Мъжки каракачан търси нов дом
Публикувано: 06 March 2009 - 10:42 PM
Ходили са до Син кръст
Правили са снимки на краката и изследвания и са го прегледали. Казали са че е изключително зле със ставите и само операция може да помогне, но пак не е гаранция. Сега му дават антибиотици. Утре ще го водим за снимки при Роси Кирилова. Дано някой го хареса...

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 07 March 2009 - 01:37 PM
Човека при когото е Рижльо в момента заради проблема с краката ли не желае да го задържи?
И какъв е точно проблема със ставите-лоши последици от травми или е нещо генетично?
До колкото си спомням имаше още едни кандидат осиновители,(ако все още имат желание след заформилата се инквизиция във вид на кръстосан разпит -моля,моля никой да не се сърди вече всички би трябвало да сме свикнали с нея-и то добре че я има та от рано до колкото е възможно да се отсява плявата) ако се наемат да се грижат за кучо защо пък да не се опита-смея да мисля че поне при тях Рижльо ще получава храна ще може да търчи на воля-ако краката и ставите позволят това,и най-важното няма да бъде малтретиран,а за да не се пръкнат някой ден малки страдащи Рижльовчета голям Рижльо да се кастрира!
Раста едно въпросче-господина при когото е Рижльо в момента с какви кучета е женски или мъжки?
Публикувано: 08 March 2009 - 10:55 AM
От син кръст са казали че може да е дисплазия...Не знам има ли смисъл да се събират пари за операция- не е една лапа , а всичките са зле и хрущят. Единственият начин е да се прави операция и да се сменят ставите, но и това не било гаранция... Оказа се че момчето е с хигиенни навици, така ,че става и за вътре ако някой има достатъчно място :) Ще започнем да му даваме хапчета за краката, дано се размине...
Господинът е с 3 кучета: един мъжки много голям-половин кавказец, и 2 дребосъчета- непородисти- една дама( която е намерил и лекувал) и едно господинче (което миналата зима някой му бил пуснал в двора като съвсем малко бебе).
Рижко НЕ се дава за пазач на стада. Търси си стопани , за които ще бъде един глезен домашен любимец в къща с двор или в някой много голям апартамент.
Ходи страхотно на повод. Вчера го снимаха за предаването на Роси Кирилова и всички много го харесаха :) Казаха , че няма да има проблеми със задомяването и ме питаха... "е,..то за него не се ли редят на опашка?"
Красавец голям е мечока- ще му излезе и на него късмета- сигурна съм , че някъде там е неговият човек!

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 08 March 2009 - 06:00 PM
Това е важно да се знае, за да знае човек какви са точно проблемите на кучето.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 March 2009 - 08:07 PM

Публикувано: 08 March 2009 - 08:34 PM
Публикувано: 09 March 2009 - 11:23 PM
Публикувано: 18 March 2009 - 07:34 PM
Звъняха ми хора за него, но или ми го искат за пазач (той не става, защото е прекалено добър), или ме питат зъл ли е с други кучета ( и се отказват като им кажа че за бой не става), или ме питат колко струва (за да си го купели, та после да не се ангажират да поддържаме връзка...че не било удобно), или за разплод ми го искат ( като спомена кастрация се отказват).... Все още няма човекът за него...
Направена е 1 снимка на 1 лапа в Син кръст (защото проблемът на всички лапи е идентичен). Снимката вече е при мен. Трябва да се видим с Димов за да каже тежката си думаи...ако каже операция...не ми се мисли- звучи ми нереално ( и непосилно за мен)...
С 2 думи -спешна нужда от временен дом за момчето...Иначе ме е страх да мисля за друг изход от ситуацията...

Публикувано: 18 March 2009 - 08:35 PM

Публикувано: 19 March 2009 - 09:43 PM
Публикувано: 20 March 2009 - 03:46 PM