъват сред останалите черни статистики на вечерните новини. За още по-голямо съжаление, обаче, виновниците остават ненаказани. Още в началото на годината гражданската група Град за отговорни хора стартира кампания за инкриминация на особено жестоките прояви към животни. Кампанията бе отчасти успешна, тъй като Народното Събрание на България прие промени в Наказателния Кодекс, криминализиращи организирането и участието в боеве с животни. Но отравянето, разстрела и други зверства към животните все още се наказват със символични глоби.
Кампанията Срещу насилието само за две седмици събра над 31 000 подписа в подкрепа на инкриминацията от цялата страна, които бяха внесени в Парламента и съответните институции. Парадоксално, но факт единствено заради спорове по определен термин (неясен само за някои от народните ни представители), българският парламент не прие инкриминирането на варварски жестоки прояви в нашето общество, каквото е особената жестокост към животните.
Депутатите декларираха, че за тях особената жестокост към животните не е престъпление и напълно отрекоха отдавна доказаната й връзка с насилието към хора. А случаи като този в Овча купел само доказаха колко не са били прави. Защо, обаче, трябва да се случват подобни инциденти? Парадоксално е и че хората нямат доверие на институциите, не подават жалби и се примиряват с това защо? Защото няма механизъм, който действително да накаже подобни прояви подобаващо. Дали убилият немската овчарка и ранил детето, ще се впечатли от наложена глоба от 200лв? Дали изобщо полицията ще си направи труда да разследва случая и да намери извършителя? Наистина ли толкова струва живота на тази немска овчарка и психическото и физическо здраве на детето?
Недопустимо е обществото да не осъжда такива варварски прояви и да си затваря очите пред заплахата към хората. Град за отговорни хора ще продължи активно действията си това на бъде променено.
ИЗТОЧНИК: Град за отговорни хора
Публикувано: 25 August 2009 - 11:03 AM
Ужаси на улица Крайречна
Предупреждавам, че в историята има снимка, която не е подходяща за всеки!