Храната на нашите Добермани
Публикувано: 08 June 2011 - 01:53 PM

Публикувано: 08 June 2011 - 06:33 PM
По-добрата цена на дадени гранули е за сметка на качеството,а ниското качество гранула е за сметка на любимците ни.
Аз лично предпочитам да дам пари за храна от колкото за ветеринар!
Публикувано: 19 June 2011 - 10:26 AM

Публикувано: 22 July 2011 - 08:11 PM

Тук Фиона наглежда малките за да се хранят и спат колкото трябва,че да пораснат по бързо защото е мноооого гладна

Публикувано: 03 February 2012 - 11:47 AM
Ето ли линк към данните за храната на Хепи Дог:
http://bg.happydog.d...at=MaxiBabyGR29
Публикувано: 03 February 2012 - 12:07 PM
Ориентировъчно каква сума отделяте за прехраната на един възрастен доберман отговарящ по тегло на стандарта си ?
Публикувано: 03 February 2012 - 12:13 PM
(Моята е доста по-дребна от стандарта, но яде повече, отколкото са дневните дажби за 35 кг. куче например. Един чувал 15-18 кг. на месец си ги изяжда или по 800 гр. свинско варено на ден + добавките - ориз, зеленчуци, мляко, извара, сирене).
П.П. Нека моя пример не ти е ориентир - при нас нещата са извън пътя, друго куче може да затлъстее ако яде толкова. Просто моята яде като ламя и нищичко не ще да качи, проклетията.

Публикувано: 03 February 2012 - 12:46 PM
Публикувано: 03 February 2012 - 01:19 PM
Т.е. храната която купувам е около 130 лв. за 15 кг., има ли някакви борси или складове в които е по-изгодна или навсякъде е толкова и да си я взимам от най-близкия зоомагазин ?
Публикувано: 03 February 2012 - 10:46 PM
ivanov_km, в 03 February 2012 - 09:47 AM, написа:
Здравейте!
Таблиците на чувалите са само препоръчителни. Всяка порода има различни изисквания към храната, както и отделния индивид-на едно куче може да му е достатъчна препоръчаната дневна дажба, а на друго-не. Индивидуалните различия към храната се определят от много фактори като пол, възраст, активност, стрес, забляване и т.н.
При подрастващо куче е важно да се следи развитието на скелета. Ако кучето е с по-масивни и тежки кости, е добре да се държи по-слабо. Ако се забележи изкривяване на краката като Х ( задните крака) или О или омекване на лапите от тежестта на тялото-храната трябва да се намали, за да могат да се изправят краката. До навършване на 1 година кучето е податливо към изкривяване на краката и не трябва да се натоварва с голямо тегло на тялото или принудително физическо натоварване.
Публикувано: 04 February 2012 - 05:19 PM
ongal, в 03 February 2012 - 08:46 PM, написа:
Здравейте!
Таблиците на чувалите са само препоръчителни. Всяка порода има различни изисквания към храната, както и отделния индивид-на едно куче може да му е достатъчна препоръчаната дневна дажба, а на друго-не. Индивидуалните различия към храната се определят от много фактори като пол, възраст, активност, стрес, забляване и т.н.
При подрастващо куче е важно да се следи развитието на скелета. Ако кучето е с по-масивни и тежки кости, е добре да се държи по-слабо. Ако се забележи изкривяване на краката като Х ( задните крака) или О или омекване на лапите от тежестта на тялото-храната трябва да се намали, за да могат да се изправят краката. До навършване на 1 година кучето е податливо към изкривяване на краката и не трябва да се натоварва с голямо тегло на тялото или принудително физическо натоварване.
Много се радвам, че се намесихте в темата определено от Вас човек може да се учи само. Много ще се радвам, ако във описанието на породата се напишат препоръчителните данни (тегло и височина при холката) на доберман на 3;6;9;12 и 15 месеца така всеки притежател на доберманче ще е в състояние да следи добре ли се развива кученцето. Разбира се табличката трябва да се отнася и за мъжки и за женски екземпляр. Мисля, че ще е полезно. Аз от прочетеното до тук стигнах до заключението, че храната на Хепи Дог е най-добра по отношение цена качество.
Публикувано: 07 February 2012 - 12:40 AM
ivanov_km, в 04 February 2012 - 06:19 PM, написа:
ongal, в 03 February 2012 - 08:46 PM, написа:
Здравейте!
Много се радвам, че се намесихте в темата определено от Вас човек може да се учи само. Много ще се радвам, ако във описанието на породата се напишат препоръчителните данни (тегло и височина при холката) на доберман на 3;6;9;12 и 15 месеца така всеки притежател на доберманче ще е в състояние да следи добре ли се развива кученцето. Разбира се табличката трябва да се отнася и за мъжки и за женски екземпляр. Мисля, че ще е полезно. Аз от прочетеното до тук стигнах до заключението, че храната на Хепи Дог е най-добра по отношение цена качество.
Здравейте. Сигурно от година не съм писал тук! На мен лично не ми е позната да има такава таблица. Всяко куче се развива различно, едни израстват бързо, други по-бавно и така... а да не говорим, че едни остават в долната граница на стандарта, други в горната че и на горе. Ситга кучето да е здраво, жизнено= добре гледано, всичко си му е ОК и ще си достигне максималният ръст някъде на 10-12 месеца, въпреки че може и по-късно. Много от кучкарите казват, че едно завършено куче от едрите породи може да се гледа и мери едва след 3тата година, когато е завършил растежа напълно- скелет, мускулатура и т.н.
От моя личен опит песа ми се развиваше на различни етапи- голяма глава, малко тяло, после обратно, после не знам какво си, псоел слабееше /докато порастна съм го държал по-скоро слаб, за да си нямам проблеми с нещата, които Пламен обясни по-горе/, после стана тюлен- на 11 месеца беше 42 кг, сега е на 30 месеца и е 44. Няма стандарт при растежа, има след като се развие напълно :)
Поздрав от мен,
Йордан

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!
Публикувано: 07 February 2012 - 08:09 AM
ivanov_km, в 04 February 2012 - 03:19 PM, написа:
Както ти написах, индивидуално е, гледаш как храната се отразява на твоето куче, така си преценяш и не трябва да се колебаеш да я смениш, ако има какъвто и да е проблем.
Лично аз не съм доволна от Happy Dog и съжалявам, че упорствах да си храня кучето с нея.

Публикувано: 07 February 2012 - 02:57 PM
АХИ, в 03 February 2012 - 01:19 PM, написа:
Т.е. храната която купувам е около 130 лв. за 15 кг., има ли някакви борси или складове в които е по-изгодна или навсякъде е толкова и да си я взимам от най-близкия зоомагазин ?
Леле.....много пари даваш за храна.......От познато семейство разбрах че се разхождате на Альоша,ако не греша?Като се пооправи времето и се засечем,ще си поприказваме

И ако мога да съм полезен с нещо ще се радвам....

Публикувано: 07 February 2012 - 08:28 PM
Ivo Skoklev, в 07 February 2012 - 02:57 PM, написа:

И ако мога да съм полезен с нещо ще се радвам....

Не, не сме ние.
Нашия куч го разхожда мъжът ми по гребната база и околните градинки. На мен ми е студено

Ще се радваме да срещнем други добермани, само малко да се оправи времето.
Сигурна съм, че ще сте полезен, аз задавам по 10тина въпроса в минута

В какъв смисъл даваме много пари ?
Някъде има ли тази храна (от най-високия клас) на по-добри цени ? Поне до година и половина трябва да му даваме такава.
И да попитам още нещо за храненето, ако някой може да ми отговори - има ли проблем кучето да яде хляб ? Много обича, ама страшно много

Не му замествам храната с него, а му давам от време на време бонус по 1 филийка бял хляб, че и без това е малко хилав още. Вече сме 32 кг.
Качил е само два килограма, а вече не му се виждат ребрата и стана гладичък

Има да качва още, но аз внимавам да не стане много бързо (има си апетит), че сигурно не е добре да става изведнъж ? Права ли съм ?
По едно варено яйце всеки ден, много ли е?
Благодаря !
Публикувано: 08 February 2012 - 12:38 AM
Казват максимум 2-3 яйца на седмица. Хляб - няма проблеми, щом му понася, като наградка, ама въглехидратите са празни калории за кучо, тоест напълнява се от тях, но с нищо друго не са му полезни.

Публикувано: 08 February 2012 - 01:40 AM
ironic_, в 08 February 2012 - 12:38 AM, написа:
Казват максимум 2-3 яйца на седмица. Хляб - няма проблеми, щом му понася, като наградка, ама въглехидратите са празни калории за кучо, тоест напълнява се от тях, но с нищо друго не са му полезни.
Ох, заровила съм се там, но ми идва много сложно всичко.
Искам да се грижа добре за кучето си, но не искам да се вманиачавам и да броя калории от сутрин до вечер.
Ще си карам на гранули и тук-таме мръвка с ориз, че много обича. Яде като невидял

Благодаря за отговора !
Значи ще давам яйце по-рядко, а хляб докато навакса килограмите. Давах му пълнозърнест и го харесва, но май имаше разстройство от него

Ще пробвам пак, струва ми се, че само първия път се разстройва от нова храна и след това вече няма проблем.
Тръгнах да купувам Хепи Дог, четох тук, че била хубава, но продавачът ме разубеди и каза, че не била най-висок клас.
Май ще пробвам ПроПлан с риба, той тази ми препоръча. Някой има ли отзиви за нея ?
Публикувано: 08 February 2012 - 09:08 AM
АХИ, в 07 February 2012 - 11:40 PM, написа:
Май ще пробвам ПроПлан с риба, той тази ми препоръча. Някой има ли отзиви за нея ?
Сьомга с ориз ще ти вмирише душата,но е много добра.Моята имаше проблем с козината и чувствителен стомах много добре и се отразяваше

Публикувано: 08 February 2012 - 12:56 PM
ShiBumi_GirL, в 08 February 2012 - 09:08 AM, написа:

Благодаря ! Ще я пробвам, защото и той нещо има пърхут, който ме дразни. Вероятно от студа на който е стоял преди да го вземем му е изсъхнала кожата.
Досега го хранихме с Белкандо, нямам специални впечатления от нея, нито хубави, нито лоши. А може би, още не съм се научла да виждам ефекта от различните храни, знам ли ?!
Ох, аз имам обоняние почти като на куче, ако дъхът му от рибата е неприятен, как ще правим "цун", не знам

После ще се оплача от моя калпазанин в другата тема. Днес така ме ядоса, че се карах яко и даже го чукнах по носа !