Мъжки каракачан търси нов дом
Публикувано: 25 February 2009 - 12:40 PM
Публикувано: 25 February 2009 - 06:54 PM
Публикувано: 25 February 2009 - 09:25 PM
Публикувано: 25 February 2009 - 09:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 February 2009 - 10:06 PM
Но разбрах вече,че това ви отношение към нас е с цел да ни покажете ,че не ставаме за стопани на кучето.Добре,пожелавам ви да намерите това което търсите,а явно това не сме ние,поне на тази мисъл ме води кръстосания обстрел от всички ви.Леко обидена от факта,че ме подозирате в разни меркантилни желания,виждам че не се търси само дом на кучето.......
След като така стоят нещата,нека го получи човека ОТГОВАРЯЩ НА ВАШИТЕ ВИСОКИ ИЗИСКАВАНИЯ
Публикувано: 25 February 2009 - 10:18 PM
Желая успех!

Публикувано: 25 February 2009 - 10:40 PM
не ми се искаше да изразявам мнение по темата, защото самата аз нямам много опит. Едва преди 2 месеца осиновихме нашия куч и той се развива много добре. :P Но предвид историята на този куч и завихрилата се дискусия не се сдържах, точно зашото сме новаци с мъжа ми и сега се учим.
Според мене е най- важно личното отношение към кучето и желанието да се помогне.
Куч изглежда много зле, човеците са се отнасяли много лошо с него, мисля, че това от което има нужда е любов и напътствия, които да му помогнат за оформянето на характера. Мисля, че той ще научи всичко, което прави неговите стопани щастливи, било това да пази стадо или да се излежава на диван и да се гушка, стига задачите да са му показани с много любов и търпение.
Мисля, че кучетата се развиват и променят спрямо околната среда и отношението към тях. Поне това научих аз от нашия сладък дивак. Ако вие искате и можете да му дадете спокойствие и сигурен дом, мила дума и грижи, то тогава ще бъдете добри стопани за него, дори и сега мненията ви да се разминават с тези на дарителите.
Не се настройвайте веднага негативно, дарителите също са изстрадали много. Рискува всеки път като помогнат на някое животно, привързват се към него и инвестират много чувства, емоции, паси и сълзи докато успеят да ми намеря дом. Единствената им утеха е "Щастлив край". За това и са по чуствителни към някои мнения и изрази от страна на кандидатите за осиновяване. Не се настройвайте така, никой няма ЧАК толкова високи изисквания, крайната цел на всички е една- да се помогне на една изпаднала в безизходица животинка. Лошото е, че много хора се възползват от тези ситуации, не за добро и много дарители тука са си изпатили. Много тежи да видиш животното, което си спасил, за което си се грижил и примирявак с лишения да попадне някъде на подобно място от което си го измъкнал, това обезверява и "озверява".
Поговорете още веднъж за вижданията ви относно бъдещето на куч, и ако и двете страни искат той да е щтастлив, мисля, че ще се разберете :D
Съжалявам, че бях толкова многословна, но от доста време ми тежеше този въпрос на сърцето.
Публикувано: 25 February 2009 - 10:45 PM
а относно това дали ще се ползва евентуално за разплод,вече отговорих,:"че нали кучето ще бъде кастрирано,как бихме могли да го развъждаме?"
от друга страна не мога да разбера какъв ви е проблема с размножаването на кучетата,ние не живеем в София,при нас нещата стоят далеч ,далеч по -различно,тук повечето хора гледат в дворовете си повече от 2 кучета,обичани са и са обгрижвани.Бездомни по улиците няма,а и не ни е страх че ще има.Да отговоря и на въпроса дали размножавам кучетата,за сега не,това което навярно сте видели е нещо което направиха без да желаем ние,но срещу природата не можем да застанем,все пак те живечт СВОБОДНО,а не в клетки
Публикувано: 25 February 2009 - 11:01 PM
Мен освен всичко друго ме притеснява и разстоянието...Ако не се разберат с вашите кучета или не стане за пазач на стадо...?Тогава какво правим?Другото е, че тази кал в която спят кучетата ви ( без да искам да засегна никой), но мен лично ме притесни.
Днес ми се обади един човек, с къща близо до София,има също 3 кучета и иска да вземе и него. Не го притеснява това че ще бъде кастриран,иска да отидем до кучето, да се запознае с него , да го разходи, да отидем до къщата му за да го запознае с другите си кучета и ако се харесат иска да го вземе. В двор ще е, но мен не ме притеснява това , че ще е в двор а не пуснат в планината. Напротив- даже ми звучи по-безопасно. Там кучето също няма да бъде връзвано и мисля че ще бъде щастлив.
Това са ми новините от днес.Като има още нещо ще пиша.

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 28 February 2009 - 04:54 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 03 March 2009 - 09:52 PM
Сега е в евентуалният си нов дом пробно. Харесаха се със стопанина взаимно... Само където беше облаян от неговото куче, което е по-голямо и от наш Рижко :) На улицата и на полянката всичко беше горе долу добре...Малко му поизръмжа, но в реда на нещата. Разходихме ги заедно, подушкаха се, даже нашето момче се опита да се заиграе и се закачаше с лапичка и приказваше нещо много мило :). После обаче ги вкарахме и двамата в двора - там беше малко...не знам и аз- първо беше спокойно,после пак му се скара, после пак го допусна до него, после го заджавка и му се озъби...не знам. През цялото това време и двамата бяха на повод. Ще остане там за няколко дни , за да се опитат постепенно да ги сприятелят и сближат. Дано стане! Ще кача клипче от разходката когато мога :)

Публикувано: 04 March 2009 - 11:36 AM
Да аз така и си помислих че ще реагират-нормално е както споменах "стария"пазач на къщата в момента да приема новия побратим като един вид натрапник и да се опита да му покаже кой командва,но и това е нормално.
Обаче точно в този момент на опознаване е крайно наложащо да има нон стоп човек който да ги надзирава двамата и да може да прекратява всеки опит за здавяне на кучетата-не е изключено и до там да се стигне,и не защото кучетата са злобни или не могат да "мелят брашно заедно" а просто защото старият пес все още приема рижльо за натрапник ама като се минат поне две седмици ще започнат да свикват едно с друго ;) през това време е хубаво наистина да има човек който да ги наблюдава и да прекратява на време всеки евентуален опит за бой.Надявам се да не се стига чак до там,ама до колкото познавам породата и характера на тез великани го допускам като вариант.
Стискам палци най-накрая късмета да се усмихне и на таз изтрадала душица,дано да се разберат двамата кучовци и съвсем скоро темата да се премести в оня така желан от всички ни хубав раздел :)
Публикувано: 04 March 2009 - 01:04 PM
hubavajena6, в Mar 4 2009, 10:36 AM, написа:
Точно така, сега всичко зависи от човека. Дано има желание, време и търпение. Защото "шефа" в къщата е Човекът и би трябвало кучетата да се съобразят с желанията му, а не обратното.
Публикувано: 04 March 2009 - 03:23 PM
Дано всичко е наред!
Публикувано: 04 March 2009 - 04:13 PM
totschica, в Mar 4 2009, 02:23 PM, написа:
Дано всичко е наред!
Да така е Точице ти си права, на този етап Рижльо по никакъв начин не би могъл да провокира агресия у когото и да било.Аз имам предвид друго-евентуалната "агресия" в по старшия пес в къщата ще се изрази в опит за налагане и натрапване на лидерство върху новия ;) а това определено не е агресия а напасване на характерите аз и затова споменах че е важно на този етап да има човек по възможност който изкъсо да ги следи двамата великана за да не успее налагането да завърши с кофти край за една от страните-в случая за Рижльо
Просто не ми се иска след две,три седмици да прочетем нещо от сорта на"пробвахме всичко ама не могат да се напаснат или не могат да свикнат заедно"-а за да свикнат заедно просто трябва да им се покаже правилния начин и да има човек който да им помогне и подпомогне за този процес! :)
Публикувано: 06 March 2009 - 08:54 PM
Успех на красивото мече за напред и до край