още
Ка де Бо
Публикувано: 17 January 2010 - 03:43 PM
Здравейте,видях,че има снимки на Алано Еспаньол.Това са супер кучета-силни,бързи и грациозни.Пускам и аз няколко снимки-две от нета,тъй като нямах апарат под ръка при срещата ми с това невероятно куче,и две от личният ми архив на неговият син.Бащата(първите две снимки) е GORKA DE CARTAGO DE MONTELEYKE шампион на Испания за 2008.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 17 January 2010 - 11:13 PM
иначе какви са по характер аланото,понеже едно е да се чете някакво описание на характера друго е човек лично да се срещне с такова куче,предполагам че са доста сериозни,силни и опитващи се да доминират особенно мъжките кучета и сигурно изискват по търда ръка по време на обучението си.По характер близки ли са до дого аржентино.
Прикачени снимки
Публикувано: 17 January 2010 - 11:29 PM
От разговор със собственика знам че до година и половина/две никаква доминантност не е проявявал.След това да-кучето е доминантно към други кучета.Изискват твърдост от страна на стопанина.В този случай кучето не приемаше команди от жената,в присъствието на мъжа.При нашата среща първо показа на моето 8 месечно мъжко куче кой е шефа с ръмжене и скачане да го постави в легнало положение и след това голяма игра.Самият той позволяваше да го свалят на земята.Имат интересен начин на игра-ако гледаш отстрани ще помислиш че се нападат-постоянно ръмжене,дърпане на кожата,но без перфорация,блъскане един в друг при скок....Аз доста се притесних,но ми обясниха че така играят.Впоследствие при среща с другото Алано играта беше идентична.Силата на удара с опашката е много голяма.Много спокойни с деца.Това е поне което аз съм видяла.За тези двете и възпитанието им беше перфектно.Лесни за обучаване ,според собственика.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 17 January 2010 - 11:50 PM
Разпространени ли са доста в Испания,доколкото знам не са регистрирани по FCI,има ли разлика в размерите на кучетата от отделни области ,ако сте имали такива наблюдения де.Понеже четох доста коментари на различни испански развъдчици на канарски дог ,че се създават огромни кучета ,което не харарктерно за тази порода .то е същото и с ка де бо понеже тези горните снимки са повечето на руски кучта, докато испанските ка де бо не са така масивни.
Публикувано: 18 January 2010 - 12:22 AM
Ето снимки от една изложба на Ка де бо в Пуерто Рико.Тук кучета не изглеждат така масивни.Давам пример с тях понеже теи имат доста добри традиции в отглеждането на тази порода.Само да спомена и следния факт,че там е било внесено едно от мъжките кученца на име Chimo от кучилото на Тито и Анастасия.Това са кучетата ,които са съдали съвремемния облик на породата.Дори на Монографиката на породата в Майорка през 2003год. победител става мъжко куче от Пуерто Рико
Прикачени снимки
Публикувано: 18 January 2010 - 01:05 AM
В интерес на истината не съм много запозната,но ще се постарая да събера малко инфо и ще пиша.Знам че породата е регистрирана март 2004 във Royal Sociedad Canina de España.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 19 January 2010 - 10:47 PM
Цитат(desi79 @ Jan 18 2010, 10:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се поровя за малко повече инфо.
С нетърпение чакам повече ! :) Това алано еспанол ме удари в земята.
Публикувано: 20 January 2010 - 12:05 AM
Радвам се,инфо намерих.Трябва ми малко време с превода и ще пиша.Това са кучета които присъстват в творби още през 15 век.Твърди се че са база при породи като боксер,немски дог ,днешните неаполитански мастиф и кане корсо,старите мастиф и булмастиф.Така че,малко търпение

Елинор Рузвелт
Публикувано: 20 January 2010 - 02:09 AM
интересуваме там в Испания дали се срещат т.н. Perro de Torro/Испански булдог/ понеже доколкото разбирам там една част от развъдчиците особенно тези,които са членове на ANCAE/Asociation National de Criadores del Alano Espanol/,считат че Perro de Torro е по-тежка версия на Аланото,която е била използвана на времето за борби с бикове.Според други пък това са две отделни породи и ,че Perro de Torro е по тясно свързано с Dogue de Bordeaux/Дог от Бордо/.Според други пък е възможно разликите м/у двата типа кучета да се да се задълбочат и да доведат до формирането на две отделни породи.Понеже пък кучетата от типа Perro de Toro били близки до типа bulldog на времето през 1800г такива кучета са били импортирани в Англия,като там били наричани Испански булдог,и са били използвани за подобряване качествата на английския булдог.Има такива литературни данни ,че английския булдог клуб е използвал кучета с голям ръст от породата испански булдог,такива кучета били внесени от Mr. Frank Adcoks.Описват ги като много мускулести кучета с много кожни гънки,широки рамена и силен врат ,дебели крайници,дълбок стоп,широк и дълбок гръден кош,те всички били с купирани уши