Съвет за кастрирано куче.
Публикувано: 03 March 2009 - 09:03 PM
Появи се диария в която има и кръв.Ближе се постоянно.Няма външни шевове-вета каза че всичко ще зарасне .Колко дни ще трае възстановяването и трябва ли да взема някакви други мерки освен промивка с кислородна вода?
Публикувано: 03 March 2009 - 09:22 PM
Просто искам да знам нормално ли е това след кастрация.
Публикувано: 03 March 2009 - 10:02 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 03 March 2009 - 10:14 PM
Публикувано: 03 March 2009 - 10:25 PM

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 03 March 2009 - 10:28 PM
Публикувано: 04 March 2009 - 07:01 PM
Публикувано: 05 March 2009 - 08:55 AM
Публикувано: 05 March 2009 - 01:02 PM
NElvit, в Mar 5 2009, 08:55 AM, написа:
Така си сядат на дупето и заради подстрижката - боцка им. И мъжки и женски кучета съм виждала след подстригване да ходят и изведнъж рязко да сядат. И понеже е стриган за кастрацията - може и това да е причината.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 March 2009 - 02:42 PM
bushkata, в Mar 5 2009, 11:02 AM, написа:
NElvit, в Mar 5 2009, 08:55 AM, написа:
Така си сядат на дупето и заради подстрижката - боцка им. И мъжки и женски кучета съм виждала след подстригване да ходят и изведнъж рязко да сядат. И понеже е стриган за кастрацията - може и това да е причината.
Да ,вероятно е точно така.Сега е добре.Още не е зарасноало напълно ,но определено си е както преди.Може би защото не се бях сблъсквала с кастрация преди и ми се стори страшничко за кучето...
Публикувано: 12 March 2009 - 12:06 PM
Публикувано: 14 May 2009 - 07:29 AM
Предварително ви благодаря.
Публикувано: 14 May 2009 - 09:48 AM
Иначе ще се радвам и аз на отговор от лекарите - имам в момента същия проблем с котка, а нея не виждам как мога да облека.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 14 May 2009 - 10:15 AM
Малко е стресиращо за кучето в началото, но моята поне свикна с нея за два дни и накрая въобще не й правеше впечатление. При нас проблема не беше близане, а чесане раничка на бузата - нямаше спиране, докато не сложих яката, зарастна всичко и се приключи въпроса.
Само идея е това, не знам дали е приложима при рани от операции на корема.
Стискам палци кученцето бързо да се оправи след операцията.
Поздрави на Илит!
Публикувано: 14 May 2009 - 10:33 AM
Но в момента имам куче с яка - в тая жега откачам, защото така и не се научи да пие вода с нея. Махам я през половин час, за да пие и все се притеснявам. Но аз съм по цял ден с кучетата. Ако трябва да го оставя сам цял ден с яката - не знам дали бих могла. Та, за мен лично, ако има начин да е без яка - правя всичко възможно да я избегна.

Публикувано: 14 May 2009 - 11:05 AM
bushkata, в May 14 2009, 09:48 AM, написа:
Иначе ще се радвам и аз на отговор от лекарите - имам в момента същия проблем с котка, а нея не виждам как мога да облека.
Бушка, аз имах много голям проблем с едната ми женска котка, която още преди да излезе от упойката съвсем си беше махнала един шев (тя беше с външни). Наложи се да бъда изобретателна, т.к. тя абсолютно не спираше да се ближе.
При нас следното изобретение свърши чудна работа, даже мога да кача снимки като се прибера вкъщи):
Взех един много плътен чорапогащник и му орязах част от "крачола". След това взех котката, за да преценя на каква дължина да пробия дупки за крачетата. Направих малки разрези за краката, отпред по-малки, отзад малко по-големи. Нахлузих и тази дрешка , от единия край главата, от другия и излиза дефакто дупето и опашката, т.е. не пречи на мацата да ходи до тоалетната. С нея си седя няколко дена и всичко беше супер. Е, ок, първия ден се разсърди, че съм я облякла, но аз бях спокойна, че няма да си разтвори коремчето.. Пък за нейно успокоение може да се ближепрез чорапогащника
Публикувано: 14 May 2009 - 11:06 AM
Илит, в May 14 2009, 06:29 AM, написа:
На мен пък ми казаха, че ако се ближе усилено, това може да е сигнал за проблем и да ги заведа обратно на преглед. Това ми го казаха и за кученцето (женско, кастрирано на 4 месеца) и за котараците ( мъжки, кастрирани на 6 месеца). Според нашите ветеринари след излизане от упойката животните нито ще знаят, нито ще усещат че нещо им се е случило. Така си и беше.
Публикувано: 14 May 2009 - 12:49 PM
greeneyed, в May 14 2009, 09:06 AM, написа:
Консултирах се с ветеринар, сърби я (и шевовете и растящата боцкава козинка), няма проблем.
Сега майсторя дрехи, дано я спрат. Благодаря на всички:)

Вход

Горе
Цитиране +