Dog.bg Форуми : Ново при нас:-))

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ново при нас:-))

#321 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 September 2010 - 10:40 PM

Съжалявам ако пише някъде и не съм видяла, но какво се е случило с ушенцето на C'est moi of Golden Nicol. Дано да е добре миличкото и да не е било голям стрес.
User's Signature

Качена снимка

#322 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 22 September 2010 - 11:53 AM

да много кофти се е получило със Семи в Русия но понякога и това се случва. Правили са ремонт в една част от развъдника си и са събрали повече кучета в другата и женските са се сбили за един мъжки и тя е била най малката и го е отнесла.... нещо подобно се случи и с една моя женска,която отставих за известен период от време в Румъния.

Слава богу у нас нямам такива проблеми.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#323 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 September 2010 - 11:01 PM

Охххх горкичкото, дано няма повече такива инциденти, направо не мога да повярва, все си мислех, че такова нещо може да се случи само ако има някое куче тип питбул, дого или нещо такова, не знаех, че и хъскита могат да си го причинят.
User's Signature

Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   BokoPiovra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 04:51 PM

Здравей на всички,

Чета форума отдавана. Изчетох и специализирана литература за хъскита. Запознат съм характер, грижи, порода.. Бих искал да стана един щастлив собственик на хъски. Виждам, че има доста опитни хора, който пишат тук. Молбата ми е към тези който развъждат породата да предложат оферта за хъски. Не държа да ходя по изложби или нещо специално. Кучето за мен ще носи радости и хубави моменти. Имал съм две кучета преди това. Наясно съм какво е това да имам 4ног приятел. Държа кучето да е сив, със сини очи или черен, със сиви очи и да е мъжко. За повечето разбиращи е ясно, че това не определя породата. Но аз ще му осигуря дом, внимание, грижи и любов. Трябва на мен и моето семейство да се харесва. То ще е част от нас в следващите 10, 15 години. Готов съм да изчакам колкото трябва. Ще се радвам ако някой ми обърне внимание и пише. След преглед на темите. Всички съветват преди да се вземе кучето да се покаже майката. Затова също съм се подготвил и чел. На това също ще държа. Ако желаете можете да пишете на майл bbchukov@gmail.com. Майла се гледа постоянно и ще мога да реагирам бързо ако се наложи. В атача съм качил горе долу до какво да се доближи бъдещия любимец. Предварително благодаря на всеки един от вас който ми отдели време и внимание.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#325 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 08 October 2010 - 02:13 PM

Здравейте, сега виждам,че сте писали в нашата тема. Преди всичко искам да кажа,че за нас кучетата независимо от това дали ходят на изложби или не те са на първо място наши любимци, въпроса е там,че именно защото са наши приятели ние не ги искаме заради цвета на очите им или цвета на тяхната козина. В нашата развъдна програма е залегнала друга ценосттна система и тя намя общо с цветовете на породата защото породата е много повече от цвят на очите. На сайта на развъдника са обявени свободните кучета. В програмата за развъждане не се очакват синеоки бебета.
User's Signature

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 02:17 PM

Малко закъсняли снимки на Ivanhoe Knight of Golden Nicol от Австрия:wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   BokoPiovra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 10:05 AM

Показване на мнениетоNorth face, в 08 October 2010 - 02:18 PM, написа:

Здравейте, сега виждам,че сте писали в нашата тема. Преди всичко искам да кажа,че за нас кучетата независимо от това дали ходят на изложби или не те са на първо място наши любимци, въпроса е там,че именно защото са наши приятели ние не ги искаме заради цвета на очите им или цвета на тяхната козина. В нашата развъдна програма е залегнала друга ценосттна система и тя намя общо с цветовете на породата защото породата е много повече от цвят на очите. На сайта на развъдника са обявени свободните кучета. В програмата за развъждане не се очакват синеоки бебета.

Здравейте,

Благодаря ви за отговора. Бих искал да споделя една разлика. За вас като развъдник няма разлика за цветове и предпочитания. Но за мен като любител има. Кучето трябва да се хареса на мен. Ако кучето не ми допада. Няма няма да му обърна внимание и да го взема. Другото е че съм много наясно, че за всяка услуга се заплаща. За това куче, което искам ще дам пари. Предполагам, че звуча като поредния от многото който са се захласнали по породата само заради външния вид. При мен не е така и мисля, че съм в правото си да искам такова (стига да го намеря). Искам преди работа да си излезна на разходка си другарчето и след работния ден да му обърна внимание и отново да се разходим. Знам, че хъскитата са с по чепат характер както,че си имат особености. Няма лигаво куче. Стига един стопанин да му обърне нужното внимание. Нещата се нареждат. В написаното от мен не съм искал да обидя някой или да звуча грубо. Вие разглеждате породата като професионалисти а аз като любител. Както бях написал преди това. Готов съм и да изчакам ако трябва. Ако не в това кучило. Може би в следващо ще имате. Ще се радвам ако пишете и ме уведомите.

#328 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 10:13 PM

Може би малко ще изместя темата,но ще подвигна резонния въпрос-след като от даден развъдник представят кучилата си само визуално по сайтовете,как един човек,освен пак по този начин само,да прецени кое да си избере?А че специфичният израз на хъски върви почти неизменно с прословутите му сини очи-това е най-притегателната мотивация за някой,който си търси куче от тази порода.Лично аз взех Арес след изрични предупреждения от страна на предишните му собственици,че е вагабонтин,почти неконтролируем,чародеец и други черти от характера му.Аз от това се интересувах и между другото разбрах,че е и синеок.Един домашен любимец,освен с екстериора си,би трябвало да отговаря и на духовните потребности,както и на типа характер на потенциалния му собственик.Освен по изложби и за развъждане,едно родословно куче става част от приемното му семейство и е от значение дали ще се спогаждат всички в него.Може би ще приемете съвета ми-собственици на развъдници,които качвате и обновявате "свободните" кутрета за продан.Да,всички са сладки и...друго какво?Ето това,другото,може да добавите към снимката на всяко едно и съм сигурна,че за времето,в което палето е пребивавало при вас,все имате да кажете по две-три думи като характеристика за всяко едно индивидуално.На човекът,сложил примерни снимки на хъски,което си търси,ще кажа:да-това са наистина наглед прекрасни екземпляри.Това ли търсите или родословно куче?Защото парадоксът е,че понякога кучета от развъдник не хващат толкова окото,колкото неродословни,водещи се от същата порода.Успех на всички ви-и предлагащи и търсещи.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#329 Потребителят е офлайн   BokoPiovra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 10:14 AM

Показване на мнениетоАриел, в 09 October 2010 - 10:18 PM, написа:

Може би малко ще изместя темата,но ще подвигна резонния въпрос-след като от даден развъдник представят кучилата си само визуално по сайтовете,как един човек,освен пак по този начин само,да прецени кое да си избере?А че специфичният израз на хъски върви почти неизменно с прословутите му сини очи-това е най-притегателната мотивация за някой,който си търси куче от тази порода.Лично аз взех Арес след изрични предупреждения от страна на предишните му собственици,че е вагабонтин,почти неконтролируем,чародеец и други черти от характера му.Аз от това се интересувах и между другото разбрах,че е и синеок.Един домашен любимец,освен с екстериора си,би трябвало да отговаря и на духовните потребности,както и на типа характер на потенциалния му собственик.Освен по изложби и за развъждане,едно родословно куче става част от приемното му семейство и е от значение дали ще се спогаждат всички в него.Може би ще приемете съвета ми-собственици на развъдници,които качвате и обновявате "свободните" кутрета за продан.Да,всички са сладки и...друго какво?Ето това,другото,може да добавите към снимката на всяко едно и съм сигурна,че за времето,в което палето е пребивавало при вас,все имате да кажете по две-три думи като характеристика за всяко едно индивидуално.На човекът,сложил примерни снимки на хъски,което си търси,ще кажа:да-това са наистина наглед прекрасни екземпляри.Това ли търсите или родословно куче?Защото парадоксът е,че понякога кучета от развъдник не хващат толкова окото,колкото неродословни,водещи се от същата порода.Успех на всички ви-и предлагащи и търсещи.

Привет,

Мен ме предупредиха за същото . Най-вече за характера. Разбира се няма как да не прави пакости.Това е куче. Все ще има някоя обувка изядена или саксийка изровена като това е най-малкото. На всякъде пише, че преди да се вземе куче е хубаво да се почете за породата. Прочетох и се осведомих. Прецених, че това е за мен породата. А и от доста малък искам да си имам такова другарче. Обърнах се към известните развъдници поради факта, че все пак е развъдник на хъски. Дали ще е с родословие или не. Няма значение. Важното да е здраво и да си се радваме взаимно. Аз търся и пиша от доста време по развъдниците но за съжаление все няма такъв какъвто искам. Знам, че ще си намеря и не съм се отказал. Пиша тук поради факта, че има доста хора който са доста по-добре запознати с порода, развъждане и опит. Все някой ще каже и предложи.

#330 Потребителят е офлайн   BokoPiovra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 04:02 PM

Радвам се, че тук успях да намеря добри хора. Подсказаха ми да погледна темата "За красивото и ....красивото". За нея мога да кажа само едно. О Боже!!!! Сега разбирам защо са такива реакциите. В страната съм от 6 години. Не съм очаквал да се сблъскам с такова затруднение да си намеря другарче. То явно каквото и да напиша все някой ще има който да критикува или както уж било модерно казано "да ме нахрани". Писах към най-известните развъдници който намерих из нет-а. Но от всички получих обяснения след седмица кое определя хъскито. Съгласен съм, че не външния вид го определя за това и прочетох допълнително. Но аз пак казвам любител съм. Последния развъдник с който поддържах връзка по майл беше уж да ме уведомят дали ще има кучило и че се очаквало да има такова което желая. Трябваше и да се видим, за да получа повечко информация за породата. В последните 2 месеца нямам инфо. Макар, че пратих майл с подсещане. След това писах и на NORTHERNDOGS@mail.bg да дадат съвети за хъски и да ме насочат. От там пък никакъв отговор не се получих. Не получих майл с това, че майла е грешен. Явно не се гледа и следи. В такъв момент наистина човек може да се почуства като идиот. Какво да правя? Не знам дали е правилното място да споделя това с вас в тази тема. Ако не е. Моля, извинете ме.

#331 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 06:33 PM

Виж на сръбския развъдик едното хъски е сивичко със сини очи май
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   BokoPiovra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 06:52 PM

Показване на мнениетоnedelina5, в 10 October 2010 - 06:38 PM, написа:

Виж на сръбския развъдик едното хъски е сивичко със сини очи май

Моля, кажи име на развъдника или дай линк.

#333 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 07:27 PM

http://forum.dog.bg/...vision-fci-607/
Последните постове

#334 Потребителят е офлайн   BokoPiovra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 08:21 PM

Показване на мнениетоНара, в 10 October 2010 - 07:32 PM, написа:

http://forum.dog.bg/...vision-fci-607/
Последните постове

Тоз ми го препоръчаха. Мерси. Преди малко им писах майл. Да видим какво ще отговорят.

#335 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2010 - 09:25 PM

BokoPiovra

Здравейте, разбира се ,че вие сам си избирате бебето аз просто казвам как стоят нещата в нашия развъдник. Синеоко бебе не бях имала от години и затога и така пиша. Македонския развъдник е отличен, няма да сгрешите ако вземете бебе от там а като се има и в напредвид,че майката на бебетата е наше производство а бащата е от две наши кучета знам ,че бебетата ще са разкошни.
Сайта на клуб " Северни кучета " е това там има актуални контакти на всички.
Относно взимането на бебе, има два вида куповачи ( така да ги наречем ) с професионална насоченост и любители. Един любител винаги първо търси по снимка а да не говорим ,че и аз си избирам кучетата по снимка ( първоначално ) особено ако кучето е от друга страна. Нормално е после заинтересованата страна са звънне в развъдника,да се уговорят и така....ще дойде ще види бебето наживо. Ако кучето е в чужбина моята практика е да пращам клипче на малките.
Според мен малкото бебе се " кове " от стопанина с постоянство,търпение и любов хъскито ще стане такова каквото го иска човека.
User's Signature

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2010 - 09:40 PM

Ето и малко нови снимки на часто от моите момичета,когато бяхме в Словения.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   BokoPiovra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 11:40 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 10 October 2010 - 09:30 PM, написа:

BokoPiovra

Здравейте, разбира се ,че вие сам си избирате бебето аз просто казвам как стоят нещата в нашия развъдник. Синеоко бебе не бях имала от години и затога и така пиша. Македонския развъдник е отличен, няма да сгрешите ако вземете бебе от там а като се има и в напредвид,че майката на бебетата е наше производство а бащата е от две наши кучета знам ,че бебетата ще са разкошни.
Сайта на клуб " Северни кучета " е това там има актуални контакти на всички.
Относно взимането на бебе, има два вида куповачи ( така да ги наречем ) с професионална насоченост и любители. Един любител винаги първо търси по снимка а да не говорим ,че и аз си избирам кучетата по снимка ( първоначално ) особено ако кучето е от друга страна. Нормално е после заинтересованата страна са звънне в развъдника,да се уговорят и така....ще дойде ще види бебето наживо. Ако кучето е в чужбина моята практика е да пращам клипче на малките.
Според мен малкото бебе се " кове " от стопанина с постоянство,търпение и любов хъскито ще стане такова каквото го иска човека.

Аз няма как да покажа какво търся ако не е по снимки във форума или да пратя по майл. До колкото разбирам още не е навлезнало ползването на електронна кореспонденция. Може би и от там идва и разминаването. Защо трябва да се обаждам като има публикуван майл в сайт и мога да отправя запитването по този начин. Разбира се преди да взема бебето няма как да не се чуя с развъдника и да се разберем да се видим. Бих искал да поддържам връзка за бъдеще с развъдника откъдето ще взема кучето. Това, че съм имал преди това две кучета не ме прави 100% разбирач. От около 10, 11 месеца пиша майли и 5 развъдника отговориха само. Преди няколко, часа писах на македонците и получих отговор за което УРА. За съжаление нямат такова което търся. Във форума реагираха доста хора за два дена. Имаше предложения къде какво да търся. Наясно съм , че нещата не стават веднага. Но никой от развъдниците не показа гъвкавост. Предвид; Ще Ви имаме предвид и когато имаме в кучило такова кое търсите ще Ви уведомим. Нещо такова. Да прати по майл програма. Всичките отговориха това какво е хъски. Стандарти. Кое правило хъскито. А един от известните развъдници прати майл че се очаква кучило и 2 месеца няма никой. Писах отново но никой не ми обърна внимание. Не се оплаквам но ме учудва това. Всички съветват да е от легитимен развъдник а се сблъсках с това. Моля,не го приемайте лично. Споделям тук поради факта, че видно има повече реакции от хора.

#338 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 10:15 AM

Добре, кажете ми каква точно гъвкавост не сме проявили ? Изненадана съм незнам за другите развъдници как е но аз имам сайт, там има мейл за контакти и 5 различни телефона за контакти:wb_052: какви още контакти да направя и сложа ? Kакто казах и по горе,когато аз купувам куче го избирам по различни критерий от вашите - аз избирам родословна линия,която ще е добре за моето развъждане, изчаквам да видя как ще се развие бебто и като външност и ако ме устройва купувам.Основата на развъдника ми лежи на купени кучета в различни възрасти от Франция,Румъния,Сърбия, Палма де Майорка ....и кореспонденцията винаги е била една и съща мейл, обяснения какво искам и снимки...това е после плащам и чакам бебето.
Вие търсите бебе по други критерий - цвят на очи и козина - ОК,аз любезно ви казах и по горе - разбирам ви но нямам такова бебе, в плановете ми за 2011 като цяло са залегнали едно или две кучила, в които се не се очакват синеоки бебета.
Но понеже, за желанията понякога няма граници ако искате в Русия в момента има над 40 кучила и доста от тях са синеоки и след като тук няма такова бебе може да си внесете от там ето и линка на официалния им форум - тук

Успех
User's Signature

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   BokoPiovra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 08:02 PM

Показване на мнениетоNorth face, в 11 October 2010 - 10:20 AM, написа:

Добре, кажете ми каква точно гъвкавост не сме проявили ? Изненадана съм незнам за другите развъдници как е но аз имам сайт, там има мейл за контакти и 5 различни телефона за контакти:wb_052: какви още контакти да направя и сложа ? Kакто казах и по горе,когато аз купувам куче го избирам по различни критерий от вашите - аз избирам родословна линия,която ще е добре за моето развъждане, изчаквам да видя как ще се развие бебто и като външност и ако ме устройва купувам.Основата на развъдника ми лежи на купени кучета в различни възрасти от Франция,Румъния,Сърбия, Палма де Майорка ....и кореспонденцията винаги е била една и съща мейл, обяснения какво искам и снимки...това е после плащам и чакам бебето.
Вие търсите бебе по други критерий - цвят на очи и козина - ОК,аз любезно ви казах и по горе - разбирам ви но нямам такова бебе, в плановете ми за 2011 като цяло са залегнали едно или две кучила, в които се не се очакват синеоки бебета.
Но понеже, за желанията понякога няма граници ако искате в Русия в момента има над 40 кучила и доста от тях са синеоки и след като тук няма такова бебе може да си внесете от там ето и линка на официалния им форум - тук

Успех

Аз не се оплаквам от това, че няма публикуван номер или майл. Просто не очаквах на запитването ми по майл да ми се обясни какво е това хъски в рамките на цяла седмица. Писах и на NORTHERNDOGS@mail.bg. Там пък никой не отговори. Учудва ме, че по форума наистина има повече реакция. Когато звънях по телефона отново ми се говореше същото но с не приветлив тон. На всякъде по книги и във форума пише да се обърна към легитимен развъдник и аз го направих. Прочетох, че в момента нямате такова което търся. Не е проблем да изчакам. Ако намерите ще ме радва да ме уведомите. Разбира се Вие сте професионалист. Нормално е да гледате кучето по различен начин. Аз желая да е такова.Това мен ще радва. За това ще си платя. Желанието ми може би ме прави лош човек? Бих искал да е от български развъдник, за да се поддържа контакт. Ако развъдника е извън страната, комуникацията ще се усложни. От форума разбрах, за между съседското смесване. Поради тази причина бих искал хъскито да е чистокръвно, а къде да намеря такова ако не в легитимен развъдник. Но наистина тук ми се обърна внимание. Под гъвкавост имах предвид нормален тон за разговор по тел и майл. Да се предложи дали искам да видя другите който сега има. Реална среща. Не е ли в интерес на развъдника да продаде куче. Явно в страната нещата са по по различен начин. Може би аз имах някакви очаквания. Не ми се иска да навлизаме в подробности поради факта, че това може да се превърне в спор и ще стане като в "За красивото и ....красивото" а това е грозно. Споделеното не е насочено конкретно към вас. По скоро съм разочарован като отношение към потенциален купувач към който се мисли, че е поредния който иска аксесоар а не другар.

#340 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 11:48 PM

Може ли само да ми изясните едно - вие сте звъняли на някой от моите телефони побликувани на сайта и там са ви отговорили с неприветлив тон ? Ако става въпрос за моя сайт там отговаряме 4 човека и никой не би си позволил такова нещо. Но тук малко завоалирано се пише та може и да не става дума за нас но все пак пишете в темата на нашия развъдник... По горе ви писах - писали сте на грешен e-mail оставих ви и линк на актуалния сайт на БКК " Северни кучета " там също има и телефони и индивидуални мейлове на всеки от УС.
Относно инетереса в продажбите...то не е на всяка цена, как аз да ви накарам да дойдете да гледате моите шоколадови кученца след като вие толкова много държите на сиво със сини очи и сте категоричен ами за мен няма смисъл,аз не си пробутвам кучетата ако някой си хареса ще направим връзката.Толкова години досега все така е било за мен не само и в България. А темата "За красивото и ....красивото" ееее голата истина, неудобна и неприятна за много хора особено такива с комплекси и голямо лично его.
Никога не съм твърдяла,че вие искате кучето си за аксесоар и имайки впедвид постовете ви и сериозността ви аз се опитах да ви насоча към място с много родословни синеоки бебета.
User's Signature

Качена снимка

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »