Търся да закупя доберманче
Публикувано: 21 June 2009 - 07:20 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 21 June 2009 - 09:26 AM
Публикувано: 21 June 2009 - 07:36 PM
Няма какво повече да се коментира - всичко е ясно и е преразказано 1000 пъти в подобно теми, доста хора са отегчени вече да дебатират!!!

Публикувано: 21 June 2009 - 11:50 PM
Много учтиво ще те помоля да праустановиш да всяваш раздор във форума. Всъщност, не мога да разбера защо влизаш изобщо. Не си споменал никъде, че имаш доберман, или аз не съм разбрал правилно?
Таня19, мъжкаря ти е прекрасен. Като цяло руските добермани ми харесват много. Те наистина стават малко по-едри от европейските. Аз лично съм решил да си взема една женска от Русия. Кутретата също са много хубави. Сигурен съм, че ще намерят добри стопани. Поздравявам те!
Поздрави на всички доберманчовци. Аз ще напомня, че още на съм член, но възнамерявам да стана. Ще се видим, да сме само живи и здрави, на изложбата в Шкорпиловци. Ако някой има за някакви допълнително организации във времето мажду 24.07.-26.07, ще се радвам да сподели.
Йордан Попов

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!
Публикувано: 22 June 2009 - 12:14 AM
Отново реагирате агресивно. Аз само ви помолих най-учтниво. Няма нужда да ми докарвате от девет дерета вода, за да ме убеждавате, че имате право да пишете във форума. Аз съм убеден в това ваше право, но моля отново. Начина по който излагате ваши твърдения, тези, съвети и така нататък е провокативен, и разваля добрата комуникация. Виждам, че сте обичате кучетата и че харесвате породата доберман. Това, че сте имали досег с нея и то от професионална гледна точка е много хубави. Страхотно ще е да споделоте с нас вашите наблюдения и опит и ако успеете да го направите без провокации, а просто ей така, най-чистосърдечно, ще съм ви много благодарен.
Поздрав!
Йордан Попов

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!
Публикувано: 22 June 2009 - 10:42 AM
Tanya19, в Jun 21 2009, 07:42 AM, написа:
Ако имаш желание - направи необходимото, за да оправиш документите на кучетата си. При положение, че майката и бащата на женската са родословни - не би трябвало да е проблем.
Как да станеш член на клуба - най добре се свържи с Чубуров (ongal), който е председател, и го питай лично. Координати за връзка с него има на доста места във форума.
И друго - сигурна съм, че е от незнание в случая - ама е против правилата на dog.bg (и на клубния форум) да пишеш тук, че продаваш кученца (колкото и да са хубави). A че мъжкаря е красавец - спор няма

Успех!

Публикувано: 22 June 2009 - 03:43 PM
navar, в Jun 22 2009, 08:54 AM, написа:
Имах предвид документите на женската, най-вече, която според собственичката е с добър произход и документирани родители.
Останалото най-добре ще й обясни Чубуров

Публикувано: 23 June 2009 - 07:37 AM

Публикувано: 23 June 2009 - 12:42 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 23 June 2009 - 10:46 PM
Няма нужда да се доказваме във форума. Ако някой е истински фен то си личи или ще си проличи..... Според мен Доберман не трябва да се дава на всеки, който има пари да си го позволи... качествата на породата трябва да се осъзнават и уважават! Човека, който иска такова куче, освен че трябва да има добри познания за кучетата, а да не говорим за породата, трябва и да може да се грижи поне за себе си...
А относно темата - всичко, което беше необходимо е казано.
Ако пък целта е да се сложи списък на Добермани, които се продават, моля кажете... аз ще го направя... Но така куче май не се избира...
Публикувано: 23 June 2009 - 11:04 PM
tok4ev, в Jun 23 2009, 11:46 PM, написа:
Много точно казано! Към тази порода трябва да се подхожда с огромен респект, защото в замяна получаваш многократно по-голям такъв! Глупавите митове за Добермана, които чувам и до днес са създадени точно, заради хора, които не са били подготвени и компетентни за гледането на такова куче!
Не искам да се повтарям, но за всички бъдещи стопани на тази порода:
1. Не взимайте не родословни кучета! Разликата е огромна!
2. Обмислете хубаво + и - на тази порода, четете и то четете много литература за Доберман, съветвайте се с хора гледали такова куче и най-важното- Това не е просто куче! Добермана има уникален характер и привързаност! Това е порода, която не можеш да захвърлиш или дадеш на някой, просто защото не можеш да се справиш, защото ще убиеш животинчето от мъка, буквално му разбиваш сърцето! Отношението към Добермана трябва да бъде като към член от семейството, защото точно той може да даде живота си за теб!
и
3. Ако твърдо сте решили, че искате такова куче запасете се с търпение, упоритост, желание и много любов!
Успех на бъдещите стопани!

Поздрави!
Публикувано: 23 June 2009 - 11:09 PM
navar, в Jun 23 2009, 11:55 PM, написа:
никой не може да поставя условия когато продава животно..да ако се подарява можем да имаме хиляди изисквания и условия..но продаваш ли -няма начин....
Навар, уважавам много от изказванията ти, но тук не си прав! Добермана не е куче за всеки.
( И не само той, има и мн други породи, който не трябва да се дават на 1-вия срещнат, за да не се четат след това заглавия като "Нахапан от...", "Разкъсан от....", "Изяден от..." и т.н., но това е друга тема.) Имам и съм имала допир с много породи, но характера на Доберманите е уникален сам по себе си. Това е породата, коята оправдава израза "Верен до гроб"!
Публикувано: 23 June 2009 - 11:28 PM
Един разумен и обичащ породата развъдчик, а и не само, трябва да селекционира хората, на които дава животинчето. В тази дейност не трябва да става дума само за глупавите финикийски знаци, а за развиването и любовта към дадената порода. Не можеш да дадеш куче на човек, който и грам понятие си няма от породата (щом е дошъл не знаещ, значи и не се е поинтересувал достатъчно). Селекция трябва да има, за да няма нахапани, бой с кучета и да се почерня името на дадена порода. Точно в този форум има тема за два ротвайлера, ходещи свободно по някаква улица и разкъсали куче. Дали това щеше да се случи, ако човека, който ги гледа беше отговорен и грижовен стопанин? А, и не само... Ще се избегне и неприятния момент с хилядите бездомни кучета....
Жалко е, че има много хора, които правят това само за пари. Прав си, че ние сме никои да съдим, но все си мисля и се надявам, че евентуален бъдещ стопанин на куче, прочел съветите дадени тук може и да се замисли: "Абе, а дали аз ще се справя с тази порода? Дали да не си взема по-малко куче или такова с по-мек характер..."
Всичко, което казвам е с добро чувство. всяка порода има характерни особености, но при някои те са по-специфични и при грешка може да бъдат фатални...