Dog.bg Форуми : Вълкът - възхищение или омраза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Вълкът - възхищение или омраза

#41 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2009 - 05:57 PM

Цитат

Цитат

ben2418, виждам,че се позоваваш на информация от wikipedia.org :blink:

Какво и на wikipendia.org ?  :angry: ;D ;D  На мен ми беше интересно това,че вълка има с 30% по-голям мозък ! Относно Кангала: Единственото му предимсто е че е по-голямо и това е ! Както каза Навар: дивото си е диво,то убива за да оцелява,всеки ден,цял живот ! Един добре трениран питбул (само тренировки като:тичане,прескачене на препядствия и плуване НО НИКАКЪВ БОЙ) не може ли да се справи с вълкът ?  :( Мисля че захапката на питбула беше плътно клещовидна и като захапе не пуска ! Ако вълкът е един пита няма ли да се справи с него ?  :( :viking: :viking:

според мен,а и според мн. други хора пита няма никакъв шанс.Дори ротовете са по добър избор,тъй като питавете много често са надценявани и много хора мислят,че имат изключително здрава захапхка,а всъщност захапката на ротвайлера е доста по здрава от тази на питбула(научно доказано е)
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#42 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 25 January 2009 - 06:09 PM

Цитат

според мен,а и според мн. други хора пита няма никакъв шанс.Дори ротовете са по добър избор,тъй като питавете много често са надценявани и много хора мислят,че имат изключително здрава захапхка,а всъщност захапката на ротвайлера е доста по здрава от тази на питбула(научно доказано е)

:palec: от ротвайлера,немската овчарка,добермана и питбула последния има най-слаба захапка но както е и най-слаба така и е най-ефективна с едно захапване може да направи 2 пъти повече поражения от колкото ротвайлера. ;)

#43 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 06:12 PM

Navar-колко ротове имаш ако не е тайна.

#44 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 25 January 2009 - 07:43 PM

за мен ротовете се оказаха правилния избор..имайте предвид че ние гледаме крави и свине от ИБП( източнобалканска порода,черни и зли) а те се завръщат,пасат и охраняват по различен начин от овцете...
в момента имаме 19 кучета...

#45 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 09:23 PM

19 кучета? :rolleyes:Applause :palec:Предполагам е нужно много нерви и търпение докато ги научиш да се държат ,както трябва :sedni!:А сега нещо по темата- значи излиза,че вълка има и по-добра храносмилателна система от кучетата,щом без проблем поглъща кости заедно с всичко останало :rolleyes:Между другото(това съм го писал в началото)познавам хора ,който цял живот дават на кучетата си кокали и до сега им няма абсолютно нищо :blink:Разбира се не ги хранят само с кокали,но от време на време им дават по някой :ribok:Според мен е опснао ,ако се даде много голямо количество за да стане беля :sos:Но не знам,може  би просто тези кучета имат късмет ;D

#46 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 January 2009 - 10:15 PM

Цитат

Ами то тук уж говорихте за кокалите и домашните кучета, ама ;)
Темата стана доста интересна( или поне на мен ми е интересна). Може ли МОД да отвори нова тема за вълците и да премести писаното тук?

Темата и за мен е интересна. Ако има желаещи, които да я развият, ще помоля да отворят нова, а аз ще прехвърля постингите от тази в новосъздадената, засягаща вълците, добитъка и пр.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#47 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 11:46 PM

ето какво намерих съвсем случайно
http://vbox7.com/play:aa169322
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#48 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2009 - 11:49 PM

сигурно са го гръмнали преди да пуснат кангалите ;D
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 26 January 2009 - 03:03 AM

И да не е бил гръмнат,вълчо пак няма шанс срещу 3-ма...интерсно ще бъде 1vs1 за какво турците не направят един клип Кангал срещу вълк екек...защото сигурно ''кученцето'' им трябва да бъде събирано с метла.Бях гледал един клип пак във Vbox7 кангал срещу ротвайлер...няма да давам линк понеже ще наруша правилата на форума. :blink:

#50 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 January 2009 - 03:18 AM

От този клип виждам кучета /предполагам, че са млади и се учат/ да давят и убиват, неясно как станала тяхна жертва - вълкът. Не да пазят, да се видят техните работни качества, или как достойно са се преборили с вълк, който се вижда, че е повален, неясно как и агонизира.
Нищо поучително. Грозна картина.
Следващи подобни клипчета с кървища ще бъдат трити.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#51 Guest_navar_*

Публикувано: 26 January 2009 - 09:27 AM

Мод...направи нова теме,да не спамим тази повече...последно от мен..това което се вижда на клипа е омаломощеб вълк,най вероятно хванат с капан,оставен да омалее от глад за да стане "учебна кола" за кангалчетата...защото дори и да има толкова глупав вълк,да се навре между три кучета и да не избяга-като се има предвид че е по бърз,и по умен от тях...и то посред бял ден,което е нехарактерно за вълка,при ясно слънце и добра видимост...пък и оператора е бил налице...

основната грешка при даване на кокали е когато се дадат голямо количество колали на гладно куче,тогава то не гризе а чупи и гълта,и се получават сакатлъци..

#52 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 09:32 AM

С този клип,да ходят да лъжат малките деца :huh:

#53 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 09:44 AM

Цитат

Цитат

ами всеки си има мнение,аз съм намерил пазачите които ме устройват...не налагам моето мнение никому,и не искам да ми се налага-който иска да си ползва"черги" за пазачи..ако искат да поспорим-няма проблем,което няма да промени моето мнение..

П.П. Навар, не мога да говоря от името на другите, но на мен би ми било интересно да разкажеш там за твоя опит с рот, като охранител на стадо.

ей....ако идеш там да се пазиш от една люта овчарка Ана3 дето сичко знае и дето ша те изеде с парцалете ако чуе за ротвайлер - стокар ... нема надговаряне и надплюване тая!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#54 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 10:02 AM

Цитат

С този клип,да ходят да лъжат малките деца :huh:

На мен пък ми изглежда като нормално обучение на овчарска охрана.Не вярвам някой да го е направил за кеф,че да "лъжат някой".Естествено че вълка е умаломощен, и нарочно е така за да не нарани малките кангалчета.Ако е в силата си ще им отвръща подобаващо и предвид възраста им,може да се получи обратен ефект и да ги е страх занапред от вълците и само да ги лаят и да бягат от тях.Това е като ваксинация за стадото.Дава се умаломощен вирус на антителата,за да се справи лесно с него и да изгради имунитет.Вируса е вълка,антителата са кучетата а имунитета е преодоления страх от вълци.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#55 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 12:38 PM

Със сигурност е обучение ;)А този вълк е бил предварително "обработен" за срещата с "вълкодавите" ;DЕдинствените животни в BG,които могат да се спраят с вълк ,са мечката и едър мъжки глиган B)макар,че и те биват нападани ,ако срещнат глутница........Някой от форума чувал ли е вълчи вой сред природата?Незнам как въздейства на овчарските кучета,но на ловните им действа доста депресиращо ;D

#56 Guest_navar_*

Публикувано: 26 January 2009 - 01:28 PM

Цитат

ей....ако идеш там да се пазиш от една люта овчарка Ана3 дето сичко знае и дето ша те изеде с парцалете ако чуе за ротвайлер - стокар ... нема надговаряне и надплюване тая!

аааа, КОКО ..аз не споря с жени,избягвам..със жена се спори в нейно отсъствие..плюс тва аз не съм овчар....който има овце да си гледа овчарски кучета..казах и преди дядо ми беше овчар-гледаше " чобан кьопеся" ..
аз гледам добитък за месо  и затова ползвам Rottweiler Metzgerrhund...всеки сам си избира стоката и пазачите и..а който не вярва в качествата на рота като стокар(баси и тъпата дума)..да заповяда,да пробва...аз не споря за качествата на каракачана,БОК,САО,кавказ,кангал,шарпланинката и другите румънски ,сръбски и всякакви овчарки при отглеждане на овце....овцата е най лесното животно за паша,пък и за охрана...оттам е идиома "като стадо овце"
виж при нашите бичета и шопарчета принципа е съвсем различен
но само за спорта мога да пробвам да поспоря във форума за каракачанско куче ,въпреки че в родът ни почти не останаха живи овчари,виж козари има още но...

#57 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 01:41 PM

Цитат

...аз гледам добитък за месо  и затова ползвам Rottweiler Messerhund...

METZGERhund, mein Freund ... METZGERhund ... MESSERhunde kenne ich keine ... ;D
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#58 Guest_navar_*

Публикувано: 26 January 2009 - 02:08 PM

Цитат

Цитат

...аз гледам добитък за месо  и затова ползвам Rottweiler Messerhund...

METZGERhund, mein Freund ... METZGERhund ... MESSERhunde kenne ich keine ... ;D

entschuldigen sie, bitte...ich spreche,und schreibe  deutsch nicht sehr gut...поетому я ошибался...вот так правильно : я принимаю для сопровождения и охрань/ скота собаки,которь/е считались "собаками  мясников из города Ротвеил"...... :palqcho: :sedni!: :sedni!:

наздраве

#59 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 03:06 PM

Цитат

entschuldigen sie, bitte...... "собаками  мясников из города Ротвейл"...... :palqcho: :sedni!: :sedni!:наздраве

так, так ... собаки мясников (METZGER) города Ротвейл  ;D
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#60 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 03:17 PM

Цитат

Единствените животни в BG,които могат да се спраят с вълк ,са мечката и едър мъжки глиган ,макар,че и те биват нападани ,ако срещнат глутница........Някой от форума чувал ли е вълчи вой сред природата?Незнам как въздейства на овчарските кучета,но на ловните им действа доста депресиращо

Повечето кучета,нямат особени шансове срещу вълк, защитаващ територията си,освен може би едрите, специално развъждани или бойни кучета.Вълците са известни със своя отличителен вой. Има няколко възможни причини за виенето. Първо трябва да се отбележи, че вълците не вият, когато нападат плячката си. Всъщност е известно, че другите животни дори не реагират на звука. Може би те просто не правят връзка между него и хищника.
Най-очевидната причина за виенето на вълците е, че те контактуват помежду си. Трудно е да се измисли по добър начин за комуникация във вълчата глутница при големи разстояния или в гъсто залесен район. Воят се използва и за извикване на членове на глутницата на дадено място. Въпреки това воят се наблюдава и когато глутницата е заедно, така че той трябва да да има и друго предназначение. Наблюдения на глутници подсказват, че виенето често става по залез лятно време, преди възрастните да тръгнат на лов. Това се повтаря при завръщането им по изгрев.Според някои хипотези груповото виене заздравява социалните връзки и другарството между вълците, подобно на груповото пеене при хората. Воят може да бъде и форма на обявяване на права върху територията. Изследвания показват, че за доминиращите животни в глутницата е по-вероятно да отговорят на човешка имитация на съперническа глутница, когато са в собствената си територия.Вълците вият по-често вечер и рано сутрин, особено през зимата и пролетта. В края на лятото малките вече са поотраснали и вият и при най-малкия стимул. Може би те се опитват да влязат в контакт с отсъстващ член на глутницата.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема