Моля! Хора кои са специално тренирали своите кучета за тази команда да споделят как се учи и какви игри може да се направят от тази команда.
Търси!- команда куче да намери някого, да намери дивеч или човека, да намери предмет....
Търси! Намери!
Публикувано: 13 January 2009 - 08:44 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 15 January 2009 - 01:36 PM
С приятеля ми правиме така; той се крие аз казвам '' Райа търси!''... не знам как стана първия път, но сякаш си я знаеше тази команда и веднага го намери. А и използваме, че аз като и изчезна от поглед веднага започва да ме търси, като започне да се оглежда за мен и да ме търси, той задава команда ''Търси!''. Като ме намери следват похвали, лакомства и т.н. :blink:
Публикувано: 15 January 2009 - 06:49 PM
ние пък играем на криеница :) задавам команда седни!, после на място! и избирам някаква любима играчка. показвам я на кучо, привличам му вниманието към нея, хубаво да я види. после той остава седнал на място, а аз отивам из къщата и крия играчката. връщам се и казвам: търси! и ръка посочвам пред него. той обикаля, намира и носи. трябва да я пусне в краката ми и получава лакомство. първоначално криете играчката по-наблизо и съответно първо трябва да се знае команда :донеси! постепенно отдалечавате мястото на криене. ако куче не се усети да търси, казвате ела! и тръгвате с него към играчката и повтаряте: търси! постепенно то се ентусиазира и започва да търси някаква играчка, за да се забавлява и съответно понеже сте близо до скрития предмет, намира първо него. получава похвали, лакомства и т.н. постепенно "усъвършенствате" играта и след доста тренировки, можете да криете и други предмети (предварително се показват на кучето,за да знае какво да търси) и е много забавно. същото може да практикувате и на вън, особено когато е тъмно.кучето сяда, вие хвърляте на далече предмет, и когато той падне на земята, казвате: търси! заабвно е, пък и на кучето му харесва.
Публикувано: 15 January 2009 - 07:16 PM
;D Мислех, че сме единствените които играем на криеница с куч.
В къщи когато скрием играчка тя я намира, дори и на много трудни места, без осветление.
Навън ни трябва още един. Принципа е такъв: някой се крие, а през това време "помощника" държи кучето обърнато без да гледа и когато криещия се е готов, куч се пуска и се казва "Търси!". Не след дълго криещия се бива намерен и при това помощника вика кучето по име за да "заплюе" криещия се, който също тича към помощника. ;D
В къщи когато скрием играчка тя я намира, дори и на много трудни места, без осветление.
Навън ни трябва още един. Принципа е такъв: някой се крие, а през това време "помощника" държи кучето обърнато без да гледа и когато криещия се е готов, куч се пуска и се казва "Търси!". Не след дълго криещия се бива намерен и при това помощника вика кучето по име за да "заплюе" криещия се, който също тича към помощника. ;D

Публикувано: 17 January 2009 - 03:09 PM
Еми при мене беше малко трудно с голямата ми но след някоя другя игра на криеница стана експерт ;D докато с сина и моето маниче без да сум го учел като кажа и почва но един савет пробвай с повода да го скриеш на 200 300 метра и да го турси така ще почне с лесно ниво защото повода му мереше на него :blink: и ще му е по лесно
Публикувано: 17 January 2009 - 06:09 PM
Цитат
Моля! Хора кои са специално тренирали своите кучета за тази команда да споделят как се учи и какви игри може да се направят от тази команда.
Търси!- команда куче да намери някого, да намери дивеч или човека, да намери предмет....
Публикувано: 17 January 2009 - 06:15 PM
Мисълта ми е че куче обучено да търси хора не търси наркотици и обратно ;)
Публикувано: 17 January 2009 - 07:47 PM
Цитат
Цитат
Точно за това помолих за помощ. Но трябва нещо което може да стане и за игра на куче което живее в града. При различни задачи -различно обучение. Но мисля било би добре хора да се запознаят с техники и може би някой ден специални служби ще имат помошници. В Русия има доста хора кои имат домашно куче, което специалист по търсене на нещо и помагат на полиция, планински спасатели. В САЩ има специалисти кои подготвят бладхаунди за търсачи на загубени хора в гората.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Страница 1 от 1