Къде да отглеждаме Хъски
Публикувано: 29 March 2010 - 05:05 PM

Публикувано: 29 March 2010 - 05:19 PM
Не е от възрастта, просто не иска да е сама.
Публикувано: 30 March 2010 - 10:24 AM
Гери отдавна ме мъчи един въпрос и понеже ти ме подсети ще се обърна към теб.Зина както е известно живее на двора, и когато съм при нея гледа максимално да ми се нарадва и понякога прекалява.Интересно ми е когато живее в апартамент и когато е нон стоп с човек пак ли ще бъде същата ентусиастка в игрите или ще се насити и няма да е толкова досадна.Под досадна има в предвид закачливо захапване и закачане.Та ако седна да гледам телевизия дали ще ме остави на мира и най-много да легне до мен или ще превърне дивана в бойно поле.Никога не сме гледали куче вътре и за това ми е непонятно и любопитно.А знам ли един ден може да ми се наложи да живея в апартамент и незнам дали бих могла да се разделя с нея и да я оставя на грижите на нашите.И ми е интересно как би се държала в апартамент след като в живяла на двор.
Публикувано: 30 March 2010 - 12:47 PM
Гери отдавна ме мъчи един въпрос и понеже ти ме подсети ще се обърна към теб.Зина както е известно живее на двора, и когато съм при нея гледа максимално да ми се нарадва и понякога прекалява.Интересно ми е когато живее в апартамент и когато е нон стоп с човек пак ли ще бъде същата ентусиастка в игрите или ще се насити и няма да е толкова досадна.Под досадна има в предвид закачливо захапване и закачане.Та ако седна да гледам телевизия дали ще ме остави на мира и най-много да легне до мен или ще превърне дивана в бойно поле.Никога не сме гледали куче вътре и за това ми е непонятно и любопитно.А знам ли един ден може да ми се наложи да живея в апартамент и незнам дали бих могла да се разделя с нея и да я оставя на грижите на нашите.И ми е интересно как би се държала в апартамент след като в живяла на двор.
няма проблем да гледаш хъски в апартамент

Публикувано: 30 March 2010 - 04:04 PM
няма проблем да гледаш хъски в апартамент

О, толкова познатооо....

Публикувано: 08 April 2010 - 07:49 PM
Публикувано: 08 April 2010 - 08:46 PM

Публикувано: 08 April 2010 - 10:55 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 08 April 2010 - 11:09 PM
Публикувано: 08 April 2010 - 11:12 PM
щом е така, като се върна ще искарам норти от хладилника! ^_^
то е като при хората, тия дет цял живот са били на климатик или пред чудото, най-много се разболяват! аз тая зима редовно газя до коляно в сняг по планините и още нямам настинка! имунната система трябва да се стимулира!
da taka e kozinata mnogo zavisii ot na4ina na hranene i ot gena.....
пишете на кирилица!
Публикувано: 15 April 2010 - 09:42 PM
Публикувано: 04 May 2010 - 12:08 AM
Flawless, в 15 April 2010 - 08:47 PM, написа:
Да така и аз мисля че в двора им е най добро но не варзани на верига о ставен да прави както си иска по негова воля :)
Публикувано: 04 May 2010 - 07:22 AM
Raffy, в 08 April 2010 - 11:14 PM, написа:
Дай Боже всекиму къща с двор! :))
Публикувано: 04 May 2010 - 08:40 AM

Публикувано: 04 May 2010 - 09:49 AM
Исках клетката да не блозо до улицата за да не може някой да и подхвърли отрова, знам ли има завистливи хора.Уфф даже не искам да си го помислям...
Публикувано: 05 May 2010 - 01:27 PM
За съжаление идеята ми кучето да си обитава двора без ограничения се оказа абсолютно неприложима. Дали защото още е малка или просто това и е в кръвта не знам. Успя да изкорени къде що видя да има поникнало - говоря за цветя, то друго нямаме в двора за сега. От около 700-800 кв.м. двор в съвсем малка част има насаждения и точно тях ходи да рови и да гризе. Унищожи розите дето 2 години се опитваме да завъдим. И предпочита да иде да рови в 5те кв.м. където пръстта е рохкава, а не в останалите 795 където има трева. При това положение беше почти невъзможно да продължа с идеите за развитие на двора. Тя едва ли ще позволи някакви дръвчета да бъдат вкоренени.
Та трябва да и направя клетка. Не го исках, не ми харесва варианта, но друг не се сещам. Лошото е, че това ще ми отнеме време и се наложи междувременно да седи вързана на синджир (и за нейна безопасност), който е закачен на стоманено въже дълго 23 метра. Общата и достъпна площ е над 120 кв.м. където има и сянка и слънце през целия ден. Знам, че синджира се смята за кофти отношение, но това според мен е по-добрия компромисен вариант отколкото да я държа затворена в 30 кв.м. гараж. Когато сме на двора винаги я пускам да си натърчи на воля защото е под око. Не, че тогава не прави бели, но като че ли успяваме в повечето случаи да я възпрем на време.
Публикувано: 05 May 2010 - 01:39 PM
Ако двора и е постоянно място за живеене и няма родословие, кастрирайте я, тя рано или късно ще намери начин как да излезе от там или ще влезе мъжко куче в период на разгонване.
Публикувано: 05 May 2010 - 01:52 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 05 May 2010 - 02:06 PM
dog.bg, в 05 May 2010 - 01:44 PM, написа:
Ако двора и е постоянно място за живеене и няма родословие, кастрирайте я, тя рано или късно ще намери начин как да излезе от там или ще влезе мъжко куче в период на разгонване.
Оказа се, че теоретично има родословие, но на практика няма как да го получа. Така, че ще я кастрирам определено. Но е още рано. Ветернирят каза, че като навърши 6 месеца ще говорим по въпроса. Сега е на 5. От това което четох стигнах до заключението, че е най-добре за кучето да приключим с тази процедура преди първото разгонване. И въпреки, че съм твърдо решил все още имам усещането, че осакатявам кучето така. Но в крайна сметка това е за нейно добро.
Meto, в 05 May 2010 - 01:57 PM, написа:
Клетката мисля да е до оградата, но това не е ограда, граничеща с улица, а с комшии. Оградата е масивна и не би трябвало да има проблеми. Ето къде е къщичката сега.

В този ъгъл смятам и да е клетката. За площта и съм в процес на умуване. А това за мъглообразувателите ми хареса. Ще го предвидя :)
Публикувано: 05 May 2010 - 02:33 PM