Dog.bg Форуми : Ирландски сетер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ирландски сетер

#201 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 May 2010 - 09:21 AM

Днес на 13.05.2010 моите момчета стават на 2 години.
Честит Рожден Ден Rage и Томас :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 01:39 AM

Честито.Да те радват още дълго и да те слушат :wub: значи са една зодия с Клара :beer:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 10:02 AM

:wub: Благодарим за пожеланията и да теленца са и двамата:)Изоуснахте кучешкото парти вчера,но няма нищо.Вие взехте ли новото бебе вече?
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 10:28 AM

да само, че се спряхме на хъски, понеже със сетерчето стана така, че го бяха продали
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 10:31 AM

Честито ви бебе хъски тогава:)Как се казва,колко е голямо и кога ще го видим:))) :db_046:

п.с.Видяхте ли и нашите снимки от срещата :wub:
User's Signature

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 10:39 AM

Бъфи се казва, а снимките ги подликувах тук http://forum.dog.bg/...ic=33886&st=140 :wub: малка палава сладурана

Видях ги яки са
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 10:53 AM

УУУУ стархотна е малката мишка :wub: Пожелавам ви много,много смешни и весели моменти заедно(макар чр ви е гарантирано щом си имате хъскинце :dog: )
User's Signature

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2010 - 09:41 PM

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   BIBIRON Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2010 - 09:54 PM

Да се включа и аз в темата........Най-неочаквано попаднах на този прекрасен Червен дявол. От малка исках да имам куче, но винаги съм знаела, че , ако това стане, то ще бъде задължително Немска овчарка. Когато, преди 20 години, най-накрая стигнах до осъщесвяването на мечтата си за куче, започнах да търся естествено овчарката. Моя приятелка ме замъкна почти насила в едно семейство,в което имаше родени месец по-рано сетерчета. С влизането в дома им женската се приближи до мен и ме погледна с такива прекрасни изразителни дълбоки очи, в които просто усетих как потъвам, че нищо повече не можа да ме накара даже и само да се огледам за овчарка. Кученцата спяха в кошарката си, гушнати едно до друго. Едно единствено от тях с мъка се измъкна, прескочи като тупна от другата страна заграждението, приближи се до мен и обви лапички около крака ми като вдигайки главичка нагоре ме погледна със същия поглед като на майка си. Е, как да устоя - не можах! Грабнах го, то се сгуши в ръцете ми и така............. 14 години. Заедно с това Ирландче преживяхме много радостни и много тежки часове, но бяхме все заедно както от първата минута - той ме избра и аз го приех. Когато почина мислех, че никога повече няма да взема друго кученце - такава мъка беше в сърцето ми - все едно бяха откъснали част от него.
Докато след малко време вече знаех, че без Ирландец не мога. Липсваше ми огромна част от живота. Започнах да търся по развъдници, по частни лица, по магазини - няма и няма. Докато месец по-късно ми се обадиха, че има кученце за мен - Ирландско сетерче, бе!!! Така вече от пет години живеем с новото "дете" в семейството! Това ново Бижу в никакъв случай не изтри спомена за първото - той и до ден днешен си остана в своето си място в сърцето ми, а сегашното Рони просто си зае неговото си място. Може да са толкова еднакви, но са и толкова различни. Обаче аз ги обичам и двамата.......
Ето няколко снимки на Рони - всички в градинката се чудят как е възможно да има толкова шантаво куче, а и толково любвеобилно същество :Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 04:45 PM

Колко е красив пу пу.А породата я ибирам пред всички останали.Те са психопати с огромни сърца!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   BIBIRON Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 03:17 PM

Показване на мнениетоnedelina5, в 24 June 2010 - 04:50 PM, написа:

Колко е красив пу пу.А породата я ибирам пред всички останали.Те са психопати с огромни сърца!

Много благодаря! Когато най-накрая намерих сетерчето и то ми спретна пореден инфарктен номер с изчезване от градинката, се оплаках на мой приятел -голям кучкар. Човекът най-точно с известна доза съжаление в тона си каза: "Ами аз ти препоръчах да си вземеш куче, а ти си взе сетер!!! ":smile: При следващото му "стопяване в пространството" вече напълно влязох в положението на Английската кралица - толкова години не можа да се справи с Ирландците, горката !! :be_107: Обаче и за миг не съм съжалила, че го имам до себе си - такава Любов и признателност, каквато аз получавам ежеминутно от него трудно някой друг може да ти даде!

#212 Потребителят е офлайн   Sisinka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 08:00 PM

Здравейте всички почитатели на тази прекрасна порода :) С голямо удоволствие се включвам в темата . Наскоро взех Ирландски сетер ,не съм сигурна ,че е чистопороден и дори незнам дали има ли родословие или не......просто ситуацията беше такава ,че нямах време нито да питам,нито в конкретния момент ми беше до това .... Накратко - както си пътувах с колата спрях в едно село за кратка почивка. Докато си пиех кафе и се наслаждавах на красотата на Балкана видях един съмнителен субект на носи 4 малки кученца незнайно къде .... Разбира се спрях го и попитах какво става ,а той изключително ядосано ми обясни ,че кучето му родило 8 кученца ,които той вече не можел да гледа ,раздал 4 от тях ,а останалите 4 решил просто да захвърли .... когато попитах колко са големи ,той изстреля на 27 дни и аз просто онемях .....толкова малки и безпомощни ,а той да ги зареже на улицата . Тогава съвсем импулцивно грабнах 2 от тях ( все пак реших да взема само 2,защото имам женска Булмастифка ,която беше бременна към този момент) . Едното дадох на познати,а другото запазих ..... Сега вече в къщи е пълна лудница, защото има 3 женски кучета,от които 2 палета ( майката булмастифка е на 5 години,запазих едно от нейните бебета,което сега е на 2 месеца и сетерката Хера,която е на 3 месеца ) :)
Скоро ще кача снимки ,за да я видите. Дори и да не е чиста е голяма чаровница и я обожавам :) Надявам се и на вас да допадне :)
Бих искала да попитам,тъй като не видях никъде до момента подобна информация, до какво тегло достигат сетерите ?
Поздрави :)

#213 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 December 2010 - 12:26 AM

Намерен е мъжки ирландски сетер гр. Варна, м. Евксиноград. Кучето няма чип, доста е слаб. По всяка вероятност е натирен да се справя сам или е на супер безотговорни хора. Казаха ми често се появявал и после изчезвал за няколко дена и после пак се появявал. Трудно ми е да определя възраст, ресните и козината му са като на младо куче, но пък муцуната ми е леко побеляла, което пък може да е от стрес, а не от възраст. Зъбите ми се сториха жълти, но това пък може да е от лошата храна, излъчването е на младо куче. Тези дни ще отидем на ветеринар, дано той да ни даде по-точна информация. Най-вероятно кучето ще търси нови стопани, добряй е, разбира се с други кучета. В момента е на хотел.

Утре ще кача снимки!
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 10:21 AM

Показване на мнениетоSisinka, в 23 August 2010 - 07:05 PM, написа:

...
Бих искала да попитам,тъй като не видях никъде до момента подобна информация, до какво тегло достигат сетерите ?
Поздрави :)

Женските 25 -30, мъжките 30-35 кг
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#215 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 December 2010 - 01:36 PM

За съжаление се оказа, че никой не търси момчето, така че той си търси нови стопани. Съдейки по износването на зъбите Дейв е на около 9 години, нека да му помогнем да изживее старините си обичан в собствен дом. При интерес ми пишете на лични или се обадете на 0887115343.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   kukublondy Икона

Публикувано: 18 March 2011 - 09:53 AM

Здравейте почитатели на лудите Ирландци,
този лигоч ме притежава от 10 години: Качена снимка :wub:
преди 3 години ни напусна татко му :dh_188: , много ни е мъчно за него и бихме искали да си намерим жена, която да ни дари с малка червена радост, която да запълни нашето семейство.
Ако някой проявява интерес сме от София, може да пишете на лични или на тел:0885 91 23 22.
Предварително се извинявам ако не е мястото тук за този пост.

#217 Потребителят е офлайн   BIBIRON Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2011 - 08:40 PM

Хайде, да раздвижим темата за най-прекрасните същества - те май не се причисляват към кучешкия род, те са нещо много по-красиво!!!! :ae_085:
Ето някои нови снимки на Ронито:
Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   victoe_A6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 March 2011 - 11:20 AM

ЕЕЕ красоти,
семейството ми осинови сетера Дейв, който бе спасен от lizka.
Вече повече от два месеца е с нас, началото беше трудно, но лека по лека Дейв, който всъщност вече е Пиер :md_064: свикна с обстановката и ние с него.
Беше болен, мина през куп изследвания, доста лекарства, но накрая за наша радост се въстанови и останаха само проблемните черва, за които всички се изказаха, че вече са хронифицирали. Сега внимаваме изключително много с какво го храним, не сменяме и не смесваме видове гранули, и така ще е...
Бавно се скриват тези стърчащи ребра, но последния месец изведнъж все едно му просветна, храни се с апетит, и леко е качил килца.
Имаше малки поведенчески проблеми, по препоръка на lizka се свързахме с треньор, който корегира нас, а ние - Пиер.
Грижим се и заедин вечно лаещ дакел, който научи и Пиер да клюкарства и лае по прозорците, и когато решат да вдигат шум нищо не може да ги спре.
Ето и снимки, но отпреди месец, сега е още пооформил се - понаедрял, милото има нужда
Качена снимка
Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   gomax Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2011 - 01:50 PM

Аз съм момче от Търговище на 15 години съм и живея в София. Имам Ирландец мъжки вече на 10 години. Кучетата са уникални и много красиви. Въпреки възрастта си все още е в добра форма само, че вече започна да го домързява когато излезем на разходка го пускам допреди няколко години бягаше насам натам и не можеш да го хванеш в близкия 1 час. Но сега си свършва работата в някое храстче и застава до мене ако не го подгоня не започва да бяга, ако го гониш продължително си бяга на макс и не се измаря. Побеля страшно много. Не знам за вашите кучета но нашия обича да краде в живота си е откраднал към 4 килограма сладки и голямо количества месо. Паничката му е вечно пълна на стане ли време за вечеря застава до масата и започва да проси но усеща какво има и решава дали си заслужава да седи. Яде нощем. И разбират всичко но си знаят тяхната. Не се притеснявайте че ще се изгубят много добре знаят къде живеят нашия беше забегнал търсих го и накрая се прибрах в къщи след 1 час реших пак да го потърся беше към 10 вечерта през зимата слизайки пред входа на вратата имаше един черен нос залепен. Пазете очите през зимата един съвет нашия като беше по млад хвана конюнктивит понеже обича да си вре главата в преспите. И ако кучето ви има проблем и не може да ходи и трепери заведете го на ветеринар и кажете да му изстискат жлезите. Не е хубаво да ядат люто. Следващото ми куче ще е пак такова. Един приятел ловджия ни каза че са по умни от хората. И да имам чувството че ако можеха да говорят щеше да е чудесно. И който е изхвърлил едно такова същество е долен изрод ако не можеш да се грижиш за едно животно тогава не го купувай или не го вземай.

И тази хъски мания не ми харесва вече всеки 5 има хъски. Едни наши приятели имат хъски изключително не податливи на дресировка кучета и не са много за нашия климат.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#220 Потребителят е офлайн   gomax Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2011 - 02:18 PM

Показване на мнениетоstoyka, в 07 June 2006 - 12:29 PM, написа:

OOOOOOOO, ама не се и надявай да застане така за снимката (незнам как са я направили тая:), ние все се шегуваме, че на рекламите на храни и аксесоари все лабрадори и ривъри слагат, щото могат да ги накарат да седят мирно докато мине фотосесията. А пък ние тука едно просто Седни не можем да вдянем, камо ли цяла фотосесия да издържим. b) b) b)
Това е шега, ама е истина че не слушат хич и са големи беладжии...
Е, нали са красавци- гледаме да прощаваме d) d) d)

Нашия се усеща като го снимаш и прави пози и седи мирен

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни