bai-mito, в 05 June 2010 - 06:28 PM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 04 June 2010 - 08:57 PM, написа:
Браво фантастични снимки и много хубави овчарски песища!!! Видях че има и някои критики, но не бива да им се сърдите на критикарите. Те само това могат понеже само това знаята е така понеже не са виждали каквото е нужно.!!! Аз съм в Банско от 1972г. а по овчарите тръгнах от 1976. Имам честта да познавам на Лазар баща му и дядо му великия чобанин и собственик на едни от най-значителните овчарски кучета бай Никола Дурчов - Крокодиле. Познавам прекрасните Валеови и Говедареви кучета, както и повечето страхотни овчари от Банско. Твърдя че кучетата, които показват момчетата от форума са страшно сходни с тези, които бяха едно време в Банско още преди развала на ТКЗС-то, преди избиванията, разпродажбите и метизирането. Грешки са правени и за тях трябва да се приеме че съществуват, но да се отрича труда и постиженията на хората е егоизтично и тъпо.
Г-н.Попов имате ли снимки на кучета от Банско,ще ми бъде приатно ако и вие допълните темата.
Имам и даже снимката на Гриве на Бай Никола Дурчов- Крокодиле, дядото на Лазар е е моя. Сега не мога да пусна защото не са при мен а и нямам техническа възможност, но по- нататък ще пробвам. По-важното е че са в главата и в спомена ми от много, много години и с ръка на сърцето казвам че просто бяха фантастични макар и различни от другите, а и помежду си. А най-важно е че работите по възстановяване и съхранение на това, което е останало, а то не е много и за това е безценно! Поздрави не всички ентусиасти и истински българи от Банско.