Dog.bg Форуми : Вълкът - възхищение или омраза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Вълкът - възхищение или омраза

#81 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 January 2009 - 06:31 PM

http://dog.bg/forum/...pic,1943.0.html

Една част, останалите търсете по другите броеве.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#82 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2009 - 10:48 PM

Цитат

Цитат

според мен,а и според мн. други хора пита няма никакъв шанс.Дори ротовете са по добър избор,тъй като питавете много често са надценявани и много хора мислят,че имат изключително здрава захапхка,а всъщност захапката на ротвайлера е доста по здрава от тази на питбула(научно доказано е)

:palec: от ротвайлера,немската овчарка,добермана и питбула последния има най-слаба захапка но както е и най-слаба така и е най-ефективна с едно захапване може да направи 2 пъти повече поражения от колкото ротвайлера. ;)

Леко само да не направи 2 пъти повече поражения...Не знам защо го имате за толкова силен тоя питт.Имал съм много контакти с питове и с нищо не се различават от обикновени кучета,освен с това,че са изключително твърдоглави и неконтролируеми,да не давам други определения.Та според теб от какво зависи ефективността на една захапка ?Според мен зависи основно от 3 неща:
-Сила на захапката
-вид на захапката
-размер на зъбите
Така,силата на захапката на пита сам си каза,че не е много голяма.Вида на захапката е ножицовидна-точно като на рота.Размера на зъбите до голяма степен зависи от индивидуалното куче,но като цяло повечето питове нямат големи зъби.Та с какво толкова захапката на един пит е по-добра от на други кучета?Според мен от пит и рот,ротът ще се представи много по-добре срещу вълк.Най-малкото,ще оцелее повече време,защото е доста умен,докато пита няма абсолютно никакво чувство за самосъхранение.Вярно,много е жилав,но вълкът ще го обработи за нула време.Не знам защо си мислите,че,само защото са бойна порода,питовете превъзхождат другите кучета.Даже има много породи,които просто ще се изгаврят с него.Пита е последното куче,което бих хвърлил срещу вълк.Според мен породи като неаполитански мастиф,кангал,кафказ,стар английски мастиф,тоса-ину,пакистански мастиф и някои други,имат известен шанс срещу вълка.Но наистина бих заложил на неаполитанския мастиф основно поради една причина-многото свободна кожа.Вълкът ще му захапе кожата и това ще позволи на кучето да се извърти и да го сбара,без да поеме много щети.Мисля,че е достатъчно голям и силен.И,може би поради пристрастия,или нещо друго,все си мисля,че и добър рот би имал известни шансове срещу вълк.Струва ми се,че дори подценяваме възможностите на нашите кучета,вижте тази снимка:

#83 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 11:29 PM

didorot-повярвай ми вълкът не захапва без да нанесе поражения,той знае много добре,кога и къде да захапе,виждал съм рана от вълк на врата на овчарско куче(беше го спасила намесата на стопанина му)-сякаш някой му беше направил разрез с нож :oКакто е писано в началото на темата ,вълка има по-дълги и дебели зъби от тези на кучето,което му позволява да хруска почти всякакви кости :ribok:

#84 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 08:03 AM

Цитат

Струва ми се,че дори подценяваме възможностите на нашите кучета,вижте тази снимка:

коя снимка?  :-
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#85 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 January 2009 - 09:08 AM

за втори път в ротвайлер форума се споменава неаполитанския мастиф и то в светлина за представянето му срещу вълк,дапопитам фена на мастиното-ти някога имал ли си такова животно?? щото преди 10-тина години,запален от модата и от факта че доста от приятелите ми си взеха неаполитанци,аз също се сдобих с едно такова животинче...коментара ще си го спестя-само ще спомена че щот съм дебела глава го гледах три години,после нямаше на кого да го подаря,а го купих на цената на една кола втора употреба....ако искаш можем да си поговорим за неаполитаното,но той става за много неща-само не и за бой с вълк..а защо пита е най добрата бойна порода-в един бой не всичко е захапка..

#86 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 10:47 AM

Цитат

за втори път в ротвайлер форума се споменава неаполитанския мастиф и то в светлина за представянето му срещу вълк,дапопитам фена на мастиното-ти някога имал ли си такова животно?? щото преди 10-тина години,запален от модата и от факта че доста от приятелите ми си взеха неаполитанци,аз също се сдобих с едно такова животинче...коментара ще си го спестя-само ще спомена че щот съм дебела глава го гледах три години,после нямаше на кого да го подаря,а го купих на цената на една кола втора употреба....ако искаш можем да си поговорим за неаполитаното,но той става за много неща-само не и за бой с вълк..а защо пита е най добрата бойна порода-в един бой не всичко е захапка..

Не съм фен на неаполитанския мастиф,просто мисля,че има необходимите качества да се противопостави на вълк,но,все пак,не съм имал такова куче.Ще се радвам ако споделиш впечатленията си от него,пиши ми на личен,ако трябва.А пита е много далеч от най-добрата бойна порода,даже,ако става на въпрос,това "отличие" принадлежи на японската тоса-ину.Но мисля,че неаполитанеца ще се справи по-добре срещу вълк,най-вече заради кожата.
А за снимката-прикачих я към поста си,не знам защо не я виждате :- ,ето директен линк:
http://www.donnerber...er-history5.jpg
А ето и цялата:
http://www.donnerber...er-history4.jpg
Ще се радвам,ако навар сподели защо според него неаполитанецът е толкова зле ;) .

#87 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 10:51 AM

Сегашния неаполитанец е трагична гледка, наистина ли мислите, че ще се справи с вълк?  :o Просто абсурд- Кумчо ще го сбърка и "сгъне" просто за секунди. Срещу вълк килограмите и висящите кожи няма да му помогнат- даже обратното.  ;)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 11:18 AM

Цитат

.
А за снимката-прикачих я към поста си,не знам защо не я виждате :- ,ето директен линк:

че каква снимка може да е това? това е рисунка. и най-вероятно нещо направено по поръчка...във времената изобразени на платното ротвайлерът просто не е съществувал...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#89 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 01:29 PM

Цитат

Цитат

.

че каква снимка може да е това? това е рисунка. и най-вероятно нещо направено по поръчка...във времената изобразени на платното ротвайлерът просто не е съществувал...

Ами не знам,може и да е снимка на рисунка,но както и да е,да го наречем изображение ;).А,доколкото знам,ротът е съществувал още от времето на римляните и е ползван почти за всичко,поправи ме,ако греша.Също така съм чел,че преди ротвайлерите са били по-големи от сегашните,защо да не са били използвани и за лов на вълци ?Но не знам,все пак ти си този,който се занимава толкова години с ротове,така че съм склонен да ти повярвам.И все пак,наистина ли няма нито една порода,която може да се справи с вълк :( ?

#90 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 January 2009 - 02:16 PM

и защо реши че тоса ину е най добрата бойна порода?? ако е така защо 99% от боевете с кучета са с питбули? може би хората които ги организират не са се светнали че тоса е по добър боец от пита?? като знам за какви залагания става дума -едва ли.
и не,няма куче което да се справи с вълк на 4 очи...е случват се изключения,но те само потвърждават правилото..причините-написах ги в някой от предните си постове

#91 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 02:26 PM

Цитат

...А,доколкото знам,ротът е съществувал още от времето на римляните и е ползван почти за всичко,поправи ме,ако греша.Също така съм чел,че преди ротвайлерите са били по-големи от сегашните,защо да не са били използвани и за лов на вълци ?

поправям те категорично. ротвайлерът се обособява като порода едва в началото на миналия век. дотогава кучето е било просто молос живеещ заедно с големите стада планински говеда. водили са чергарски живот и са били ползвани за ОХРАНА не и за ЛОВ. онова което е обществена тайна в Германия е че ротвайлерът и бернското куче са ... много близки родственици да го кажем.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#92 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 03:07 PM

Преди 7-8 години гледах на видеокасета  няколно срещи  между питбул и вълк . По точно бяха  четири боя/ имат си определени имена тия боеве,ама не се сещам в момента/ в трите случая бяха вълчици срещу женски питове .И  четирите боя приключиха  за около 5-6 мин. пораженията които нанасяха вълците, бяха жестоки ,както казват  хората "няма празно" всяка  атака  завършваше  с  откъснато парче месо ,жестока  работа.
Според моите познати които предоставиха записа  ,вълците са се биели по много различен начин от кучетата .Записите са били правени в Русия и Сърбия.

#93 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 January 2009 - 03:33 PM

Твърденията за високите бойни качества на тоза ину и на неаполитанския мастиф са меко казано несериозни. При това мноооого меко. Тоза ину е създадена за двубой, който няма нищо общо с боевете мужду други породи - в двубоя между тези кучета са се опитвали да въплатят принципи от кодекса на честта на самурая. Целта не е хапане и душене !!!

Като сте тръгнали  да препоръчвате неаполетанеца за охрана от вълци, то се замислете защо италиянците използват за охрана на стадата си други породи.

За поражението от ухапване /независимо върху човек или животно/ силата на захапката не е най-важна. Има си закони на физиката, които и тук действат с пълна сила. Айнщайн го е измислил - енергията е равна на произведението между масата и скоростта на квадрат. Увеличението на скоростта води до по-значим резултат, отколкото увеличението на масата. Травмите не настъпват само от стискане на челюсти.

Ето едно клипче, което обяснява някои неща : http://www.youtube.c...h?v=MZm037jPNgc
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#94 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 04:10 PM

stan71
Та,кой е победил на тези твои касети :huh:

#95 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 28 January 2009 - 04:13 PM

Темата много залитна в посока бой.Преди да пишете прочетете правилата на форума.
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 04:16 PM

Цитат

stan71
Та,кой е победил на тези твои касети :huh:

предлагам за касети да си говорите долу пред вашия блок!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#97 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 04:20 PM

Цитат

и защо реши че тоса ину е най добрата бойна порода?? ако е така защо 99% от боевете с кучета са с питбули? може би хората които ги организират не са се светнали че тоса е по добър боец от пита?? като знам за какви залагания става дума -едва ли.
и не,няма куче което да се справи с вълк на 4 очи...е случват се изключения,но те само потвърждават правилото..причините-написах ги в някой от предните си постове

Просто защото пита е най-достъпен,най-компактен и най-комерсиален.Тоса е много по-нова,по-трудно достъпна и по-скъпа от питт.Просто американци!Те винаги рекламират своето и го изкарват най-добро,дори да не е точно така.А и пита е създаден за боеве с други питове,не може да се мери с много породи.Аз лично куче с по-добра техника от тоса не съм виждал.А и сред обществото има легенда,че пита,щом захапе,му се заключват челюстите и не може да пусне,но това са пълни глупости.Не съм съгласен,че 99% от боевете са с питбули.В Русия и Япония,където боевете са легални,предпочитат други породи.
Както и да е,много се отклонихме от темата,а и тези боеве не трябва да се толерират.Днес говорих с разни хора,които уж разбират от кучета,на тема "вълк-куче" и твърдяха,че много породи могат да победят вълк и че вълците в БГ над 60кг. са рядкост.dimo,никой не е казвал,че силата на захапката е най-важна :- .
П.П. Току-що се сетих за една порода,която,според мен,би могла да се справи с вълк.Това е московска стражевая.Какво мислите за нея?Кръстоска между кавказец и санбернар,с кръв от рот,НоК и още някакви.Много голямо куче!Чел съм,че може да достигне близо метър при холката.Някой виждал ли е такова чудо?
Май има някой екземпляр и в БГ :
http://vbox7.com/play:d179c5e7
Вълкът може да бъде голяма напаст и е много жалко,ако наистина няма порода кучета,която да може да го спре ефективно.Ако и московска стражевая не може,едва ли има друга порода,която да се справи :-.

#98 Потребителят е офлайн   griv4o Икона

Публикувано: 28 January 2009 - 04:25 PM

Цитат

Темата е отделена от тази

Цитат

кучето е хищник и в природата хищниците от семейство кучета ядат кости..

Това всъщност не е вярно. Вълците не ядат кокали.

#99 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 04:28 PM

Не знам що разговора тръгна в тая посока...
"Вълкът може да бъде голяма напаст и е много жалко,ако наистина няма порода кучета,която да може да го спре ефективно."- Ама вие как си представяте срещата куче-вълк? Вълчо напада стадото и един пес-смелчага излиза, за да го сдави и да спаси стоката? Такива филми няма,  разберете. Такава среща би била показателна за качествата на кучето- тръгне ли да гони вълка и да се бие с него, е загубило още щом си го е помислило. Аз такова куче не бих ползвала за охранител в никакъв случай.
Навар още в началото беше написал много хубаво какво трябва да прави, и какво не трябва, едно охраняващо стада куче.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 04:29 PM

Аз пък не разбирам какъв е тоя зор да си говорим приказки от 1001 нощ- лакърдиите на тема коя порода е по-по най-особено свързани с боеве са меко казано досадни.навар явно е единственият човек,който говори от своя личен опит и наблюдения-за вълците.темата е интересна,когато разказва реално как стоят нещата в планината-за да е доволен човека значи кучетата му си вършат работата-а тя не е да се бият с вълка,а да опазват стадото.
User's Signature

Качена снимка

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема