Dog.bg Форуми : Храната на нашите Добермани

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храната на нашите Добермани

#101 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 08 June 2011 - 01:53 PM

те и преди имаха шарена ,но това не е причина да спре вноса а вдигането на цената ,сега се договарят нови храни от друг белгийски завод с моно гранула от премиум и супепремиум клас с по добра цена от бенто :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#102 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2011 - 06:33 PM

Според мен който иска да храни със супер премиум клас храни трябва да е наясно с цените и ако не може да си позволи това просто да не отглежда кучета.
По-добрата цена на дадени гранули е за сметка на качеството,а ниското качество гранула е за сметка на любимците ни.
Аз лично предпочитам да дам пари за храна от колкото за ветеринар!

#103 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 19 June 2011 - 10:26 AM

суперпремиум от 3лв нагоре :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#104 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 July 2011 - 08:11 PM

А ето и храната на моите Добермани :db_046:
Тук Фиона наглежда малките за да се хранят и спат колкото трябва,че да пораснат по бързо защото е мноооого гладна :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#105 Потребителят е офлайн   ivanov_km Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 11:47 AM

Можете ли да коментирате информацията за препоръчаното количество храна за 24 часа. Струва ми се много голяма дневната дажба, на кученце с тегло 15 кг дават, че дневният прием е 495 гр.
Ето ли линк към данните за храната на Хепи Дог:
http://bg.happydog.d...at=MaxiBabyGR29

#106 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 11:50 AM

Гледай и седмиците в таблицата! Доберман на 4-7 седм. не е 15 кг!
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   ivanov_km Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 12:07 PM

А има ли някъде тук в този форум таблица която да дава информация какво трябва да е ориентировъчното тегло на доберманът (мъжки женски) за съответната възраст (в месеци) ? Може да се каже, че съм прочел почти всичко в този форум но такава не открих. Моля да бъда извинен ако има но съм е пропуснал. Мисля, че ако някой подготви такава табличка ще е много полезна за бъдещите собственици на породата.
Ориентировъчно каква сума отделяте за прехраната на един възрастен доберман отговарящ по тегло на стандарта си ?

#108 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 12:13 PM

Зависи от марката храна и нуждите на кучето, индивидуално е. Грубо между 85 лв - 130 лв когато съм хранила със суха храна (разликата идва от цената на чувал за различните марки), 150 - 170 лв. когато храня натурално, само храната, без да смятам тока за готвенето.

(Моята е доста по-дребна от стандарта, но яде повече, отколкото са дневните дажби за 35 кг. куче например. Един чувал 15-18 кг. на месец си ги изяжда или по 800 гр. свинско варено на ден + добавките - ориз, зеленчуци, мляко, извара, сирене).

П.П. Нека моя пример не ти е ориентир - при нас нещата са извън пътя, друго куче може да затлъстее ако яде толкова. Просто моята яде като ламя и нищичко не ще да качи, проклетията.
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   ivanov_km Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 12:46 PM

Мерси за отговора! Покойният ми доберман до две годинки също беше невероятна лакомница и все ми се виждаше слабичка но след това стана прекрасна с тегло движещо се от 35 до 38 кг. Никога няма да забравя превъзходният и блясък и невероятно развитият гръден кош, абе "кукла". Хранена е само натурално, болест не е имала, никакви пърхути, екземи, косопади и т.н. Гледана е само в апартамент и е спала с мен на една възглавница :) Сега мога да търпя критики но такава си беше тя разглезенка и невероятно интелигентна. Сега когато реша пак да си взема Доберман няма да имам възможност да храня натурално поради ред причини да не ги изброявам. Въпреки че съм гледал Доберман от 97 година до 21.01.2012 г. съм в неведение по отношение на храненето с гранули. Да добавя само погребахме е със всичките си зъбки и без нито един развален зъб! За тези 14 години не е боледувала нито един път !

#110 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 01:19 PM

Аз да ви попитам - някъде из тази тема прочетох израза "хубава храна на сносна цена" Това се отнася за най-хубавите храни, че се намират на по-ниска цена или става дума за по-непретенциозна храна, която някои намират за хубава ?

Т.е. храната която купувам е около 130 лв. за 15 кг., има ли някакви борси или складове в които е по-изгодна или навсякъде е толкова и да си я взимам от най-близкия зоомагазин ?

#111 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 10:46 PM

Показване на мнениетоivanov_km, в 03 February 2012 - 09:47 AM, написа:

Можете ли да коментирате информацията за препоръчаното количество храна за 24 часа. Струва ми се много голяма дневната дажба, на кученце с тегло 15 кг дават, че дневният прием е 495 гр.

Здравейте!
Таблиците на чувалите са само препоръчителни. Всяка порода има различни изисквания към храната, както и отделния индивид-на едно куче може да му е достатъчна препоръчаната дневна дажба, а на друго-не. Индивидуалните различия към храната се определят от много фактори като пол, възраст, активност, стрес, забляване и т.н.
При подрастващо куче е важно да се следи развитието на скелета. Ако кучето е с по-масивни и тежки кости, е добре да се държи по-слабо. Ако се забележи изкривяване на краката като Х ( задните крака) или О или омекване на лапите от тежестта на тялото-храната трябва да се намали, за да могат да се изправят краката. До навършване на 1 година кучето е податливо към изкривяване на краката и не трябва да се натоварва с голямо тегло на тялото или принудително физическо натоварване.

#112 Потребителят е офлайн   ivanov_km Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2012 - 05:19 PM

Показване на мнениетоongal, в 03 February 2012 - 08:46 PM, написа:

Здравейте!
Таблиците на чувалите са само препоръчителни. Всяка порода има различни изисквания към храната, както и отделния индивид-на едно куче може да му е достатъчна препоръчаната дневна дажба, а на друго-не. Индивидуалните различия към храната се определят от много фактори като пол, възраст, активност, стрес, забляване и т.н.
При подрастващо куче е важно да се следи развитието на скелета. Ако кучето е с по-масивни и тежки кости, е добре да се държи по-слабо. Ако се забележи изкривяване на краката като Х ( задните крака) или О или омекване на лапите от тежестта на тялото-храната трябва да се намали, за да могат да се изправят краката. До навършване на 1 година кучето е податливо към изкривяване на краката и не трябва да се натоварва с голямо тегло на тялото или принудително физическо натоварване.

Много се радвам, че се намесихте в темата определено от Вас човек може да се учи само. Много ще се радвам, ако във описанието на породата се напишат препоръчителните данни (тегло и височина при холката) на доберман на 3;6;9;12 и 15 месеца така всеки притежател на доберманче ще е в състояние да следи добре ли се развива кученцето. Разбира се табличката трябва да се отнася и за мъжки и за женски екземпляр. Мисля, че ще е полезно. Аз от прочетеното до тук стигнах до заключението, че храната на Хепи Дог е най-добра по отношение цена качество.

#113 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 12:40 AM

Показване на мнениетоivanov_km, в 04 February 2012 - 06:19 PM, написа:

Показване на мнениетоongal, в 03 February 2012 - 08:46 PM, написа:

Здравейте!

Много се радвам, че се намесихте в темата определено от Вас човек може да се учи само. Много ще се радвам, ако във описанието на породата се напишат препоръчителните данни (тегло и височина при холката) на доберман на 3;6;9;12 и 15 месеца така всеки притежател на доберманче ще е в състояние да следи добре ли се развива кученцето. Разбира се табличката трябва да се отнася и за мъжки и за женски екземпляр. Мисля, че ще е полезно. Аз от прочетеното до тук стигнах до заключението, че храната на Хепи Дог е най-добра по отношение цена качество.

Здравейте. Сигурно от година не съм писал тук! На мен лично не ми е позната да има такава таблица. Всяко куче се развива различно, едни израстват бързо, други по-бавно и така... а да не говорим, че едни остават в долната граница на стандарта, други в горната че и на горе. Ситга кучето да е здраво, жизнено= добре гледано, всичко си му е ОК и ще си достигне максималният ръст някъде на 10-12 месеца, въпреки че може и по-късно. Много от кучкарите казват, че едно завършено куче от едрите породи може да се гледа и мери едва след 3тата година, когато е завършил растежа напълно- скелет, мускулатура и т.н.

От моя личен опит песа ми се развиваше на различни етапи- голяма глава, малко тяло, после обратно, после не знам какво си, псоел слабееше /докато порастна съм го държал по-скоро слаб, за да си нямам проблеми с нещата, които Пламен обясни по-горе/, после стана тюлен- на 11 месеца беше 42 кг, сега е на 30 месеца и е 44. Няма стандарт при растежа, има след като се развие напълно :)

Поздрав от мен,

Йордан
User's Signature

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!

#114 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 08:09 AM

Показване на мнениетоivanov_km, в 04 February 2012 - 03:19 PM, написа:

Аз от прочетеното до тук стигнах до заключението, че храната на Хепи Дог е най-добра по отношение цена качество.

Както ти написах, индивидуално е, гледаш как храната се отразява на твоето куче, така си преценяш и не трябва да се колебаеш да я смениш, ако има какъвто и да е проблем.

Лично аз не съм доволна от Happy Dog и съжалявам, че упорствах да си храня кучето с нея.
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 02:57 PM

Показване на мнениетоАХИ, в 03 February 2012 - 01:19 PM, написа:

Аз да ви попитам - някъде из тази тема прочетох израза "хубава храна на сносна цена" Това се отнася за най-хубавите храни, че се намират на по-ниска цена или става дума за по-непретенциозна храна, която някои намират за хубава ?

Т.е. храната която купувам е около 130 лв. за 15 кг., има ли някакви борси или складове в които е по-изгодна или навсякъде е толкова и да си я взимам от най-близкия зоомагазин ?

Леле.....много пари даваш за храна.......От познато семейство разбрах че се разхождате на Альоша,ако не греша?Като се пооправи времето и се засечем,ще си поприказваме :md_064:
И ако мога да съм полезен с нещо ще се радвам.... :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2012 - 08:28 PM

Показване на мнениетоIvo Skoklev, в 07 February 2012 - 02:57 PM, написа:

Леле.....много пари даваш за храна.......От познато семейство разбрах че се разхождате на Альоша,ако не греша?Като се пооправи времето и се засечем,ще си поприказваме :md_064:
И ако мога да съм полезен с нещо ще се радвам.... :ae_085:

Не, не сме ние.

Нашия куч го разхожда мъжът ми по гребната база и околните градинки. На мен ми е студено :r_181:
Ще се радваме да срещнем други добермани, само малко да се оправи времето.
Сигурна съм, че ще сте полезен, аз задавам по 10тина въпроса в минута :ab_041:

В какъв смисъл даваме много пари ?

Някъде има ли тази храна (от най-високия клас) на по-добри цени ? Поне до година и половина трябва да му даваме такава.

И да попитам още нещо за храненето, ако някой може да ми отговори - има ли проблем кучето да яде хляб ? Много обича, ама страшно много :smile:

Не му замествам храната с него, а му давам от време на време бонус по 1 филийка бял хляб, че и без това е малко хилав още. Вече сме 32 кг.
Качил е само два килограма, а вече не му се виждат ребрата и стана гладичък :wub:

Има да качва още, но аз внимавам да не стане много бързо (има си апетит), че сигурно не е добре да става изведнъж ? Права ли съм ?
По едно варено яйце всеки ден, много ли е?
Благодаря !

#117 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 12:38 AM

В подфорума за хранене може да погледнете, там се обсъжда и по принцип храненето.

Казват максимум 2-3 яйца на седмица. Хляб - няма проблеми, щом му понася, като наградка, ама въглехидратите са празни калории за кучо, тоест напълнява се от тях, но с нищо друго не са му полезни.
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 01:40 AM

Показване на мнениетоironic_, в 08 February 2012 - 12:38 AM, написа:

В подфорума за хранене може да погледнете, там се обсъжда и по принцип храненето.

Казват максимум 2-3 яйца на седмица. Хляб - няма проблеми, щом му понася, като наградка, ама въглехидратите са празни калории за кучо, тоест напълнява се от тях, но с нищо друго не са му полезни.

Ох, заровила съм се там, но ми идва много сложно всичко.

Искам да се грижа добре за кучето си, но не искам да се вманиачавам и да броя калории от сутрин до вечер.
Ще си карам на гранули и тук-таме мръвка с ориз, че много обича. Яде като невидял :smile:

Благодаря за отговора !

Значи ще давам яйце по-рядко, а хляб докато навакса килограмите. Давах му пълнозърнест и го харесва, но май имаше разстройство от него :r_181:
Ще пробвам пак, струва ми се, че само първия път се разстройва от нова храна и след това вече няма проблем.

Тръгнах да купувам Хепи Дог, четох тук, че била хубава, но продавачът ме разубеди и каза, че не била най-висок клас.
Май ще пробвам ПроПлан с риба, той тази ми препоръча. Някой има ли отзиви за нея ?

#119 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 February 2012 - 09:08 AM

Показване на мнениетоАХИ, в 07 February 2012 - 11:40 PM, написа:

.

Май ще пробвам ПроПлан с риба, той тази ми препоръча. Някой има ли отзиви за нея ?

Сьомга с ориз ще ти вмирише душата,но е много добра.Моята имаше проблем с козината и чувствителен стомах много добре и се отразяваше :ba_025: За инфо имам Нок-ове не добермани,но храната си е качествена....и въпреки всичко е най-важно как се отразява на твоя хайван.И на мен всички ми хвалеха Аплаус с 42%протеин а моите се подрискаха от него.Докато на рота пък му нямаше нищо и си я хрупаше без проблем.Така,че проба-грешка :smile: Може да пробваш първо с едно малко чувалче от 3кг и да видиш как ще му се отрази на куч :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 12:56 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 February 2012 - 09:08 AM, написа:

Сьомга с ориз ще ти вмирише душата,но е много добра.Моята имаше проблем с козината и чувствителен стомах много добре и се отразяваше :ba_025: За инфо имам Нок-ове не добермани,но храната си е качествена....и въпреки всичко е най-важно как се отразява на твоя хайван.И на мен всички ми хвалеха Аплаус с 42%протеин а моите се подрискаха от него.Докато на рота пък му нямаше нищо и си я хрупаше без проблем.Така,че проба-грешка :smile: Може да пробваш първо с едно малко чувалче от 3кг и да видиш как ще му се отрази на куч :ae_085:

Благодаря ! Ще я пробвам, защото и той нещо има пърхут, който ме дразни. Вероятно от студа на който е стоял преди да го вземем му е изсъхнала кожата.
Досега го хранихме с Белкандо, нямам специални впечатления от нея, нито хубави, нито лоши. А може би, още не съм се научла да виждам ефекта от различните храни, знам ли ?!

Ох, аз имам обоняние почти като на куче, ако дъхът му от рибата е неприятен, как ще правим "цун", не знам :dry:

После ще се оплача от моя калпазанин в другата тема. Днес така ме ядоса, че се карах яко и даже го чукнах по носа ! :eg_033:

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни