Dog.bg Форуми : дресировка на кучето, оставено на пансион

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

дресировка на кучето, оставено на пансион Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2005 - 12:27 AM

ЗА ВСИЧКИ ХОРА ОТ БУРГАС И ВАРНА ИМА НАЙ-МАЛКО ТРИМА ЧОВЕКА КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ "ОФИЦИАЛНО" С ДРЕСИРОВКА В БУРГАС: ДОБРИ - РАЗВЪДНИК ДО УСМ , ГОШО ОТ ЧЕРНИ ВРЪХ И МОЯ МИЛОСТ- ИВАЙЛО!
Значи занимавам се от 4 години с дресировка.

Много глупости прочетох за дресировката във форумите.

Предлагам вариант който работи 100%.

Развъдника се намира в Черноморец.Преди да започна дресировката правя демонстрация с друго научено вече куче за да се знае как ще изглеждат командите и какво ще представлява цялата дресировка.
Кучето трябва да остане при мен не 20, 30, или 60 дена ,а толкова колкото е необходимо, цената е една и съща- 300 лв. ,в която влиза и храната. Когато кучето се научи да изпълнява командите безприкословно /седни, легни, на ред, на място,ела тук/ правя демонстрация на наученото и започваме общи тренировки заедно, не 10 дена а колкото е необходимо.

/Длъжен съм да напиша и следното- след като кучето започне да изпълнява командити правилно при мен на полигона, го извеждам извън него, и започвам социализация на кучето сред обществото и изпълняването на командите при всякакви нови условия. Пак правя демонстрация пред собственика вече сред обществото /примерно оставям го "на място" пред някой магазин излизам от него обикалям наоколо, кучето трябва да остане на място до 5 мин. без да ме вижда /.След това започваме тренировки със собственика на полигона и като се убедим че то изпълнява и при него безприкословно , започваме общи тренировки сред общиството ! И приключваме с тренировки там кадето живее кучето или където най-често го извежда стопанина!/

Пълни глупости са приказките че кучетата се бият или че после не изпълняват при стопаните си!!!! Смисълът е, черната работа да се свърши от дресьора ,а не от стопанина. В противен случай за какво си плаща човек?, сам да си учи кучето, като се напътства от "специалист" ...има си книги за тая работа!!!!
Как може да има толкова тъпи хора ? Сами да си дресират кучето ,а да дават парите на дресьора? За какво му се дават тези пари? за съвети!?

Все пак дори и аз правя изключение, в момента дресирам заедно със стопанина старфоршир в морската градина в Бургас, до тенискортовете почти всики дин от 17 и 30 часа. Все пак момчето си е взело кучето от Англия и то струва 3000лв.Така че заповядяйте!!!

ДРЕСИРОВКАТА ВКЛЮЧВА ОБЩИТЕ КОМАНДИ: СЕДНИ, ЛЕГНИ, НА РЕД, НА МЯСТО, ЕЛА ТУК,ЛЯГАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ С ИЗВИКВАНЕ, СТОЙ ОТ ДВИЖЕНИЕ С ИЗВИКВАНЕ- СЯДАНЕ ПРЕД ВОДАЧА С ПОСЛЕДВАЩО ЗАОБИКАЛЯНЕ И СЯДАНЕ ОТ ЛЯВО НА ВОДАЧА, СТОЙ, ДРЪЖ, AUS, ОТКАЗ ОТ ХРАНА ПРОТИВ ОТРАВЯНЕ, ПРЕМИНАВАНЕ НА 30 ПРЕПЯТСТВИЯ НА СПЕЦИАЛЕН ПОЛИГОН.

#2 Потребителят е офлайн   schatzie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2005 - 01:11 AM

Цитат

Пълни глупости са приказките че кучетата се бият или че после не изпълняват при стопаните си!!!! Смисълът е, черната работа да се свърши от дресьора ,а не от стопанина. В противен случай за какво си плаща човек?, сам да си учи кучето, като се напътства от "специалист" ...има си книги за тая работа!!!!
Как може да има толкова тъпи хора ? Сами да си дресират кучето ,а да дават парите на дресьора? За какво му се дават тези пари? за съвети!?

не са глупости - знам за доста случаи, в които кучетата се оставят за обучение и ги бият, за да се "пречупят".
жив пример е мой съсед, който от години "обучава" кучета точно по този начин NN

и въобще не смятам, че хората са тъпи като се опитват сами да обучават кучетата си. и "да", за мен е нормално да платиш на специалист, за да те напътства, защото само с четене на книги не можеш да се погледнеш отстрани и да видиш дали правиш всичко правилно, пък и не всичко го пише в книгите

бройте ме към тъпите хора b) защото предпочитам да си дам парите за съвети, отколкото за "пансион" (+бой в повечето случаи)

#3 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 06 October 2005 - 08:37 AM

относно обучението - най добрия вариант е първо собственика да мине курс на обучение с туба и тогава да му се дава куче + инструктор който да го следи да не бърка нещо - не рядко самите собственици развалят всичко от незнание и най вече неумение

#4 Guest_Крейз_*

• Група: Гости

Публикувано: 06 October 2005 - 12:34 PM

Цитат

ЗА ВСИЧКИ ХОРА ОТ БУРГАС И ВАРНА ИМА НАЙ-МАЛКО ТРИМА ЧОВЕКА КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ "ОФИЦИАЛНО" С ДРЕСИРОВКА В БУРГАС: ДОБРИ - РАЗВЪДНИК ДО УСМ , ГОШО ОТ ЧЕРНИ ВРЪХ И МОЯ МИЛОСТ- ИВАЙЛО!
Значи занимавам се от 4 години с дресировка.

Предлагам вариант който работи 100%.

Развъдника се намира в Черноморец.Преди да започна дресировката правя демонстрация с друго научено вече куче за да се знае как ще изглеждат командите и какво ще представлява цялата дресировка.
Кучето трябва да остане при мен не 20, 30, или 60 дена ,а толкова колкото е необходимо, цената е една и съща- 300 лв. ,в която влиза и храната. Когато кучето се научи да изпълнява командите безприкословно /седни, легни, на ред, на място,ела тук/ правя демонстрация на наученото и започваме общи тренировки заедно, не 10 дена а колкото е необходимо.

/Длъжен съм да напиша и следното- след като кучето започне да изпълнява командити правилно при мен на полигона, го извеждам извън него, и започвам социализация на кучето сред обществото и изпълняването на командите при всякакви нови условия. Пак правя демонстрация пред собственика вече сред обществото /примерно оставям го "на място" пред някой магазин излизам от него обикалям наоколо, кучето трябва да остане на място до 5 мин. без да ме вижда /.След това започваме тренировки със собственика на полигона и като се убедим че то изпълнява и при него безприкословно , започваме общи тренировки сред общиството ! И приключваме с тренировки там кадето живее кучето или където най-често го извежда стопанина!/

Все пак дори и аз правя изключение, в момента дресирам заедно със стопанина старфоршир в морската градина в Бургас, до тенискортовете почти всики дин от 17 и 30 часа. Все пак момчето си е взело кучето от Англия и то струва 3000лв.Така че заповядяйте!!!

ДРЕСИРОВКАТА ВКЛЮЧВА ОБЩИТЕ КОМАНДИ: СЕДНИ, ЛЕГНИ, НА РЕД, НА МЯСТО, ЕЛА ТУК,ЛЯГАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ С ИЗВИКВАНЕ, СТОЙ ОТ ДВИЖЕНИЕ С ИЗВИКВАНЕ- СЯДАНЕ ПРЕД ВОДАЧА С ПОСЛЕДВАЩО ЗАОБИКАЛЯНЕ И СЯДАНЕ ОТ ЛЯВО НА ВОДАЧА, СТОЙ, ДРЪЖ, AUS, ОТКАЗ ОТ ХРАНА ПРОТИВ ОТРАВЯНЕ, ПРЕМИНАВАНЕ НА 30 ПРЕПЯТСТВИЯ НА СПЕЦИАЛЕН ПОЛИГОН.

Съгласен съм, че можеш да научиш кучето на тези неща. И аз мога.
И какво от това.
Кучето има нужда от ежедневни и постоянни тренировки.
Защото ако ти го обучиш, стопанина също подава командите и днес кучето ги изпълнява, това не значи, че след 3-4 месеца ще ги изпълнява отново.
И мога да ти кажа какво ще се случи. Стопанина си взима "супер обученото" куче, хвали се 10 дена в махалата и после престава да се занимава с него. А кучето от своя страна започва да се пробва да хитрува. И понеже стопанин, който е оставил кучето друг да му го обучава няма и да разбере това, само след няколко месеца този стопанин може да дойде и да ти каже : Ама то пак не ме слуша.

Точно за това инструктурът трябва да обучава стопанина, а не кучето.
Става по-бавно, но е по-правилно.
А всичко започва още от нагласянето на отношенията в "семейната глутница"
В случая с ваня, кучето се поставя много преди нея в глутницата и един треньор няма да промени това.

#5 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 October 2005 - 01:13 PM

Подписвам се с две ръце под горното мнение.
ivailo777, не е необходимо да пускате "анонса" си във всяка тема. Ще имаме удоволствието да прочетем всяко мнение, дори и в една единствена тема.

#6 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2005 - 01:39 PM

А коя е "черната работа" която ви се налага да свършите вместо стопанина, Ивайло? Въобще в цялото това удоволствие да имаш четириног приятел може ли на даден етап да се каже "черна работа" и кой е той?

"Пълни глупости са приказките че кучетата се бият или че после не изпълняват при стопаните си!!!! " - Искате да кажете, че никога не ви се е случвало подобно нещо - кучето да изпълнява команди подадени само от вас, какви породи сте обучавали тогава и от колко време се занимавате с това?

Щом за Вас тези хора са "тъпи", представям си какво ви е отношението към кучетата...

За мен това са хора, които искат да се научат да обучават четириногият си приятел сами, без намесата на други хора! Което неминуемо се отразява на по-нататъшните взаимоотношения! И понеже нямат желание да допускат грешки (което би станало, ако само четем книги и все има по нещо което остава неясно или недоразбрано), те се обръщат към специалист за съвет (който може винаги да бъде поправен на място и да се даде насока към правилния път!

И в този ред на мисли... В крайна сметка парите които даваш, за да те обучат как да си обучаваш кучето се дават еднократно. Докато ако не си достатъчно заинтересован от любимеца си, или те мързи да се занимаваш, или "нямаш време" - което за мен е оправдание и оставиш кучето си на дресьор без да вземеш каквото и да било участие, ти ще даваш тези пари всеки път когато решиш да си вземеш куче и в крайна сметка пак ще си умреш неук!

Логика... И въпрос на гледна точка, желание и материални възможности...

П.С. Изобщо по думите ви съдя, че искате да изкарате повечко парички, отколкото да помогнете за изграждането на едни прекрасни взаимоотношения между стопанин и куче! Простете ми искреността, дано не ви обиждам! ouu

#7 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 06 October 2005 - 06:02 PM

super super best 100% - като тъп стопанин се подписвам под гореказаното от мад макс b)

#8 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 October 2005 - 06:03 PM

Не вярвам господинът да се появи тук отново, обявата му прилича на безразборното хвърляне на стръв по сайтовете, с надежда някой потенциален клиент да клъвне. Постинга е препълнен с непрофесионални изказвания, даже няма да си давам труда да посочвам всяко едно от тях.

Крейз, мил - super best
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#9 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2005 - 06:23 PM

Цитат

относно обучението - най добрия вариант е първо собственика да мине курс на обучение с туба и тогава да му се дава куче + инструктор който да го следи да не бърка нещо - не рядко самите собственици развалят всичко от незнание и най вече неумение

Ха-ха-ха, това с тубата май става много модерен метод ...

#10 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2005 - 06:26 PM

Цитат

...  командитИ ... безпрИкословно ... общИството..  кАдето ... старфоршир ... 

Дресировка ??? a)

Дресират се кучетата в цирка ! С бой и глад. a) a) a)

Аз предпочитам да ги обучавам. А преди това - да обучавам стопаните им.

Цитат

... и аз ! И най-вече писаните от теб !

#11 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 October 2005 - 06:30 PM

Става и с дърво вместо туба. Дори растящо на мястото си b)

#12 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 October 2005 - 06:52 PM

b) МНОГО МИ ХАРЕСВА МЕТОДА С ТУБАТА - МОЖЕ И БИДОНЧЕ ИЗПРОБВАХ ГО И ВЪРШИ СТРАХОТНА РАБОТА ....
l) nok

#13 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 06 October 2005 - 07:00 PM

Цитат

ЗА ВСИЧКИ ХОРА ОТ БУРГАС И ВАРНА ИМА НАЙ-МАЛКО ТРИМА ЧОВЕКА КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ "ОФИЦИАЛНО" С ДРЕСИРОВКА В БУРГАС

Май думата "официално" не напразно е в кавички.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2005 - 07:19 PM

А какво значи "официално" ?

#15 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2005 - 07:40 PM

Нали авторът точно на това се чуди. b)
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2005 - 07:56 PM

Приятели.....излишно е!
Ние си говорим (някой четем) тук сами,а "дресьора" сигурно ни се присмива отнякъде a) a) a) ....
Нека не му правим това удоволствие повече,а....
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#17 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 October 2005 - 08:21 PM

Въпроса не е до това да правим добро на дресьора, все пак това е човек, който явно се занимава сериозно. Под думаат официално предполагам, че се крие платено ...

#18 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2005 - 08:54 PM

dog.bg
Не разбирам как човек може да се занимава с нещо сериозно и да не отчита фактите, че кучето, откъснато от стопаните си и обучавано от друг човек, не е робот и няма копче "On" и "OFF". Животното за нула време трябва да попадне в непозната среда, при непознат човек, който ще го обучава на различни неща. Без да дадат на кучето време да се адаптира, него почват да го възпитават. Нещо като децата в интернат. Първо - аз, като нормален собственик, никога няма да дам кучето си в чужди ръце, не защото там може да го бият (може и да не го бият), а защото смятам че за нашето взаимно съществуване е по-важно ние с песа ми да действаме като тандем, и ако аз го плесна по тиквата - това не значи че същото може да прави непознат човек.
Обяснявам защо.
Да предположим че давам кучето на пансион и ми го връщат обучено на елементарни команди - (Седни, легни, ред, място, стой, чакай) и т.н. - всеки специалист със свой репертоар.
Къде е гаранцията че след като моето куче се прибира при мен то ще ме слуша така, както слуша инструктора?
- Такава гаранция няма, дори и да правя всичко така, както инструктора ми е обяснил че трябва да правя. Дори и да имитирам интонацията и жестовете му - много често не става. Има кучета, които слушат само този, който ги е учил. И това е нормално. Та за бога, в едно нормално семейство има един човек, когото кучето слуша най-много, какво да говорим за лашкане по пансиони и обучаване при непознати а после ентусиазирани стопани, втурнали се да упражняват току що научените команди върху кучето си - върнало се от пансиона и неуспяло да свикне със старо-новата си среда. не съм враг на кучето си - не му го желая.

Кучето е научено да слуша само мъжете
Жив пример пред очите ми - дали са кучето на майната си да им го върнат с дистанционно едва ли не, и какво стана? слуша само мъже. няма лошо. Но той слуша включително непознати мъже, с едра комплекция и нисък глас, всички - които му приличат на неговия инструктор. Че бил бит - бил е, аз като му ревнах "НЕ" и той прибра ушите назад, сви опашката и легна по корем . Стопанката му обаче няма нито нисък глас като моя, нито едра комплекция като великия инструктор. Резултат - кучето не я слуша, пресича булеварда, бяга, прави каквото си иска... И най-ужасното ев това че той слуша мъжете, които са едри и с нисък глас. Това куче подобен мъж може да хване за каишка и да го отведе. Или да нападне стопанката му и кучето гък няма да каже след заповедническото "НЕ" на нападателя". Кучето е научено да се подчинява на тип хора, не на конкретен човек.
Още ли ще говорим за глупости?(

Знам мнението по въпроса на двама инструктори извън България, които са известни в средите си като ефикасни и добри. Не бият кучета. Въздействат механически, но не с бой. Те категорично отказват да работят със собствениците, които искат да си дадат кучето и да си го вземат научено. Работят само със стопани, обучавайки ги тях, как да обучат кучетата си. Има понятие "професионална етика".
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   ivailo777 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 12:39 PM

Специално ще ти отговоря г-н Furia_S: много точно поясних за какво става въпрос, и не виждам защо пропускаш "някои моменти" !!!??? Става въпрос за платена услуга, а не за любителски събирания по полянки и градинки!!!
На практика аз правя с кучето SCUTZHUND A ,1,2,3 в зависимост от възраста на кучето на цената на дресировка "общо послушание"!
Просто мога да си го позволя: от сутринта до вечерта всеки ден работя само с кучета /обикновенно с 3 или 4 поне така е от както се занимавам/
Мисля че има разлика защото доста "дресьори" настоящи и бивши полицаи -водачи на кучета след 17 часа дресират кучета за пари, там има бой и простотии ,как се дресира куче когато си изнервен слад работа!!?
Гарантирам ти че след като направя демонстрация SCUTZHUND 2 без нито една обща тренировка кучето изпълнява командите на ниво"общо послушание" което в повечето случаи е достаттъчно за клиента !
Просто аз се подсигурявам!!!
Много ясно подчертах че се правят общи тренировки със стопанина, при поне 15 общи тренировки на полигона и 5 около мястото където живее, ако ще искаме безупречност при изпълнението, даже бих казал ако искаме кучето да изпълнява командите при собственика БЕЗ ПОВОД. Резултатите са задоволителни и в зависимост от кучето са поне 90%. Все пак спецялно си правя труда да социализирам кучето извън полигона и тогава да правя демонстрации!!!
Относно "едрия човек с нисък глас" не съм такъв, среден на ръст съм, със силен глас , няма такова нещо кучетата да слушат повече мъжете, поне от моите наблюдения е така, и жената може да респектира кучето и да повиши тон когато е необходимо!
Става въпрос първо за свършване на "черната работа" условно наречена така ....... за това и се плаща!
А не "инструктора" и "специалиста" на полянката да ми казва че при "седни" ще притисна задницата с лявата ръка, с дясната ще опъна повода нагоре! иска се около 700-1000 пъти да се повтори "седни"за да се получи
"сядане от движение", водача продължава да върви не спира не поглежда на зад, след 30 крачки спира и се обръща с лице към кучето след 3-5 секунди се връща при кучето и застава в основно положение от дясно на кучето!!!
В интерес на истината и на моята практика един комбиниран вариант между дресировката със собственика и на пансион е най- доброто!!
При мен хората ако искат могат и всики ден да идват за общи тренировки но не могат да си го позволят финансово!!!

#20 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2005 - 12:44 PM

ivailo777
Благодаря ви за поясненията, така представени нещата са ми далеч по-ясни и на евентуалните ви по-нататъшни клиенти също.

Цитат

Относно "едрия човек с нисък глас" не съм такъв, среден на ръст съм, със силен глас , няма такова нещо кучетата да слушат повече мъжете, поне от моите наблюдения е така, и жената може да респектира кучето и да повиши тон когато е необходимо!

Синдрома на едрия човек с нисък глас го дадох за пример като зле свършена работа, за която хората платиха пари.
Радвам се че в случая недоверието ми изглежда неоправдано и че звучите като грамотен възпитател, който си разбира от работата. Успех:-)
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни