Dog.bg Форуми : Помогнете ми в избора на български развъдник, приятели!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Помогнете ми в избора на български развъдник, приятели!

#1 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2009 - 02:11 PM

За много години уважаеми съфорумци - любители на универсалното куче - н.о.к.!
Обръщам се към вас с молба да ми помогнете в избора на български развъдник с цел закупуване на чистопородно мъжко куче
немска овчарка.
Кучето ще бъде за много скъп мой приятел - затова приемете, че търсим куче "за мен".
Края на февруари  началото на март бих искала да взема палето
( тоест кученцето да е "готово" за отделяне от майка си в този период).
Държа родителите му да имат изследвания за тазобедрена дисплазия, родословие, уравновесен нрав и породен темперамент.
Държа палето да е с две ваксини, вътрешно и външно обезпаразитено, микрочип, ветеринарен паспорт, родословие.
Ваша: Дури  :drugarche: :kuchence:

#2 Guest_stingo_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 January 2009 - 05:27 PM

Добър въпрос.До колкото съм чул най-добрите оферти давал г-н Литов.Даже с гаранция за добро класиране на кучето в бъдеще на всики видове изложения. За снимки и тем подобни изследвания не се притеснявай.Там всичко е ОК по документи ,а и да не е,никой няма да разбере, само си трай .Става въпрос за Германско овчарско куче.За немско овчарско не знам как точно стоят нещата и не смея да дам съвет. Може би някой друг ще помогне.

#3 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 06:43 PM

Цитат

Добър въпрос.До колкото съм чул най-добрите оферти давал г-н Литов.Даже с гаранция за добро класиране на кучето в бъдеще на всики видове изложения. За снимки и тем подобни изследвания не се притеснявай.Там всичко е ОК по документи ,а и да не е,никой няма да разбере, само си трай .Става въпрос за Германско овчарско куче.За немско овчарско не знам как точно стоят нещата и не смея да дам съвет. Може би някой друг ще помогне.

Чесно да ви кажа съм потресен от този пост! Това, което написахте под формата на осмиване на г-н Литов ли трябва да е? Или в действителност нещата са такива?!  :mazohist: :Абе, ти чуваш ли ме?!:
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2009 - 07:01 PM

*Молба към всекиго, който се изкушава да пише офф топици и "намигвания" в съвсем сериозната, обикновена "моя" тема:
Уважаеми, намерете си друга тема.
Тук търся съвет за купуване на  немска овчарка, а не нищене на интриги и прочее.
Моля ви..
**
Благодаря на развъдчика от Габрово
развъдник"вон Розен", с когото проведохме много любезен и най - вече полезен разговор по телефона днес.
Ако не бе изискването - февруари - март кученцето да бъде взето щях да му стана клиент, с удоволствие!..
Спокойна вечер!
Мир и любов вам, Дури

#5 Guest_stingo_*

Публикувано: 12 January 2009 - 07:12 PM

От зад напред:

Цитат

Или в действителност нещата са такива?!  :mazohist: :Абе, ти чуваш ли ме?!:

Познай от два пъти!

Цитат

Чесно да ви кажа съм потресен от този пост! Това, което написахте под формата на осмиване на г-н Литов ли трябва да е?

Никой няма право да критикува г-н.Литов. Той е достоен ръководител на членската маса и далновиден водач, впрегнал нечовешки усилия и вперил поглед в светлото бъдеще на ГОК . Ако не знаете родоначалник и създател на породата ГОК е г-н.Литов.Заслуга която едва ли някой би дръзнал да успори.

Един глас от мен за р-к "Калия" :D

#6 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 01:07 PM

http://www.zazz.bg/play:d85d15f
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#7 Потребителят е офлайн   m1mo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 03:56 PM

Горките животинчета  :'( жал ми е като ги гледам.Как може да има такива студени хора,сърцето ми се къса незнам нямам думи просто....Дано му затворят "развъдника" не го знам какъф е що е,но не е добър човек :sos: :sos:
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 08:56 PM

Супер зле сте  ;) направо ми се  :Бляк!:

Нашата скъпа съфорумка Дури съвсем ясно ви написа какво търси,какво очаква от бъдещото куче,а също и от развъдника и смятам на всички е станало ясно С КАКВА ЦЕЛ е създадена темата.За всеки случай ако някой поради някаква си причина не е разбрал,това не е тема създадена за да се упоменат "черния списък с развъдници на нок в Бг"-ако сте толкова загрижени създайте нова такава,не съсипвайте тази отново ... с вашите глупави дребни интрижки.
Малко хора биха си направили труда да попитат и да се поинтересуват преди да купят животно,повечето питат когато вече купят ... допуснали грешка в избора.

Дури,можеш да погледнеш и тук http://vonalexander.com/index.html ... не съм много наясно с кучетата които произвежда развъдника,но можеш да се свържеш със собственика.Нека и други запознати изкажат мнение,без да плюят.
User's Signature

Качена снимка

#9 Guest_stingo_*

Публикувано: 14 January 2009 - 09:19 PM

Цитат

Нашата скъпа съфорумка Дури съвсем ясно ви написа какво търси,какво очаква от бъдещото куче,а също и от развъдника и смятам на всички е станало ясно С КАКВА ЦЕЛ е създадена темата.За всеки случай ако някой поради някаква си причина не е разбрал,това не е тема създадена за да се упоменат "черния списък с развъдници на нок в Бг"-ако сте толкова загрижени създайте нова такава,не съсипвайте тази отново ... с вашите глупави дребни интрижки.
Малко хора биха си направили труда да попитат и да се поинтересуват преди да купят животно,повечето питат когато вече купят ... допуснали грешка в избора.

Дури,можеш да погледнеш и тук http://vonalexander.com/index.html ... не съм много наясно с кучетата които произвежда развъдника,но можеш да се свържеш със собственика.Нека и други запознати изкажат мнение,без да плюят.

А дали форумът спомага за продажба на НЕКАЧЕСТВЕНИ кучета.Аз мисля,че ДА.И особено активни в това са някои много,ама много наакани съфорумки,българки с не съвсем български имена.
Бижу е права в едно,че по добре е човек да пита преди,а не след!Аз бих добавил,че добре е и да се попрочете преди,а не след.
ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ ДУРИ. -  http://dog.bg/forum/....msg409509.html

#10 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 14 January 2009 - 10:12 PM

Цитат

Дури, моито уважения, и искрена молба да НЕ се свързваш с този развъдник - вон александър, по никакъв начин! ако те интересува защо- на лични ще споделя!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#11 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 10:25 PM

Цитат

Цитат

Дури, моито уважения, и искрена молба да НЕ се свързваш с този развъдник - вон александър, по никакъв начин! ако те интересува защо- на лични ще споделя!
Анубиса аз мисля,че се досещам защо говориш така и също така съм на мнение,че по правилно е да споделиш тук със всички,а не на лични защо не трябва да се купува куче от този развъдник.Смятам,че ще е от полза така и така темата се превръща "от къде да купим и от къде не" чистопородно куче нок.
User's Signature

Качена снимка

#12 Guest_stingo_*

Публикувано: 14 January 2009 - 11:00 PM

Цитат

Анубиса аз мисля,че се досещам защо говориш така и също така съм на мнение,че по правилно е да споделиш тук със всички,а не на лични защо не трябва да се купува куче от този развъдник.Смятам,че ще е от полза така и така темата се превръща "от къде да купим и от къде не" чистопородно куче нок.

Бижу,щом питаш,значи се интересуваш,а щом се интересуваш значи не си безразлична.Моето мнение е че НЕ си заслужава да се купува куче от България.ЗАЩО.Защото е пълно с измамници.Има тук таме свестни хора,но тях не можеш ги откри в този форум.В последно време схемата на измамата претърпя корекция.Понеже се разчу за начина на производство и контрол на германските овчарки,някои находчиви членки се ориентираха във вноса на некачествени(разбирай бракувани) кучки от странство.За предпочитане от родината на породата,за авторитет.Тези бракувани в Германия кучки се заплождат пак в Германия на произволен мъжкар и се пуска мълвата за супер кучило,като на малките се искат минимум по 1000(хиляда лева)До тук е ясно,ама никой не казва на кандидат куповача,че без качествена майка,няма как да се пръкне качествено куче.Премълчава се факта че кучките са високи по 70 см.,че са с последна допустима степен на дисплазия,че са класирани все последни по изложбите...и т.н.Поколението се рекламира от самия размножител като "произведено от германски родители" и разбира се цената също е повече от германска.Иначе същите тези съфорумки-търговки се изживяват като радетелки за породата,нищо,че кученцата произведени от тяхните "германски кучета" са меко казано, дори и под средното родно ниво.
Та това е новата схема-СКЪПИ(по 1000лв.) КУЧЕНЦА ОТ НЕКАЧЕСТВЕНА ГЕРМАНСКА МАЙКА И ПРОИЗВОЛЕН,ЩО ГОДЕ ДОБЪР БАЩА. И РАЗБИРА СЕ СПЕКУЛАТИВНА ЦЕНА ЗА ПОСРЕДСТВЕНО КАЧЕСТВО.

#13 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2009 - 11:42 PM

Сърдечно благодаря, скъпи приятели - форумци, че вземате присърце моята молба и се вълнувате почти колкото мен.
Искам да благодаря на vonpav за цялото внимание,  което ми отделя, за загрижеността да не сбъркам в избора, за подкрепата му в желанието ми да намеря здраво, читаво пале н.о.к.
Благодаря и на всички писали ми на лични съобщения.
**
С моят близък се уговорихме, като му избера кученце да го взема временно при себе си, разбира се когато се спра на връзка и пале ще си позволя да споделя радостта с вас тук.
Темата би могла да бъде полезна в бъдеще на тогова, който като мен търси и мечтае за чистопородна немска овчарка.
Затова не се свенете, а похвалете, препоръчайте добрите развъдчици в родината ни.
Дори да се броят на пръстите на едната ръка..радостно е, че ги има.
И те трябва да бъдат уважавани и ценени, нали?
Ваша:Дури  :wub: :drugarche: :kuchence:

#14 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2009 - 03:51 PM

След изричната молба на Бижу, се появява този пост!

Първо, да започнем с това че г-н Александър- не знам-си кой, собственик на въпросния развъдник, ми се обади на обяд и ми ги наговори едни, дето ми се зави свят чак от тях- и от нахалството му!

Мнението ми, че развъдника му е некачествен, не е изградено заради това, че кучето, което съм купила от него, е умряло! Болестите от типа на парвовироза, гана, и тн  не се хващат по нечия вина, предполагав ви е ясно.

Когато се обадих на г-н Александър за първи път, единственото за което ми говореше беше цената на кучето. Поисках да го видя, той се съгласи да ми го докара на стадион Иван Вазов. Това, което видях, беше едно мръсно, безкрайно изплашено куче, което се мяташе като бясно на края на примката, и не даваше да се доближиш до него. Ако мислите, че това е правилно,.....! За пример развъдчика на Фабела ми представи едно социализирано, весело, и чисто куче, без грам страх към непознати- това за мен е правилния вид на 3 месечно куче!

Въпреки лошото впечатление тогава кучето ми се видя сладко, и реших да го взема ( защото нищо не разбирах все още, и тн). Взех кучето на 1 април от кабинета на д-р гетова. Александър беше объркал името на кучето, първоначално ми я представяше за тоска, после се оказа че било Тимба, ама ` те нали всички си приличат, все тая е, нали има родословие и татус!`. Кучето беше току що изкъпано, гурелясало здраво, все така плашливо. Не можеше да ходи дори на каишка, та трябваше да я нося до таксито ( 3 месеца и половина, към 15 кг беше ). За сравнение Фабела като я взех на 4 месеца без един ден, беше научена да идва  при подсвирване, и тн, отново г-н Чубуров си беше свършил работата перфектно.
После последва период на свикване една към друга- нямахме проблеми вече. Само че не искаше по никакъв начин да яде гранули  ( юкануба, не някви боклучиви ), а за хляб ръката щеше да ми откъсне...
Накрая като убедих Тимба да яде  гранули, се просра. Моментално разстройство. Звънях многократно на г-н Алекс., и на д-р Гетова, водих я в кабинета и- единствено ми дадоха празимек за глисти и да я подържа гладна ден два, и после ориз. А, и въглен да давам. Резултат нямаше! Започнахме да ходим в Св Антим, където лекарите се опитвяааха да лекуват това разстройство как ли не- грам подобрение нямаше, като кучето ядеше и пиеше само ориз и вода. Направихме кръвен тест, резултат беше нулев имунен отговор.
Последваха още няколко седмици опити за лекуване на тъпото разстройство, и в св антим, и след това от наш познат лекар. Антибиотици, хапове, сулфагванедин, тц!- грам резултат нямаше. После кучето започна да получава гърчове, стана ясно че е гана и я приспах. Това е един месец и 21 дена разказани накратко.
За Тимба съм си грижила така, както се грижа сега за Фабела- кучето има тонове играчки, всякакви лиготии за дъвкане, получава много внимение и любов от всички, водя я навсъкяде с мен, за да не й липсвам.. тези които ни познават, могат да кажат как се грижа аз за кучето си- а някои ни познават и още от време, кагота бях с Тимба.
Това последното го написах, щото г-н Александър ми заяви в разговора, че аз сама съм си убила кучето, едва ли не нарочно.
Ако ви се вижда ок да вземете от някой куче изглеждащо и държащо се по този начин, значи това е вашия развъдчик. За мен тези неща не са редни и нормални, които наблюдавах при него.
Още нещо- за това време, в което кучето е било при мен,от самата пъва вечер, нито веднъж носът му не е бил лъскав, гладък и студен ( и солен) какъвто е на черното ми гуци, нито веднъж..
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#15 Guest_stingo_*

Публикувано: 15 January 2009 - 05:48 PM

След този покъртителен пост се чувствам длъжен да внеса мааалко пояснение за ситуацията на пазара в момента.Не зная дали знаете,но в момента организацията на г-н Литов е в доста незавидно положение.След заведеното дело от ОНОК срещу БОГОК и предшестващото официално предупреждение до г-н Литов и измислената от него организация БОГОК,г-н председателя си сложи ламаринка.Какво означава това.Това означава,че организацията г-н Литов след официалното предупреждение НЯМА ПРАВО ДА ИЗДАВА РОДОСЛОВИЯ НА КУЧЕТАТА ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ И.Това означава,че всяко родословие след датата на предупреждението е издадено НЕЗАКОННО.Това означава,че БОГОК е длъжен да се съобрази с притежателя на правата за селкция на НОК за България-Обединението за немски овчарски кучета-ОНОК.
    Та връщам се на т.нар. "ламаринка".Г-н. Литов смени стратегията.Всички знаем,че едва ли има в предни години развъдник който е продавал повече кучета от р-к. Калия на г-н. Литов.Но в последно време не е така.Г-н председателя "развързва" стоката си чрез "обръчите" си от ферми.Един от тези обръчи е и р-к. vonalexander. Обърнете внимание на НЕТактивноста на този развъдник.Нима Сашко е толков добър развъдчик и толкова продуктивен за да се изживява като целогодишно продаващия елитни животни развъдник.НЕ скъпи съфорумци,Сашко е само една от подлогите оцеляваща с помоща на "вожда" си продавайки кучетата на г-н Литов.Както се казва-СКАЧЕНИ СЪДОВЕ.Продажбите на р-к.Калия спират,а за сметка на това интернет рекламите и може би продажбите на р-к."вон сашко" се увеличават.От това печелят и двете страни.Г-н. Литов ще има правото пред съда да каже "Е,видяхте ли колко съм примерен.ОНОК ме предупредиха,че нямам право да продавам кучета с родословия,без тяхно разрешение и аз се съобразих с това"Няма как такъв отговор да не се приеме за смекчаващо вината обстоятелство.Ама остава другият въпрос!ДАЛИ ХОРАТА ДОВЕРИЛИ СЕ НА Г-Н. ПРЕДСЕДАТЕЛЯ СИ НЯМА ДА ГРИЗНАТ ДЪРВОТО.Такива като Сашко,Кихнер и още много други из цяла БГ. Те дали знаят,че родословията които издават рано или късно ще се обявят за НЕЗАКОННИ.А това ще стане защото делото срещу измамниците вече е в ход,тези заблудените трябва да знаят,че са били използвани за непочтенната,търговска кауза на г-н. педседателя си.Самия факт,че в момента р-к.Калия продава сръбски и други кучета,но не такива носещи името на развъдника,трябва да Ви говори достатъчно.
   А от чие име и от чии "развъдници" се продават кученцата от десетките кучки на г-н Председателя , вече би трябвало да ви е ясно!

ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА ИЗХВЪРЛИ БОКЛУКА

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни