С молба за помощ: намерен Ирландски сетер
Ирландски сетер
Публикувано: 13 January 2013 - 12:53 PM
Страхотни кучета са това!!!! Първото ми куче беше ирландски сетер! С огромни тъжни очи, обаче супер весело, непослушно и шантаво! Ние първо го взехме, а после си купихме книжка, където пишеше, че ирландския сетер не се препоръчва за първо куче. Толкова радост ни е донесла нашата Рика!!! Такова страхотно, весело, непослушно и гордо куче, направо не знам как сме се справили с характера и :) Като си спомня как ми бягаше като малка и как съм я гонила по цялият район, как не ме слушаше и си првише каквото си изка с мен, направо ми става смешно :) Аз отслабнах с 10 кг. първите месеци като я взехме, защото тя имаше много енергия и и трябваха много расходки и внимание, а също така ми бягаше и се налагаше да правя кроссове за дя я виждам къде е :))) Но такова любвеобилно куче беше! И си знаеше, че е хубава и се ползваше с чаровете си. Ако е направила беля, върти дупе, облизва те, как да и се караш? Тя си правише с нас каквото си изка :)
Тя си имаше "свои" продавачи на сладолед (тя най-много на света обичаше сладолед и хората се събираха да гледат това зрелище как сетера и хапва сладолед), продавачи на кифли и т.н. Ние излизахме, тя първо отиваше за сладолед: качваше се с предни лапи на тезгяха, а продавача и слагаше сладолед в усата, аз минавах след нея и му давах парите, после така за кифли :) Сега малко ги виждам сетерите, не са модерни или какво не знам... Ние след нашата Рика, която живя 11,5 години не можахме да си вземеме същата порода, защото Рика за нас беше единствената... след нея имахме лабрадорче и разбрахме какво значи послушно куче
Като видя сетер и ми се напълват очите със сълзи. Кучетата са ви супер! Страхотно красиви! Много ви завиждам (в хубав смисъл), че имате тази порода! Да са ви живи и здрави и все така да ви радват!!!!!
Тя си имаше "свои" продавачи на сладолед (тя най-много на света обичаше сладолед и хората се събираха да гледат това зрелище как сетера и хапва сладолед), продавачи на кифли и т.н. Ние излизахме, тя първо отиваше за сладолед: качваше се с предни лапи на тезгяха, а продавача и слагаше сладолед в усата, аз минавах след нея и му давах парите, после така за кифли :) Сега малко ги виждам сетерите, не са модерни или какво не знам... Ние след нашата Рика, която живя 11,5 години не можахме да си вземеме същата порода, защото Рика за нас беше единствената... след нея имахме лабрадорче и разбрахме какво значи послушно куче

Публикувано: 01 March 2013 - 02:42 PM