Dog.bg Форуми : ''Магазин'' Бандог в Пловдив ???

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

''Магазин'' Бандог в Пловдив ??? Не купувайте куче от там !

#1 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2009 - 08:16 PM

хора,ужасена съм!днес ходих да видя къде е прословутия ''магазин''бандог!въпросното място е помещение 2 на 3 метра,пълно с аквариуми от по 50 на 50 см,във всеки от тези аквариуми има поне по3 кучета,отделно има транспортни клетки жв които също има кучета по 2 по3,поне 30 животни са затворени там!!!!вонята е адска!спарен въздух ,миризма ---ужас!повечето кучета са болни ,с изтечения от очите и носа ,някои са в апатия ,явно са от дълго време ,а са бебета!в най-долните ограждения имаше 2 кане корсо, в тъмното!две чихуа явно болни и едно мопсче трепереха и не ми обръщаха внимание изобщо,апатично състояние,лабрадор се блъскаше в една тр.клетка ,не може дори да се изправи там .имаше и по-жизнени ,които се мъчеха да ми привличат вниманието...бултериер ,пекинези ..и още не помня какво видях,идваше ми да удуша продавача който се опитваше да ми пробута болното мопсче ''само''за 500лв,че било женско!!!!!??казах му ,че всички са болни ,отговор--болни ли от къде?кажете бе хора,няма ли защита на животните в тази БЪЛГАРИЯ,или ако има подобно нещо само в СОФИЯ ли го има!!!пропуснах да кажа ,че става дума за ''магазин'' в ПЛОВДИВ.НЯКОЙ АКО ЗНАЕ КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ В ТОЗИ СЛУЧАЙ ДА КАЖЕ!!СЪЖАЛЯВАМ АКО СЪМ ГО ПУСНАЛА НА ГРЕШНО МЯСТО !ПОТРЕСЕНА СЪМ! :angry:
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 February 2009 - 08:37 PM

Показване на мнениетоelia123, в Feb 24 2009, 06:16 PM, написа:

хора,ужасена съм!днес ходих да видя къде е прословутия ''магазин''бандог!въпросното място е помещение 2 на 3 метра,пълно с аквариуми от по 50 на 50 см,във всеки от тези аквариуми има поне по3 кучета,отделно има транспортни клетки жв които също има кучета по 2 по3,поне 30 животни са затворени там!!!!вонята е адска!спарен въздух ,миризма ---ужас!повечето кучета са болни ,с изтечения от очите и носа ,някои са в апатия ,явно са от дълго време ,а са бебета!в най-долните ограждения имаше 2 кане корсо, в тъмното!две чихуа явно болни и едно мопсче трепереха и не ми обръщаха внимание изобщо,апатично състояние,лабрадор се блъскаше в една тр.клетка ,не може дори да се изправи там .имаше и по-жизнени ,които се мъчеха да ми привличат вниманието...бултериер ,пекинези ..и още не помня какво видях,идваше ми да удуша продавача който се опитваше да ми пробута болното мопсче ''само''за 500лв,че било женско!!!!!??казах му ,че всички са болни ,отговор--болни ли от къде?кажете бе хора,няма ли защита на животните в тази БЪЛГАРИЯ,или ако има подобно нещо само в СОФИЯ ли го има!!!пропуснах да кажа ,че става дума за ''магазин'' в ПЛОВДИВ.НЯКОЙ АКО ЗНАЕ КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ В ТОЗИ СЛУЧАЙ ДА КАЖЕ!!СЪЖАЛЯВАМ АКО СЪМ ГО ПУСНАЛА НА ГРЕШНО МЯСТО !ПОТРЕСЕНА СЪМ! :angry:

http://www.freewebs....g/campaigns.htm
Пишете им!

Отделно заляйте РВМС със жалби-Вие,приятели,отделно и организацията!В жалбите пишете кои членове от ЗЗЖ и ЗВМД са нарушени.

#3 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 24 February 2009 - 08:56 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в Feb 16 2009, 05:31 PM, написа:

Най-накрая!
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135612080

Чл. 20. Всички животни, предлагани за продажба, трябва да бъдат напълно самостоятелни, а бозайниците - отбити. Минималната възраст на бозайниците, предлагани за продажба, трябва да бъде:
1. кучета - 8 седмици;

2. котки - 8 седмици;

3. зайци - 5 седмици;

4. морски свинчета - 5 седмици;

5. плъхове - 3 седмици;

6. мишки - 3 седмици.

Чл. 21. (1) Не се разрешава:
1. държането на животните при условия на постоянна тъмнина, както и без подходящ период на почивка от изкуственото осветление;

2. държането на кучета и котки:

а) за повече от два пъти по 2,5 часа в клетки;

б) в аквариуми със солидни стени;

в) при настаняване за живеене или при предлагане за продажба в помещението, в което се предлага или съхранява и храната за животни;

3. осъществяване на размножаването и чифтосването на животни в зоомагазина или други помещения, до които имат достъп клиенти;

4. за възпроизводство да бъдат избирани животни, чиито анатомични и физиологични характеристики или особености в поведението могат да се окажат вредни за здравето и живота на женското животно за възпроизводство или на неговото поколение;

5. бозайниците да се настаняват на пряка слънчева светлина без осигурена сянка;

6. излагането на животни извън територията на зоомагазина на публични места, включително и пред зоомагазина, с цел реклама;

7. внасянето, настаняването и предлагането за продажба на болни животни;

8. упражняването на ветеринарномедицинска дейност;

9. продажбата на ветеринарномедицински продукти(ВМП).

(2) На кучетата и котките след изтичане на първите 2,5 часа по ал. 1, т. 2, буква "а" се осигурява 2 часа почивка извън клетките в помещенията за живеене, а след изтичане на втория период от 2,5 часа се настаняват в помещенията или кошарите за свободно отглеждане до следващия работен ден.

(3) В зоомагазините се поддържат и съхраняват дневници, в които се попълва информация за почивката на животните по ал. 2.

Раздел XIV.
Минимални изисквания към зоомагазини и развъдници при отглеждане, размножаване и продажба на кучета и котки
Чл. 67. (1) Клетките, в които са настанени животните (поединично или на групи) за предлагане за продажба, трябва да имат достатъчно площ, така че всяко животно да може да стои напълно изправено, да се храни, пие и спи, да се протяга и да ляга с напълно протегнати лапи, да се обръща без затруднения и всички животни да могат да легнат едновременно.
(2) Минималната височина на клетката е два пъти височината на животното до холката.

(3) Клетките се измиват и дезинфекцират ежедневно с дезинфектант с широк спектър.

Чл. 68. (1) Боксовете или помещенията за свободно настаняване на животните са най-малко с размерите, посочени в приложение № 2.
(2) Подовата повърхност трябва да е покрита с подходяща лесно сменяема и абсорбираща постеля, която осигурява комфорт на животните.

(3) Осигурява се в клетките прясна вода непрекъснато на разположение на животните, приспособления за игра, а за котките - съд с котешка тоалетна и приспособления за катерене.

Чл. 69. На котките и кучетата съобразно с тяхната порода и възраст се дава достатъчно количество пълноценна храна през определени интервали, съобразени с физиологичните им нужди:
1. до 4-седмична възраст - 4 пъти на ден;

2. от 4-седмична възраст до 4-тия месец - 3 пъти на ден;

3. от 4-тия месец до 7-месечна възраст - 2 пъти на ден.

Чл. 70. Котките и кучетата се продават ваксинирани съобразно схемите за ваксинация, посочени в лицензираните за употреба ваксини.

Чл. 71. Собствениците и гледачите в зоомагазина са длъжни да осигурят незабавно ветеринарномедицинска помощ на кучетата и котките, които показват отклонения от нормалното поведение и тревожни признаци за нарушено здраве и при всички случаи при наличие на следните признаци:
1. изтечения от носа;

2. възпалени очи и изтечения от очите;

3. кихане и кашляне;

4. повръщане;

5. обилна диария, особено когато има примеси от кръв;

6. куцота;

7. неспособност да се изправя, да ходи, да уринира и дефекира;

8. загуба на апетит;

9. загуба на тегло;

10. явна болка;

11. залитане и/или припадъци;

12. опадане на козина;

13. депресия или летаргия;

14. тръскане на главата и чесане на ушите;

15. прекомерно чесане;

16. отклонения от нормалното дишане;

17. ненормално движение на главата и очите;

18. повишена жажда и прием на вода.

Чл. 72. (1) Всяко куче и котка се маркира от ветеринарен лекар и им се издава паспорт.
(2) Маркировката на животните се извършва чрез поставяне на микрочип, преди да бъдат отбити и задължително преди да напуснат обекта на произход.

(3) Когато животните по ал. 1 се прехвърлят от един обект в друг преди отбиването им и не могат да бъдат маркирани предварително, те задължително се съпровождат от документация за произхода на животното и подробни данни за родителите.

Чл. 73. Развъдниците за кучета и котки изпълняват в допълнение и изискванията за отглеждане на животните по глава трета по отношение на:
1. гъстотата на настаняване на животните;

2. минималната площ за настаняване на животните;

3. осигурена площ за интензивно движение на животните и ежедневни разходки.

#4 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2009 - 09:03 PM

:angry: 90%ОТ ТЕЗИ ИЗИСКВАНИЯ изобщо са като сън за тези животни---трябваше да снима ,но бях втрещена ,а и ''продавача едва ли би ми позволил.интересното е ,че всички клиники в ПЛОВДИВ са наясно с това място и това ,че бълват болни животни и на никои не му пука,явно им е добре дошло ,клиенти извират от там.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2009 - 09:12 PM

Ами-тва е! Пловдивчани купуват главно от там.Желаната порода идва за дни и по ефтино от цените на ръзвъдниците.за това е така . От ръзвъдниците се чака,а за мерака не се отлага -купува се веднага! Момчетата иначе са точни,вършат работа-може да ти докарат от Унгария,Чехия или Словакия с родословия много качествени животни,че мирише и е мръсно-знаем си го-!
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#6 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2009 - 09:15 PM

сега като го чета пак ,чак ми е смешно ,това е ненормално място,и хората не са наред ,камо ли да изпълнят и едно от тези неща,за тях животните са предмети ,ако могат да изкарат пари -ок ,ако умрат или се мъчат преди това--голяма работа-''едно куче'',писах на този адрес току-що ,но имам съмнения относно обратната информациа която поисках.безсилна съм с/у човешкаТА ПРОСТОТИЯ! :angry:
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2009 - 09:23 PM

ЕТО ГО УЖАСНОТО МЯСТО,АМА ОТВЪН...
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2009 - 09:34 PM

Ужас!!!
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 09:37 PM

Ужасно е наистина какво е положението в този магазин...и аз се надявам да се предприемат мерки от компетентните органи и да бъде затворен скоро.... <_< <_< <_< :angry:
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2009 - 09:43 PM

БЛАГОДАРЯ ЗА подкрепата ,ама ми се струва ,че ако само се надяваме ,нищо няма да стане ,а тези кучета ме гледаха в очите и се надяваха може би... :angry:някои обаче се бяха отказали да се надяват...
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2009 - 10:03 PM

бе какви 90%ги говоря бе ,0.1%няма в този магазин ,така наречен ,глупости,нищо от тези изисквания няма на лице,побеснявам бавно ,но ...какво от това..в тая БЪЛГАРИЯ кога най -после ще има полиция за животни ,по-скоро за прости хора занимаващи се със животни,като мираж ми се вижда това...
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog&quot;s

Публикувано: 24 February 2009 - 10:08 PM

Много жално ми стана от описанието на кученцата,които си видяла!
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2009 - 10:09 PM

ама ГАРОО, и ти си ги виждал ,цветно и наживо ,ми аз няма да мога да спя сега...
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 10:12 PM

Гаро, не могат да докарат кучета с родословие. Според ФСИ на развъдниците е забранено да продават на търговци.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2009 - 10:15 PM

Показване на мнениетоelia123, в Feb 24 2009, 08:09 PM, написа:

ама ГАРОО, и ти си ги виждал ,цветно и наживо ,ми аз няма да мога да спя сега...
ГРЕХА Е ТЕХЕН,ВСЕКИ ЩЕ СИ ОТГОВАРЯ ЕДИН ДЕН
ЗА ПОСТЪПКИТЕ!!! ВСИЧКО СЕ ПИШЕ!
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2009 - 10:21 PM

Показване на мнениетоKonan03, в Feb 24 2009, 09:15 PM, написа:

ГРЕХА Е ТЕХЕН,ВСЕКИ ЩЕ СИ ОТГОВАРЯ ЕДИН ДЕН
ЗА ПОСТЪПКИТЕ!!! ВСИЧКО СЕ ПИШЕ!

така е ама нещо не ме задоволява изобщо...
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 24 February 2009 - 10:25 PM

elia123 подайте жалба все пак, то че няма да стане от раз и два е ясно, но отнякъде трябва да се започне. Опишете къде, кога, какво сте видяли и .... Така, си мисля, че е редно да се направи.

#18 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2009 - 10:34 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в Feb 24 2009, 09:25 PM, написа:

elia123 подайте жалба все пак, то че няма да стане от раз и два е ясно, но отнякъде трябва да се започне. Опишете къде, кога, какво сте видяли и .... Така, си мисля, че е редно да се направи.

направих го одеве ,ама не помислих за подкупните органи--визирам хеи,община и т.н....то ще се чуе ,все отнякъде ,ама това ,че не са го затворили досега ,а се знае положението е доста показателно.... :(
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2009 - 01:22 AM

Показване на мнениетоvlado zoo, в Feb 24 2009, 09:12 PM, написа:

Гаро, не могат да докарат кучета с родословие. Според ФСИ на развъдниците е забранено да продават на търговци.
имах в предвид да ми транспортират куче,избрано и купено от мен----те ходят ,плащаме и го докарват.Но докараха веднъж по поръчка немски дог с експортно педигри Пепино -изложбен.по това съдя така.то и аз купих веднъж от там персийка,защото я съжалих на една приятелка ,но тогава не се сетих ,че правя оборот .
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 25 February 2009 - 01:38 AM

Извод: Никой не може да ги затвори ,най много някой ,който има от там куче да го прочете и да имаш Елия 123 разправии,за това стига писа,просто не купувайте и това е.ЕДИН ДА СЕ ЗАТВОРИ---ДРУГИТЕ РАБОТЯТ !Винаги ще ги има-трябва просто да се променят...малко повече уют и любов!
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни