Dog.bg Форуми : Къде да отглеждаме Хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къде да отглеждаме Хъски

#81 Потребителят е офлайн   walko Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 March 2010 - 05:05 PM

Ние сме в къща и съответно нашата Кара има къде да играе, но тя все ходи там където сме ние, като сянка е дори не иска да спи сама, а идва в нашата стая и ляга до леглото! Постоянно ни търси, но предполагам защото е още малка (4 мес.). Само е проблем когато вали, тогава не и се позволява много вътре-вънка че ми писва да и мия лапите, ама и това е докато покара тревата на двора, после не цапа, само мокри! ab_041.gif

#82 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2010 - 05:19 PM

Кучетата са социални животни, хъскитата особено. Моят също ми е като сянка щом сме у нас. Не се отделя от крака ми. Където се преместя, той с мен....то не е сянка, ми направо дъвка, страшно е като към него се прибави и още някое което е на временно отглеждане вкъщи. Упорито се опитват да ме научат да летя като едното ляга пред краката ми, другото зад или запречват възлови места...
Не е от възрастта, просто не иска да е сама.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#83 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 30 March 2010 - 10:24 AM

Цитат(xael @ Mar 29 2010, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучетата са социални животни, хъскитата особено. Моят също ми е като сянка щом сме у нас. Не се отделя от крака ми. Където се преместя, той с мен....то не е сянка, ми направо дъвка, страшно е като към него се прибави и още някое което е на временно отглеждане вкъщи. Упорито се опитват да ме научат да летя като едното ляга пред краката ми, другото зад или запречват възлови места...

Гери отдавна ме мъчи един въпрос и понеже ти ме подсети ще се обърна към теб.Зина както е известно живее на двора, и когато съм при нея гледа максимално да ми се нарадва и понякога прекалява.Интересно ми е когато живее в апартамент и когато е нон стоп с човек пак ли ще бъде същата ентусиастка в игрите или ще се насити и няма да е толкова досадна.Под досадна има в предвид закачливо захапване и закачане.Та ако седна да гледам телевизия дали ще ме остави на мира и най-много да легне до мен или ще превърне дивана в бойно поле.Никога не сме гледали куче вътре и за това ми е непонятно и любопитно.А знам ли един ден може да ми се наложи да живея в апартамент и незнам дали бих могла да се разделя с нея и да я оставя на грижите на нашите.И ми е интересно как би се държала в апартамент след като в живяла на двор.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   MARDIK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2010 - 12:47 PM

Цитат(nushcho @ Mar 30 2010, 10:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(xael @ Mar 29 2010, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Гери отдавна ме мъчи един въпрос и понеже ти ме подсети ще се обърна към теб.Зина както е известно живее на двора, и когато съм при нея гледа максимално да ми се нарадва и понякога прекалява.Интересно ми е когато живее в апартамент и когато е нон стоп с човек пак ли ще бъде същата ентусиастка в игрите или ще се насити и няма да е толкова досадна.Под досадна има в предвид закачливо захапване и закачане.Та ако седна да гледам телевизия дали ще ме остави на мира и най-много да легне до мен или ще превърне дивана в бойно поле.Никога не сме гледали куче вътре и за това ми е непонятно и любопитно.А знам ли един ден може да ми се наложи да живея в апартамент и незнам дали бих могла да се разделя с нея и да я оставя на грижите на нашите.И ми е интересно как би се държала в апартамент след като в живяла на двор.

няма проблем да гледаш хъски в апартамент smile.gif Едмон живее в нас (апартамент), оставя те да си гледаш телевизия,НО когато види храна е много досаден ab_041.gif след като разбере, че няма да получи след 5 мин се отказва и ти ляга в краката.Най-хубавото нещо е че всяка сутрин когато се събудиш, той ти се радва и ти се мята да те целува af_089.gif другото неприятно е че трябва всичко да си вдигнал на високо dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 30 March 2010 - 04:04 PM

QUOTE (MARDIK @ Mar 30 2010, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE (nushcho @ Mar 30 2010, 10:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE (xael @ Mar 29 2010, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>

няма проблем да гледаш хъски в апартамент smile.gif Едмон живее в нас (апартамент), оставя те да си гледаш телевизия,НО когато види храна е много досаден ab_041.gif след като разбере, че няма да получи след 5 мин се отказва и ти ляга в краката.Най-хубавото нещо е че всяка сутрин когато се събудиш, той ти се радва и ти се мята да те целува af_089.gif другото неприятно е че трябва всичко да си вдигнал на високо dry.gif

О, толкова познатооо.... ud_009.gif Това с "високото" е най-гадното!!! Ние взехме да прибираме нещата, но гадината се научи да се катери и оттам да събаря всичко- хоп на стола, от стола -> с цялата си наглост, с четири крака се стоварва на масата -> от масата -> някъде другаде... От сървъра -> хоп на секцията... От леглото -> на шкафа... От ваната -> на пералнята/мивката... Само и само да се стигне до някаква плячка - я сухи цветя, я хартии, документи, изоствена храна, буркани, пране, шампоани и т.н. Ужас!!! ab_041.gif То май "слагане нависоко" не важи за нея толкова, колкото глобално разместване... Трябва да мислим нещо в стил Фън Шуи, та по някакъв начин да поработим върху енергийното равновесие на това куче zz_222.gif zz_219.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#86 Потребителят е офлайн   Jass_the trouble Икона

• Interests:Sibirsko huski

Икона за мнението  Публикувано: 08 April 2010 - 07:49 PM

Джаси е най-новия член на семейството ни, та още не сме се научили как и къде да държим нещата си, но след като изяде 2 чорапа за маратонки, половин тениска, както и още някои неща, които могат да го убият, вече се научихме да няма нищо по земята. Проблема е, че той расте и сега като се изправи главичката му мунава вече над масата. Как ще е занапред, не знам...

#87 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 08:46 PM

Ще се стараете всички неща, които обикновено се оказват на земята да висят от тавана ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

#88 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2010 - 10:55 PM

Мисля,че това е до израстване.Само с храната не се разбрахме и вечно ме издебва да се обърна с гръб към чинията и да я омете,както си е на масата.Понякога,когато ни идват гости,грабва чехъл от земята,но не да го предложи за обуване,а за да му го дърпат от устата-любимата му игра.Види ли,че лягам пред тв.,ляга на килима до мен и задрямва.Свикне ли,че няма да получи храна от масата,когато аз се храня,само седи до мен и примлясква жално и просячески,но не ме ми се бута,както го прави с тези,които не му устояват на чара.Толкова съм свикнала да заспивам и да го усещам че е до леглото ми,че ако случайно той заспи в коридора,го викам,за да спим в една стая.И никога не ме притеснява,ако аз спя-дреме и търпеливо чака да стана от леглото или поне да се протегна в него.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#89 Потребителят е офлайн   Raffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2010 - 11:09 PM

Моят бонбончо от почти 3 седмици вече живее в къща ,с голям двор ,където прави сумати поразии и бели,копае дупки по цял ден ,препича се на слънце,спии ... и макар,че не исках да го местя ,сега виждам ,че е много добре за него,а не е затворник на 4 стени ,който едвам чака да се прибера от работа ,за да го водя навън ... а и не се налага да водя дебати със съседите всяка вечер :)

#90 Потребителят е офлайн   siberians husky Икона

Публикувано: 08 April 2010 - 11:12 PM

Цитат(jorji @ Jan 14 2009, 02:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Вярно е,че климатичните условия допринасят за по-гъстата козина,но куче,което по природа няма хубава козина и в Сибир да го закараш по-хубава няма да стане Grin

щом е така, като се върна ще искарам норти от хладилника!  ^_^
то е като при хората, тия дет цял живот са били на климатик или пред чудото, най-много се разболяват! аз тая зима редовно газя до коляно в сняг по планините и още нямам настинка! имунната система трябва да се стимулира!

da taka e kozinata mnogo zavisii ot na4ina na hranene i ot gena.....

пишете на кирилица!

#91 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2010 - 09:42 PM

Неро се разхожда свободно в почни целия апартамент и само понякога в целия, но има и 60 квадрата тераса, на която седи почти непрекъснато когато не е на разходка, само отвреме навреме си ляга вътре! Мисля, че кучето трябва да има достъп и до терасата и до апартамента по абсолютно всяко време, за да може спокойно да си реши къде ще бъде . . . Неро например зимата на -15, - 20 градуса упорито спеше навън (има си къде да спи на сухо и топло) и когато се опитаме да го приберем и ръмжеше . . . по някое време влизаше за половин час и после пак излиза . . .големи битки бяха! Те си знаят най-добре!
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   Radosav1990 Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 04 May 2010 - 12:08 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 15 April 2010 - 08:47 PM, написа:

Неро се разхожда свободно в почни целия апартамент и само понякога в целия, но има и 60 квадрата тераса, на която седи почти непрекъснато когато не е на разходка, само отвреме навреме си ляга вътре! Мисля, че кучето трябва да има достъп и до терасата и до апартамента по абсолютно всяко време, за да може спокойно да си реши къде ще бъде . . . Неро например зимата на -15, - 20 градуса упорито спеше навън (има си къде да спи на сухо и топло) и когато се опитаме да го приберем и ръмжеше . . . по някое време влизаше за половин час и после пак излиза . . .големи битки бяха! Те си знаят най-добре!

Да така и аз мисля че в двора им е най добро но не варзани на верига о ставен да прави както си иска по негова воля :)

#93 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 07:22 AM

Показване на мнениетоRaffy, в 08 April 2010 - 11:14 PM, написа:

Моят бонбончо от почти 3 седмици вече живее в къща ,с голям двор ,където прави сумати поразии и бели,копае дупки по цял ден ,препича се на слънце,спии ... и макар,че не исках да го местя ,сега виждам ,че е много добре за него,а не е затворник на 4 стени ,който едвам чака да се прибера от работа ,за да го водя навън ... а и не се налага да водя дебати със съседите всяка вечер :)

Дай Боже всекиму къща с двор! :))
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 04 May 2010 - 08:40 AM

Де да знам. Дворът е нож с две остриета... 2/3 от изчезналите хъскита са откраднати от двор... Освен ако къщата не е резиденция тип онези от Драгалевци с 3 метрови бетонни огради ... В България притежаваме две къщи - честно казано не смятам да си правя експерименти. Хората, които познавам са завистливи и много зли - бяха изпотровили дърветата в единя ни комплект от къщи (стара турска къща на 200 години +) и дебели хубави дървета на по над 100 години... Извод - не е да е абсолютно безрисково и толкова прекрасно да имаш къща с двор Качена снимка

User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#95 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 04 May 2010 - 09:49 AM

И аз от това се страхувам понеже сме на двор.На едни съседи им откраднали хъскито преди години от двора и като ми го казаха много се притеснявах за Зина.За това който ме пита дали е хъски казвам че е мелез.Те не че много разбират повечето ми съседи.
Исках клетката да не блозо до улицата за да не може някой да и подхвърли отрова, знам ли има завистливи хора.Уфф даже не искам да си го помислям...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   gonzo Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 05 May 2010 - 01:27 PM

Шера вече живее само на двора. През зимата като беше на 2 месеца обитаваше отопления гараж и се разхождахме на снега 3-4 пъти на ден. Като се позатопли я пуснах на двора и я прибирах в гаража само нощем и когато вали или духа силно. Сега вече си има къщичка и съм спокоен, че ако иска има къде да влезе (не че го е правила до сега) и не я прибирам повече нощем.

За съжаление идеята ми кучето да си обитава двора без ограничения се оказа абсолютно неприложима. Дали защото още е малка или просто това и е в кръвта не знам. Успя да изкорени къде що видя да има поникнало - говоря за цветя, то друго нямаме в двора за сега. От около 700-800 кв.м. двор в съвсем малка част има насаждения и точно тях ходи да рови и да гризе. Унищожи розите дето 2 години се опитваме да завъдим. И предпочита да иде да рови в 5те кв.м. където пръстта е рохкава, а не в останалите 795 където има трева. При това положение беше почти невъзможно да продължа с идеите за развитие на двора. Тя едва ли ще позволи някакви дръвчета да бъдат вкоренени.

Та трябва да и направя клетка. Не го исках, не ми харесва варианта, но друг не се сещам. Лошото е, че това ще ми отнеме време и се наложи междувременно да седи вързана на синджир (и за нейна безопасност), който е закачен на стоманено въже дълго 23 метра. Общата и достъпна площ е над 120 кв.м. където има и сянка и слънце през целия ден. Знам, че синджира се смята за кофти отношение, но това според мен е по-добрия компромисен вариант отколкото да я държа затворена в 30 кв.м. гараж. Когато сме на двора винаги я пускам да си натърчи на воля защото е под око. Не, че тогава не прави бели, но като че ли успяваме в повечето случаи да я възпрем на време.

#97 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 May 2010 - 01:39 PM

Съвет - приберете я в клетка. Така рано или късно момичето ще се разгони и няма да усетите как ще имате малки, които и няма да знаете от кого са.

Ако двора и е постоянно място за живеене и няма родословие, кастрирайте я, тя рано или късно ще намери начин как да излезе от там или ще влезе мъжко куче в период на разгонване.

#98 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 01:52 PM

На талкова голям двор аз бих оградил едно място от порядъка на 50-60кв метра от близката страна на къщата,а не от оградата. Вкарваш малко екстри вътре в ограждението и така. Като например аз мисля да монтирам отгоре мъглообразуватели за лятото да направи малко свежест на моите :).
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#99 Потребителят е офлайн   gonzo Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 05 May 2010 - 02:06 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 05 May 2010 - 01:44 PM, написа:

Съвет - приберете я в клетка. Така рано или късно момичето ще се разгони и няма да усетите как ще имате малки, които и няма да знаете от кого са.

Ако двора и е постоянно място за живеене и няма родословие, кастрирайте я, тя рано или късно ще намери начин как да излезе от там или ще влезе мъжко куче в период на разгонване.

Оказа се, че теоретично има родословие, но на практика няма как да го получа. Така, че ще я кастрирам определено. Но е още рано. Ветернирят каза, че като навърши 6 месеца ще говорим по въпроса. Сега е на 5. От това което четох стигнах до заключението, че е най-добре за кучето да приключим с тази процедура преди първото разгонване. И въпреки, че съм твърдо решил все още имам усещането, че осакатявам кучето така. Но в крайна сметка това е за нейно добро.

Показване на мнениетоMeto, в 05 May 2010 - 01:57 PM, написа:

На талкова голям двор аз бих оградил едно място от порядъка на 50-60кв метра от близката страна на къщата,а не от оградата. Вкарваш малко екстри вътре в ограждението и така. Като например аз мисля да монтирам отгоре мъглообразуватели за лятото да направи малко свежест на моите :).

Клетката мисля да е до оградата, но това не е ограда, граничеща с улица, а с комшии. Оградата е масивна и не би трябвало да има проблеми. Ето къде е къщичката сега.

Прикачена снимка

В този ъгъл смятам и да е клетката. За площта и съм в процес на умуване. А това за мъглообразувателите ми хареса. Ще го предвидя :)

#100 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 02:33 PM

Ако има възможност можете да направите клетката по-продълговата за да може да има възможност да си бяга от единия ъгъл до другия когато и доскучее.Аз лично съжалявам че не настоявах на Зина клетката да е в най-влажния и усойния ъгъл на двора и да е заградено по-голямо пространство, но родителите ми имаха претенции от към мястото понеже от там минава пътя на колата за гаража и щеше да е проблем когато се отварят гаражните врати - може да избяга на улицата.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема