Ирландски сетер
Публикувано: 14 May 2010 - 10:39 AM
Бъфи се казва, а снимките ги подликувах тук http://forum.dog.bg/...ic=33886&st=140
малка палава сладурана
Видях ги яки са
Видях ги яки са
Публикувано: 19 June 2010 - 09:54 PM
Да се включа и аз в темата........Най-неочаквано попаднах на този прекрасен Червен дявол. От малка исках да имам куче, но винаги съм знаела, че , ако това стане, то ще бъде задължително Немска овчарка. Когато, преди 20 години, най-накрая стигнах до осъщесвяването на мечтата си за куче, започнах да търся естествено овчарката. Моя приятелка ме замъкна почти насила в едно семейство,в което имаше родени месец по-рано сетерчета. С влизането в дома им женската се приближи до мен и ме погледна с такива прекрасни изразителни дълбоки очи, в които просто усетих как потъвам, че нищо повече не можа да ме накара даже и само да се огледам за овчарка. Кученцата спяха в кошарката си, гушнати едно до друго. Едно единствено от тях с мъка се измъкна, прескочи като тупна от другата страна заграждението, приближи се до мен и обви лапички около крака ми като вдигайки главичка нагоре ме погледна със същия поглед като на майка си. Е, как да устоя - не можах! Грабнах го, то се сгуши в ръцете ми и така............. 14 години. Заедно с това Ирландче преживяхме много радостни и много тежки часове, но бяхме все заедно както от първата минута - той ме избра и аз го приех. Когато почина мислех, че никога повече няма да взема друго кученце - такава мъка беше в сърцето ми - все едно бяха откъснали част от него.
Докато след малко време вече знаех, че без Ирландец не мога. Липсваше ми огромна част от живота. Започнах да търся по развъдници, по частни лица, по магазини - няма и няма. Докато месец по-късно ми се обадиха, че има кученце за мен - Ирландско сетерче, бе!!! Така вече от пет години живеем с новото "дете" в семейството! Това ново Бижу в никакъв случай не изтри спомена за първото - той и до ден днешен си остана в своето си място в сърцето ми, а сегашното Рони просто си зае неговото си място. Може да са толкова еднакви, но са и толкова различни. Обаче аз ги обичам и двамата.......
Ето няколко снимки на Рони - всички в градинката се чудят как е възможно да има толкова шантаво куче, а и толково любвеобилно същество :
Докато след малко време вече знаех, че без Ирландец не мога. Липсваше ми огромна част от живота. Започнах да търся по развъдници, по частни лица, по магазини - няма и няма. Докато месец по-късно ми се обадиха, че има кученце за мен - Ирландско сетерче, бе!!! Така вече от пет години живеем с новото "дете" в семейството! Това ново Бижу в никакъв случай не изтри спомена за първото - той и до ден днешен си остана в своето си място в сърцето ми, а сегашното Рони просто си зае неговото си място. Може да са толкова еднакви, но са и толкова различни. Обаче аз ги обичам и двамата.......
Ето няколко снимки на Рони - всички в градинката се чудят как е възможно да има толкова шантаво куче, а и толково любвеобилно същество :

Вход

Горе
Цитиране +