Ново при нас:-))
Публикувано: 22 September 2010 - 11:53 AM
Слава богу у нас нямам такива проблеми.
Публикувано: 07 October 2010 - 04:51 PM
Чета форума отдавана. Изчетох и специализирана литература за хъскита. Запознат съм характер, грижи, порода.. Бих искал да стана един щастлив собственик на хъски. Виждам, че има доста опитни хора, който пишат тук. Молбата ми е към тези който развъждат породата да предложат оферта за хъски. Не държа да ходя по изложби или нещо специално. Кучето за мен ще носи радости и хубави моменти. Имал съм две кучета преди това. Наясно съм какво е това да имам 4ног приятел. Държа кучето да е сив, със сини очи или черен, със сиви очи и да е мъжко. За повечето разбиращи е ясно, че това не определя породата. Но аз ще му осигуря дом, внимание, грижи и любов. Трябва на мен и моето семейство да се харесва. То ще е част от нас в следващите 10, 15 години. Готов съм да изчакам колкото трябва. Ще се радвам ако някой ми обърне внимание и пише. След преглед на темите. Всички съветват преди да се вземе кучето да се покаже майката. Затова също съм се подготвил и чел. На това също ще държа. Ако желаете можете да пишете на майл bbchukov@gmail.com. Майла се гледа постоянно и ще мога да реагирам бързо ако се наложи. В атача съм качил горе долу до какво да се доближи бъдещия любимец. Предварително благодаря на всеки един от вас който ми отдели време и внимание.
Публикувано: 08 October 2010 - 02:13 PM
Публикувано: 08 October 2010 - 02:17 PM
Публикувано: 09 October 2010 - 10:05 AM
North face, в 08 October 2010 - 02:18 PM, написа:
Здравейте,
Благодаря ви за отговора. Бих искал да споделя една разлика. За вас като развъдник няма разлика за цветове и предпочитания. Но за мен като любител има. Кучето трябва да се хареса на мен. Ако кучето не ми допада. Няма няма да му обърна внимание и да го взема. Другото е че съм много наясно, че за всяка услуга се заплаща. За това куче, което искам ще дам пари. Предполагам, че звуча като поредния от многото който са се захласнали по породата само заради външния вид. При мен не е така и мисля, че съм в правото си да искам такова (стига да го намеря). Искам преди работа да си излезна на разходка си другарчето и след работния ден да му обърна внимание и отново да се разходим. Знам, че хъскитата са с по чепат характер както,че си имат особености. Няма лигаво куче. Стига един стопанин да му обърне нужното внимание. Нещата се нареждат. В написаното от мен не съм искал да обидя някой или да звуча грубо. Вие разглеждате породата като професионалисти а аз като любител. Както бях написал преди това. Готов съм и да изчакам ако трябва. Ако не в това кучило. Може би в следващо ще имате. Ще се радвам ако пишете и ме уведомите.
Публикувано: 09 October 2010 - 10:13 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 10 October 2010 - 10:14 AM
Ариел, в 09 October 2010 - 10:18 PM, написа:
Привет,
Мен ме предупредиха за същото . Най-вече за характера. Разбира се няма как да не прави пакости.Това е куче. Все ще има някоя обувка изядена или саксийка изровена като това е най-малкото. На всякъде пише, че преди да се вземе куче е хубаво да се почете за породата. Прочетох и се осведомих. Прецених, че това е за мен породата. А и от доста малък искам да си имам такова другарче. Обърнах се към известните развъдници поради факта, че все пак е развъдник на хъски. Дали ще е с родословие или не. Няма значение. Важното да е здраво и да си се радваме взаимно. Аз търся и пиша от доста време по развъдниците но за съжаление все няма такъв какъвто искам. Знам, че ще си намеря и не съм се отказал. Пиша тук поради факта, че има доста хора който са доста по-добре запознати с порода, развъждане и опит. Все някой ще каже и предложи.
Публикувано: 10 October 2010 - 04:02 PM
Публикувано: 10 October 2010 - 07:27 PM
Публикувано: 10 October 2010 - 09:25 PM
BokoPiovra
Здравейте, разбира се ,че вие сам си избирате бебето аз просто казвам как стоят нещата в нашия развъдник. Синеоко бебе не бях имала от години и затога и така пиша. Македонския развъдник е отличен, няма да сгрешите ако вземете бебе от там а като се има и в напредвид,че майката на бебетата е наше производство а бащата е от две наши кучета знам ,че бебетата ще са разкошни.
Сайта на клуб " Северни кучета " е това там има актуални контакти на всички.
Относно взимането на бебе, има два вида куповачи ( така да ги наречем ) с професионална насоченост и любители. Един любител винаги първо търси по снимка а да не говорим ,че и аз си избирам кучетата по снимка ( първоначално ) особено ако кучето е от друга страна. Нормално е после заинтересованата страна са звънне в развъдника,да се уговорят и така....ще дойде ще види бебето наживо. Ако кучето е в чужбина моята практика е да пращам клипче на малките.
Според мен малкото бебе се " кове " от стопанина с постоянство,търпение и любов хъскито ще стане такова каквото го иска човека.
Публикувано: 10 October 2010 - 09:40 PM
Публикувано: 10 October 2010 - 11:40 PM
North face, в 10 October 2010 - 09:30 PM, написа:
Здравейте, разбира се ,че вие сам си избирате бебето аз просто казвам как стоят нещата в нашия развъдник. Синеоко бебе не бях имала от години и затога и така пиша. Македонския развъдник е отличен, няма да сгрешите ако вземете бебе от там а като се има и в напредвид,че майката на бебетата е наше производство а бащата е от две наши кучета знам ,че бебетата ще са разкошни.
Сайта на клуб " Северни кучета " е това там има актуални контакти на всички.
Относно взимането на бебе, има два вида куповачи ( така да ги наречем ) с професионална насоченост и любители. Един любител винаги първо търси по снимка а да не говорим ,че и аз си избирам кучетата по снимка ( първоначално ) особено ако кучето е от друга страна. Нормално е после заинтересованата страна са звънне в развъдника,да се уговорят и така....ще дойде ще види бебето наживо. Ако кучето е в чужбина моята практика е да пращам клипче на малките.
Според мен малкото бебе се " кове " от стопанина с постоянство,търпение и любов хъскито ще стане такова каквото го иска човека.
Аз няма как да покажа какво търся ако не е по снимки във форума или да пратя по майл. До колкото разбирам още не е навлезнало ползването на електронна кореспонденция. Може би и от там идва и разминаването. Защо трябва да се обаждам като има публикуван майл в сайт и мога да отправя запитването по този начин. Разбира се преди да взема бебето няма как да не се чуя с развъдника и да се разберем да се видим. Бих искал да поддържам връзка за бъдеще с развъдника откъдето ще взема кучето. Това, че съм имал преди това две кучета не ме прави 100% разбирач. От около 10, 11 месеца пиша майли и 5 развъдника отговориха само. Преди няколко, часа писах на македонците и получих отговор за което УРА. За съжаление нямат такова което търся. Във форума реагираха доста хора за два дена. Имаше предложения къде какво да търся. Наясно съм , че нещата не стават веднага. Но никой от развъдниците не показа гъвкавост. Предвид; Ще Ви имаме предвид и когато имаме в кучило такова кое търсите ще Ви уведомим. Нещо такова. Да прати по майл програма. Всичките отговориха това какво е хъски. Стандарти. Кое правило хъскито. А един от известните развъдници прати майл че се очаква кучило и 2 месеца няма никой. Писах отново но никой не ми обърна внимание. Не се оплаквам но ме учудва това. Всички съветват да е от легитимен развъдник а се сблъсках с това. Моля,не го приемайте лично. Споделям тук поради факта, че видно има повече реакции от хора.
Публикувано: 11 October 2010 - 10:15 AM

Вие търсите бебе по други критерий - цвят на очи и козина - ОК,аз любезно ви казах и по горе - разбирам ви но нямам такова бебе, в плановете ми за 2011 като цяло са залегнали едно или две кучила, в които се не се очакват синеоки бебета.
Но понеже, за желанията понякога няма граници ако искате в Русия в момента има над 40 кучила и доста от тях са синеоки и след като тук няма такова бебе може да си внесете от там ето и линка на официалния им форум - тук
Успех
Публикувано: 11 October 2010 - 08:02 PM
North face, в 11 October 2010 - 10:20 AM, написа:

Вие търсите бебе по други критерий - цвят на очи и козина - ОК,аз любезно ви казах и по горе - разбирам ви но нямам такова бебе, в плановете ми за 2011 като цяло са залегнали едно или две кучила, в които се не се очакват синеоки бебета.
Но понеже, за желанията понякога няма граници ако искате в Русия в момента има над 40 кучила и доста от тях са синеоки и след като тук няма такова бебе може да си внесете от там ето и линка на официалния им форум - тук
Успех
Аз не се оплаквам от това, че няма публикуван номер или майл. Просто не очаквах на запитването ми по майл да ми се обясни какво е това хъски в рамките на цяла седмица. Писах и на NORTHERNDOGS@mail.bg. Там пък никой не отговори. Учудва ме, че по форума наистина има повече реакция. Когато звънях по телефона отново ми се говореше същото но с не приветлив тон. На всякъде по книги и във форума пише да се обърна към легитимен развъдник и аз го направих. Прочетох, че в момента нямате такова което търся. Не е проблем да изчакам. Ако намерите ще ме радва да ме уведомите. Разбира се Вие сте професионалист. Нормално е да гледате кучето по различен начин. Аз желая да е такова.Това мен ще радва. За това ще си платя. Желанието ми може би ме прави лош човек? Бих искал да е от български развъдник, за да се поддържа контакт. Ако развъдника е извън страната, комуникацията ще се усложни. От форума разбрах, за между съседското смесване. Поради тази причина бих искал хъскито да е чистокръвно, а къде да намеря такова ако не в легитимен развъдник. Но наистина тук ми се обърна внимание. Под гъвкавост имах предвид нормален тон за разговор по тел и майл. Да се предложи дали искам да видя другите който сега има. Реална среща. Не е ли в интерес на развъдника да продаде куче. Явно в страната нещата са по по различен начин. Може би аз имах някакви очаквания. Не ми се иска да навлизаме в подробности поради факта, че това може да се превърне в спор и ще стане като в "За красивото и ....красивото" а това е грозно. Споделеното не е насочено конкретно към вас. По скоро съм разочарован като отношение към потенциален купувач към който се мисли, че е поредния който иска аксесоар а не другар.
Публикувано: 11 October 2010 - 11:48 PM
Относно инетереса в продажбите...то не е на всяка цена, как аз да ви накарам да дойдете да гледате моите шоколадови кученца след като вие толкова много държите на сиво със сини очи и сте категоричен ами за мен няма смисъл,аз не си пробутвам кучетата ако някой си хареса ще направим връзката.Толкова години досега все така е било за мен не само и в България. А темата "За красивото и ....красивото" ееее голата истина, неудобна и неприятна за много хора особено такива с комплекси и голямо лично его.
Никога не съм твърдяла,че вие искате кучето си за аксесоар и имайки впедвид постовете ви и сериозността ви аз се опитах да ви насоча към място с много родословни синеоки бебета.