Dog.bg Форуми : Ирландски сетер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ирландски сетер

#21 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 March 2006 - 10:56 AM

Толкова много хора ви стискаме палци, че НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ПРЕДАВАТЕ! w)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#22 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2006 - 11:05 AM

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   rumyna Икона

Публикувано: 30 April 2006 - 11:15 AM

Имам ирландски сетер Питър който е на 1г и 4 мес.Изправена съм пред следния проблем:неудържима страст при гонене на КОТКИ.Втакива моменти сякаш 300 дяволи нахлуват в главата му и той забравя за всички научени команди и цялото му обучение отива на кино a) .Доста съм притеснена защото нечии котешки нокти могат да се забият на фатално място.Имали ли сте такива проблеми или някакви идеи за да го оттуча от това? Помогнете ни защото сега той прекарва доста от времето си навън на каишка и това изобщо не го прави доволенл

Прикачени файлове

#24 Потребителят е офлайн   никол Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 May 2006 - 07:54 PM

Цитат

Имам ирландски сетер Питър който е на 1г и 4 мес.Изправена съм пред следния проблем:неудържима страст при гонене на КОТКИ.Втакива моменти сякаш 300 дяволи нахлуват в главата му и той забравя за всички научени команди и цялото му обучение отива на кино

Здравей RUMYNA !
Имаш голям, но не чак толкова страшен проблем.Голям е ако държиш да откажеш сладура от котките. Това е в природата му( разбирай - в породата му).Все пак ирл. сетер е ловно куче независимо, че в България ги гледаме като домашни любимци.Не е страшен ,защото могат да се пазят доста добре от котешки нокти. Имах 4 годишен сетер и беше ужас за котките , но го откраднаха.Сега имам 3 месечен и вкъщи е война с 8 годишната ни котка (Сиамец).От начало ядеше здрав пердах от котката , но за 3 седмици нещата се обърнаха и сега на котката и търся по-спокойно място . Така че не му се притеснявай много .На тази възраст тъкмо влиза в пубертета и ще е малко неуправляем докато навърши 2.5 години . Ирл. сетер са страхотни кучета , но трябва да имаш голямо търпение.

МОД: Моля ви, не слагайте снимки по-широки от 500 пиксела!!! Скапват форума.

Прикачени файлове

#25 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2006 - 04:08 PM

Ей, здрасти на тоя малък сладур.Как се казва?
Прекрасен е!!!
И с котки се справял...ами чудесно:)
Да ти е жив и здрав и голям да порасне. d) d) d)

#26 Потребителят е офлайн   никол Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2006 - 11:51 PM

Казва се Чарли и е на 4месеца ненавършени . Гризе всичко и всички в къщи. Давайте съвети какво да правя. Ще ни изяде живи.

Прикачени файлове

#27 Потребителят е офлайн   никол Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2006 - 12:01 AM

Цитат

МОД: Моля ви, не слагайте снимки по-широки от 500 пиксела!!! Скапват форума.

Съжалявам ! Късно прочетох .Няма да се потрети oleeee

#28 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2006 - 02:55 PM

Много красиво момче е този Чарли. Вас няма да ви изяде - ще ви изяде къщата. Ние нямаме вече нищо - само едни панели са останали. Изгриза ни 4 дистанционни, масата, пианото е на зъби и нокти, за балатума и килимите да не говорим, тапетите са смъкнати от средата на стаята, регулатора на радиатора е на зъби, от контактите стъчат кабели, разклонителя е на парчета, гъби, тоалетни хартии, целия гардероб беше преместен един ден в хола, около 5-6 цифта прашки и около 3-4 чифта чорапи липсват завинаги ... По едно време правеше опити да пробие пода и да слезе на долния етаж, ама няма страшно. След като навърши година, година и 2-3 месеца ще се поокроти. Оставяйте му играчки и ги сменяйте през 1-2 дни и не повече от 3-5 играчки.
Това са сетковците, такива са си момчетата и момичетата. Малко са беладжии, ама са страхотни приятели. Няма страшно и с повече търпение всичко ще се оправи. Събирайте парички и ремонт след 1 година.
Поздрави и целувки на момчето.

Този малчуган е нашият вагабонтин
събира яйца по Великден
Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 May 2006 - 04:52 PM

stoyka, добре ги успокои! l) l)
Трудно е и то много. Някои неща могат леко да успокоят нещата: мнооого разходки (ако е възможно) - спи - става - излиза и тича - прибира се - яде - спи. Лошото е, че малко хора могат да си го позволят. И въпреки това, едно добре изморено куче спи дълго и спокойно. Най-лошото е скучаещо и недоизразходвано куче - тогава - лошо.
Аз съм в къща с двор и при разрушителите - единственото решение е - в момента в който се събудят - навън. Игри и закачки, като се приберат - спят като заклани, и така.... след 3-4 часа пак.
Играчки, както каза Стойка - сменящи се. Страхотна работа вършат агнешки (телешки) кокали. Сухи и дебели, такива, които е СИГУРНО че не могат да бъдат изядени и раздробени. Кучетата се занимават с часове с тях. Но трябва да е абослютно сигурно, че малкия не може да отхапе или отчупи парче.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#30 Потребителят е офлайн   никол Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2006 - 08:31 AM

Здравейте!Благодаря за съветите.
Чудя се това моето куче ли е или коза?...Лакомствата ги приема като храна , а всичко което е зелено като лакомство. В къщи саксиите / това което остана от тях / са вдигнати по библиотеки,гардероби и т.н. Вчера за първи път излязохме навън /14 дни след втора ваксина/.Отидохме на село и ето резултата :

#31 Потребителят е офлайн   никол Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2006 - 08:32 AM

Избрахме си свое място

Прикачени файлове

• Прикачен файл  pic5.jpg (45.38K)
    Брой сваляния: 292

#32 Потребителят е офлайн   никол Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2006 - 08:34 AM

И го унищожихме

Прикачени файлове

• Прикачен файл  pic7.jpg (42.16K)
    Брой сваляния: 281

#33 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 May 2006 - 09:25 AM

Господи... Какъв кошмар!?
Хора, аз ако имах такова куче-рушител щях да му направя заграждение в сектор от къщата и да си седи там докато ме няма. Това вашето не е жвот, а ад!
Качена снимка
Нещо ей-такова, сложено върху плочки, с постелка и вода вътре би ми свършило чудна работа.
Впрочем - в темата за токовия удар хората разказват, че си оставят кучетата сами вкъщи само с намордник, защото ги е страх да не прегризат някой кабел и да се убият.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2006 - 09:33 AM

Здравейте банда разрушители:)
Не се притеснявайте, всичко след 1 година ще отмине. Това само един сетер може да го извърши. Това за разходките е вярно - по 2-3 часа на ден и горе-долу ще се поуспокои, ама не очаквайте чудеса от сетер. За кокалите също - много помага. Много са игриви и закачливи-то това му е хубаво на тази порода. Аз като гледам хора с лабрадори, ами добре много слушат, изпълняват команди и какво от това. Вече съм убедена, че сетера първо е човек и след това куче. Така, че комуникация с кучето му е майката.
Иначе ние всичко сме изхвърлили - не помогна много с вдигането на предметите. Сега е мъничък, ама след 3-4 месеца и това няма да помогне. Все пак това няма никакво значение. Едно е сигурно - сетера е най-обичливата порода кучета на света. Освен че прави бели за сметка на това 2 пъти повече ви връща любов.
Какъв е извода - СЕТЕРИТЕ СА НАЙ-ХУБАВАТА ПОРОДА d)
Хайде успех и не се отчайвайте.

#35 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2006 - 09:52 AM

Здравейте,

аз имам ирландска сетерка на 11 години, която родителите ми гледат.
Вярно е, че с възрастта се поуспокояват малко лудетините, обаче ако си реши да дивее, даже годинките немогат да я спрат. А иначе всичко става с търпение, възпитание и повтаряне - кое да, кое не. С течение на времето ще започне да ви разбира много по-добре и няма да имате никакви проблеми, но не изразходва ли си енергията с тичане, няма оправия после у дома.
Майка ми е дресирала Марта перфектно, дори отдавна не мори пиленцата на село, а само ги пази и ги прибира щом излязат навън. С котките е много грижовна, но ако са си наши, чужда котка не смее да припари.
Това са толкова добродушни същества, че никога няма да срещнете озлобен или изнервен сетер.
Пожелавам ви да ги гледате дълги години с любов и да живеете в разбирателство, покажете му кой е водача и тогава сетера ще ви служи с голяяям м кеф 1super

#36 Потребителят е офлайн   Stef Икона

Публикувано: 20 May 2006 - 11:12 PM

Здравейте!

Имам молба за помощ!

Имам ирландец на 14 години. За съжаление преди 3 дни получи инсулт. Докторът потвърди, че иде реч за мозъчно увреждане, като не се нае да го нарече с думата "инсулт", но по информация от друг лекар, диагнозата е точно тази.

В общи линии кучето има сериозне проблем с координацията. Очните му ябълки се движат ускорено наляво и надясно, главата му е килната наляво (очевидно поражението е в дясната половина на мозъка). Имам съменения, че и зрението му е увредено.

От днес, обаче, дава признаци на леко подобрение, като се опитва и донякъде успява сам да се изправи, дори надвечер го водих навън да пишка. И макар да се клатушкаше, успяваше да запази равновесие. Не еспирал да пие вода...хапва, но много малко, пък и не го насилвам. А и като се храни, не дъвче...а гълта парчетата храна(това си му е стар навик, като паток е)

Молбата ми е, ако някой от вас се е сблъскал или е чувал за подобно състояние, би ли споделил нещо повече.

Бихте ли ми препоръчали някой доктор, за да си направя още една консултация (вече съм говорила с двама и те не казват категорично, че това е краят). Единият от лекарите каза, че в някои случаи кучетата се възстановяват напълно...много ми се иска моя случай да попада в тази категория.

Да, кучето е старо и някой би казал, че може би просто му е дошъл момента да ни напусне. Аз тая надежда, че ще успее да се възстанови и да изкара още малко време с нас. Винаги е бил борец, има опит на ловец и е изключително жилав.

Притнеснява ме най-вече това, че вероятно той страда, а аз не искам да страда...и ако няма шанс да се подобри до степен, че да може да се движи нормално (нямам предвид да препуска след котки и мухи), то може би е по-добре да го приспим.

Не знам...просто не знам...гледам го сега...в обичайната поза на един от фотьойлите, блажено похърква и помръдва с крайници, сигурно сънува...

Ще съм безкрайно благодарна, ако напишете нещо.

Ето и една снимка на Аарон (така се казва)

MOD: Здравей, Stef. Наистина, при някои кучета след прекаран инсулт се случва значително подобрение - виждала съм някои, които успяват да си върнат ориентацията, но си носят главата на една страна или имат затруднения със зрението, както и такива, които за месец-два се оправят съвсем...
Препоръчвам ти горещо д-р Венцеслав Стоев - 0888 744 726. Лозенец ул."Бигла"№15А.
Намалих ти снимката, беше твърде голяма. Моля те не качвай по-широки от 500 пиксела.
Арон е чудесен и му пожелавам бързо възстановяване.

Прикачени файлове

#37 Потребителят е офлайн   Stef Икона

Публикувано: 21 May 2006 - 01:55 PM

Цитат

MOD: Здравей, Stef. Наистина, при някои кучета след прекаран инсулт се случва значително подобрение - виждала съм някои, които успяват да си върнат ориентацията, но си носят главата на една страна или имат затруднения със зрението, както и такива, които за месец-два се оправят съвсем...
Препоръчвам ти горещо д-р Венцеслав Стоев - 0888 744 726. Лозенец ул."Бигла"№15А.
Намалих ти снимката, беше твърде голяма. Моля те не качвай по-широки от 500 пиксела.
Арон е чудесен и му пожелавам бързо възстановяване.

Много благодаря за информацията и прощавай за снимката, няма да се повтори!

#38 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2006 - 02:14 PM

stoyka и никол, от няма какво да правя влязох във темата за сетерите и.............четох и се смях, четох и се смях...............Развеселихте ме! Досега си мислех, че по-щура порода от лабрадорите няма. Това с цветята и вкъщи се получи, саксия читава не остана. Само, че аз не преживявам чак толкова, ама майка ми, когато видя в двора си картинка, подобна на тази на снимката с изпомачкани и окъсани цветя, само дето лошо не и стана. И сега, като съм и на гости, го гледа подозрително. Не съм гледала сетер и познати с такова куче нямам, само съм срещала по време на разходки с моя щурчо, ама те все едни такива достолепни, аристократични шоколадови красавци. Все съм си мислела, че са ето такива, като на снимката, а те били вагабонти като лабрадорите!

Прикачени файлове

User's Signature

прочети правилата за подписите

#39 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 12:29 PM

OOOOOOOO, ама не се и надявай да застане така за снимката (незнам как са я направили тая:), ние все се шегуваме, че на рекламите на храни и аксесоари все лабрадори и ривъри слагат, щото могат да ги накарат да седят мирно докато мине фотосесията. А пък ние тука едно просто Седни не можем да вдянем, камо ли цяла фотосесия да издържим. b) b) b)
Това е шега, ама е истина че не слушат хич и са големи беладжии...
Е, нали са красавци- гледаме да прощаваме d) d) d)

#40 Потребителят е офлайн   Andie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2006 - 02:42 PM

Аз съм тази, която пусна темата, щото нашия сетер е направо лудетина във всичките му възможни измерения! b) bl) Явно сме разгонени или причината е някоя друга, но напоследък като го пуснем - забягва за по час - два минимум! cl)
Идваше ми да го bash

Но обичта ми към него е винаги безгранична!!! А ако знаете какви са смешни двамата с бебо - не е за вярване! Таткото купува "Зрънчовци" за бебо, а бебо ги дели с кучо: а междувременно докато бебо хрупа нещо кучо не го изпуска от поглед - картинка за милиони victoryVVV
nono nono nono

Ваши Анди, бебо Теди и кучо Дик

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни