Стафордширски бултериер
Публикувано: 27 July 2010 - 04:22 PM
1.В къщата в която живея има 6 годишно дете та въпроса ми е опасно ли е за него!
2.Като попорасне ако случайно го изпусна има ли вероятност да нахапе някой човек!
3.Мога ли да го гледам на открито и прави ли пакости като е в къщи!
Кучето ще го използвам за домашен любимец.Благодаря ви предварително.
Публикувано: 27 July 2010 - 05:15 PM

Стафордширски териер:

2. 1.В къщата в която живея има 6 годишно дете та въпроса ми е опасно ли е за него!
Желателно е детето да знае как да се отнася с кучето. И все пак не е желателно да оставяте детето и кучето в едно помещение, всяка животинка е с индивидуален характер, ако детето прекали с играта, кучето може да се отнесе по-грубо и да има последствия. И все пак, стафовете не са агресивни към хора, а деца обичат! Но както казах, всяко куче е индивидуално и зависи как е обучено и дали детето знае как да си играе.
3.2.Като попорасне ако случайно го изпусна има ли вероятност да нахапе някой човек!
Отново, зависи как е обучено кучето.
4.3.Мога ли да го гледам на открито и прави ли пакости като е в къщи!
Като е малко кученцето прави пакости, чеше си зъбките общо взето.. Това отшумява след време, но и вие трябва да го ограничавате и да не го насърчавате на дъвче това-онова. :) Не е желателно да се гледа на двор, стафовете не издържат дълго време на студено тъй като са с къса козина, която неможе да ги предпази от сурови условия на живот..

Надявам се да си щастлив Нуки. Където и да си ! :(
Публикувано: 27 July 2010 - 05:23 PM
Публикувано: 28 July 2010 - 11:51 AM
Габриел и Нук това са три различни породи - Стафордширски бултериер,Американски стафордширски териер и Английски бултериер.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 28 July 2010 - 01:28 PM
sgss, в 27 July 2010 - 02:27 PM, написа:
1.В къщата в която живея има 6 годишно дете та въпроса ми е опасно ли е за него!
2.Като попорасне ако случайно го изпусна има ли вероятност да нахапе някой човек!
3.Мога ли да го гледам на открито и прави ли пакости като е в къщи!
Кучето ще го използвам за домашен любимец.Благодаря ви предварително.
1. ако прочетете внимателно кой да е текст за стафордширския бултериер може да забележите, че навсякъде изрично пише, че породата е идеално съвместима с деца. изключително са търпеливи, което при децата е най-важно.
2. стафордширския бултериер никога не е агресивен към хора, освен ако може би вие не положите специални усилия за това да напада. социализирайте го добре от малък с хора и животни и нямате проблеми.
3. на открито не е много гот да го гледате при положение, че това е късокосместо куче и ще му е особено студено през зимата. всяко малко куче прави бели, а това е една доста активна порода, която обича да гризе. но със занимания и играчки за гризане ще го отучите да гризе неправилните неща.
попрочетете малко преди да си го вземете - това е чудесна порода, но все пак вникнете преди да си доведете кучето вкъщи, за да знаете как, какво и защо трябва да павите.
Публикувано: 29 July 2010 - 02:38 PM
А за това дали става за гледане на малки деца в официалния сайт изришно е опоменато че тази порода е една от двете от общо 190 лицензирани в Англия която става за гледане на малки деца и даже в Ангглия е извесна като "The nanny dog" или преведено куче бавачка.
Относно агресията мойто не проявява такава дори с котки си играе, въпрос на правилен подход от малко. Виждъл съм в квартала един мъжкар на 8 години до който не можеш да припариш ще те изяде но стопанина му каза че той си е виновен че като малък не е полагал никакви грижи за него.
Публикувано: 26 August 2010 - 10:51 PM
знаете ли горе доло как им вървят цените ?
питам от чисто любопитство ...
да са ви живи и здрави кучетата ! :P
Публикувано: 29 August 2010 - 03:17 PM
Публикувано: 31 August 2010 - 11:21 PM
dzander, в 29 August 2010 - 01:22 PM, написа:
http://i158.photobuc...kovac2010-1.jpg
http://i158.photobuc...kovac2010-2.jpg
http://i158.photobuc...kovac2010-3.jpg
Честито за успеха!

Публикувано: 02 September 2010 - 01:13 PM
Izvinjavam se sto pisem na srpski ali ako pokusam da prevedem na bugarski nista me necete razumeti...
Публикувано: 03 September 2010 - 08:11 PM
и три месеца или вече е над година и половина?
Аз бих я покрил на второ разгонване, защото поддържам
теорията че за кучката е добре да се заплоди на около година
и половина, за да се развие тя по-добре физически и мисля че не е
правилно да се оставя първото и покриване за след две годишна възраст.
Правил съм и двата вариянта, за това съм убеден че моят вариянт е правилен...

Публикувано: 03 September 2010 - 08:18 PM
mitoxond, в 02 September 2010 - 03:18 AM, написа:
Кучето от снимките е Ch.Gadkey's ARAGOURNE !!!

Раждан е във Великобритания, но живее в Русия и е доста
добър в разплода. Гледал съм тук в нета много негови кучила и
мога да споделя, че е качествен производител. Наистина хубав пес!
Публикувано: 03 September 2010 - 10:08 PM
Bio je u srbiji na par dana Silkstaff`s Casanova Giacomo Justin i pregovarao sam nesto za parenje ali ipak se nisu sve kockice poklopile tako da nema nista od toga...