Dog.bg Форуми : Спешни въпроси!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешни въпроси!

#21 Потребителят е офлайн   kris4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:мопсчета, котета и музика... :)

Публикувано: 27 February 2009 - 10:04 AM

Показване на мнениетоEva-Buddah, в Feb 27 2009, 08:02 AM, написа:

Спокойно-и нашият мъник дебне опашката на персийката ни.. Обаче в нашия случай котката се пази сама.. :D
Ами аз разчитам на това, че днес ветеринарят ще и сложи Covinan за разгонването, че се разгонва перманентно. Дано помогне...
User's Signature

Качена снимка

"Винаги се цели в Луната! Дори и да не я улучиш, пак ще се озовеш сред звездите."
Les Braun

#22 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2009 - 11:31 AM

Показване на мнениетоkris4e, в Feb 27 2009, 07:59 AM, написа:

Имам проблем с мъничето ми. Понеже имаме три персийски котки у дома, с едната вече са много близки. Нищо че е разгонена. Другата не му дава да си играят. Ще кача и снимки, защото са много смешни. Но има нещо, което ужасно ме притеснява. Кученце тегли котката за опашката и скубе косми, които яде. Карам и се, пляскам муцунка. Но тя пак и пак ги яде. Докторът каза, че понеже котките са дългокосмести, е опасно. Не знам как да намеря решение на проблема... :(

Евентуално решение ще е да разделиш кучето от котките в смисъл Ида да стои в друго помещение където няма опасност да си напълни стомаха с котешки косми-щото да не ти разказвам как се процедира при чичко доктор ако мъника си е похапнал с добро количество пикантни котешки космаляци а и не само котешки ами и кучешки!Реши проблема овреме!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   kris4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2009 - 12:43 PM

Как решавате проблема с яденето на всичко, което падне или кученцето намери на земята? :o Пляскаме муцуна, но не помага особено. Дано скоро да я отуча. Яде и кабели. Знае, че не трябва. Обаче...
User's Signature

Качена снимка

"Винаги се цели в Луната! Дори и да не я улучиш, пак ще се озовеш сред звездите."
Les Braun

#24 Потребителят е офлайн   kris4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2009 - 01:41 PM

Моля, преместете темата в спешни въпроси! Извинявам се!
User's Signature

Качена снимка

Les Braun

#25 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2009 - 11:05 AM

Криси когато си в къщи и си при Ида вече я свиквай да й слагаш нашйник,когато я видиш тая лудетина да гризе кабели просто хващаш нашйника и рязко я дърпваш назад като през това време й казваш строго не-(ама като казвам рязко нямам предвид да си удушиш кучето) :) просто силното и неочаквано дръпване е достатъчно неприятно усещане за самото куче не след дълго тя вече ще си има eдно на ум че гризането на кабели води до неприятни за нея емоции!
На няколко пъти чета в постовете ти че я пляскаш по муцката-Спри се-това не е редно-първо пляскаш като яде косми,после пак пляскаш като яде кабели,пак пляскаш като яде и паднали трохи от масата-извинявай ама помислила ли си си колко трудно ще ти бъде ако решиш да я заведеш на киноложка изложба-(все пак си притежател на родословно кученце)-как ще й покажеш зъбките на съдията,при условие че вече си й създала неприятно чуство и усещане от пляскането и съответно като види ръцете ти които се приближават до устата й тя няма да го свърже с повдигане на утничките а с неприятното пляскане и тогава може да стане много "весело"
Свиквай я вече с нашйника а когато си до нея слагай й и дълъг повод да може да се движи свободно-но ти трябва да си край нея и като я видиш че тръгва да гризе кабел по същия начин рязко дръпваш повода и строго казваш не.Ако не щеш по този начин има и друг-вземаш стар вестник,свиваш го на фунйка и като я видиш да прави беля я шляпваш по дупето и пак едновремено с шляпването казваш строго не. ;) :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   ieiei Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 March 2009 - 03:58 PM

Здравейте,

преди 2 дена настъпихме предната лапичка на 4 месечната Рокси и тя започна да куца.
Във ветеринарната клиника след преглед /само опипване/ доктора ни даде обезболяващи /по 1 хапче на ден/ и каза, че няма счупено.
Проблема, е че вече трети ден неможе да стъпи на крачето, защото е слабо или чувства болка.Подпира се на него.Когато ходи бавно стъпва куцайки и когато рече да се затича или го вдига, или пада, ако стъпи на него.
Настъпена е долу по лапичката и няма никакви видими следи.
Препоръчайте добър лекар с рентген в София /западната част/.

#27 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2009 - 07:02 PM

Показване на мнениетоieiei, в Mar 4 2009, 02:58 PM, написа:

Здравейте,

преди 2 дена настъпихме предната лапичка на 4 месечната Рокси и тя започна да куца.
Във ветеринарната клиника след преглед /само опипване/ доктора ни даде обезболяващи /по 1 хапче на ден/ и каза, че няма счупено.
Проблема, е че вече трети ден неможе да стъпи на крачето, защото е слабо или чувства болка.Подпира се на него.Когато ходи бавно стъпва куцайки и когато рече да се затича или го вдига, или пада, ако стъпи на него.
Настъпена е долу по лапичката и няма никакви видими следи.
Препоръчайте добър лекар с рентген в София /западната част/.

Za zapadnata 4ast ne znam,no v izto4nata ima i dobra klinika i dobur rentgen-Sin Krust-namira se na putia za Bansko predi Pan4arevo
tam rabotiat denono6tno!
A ako kra4eto e i poduto moje i da izleze ne6to po seriozno ot naturteno,nadiavam se da se opravi malkata Roksi!
izvinete 4e e na latinica :unsure:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   ieiei Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 March 2009 - 07:31 PM

Не е подуто.
Благодаря за отговора :)

#29 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 05 March 2009 - 07:54 PM

дано да се оправи :) :) :)

#30 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2009 - 10:09 AM

И аз съм ,за това че трябва да се отийде в вет.клиника. Синия кръст добър избор.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#31 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2009 - 01:27 AM

Обръщам се към всички които имат мопсчета! :uc_029: Не зная дали и при вас е така ,но моята Сузи като се събуди от сън винаги има гурели в очичките, които постепенно излизат в ъглите на оченцата.Гурелчетата са бели ,по някога са леко мръснички-от праха от разходките предполагам.
Не зная дали да се притеснявам ? Нормално ли е това?
Предварително , :vc_038: благодарим със Сузка на всички които ни пишат! :zz_231:
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#32 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2009 - 08:52 AM

Показване на мнениетоgalka_malka67, в Mar 14 2009, 11:27 PM, написа:

Обръщам се към всички които имат мопсчета! :uc_029: Не зная дали и при вас е така ,но моята Сузи като се събуди от сън винаги има гурели в очичките, които постепенно излизат в ъглите на оченцата.Гурелчетата са бели ,по някога са леко мръснички-от праха от разходките предполагам.
Не зная дали да се притеснявам ? Нормално ли е това?
Предварително , :vc_038: благодарим със Сузка на всички които ни пишат! :zz_231:

Ще ти напиша на лични къкво да правиш ,ще и мине,не се притеснявай. :zz_226:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#33 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2009 - 10:37 AM

Светла, Аксел е по абсолютно същия начин. Ако гурелите са зеленикави - то тогава знаем какво д аправим, защото при него това е белег на настинка, очите му се зачервяват и т.н. С отвара от лайка се мажат очите или капки за очи вземаме човешки. Но винаги когато е спал има бели гурели, които се махат.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2009 - 12:49 AM

Много благодарим със Сузинка на Светлето,а и Аксел даде добра идея :vc_038: ,но се наложи да отидем при ветеринар :zz_226: защото имаме 2 пъпчици на 2-та долни клепача-така и не можаха да ми кажат дали изобщо са пъпки,но ни казаха да промием очичките с отвара от Лайка и ни дадоха капки- Okacin . Защото имала бяло петънце -язвичка в оченцето(преди време се удари в стълбището докато се гонеха с приятелче) ми препоръчаха да не ползвам друго.
Ветеринарната...каза ,че може Гаразон когато няма язвички.
За сега Сузката се подобрява гурличките са по-малки и по-рядко се появяват :ad_018:
Обаче остава проблема с пъпките ще ви пусна снимки да видите може пък някой да е имал такъв проблем:
User's Signature

Качена снимка
Сузинка е моето слънчице , Сузинка е луната , тя е в мрачните дни светлинката и на моето сърчице топлинката !

#35 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2009 - 08:27 AM

Мда, на Аксел също бях снимал такава пъпка, но локализацията й беше на муцуната отстрани. Мазах с един бял разтвор - антисептичен, който ми даде вета, но май си мина от само себе си. Аз лично си мисля, че това са некакви пубертетски пъпки, или такива, които излизат от мръсотията дето я нюхат навън - прах в тревите и листата, която се набива и им запушва порите.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2009 - 04:05 PM

На Аксел за колко време му мина пъпката? Нашите са от около 8 дни ,ако не се лъжа,но си стоят без разлика. Дори не я сърбят.Само като и сложа капките за очичките тогава си ги изтрива в завивките.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2009 - 04:17 PM

Е точно това не трябва да й позволяваш защото тя по този начин изтрива капчиците.
Като й ги сложиш задръж за поне една минута главата й за да могат капчиците да се абсорбират.
И сутрин като стане също не й позволявай да си трие очите в чаршафите че белята може да стане по голяма,наблюдавай я също да не си трие очите в лапичките-защото много често закачат със закърнелия нокът роговицата на окото.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2009 - 06:53 PM

Ами не знам точно колко, но доста време, може би две три седмици. После му минава, излиза друга и така...Сега са се спрели де...
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   galka_malka67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2009 - 12:33 AM

Значи 2-3 седмици е ми ще чакаме пък ще видим! Жалко за фразата "ще мине като на куче"-май въобще не е вярна !
Иначе си е добре беснее. Преди 2 мес. беше разгонена за 1-ви път уж и мина,но напоследък ме дебне да седна или легна , кача ми се на крака и ми се хоцка като мъжко куче. Много е смешна :ag_106: Защо го прави и до кога не мога да разбера?
Дори като вървя в къщи ме преследва да ме хване за крака,понякога се налага да бягам за да не ме стигне. Като лепка е няма отърване. Дали и други женски правят така ?
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Axel mops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2009 - 08:53 AM

хахах, за женски не знам, но мъжките просто немат равни. колко пъти съм си удрял крака в некой ръб, за да се отскубна няма да ти казвам... а ако е имало разходена разгонена женска навън, след това по-добре си скрий краката някъде, хахаха...преди, а и сега де, ама не му обръща внимание, има аксел едно голямо плюшено куче, ама поне два-три пъти по-голямо от него, та него къцаше при такива ситуации...сега обаче вече иска краааак :zz_232: та така де, за "ше му мине като на куче" си е вярна фразата, ама при мопс май отнема повече време. нали са Специални :zz_228:
User's Signature

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

5 потребители четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни