Dog.bg Форуми : Вълкът - възхищение или омраза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Вълкът - възхищение или омраза

#101 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2009 - 04:34 PM

Цитат

Цитат

П.П. Току-що се сетих за една порода,която,според мен,би могла да се справи с вълк.Това е московска стражевая.Какво мислите за нея?Кръстоска между кавказец и санбернар,с кръв от рот,НоК и още някакви.Много голямо куче!Чел съм,че може да достигне близо метър при холката.Някой виждал ли е такова чудо?
Май има някой екземпляр и в БГ :
http://vbox7.com/play:d179c5e7
Вълкът може да бъде голяма напаст и е много жалко,ако наистина няма порода кучета,която да може да го спре ефективно.Ако и московска стражевая не може,едва ли има друга порода,която да се справи :-.

де да знам може и да има шанс,ако някой вълк го обърка с овца ;D
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#102 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 28 January 2009 - 04:57 PM

Интересно ми е вълците дали стават за пазачи и домашни любимци...много бих искал един екземпляр да се разхожда из двора ми. ;D

Босненски полицаи откриха огромна плантация от марихуана, пазена от двойка вълци, техните отрочета и още 150 кучета, съобщи Ройтерс.

По думите на босненския вътрешен министър сред плантацията от над 2 300 растения, разположена в северозападните райони на бившата югославска република, са намерени и иззети няколко ловни пушки и карабини.

Собственикът на плантацията бе заловен и задържан. Все още обаче не е ясно дали вълците сами са се присъединила към глутницата кучета заради осигуряваната от стопанина храна или той ги е заловил незаконно, след което ги е опитомил. Братът на задържания, издирван за убийство и въоръжено нападение, все още е на свобода.

Семейството вълци и кучетата са затворени в клетки. Местните власти обмислят дали да не дарят дивите животни на босненския зоопарк.

http://www.dnes.bg/a...le.php?id=24027

#103 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 06:13 PM

1.за да бъде опазено стадото, не е нужно всяко куче да може да се справи с вълк при "среща" на 4 очи

2.някой тук приписваше на ловна порода(мастино) качества на овчарско куче - просто невъзможно

3.ротовете и швейцарските овчарски кучета(апенцелер, ентлебухер,зененхунд и голямо швейцарско овчарско куче) и ротвайлерът произхождат от кучетата, оставяни от римските легиони на път за Галия и северните части на Европа-следователно са доста близки

4.питбулът има ефективна(не силна) захапка поради няколко причини, едната от които е , че има огромни мускули , които задържат много добре

5.има случаи на опитомени и гледани от хора вълци(до ден днешен в България това се случва)

мое лично мнение е , че ако едно куче от гигантските породи живее по начина, по който живее вълк , ако е отгледано от вълци(което не знам дали е възможно) и си е демек диво, то тогава то има големи шансове при битка 1vs1 с вълк(по тази тема има една много хубава книга на Джек Лондон-дивото зове - просто сюжетът е интересен)
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#104 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 06:52 PM

Цитат

1.за да бъде опазено стадото, не е нужно всяко куче да може да се справи с вълк при "среща" на 4 очи

2.някой тук приписваше на ловна порода(мастино) качества на овчарско куче - просто невъзможно

3.ротовете и швейцарските овчарски кучета(апенцелер, ентлебухер,зененхунд и голямо швейцарско овчарско куче) и ротвайлерът произхождат от кучетата, оставяни от римските легиони на път за Галия и северните части на Европа-следователно са доста близки

4.питбулът има ефективна(не силна) захапка поради няколко причини, едната от които е , че има огромни мускули , които задържат много добре

5.има случаи на опитомени и гледани от хора вълци(до ден днешен в България това се случва)

мое лично мнение е , че ако едно куче от гигантските породи живее по начина, по който живее вълк , ако е отгледано от вълци(което не знам дали е възможно) и си е демек диво, то тогава то има големи шансове при битка 1vs1 с вълк(по тази тема има една много хубава книга на Джек Лондон-дивото зове - просто сюжетът е интересен)

Не съм казвал,че неаполитански мастиф може да пази стадо,казах,че,според мен,има шанс 1-1 срещу вълк,но вече много хора го отписаха,така че най-вероятно не съм бил прав.За питбулът ми омръзна да споря,но ти изкарваш,че едва ли не,това,че има огромни мускули го отличава от другите породи.Аз питах за нещо,с което ефективността на захапката на пита да е по-висока от тази на другите породи,както твърдеше един потребител.Мускулите хич не са нещо уникално-много кучета в добра форма имат огромни мускули.
Аз съм чувал и за кръстоска между женска НОК и вълк.Станало е доста силно,но изключително злобно същество.
Мисля,че темата вече се поизчерпа,освен ако някой не сподели нещо ново и интересно ;).

#105 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 06:58 PM

говоря за мускулите на черепа-не съм се изразил правилно
смеска между НОК и европейски вълк - това си е порода- чехословашки вълчак
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 07:03 PM

Малко се изпокарах с вас за темата,надявам се да ми простите,но просто не се сдържах.Куче,което може да се бие равностойно с вълчо,ми Вълче куче на Саарлоос - вълк(вълчица) х немска овчарка(пес) 60-70 см и 30-35 кг
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#107 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 07:09 PM

Цитат

говоря за мускулите на черепа-не съм се изразил правилно
смеска между НОК и европейски вълк - това си е порода- чехословашки вълчак

Обикновено по-голяма глава=по-големи дъвкателни мускули (т.е. на главата),а пита не е с много голяма глава,така че няма логика това да е вярно.А чешословашкият вълчак наистина прилича поразително на вълк :o!

#108 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 07:59 PM

ми на мен ми омръзна да пиша едно и също-прочети малко повече и ще разбереш!
User's Signature

#109 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 January 2009 - 08:46 PM

не знам откъде е тая амбиция -видиш ли да се намери порода която би победила вълк в единоборство....
и защо битува мнението че за да бъде победен вълка породата трябва да е бойна,или огромна като размер..
пак повтарям-ролята на всяко куче пазаш на стадо,не е да гони вълците и да се бие с тях

#110 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 09:35 PM

Цитат

не знам откъде е тая амбиция -видиш ли да се намери порода която би победила вълк в единоборство....
и защо битува мнението че за да бъде победен вълка породата трябва да е бойна,или огромна като размер..
пак повтарям-ролята на всяко куче пазаш на стадо,не е да гони вълците и да се бие с тях
разгеле!
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 11:34 PM

Няма "амбиция",просто не ми се вярва никой да не е направил порода,способна да бие вълк.

#112 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 12:00 AM

Aми крайно време е да повярваш ;DКучето ,което пази добитъка,не е там за да се бие с вълците,а да сигнализира и помага на стопанина за прогонването им!Нещо като разновидност на СОТ ;D

#113 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 12:30 AM

Вълкът кожата си мени но нрава не  ;D

#114 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 08:25 AM

Цитат

Вълкът кожата си мени но нрава не  ;D

;D ;D ;D...мисля че след казаното от Цоко е най-добре да помълчим със сведени глави по повод този грандиозен да не кажа положителен завършек на виртуалните ни словоблудства...  ;D ;D ;D

благодаря специално на navar и vankata 367 за верните неща които написаха тук!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#115 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 29 January 2009 - 08:51 AM

един въпрос тук ме накара да се замисля,този дали кучета са хуквали след разгонени вълчици-моят кавказец го правеше,чувал съм от колеги техните -каракачанки,бок ,или както там ги наричат също,чел съм някъде не помня къде,че в някакви кошари скопявали всички мъжки заради това
а ротчовците никога не са изявявали такива мераци....
дали има обяснение -не знам но е факт

#116 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 10:52 PM

Това е измислица нали:  :o
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#117 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 11:35 PM

Цитат

куче гледа умрял вълк  ;D ;D ;D

#118 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 11:40 PM

Да измислица е :rolleyes:Има много такива снимки в нета,които допълнително подхранват мита,че има "вълкодави" ;D

#119 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 11:45 PM

Цитат

xaxaхa ами като гледам как този кангал си стои като газар до трупа на вълка и по него няма и драскотина,направо ми иде да умра от смях :samoubiec: :namigam: :sarkastichen:
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#120 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 11:46 PM

а може и само да пази трупа ;D

В рамките на 2 часа, можеш да коригираш поста си чрез бутон "промени", вместо да пишеш нов, допълнение към предишния. Мод
User's Signature

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни