Dog.bg Форуми : Спешни въпроси!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешни въпроси!

#121 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2009 - 09:24 AM

Цитат(spagetkata @ Nov 12 2009, 08:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Преди няколко дена коремчето на Айо се оцвети!Сега виждам,че й задните крачета са така! ud_009.gif Дали е нормално? zz_218.gif Притеснявам се!Ние утре ще ходим на ветеринар,но искам да съм по-спокойна и ще се радвам,ако някой ми отговори!

Спокойно , нямаш причина да се притесняваш,нищо му няма.Ама как го снима ,какъв мъж расте. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#122 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 12:09 AM

Някой може ли да ми препоръча с какво мога да намажа една раничка на муцунката на Берта. Има нещо като ожулено на долната челюст и е съвсем малко. Сега следя да не се разрастне или разпространи, но няма такива признаци и мисля че се е ударила някъде.

#123 Потребителят е офлайн   entri Икона

Публикувано: 28 November 2009 - 05:54 PM

Привет и от мен,

не съм сигурна дали да отнеса въпроса си тук, но все пак ще питам - Мах е при мен от вчера, на месец и половина е.
Въпроса ми е - снощи забелязах, че си хълцаше за около половин минута, днес пак за около десетина секунди, нормално ли е и колко често го правят - сори ако е прозвучало тъпо, но съм много "ошашкана" и все треперя над него :)))))

#124 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 28 November 2009 - 06:56 PM

Арчи като бебе също хълцаше, особено след сън. Мисля, че е нормално, бебета са все пак.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#125 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2009 - 01:13 PM

Берта и до ден днешен си хълца като нещо не и се угоди или като се изплаши от нещо. Ревунчи като малко бебе ab_041.gif

#126 Потребителят е офлайн   entri Икона

Публикувано: 02 December 2009 - 02:08 PM

Цитат(nETq @ Dec 1 2009, 01:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Берта и до ден днешен си хълца като нещо не и се угоди или като се изплаши от нещо. Ревунчи като малко бебе ab_041.gif

Мда, обърнах внимание, че хълца най-вече като се стресне от нещо :))) Образ голям :)

#127 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 07:42 PM

Муци е същата хълца и пла4е като малко дете като не е на нейното :) Особено като говоря с татко й по скайпа все едно сам я пребила , а аз примерно не й давам да яде листата на фикуса ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2010 - 04:44 PM

Здравейте, на всички мопси стопани! :re_037: Имам един въпрос към Вас!
Моята мопска за първи път се разгони ноември месец 2009год, чета във форумите че следващото трябва да е след шест месеца,месеца почти се мина, а мопси не се разгонва!? Мислите ли,че може да има някакъв проблем? Следващата седмица ,ще я водя до вет.лекар,но бих искала да чуя и вашите мнения!

#129 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2010 - 11:14 AM

Показване на мнениетоElizabet, в 20 May 2010 - 04:49 PM, написа:

Здравейте, на всички мопси стопани! :re_037: Имам един въпрос към Вас!
Моята мопска за първи път се разгони ноември месец 2009год, чета във форумите че следващото трябва да е след шест месеца,месеца почти се мина, а мопси не се разгонва!? Мислите ли,че може да има някакъв проблем? Следващата седмица ,ще я водя до вет.лекар,но бих искала да чуя и вашите мнения!

Здравейте Елизабет :re_037:
Не разбрах обаче какво му е спешното на този въпрос :ab_041:!По скоро предполагам че се безпокоите дали всичко е наред-като се вземат под внимание климатичните аномалии на времето-(но не само те)доста странични фактори изиграват роля върху крехкия кучешки пэк особено мопсов организъм!Естествено аз винаги препоръчвам за да ви е мирна главата иза лично спокойствие да заведете девойката на вет за рутинен преглед!Напоследък не само при мопситата но и при другите породи се наблюдават такива явления-дори много често се наблюдават безкръвни разгонвания.А може и просто да закъснее разгонването-вместо на шестия да се разгони примерно на осмия месец,ако девойката е жизнена,храни се и си играе място за безпокойство няма!
Радвам се че задавате въпроси отностно вашата девойка а защо не я представите както подобава,от къде е на каква възраст е какви бели обича да прави -в тема говорилня а и естествено после ще чакаме снимчици в галерията :md_064:
Надявам се че се интересувате повече за здравето й, отколкото идеята да я пуснете на някой (съседски мъжки)-моля не се обиждайте но напоследък се нагледахме и наслушахме на какво ли не! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2010 - 12:51 PM

Здравейте, Ная ми я донесоха от Словения, миналия месец навършихме една годинка! Останалото в другата тема!Сутринта я водих на лекар и ни каза,че всичко ни е наред,и да не се притеснавяме!Ами мислила съм да я пускам на някое хубаво момченце,но впоследтвие се отказах!Защото не съм компетентна как точно ще се развият нещата,какво трябва да правя въобще! А и последното нещо , което искам е да й се случи нещо,камо ли за бебе мопситата!Вече имам едно загубено мопсче и не искам да преживявам тези неща отново!Благодаря, за отговора! :rc_036:

#131 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2010 - 03:16 PM

Дано наистина да го мислиш, а не само да го пишеш :md_064:
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#132 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2010 - 04:05 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 21 May 2010 - 02:21 PM, написа:

Дано наистина да го мислиш, а не само да го пишеш :md_064:

Ако не го мисля,въобще няма да пиша такива неща!Мога да кажа,че съм твърдо против, ВЕЧЕ!Преди много исках да си има бебчета,но като погледнах реално,не сме готови за тази крачка! :ea_103:

#133 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 07:29 PM

Момичета, спешно е. Много съм притеснена! От няколко дена насам нашия приятел Руфас е много зле. Ходи на вет, в началото си мислехме че е настинал, защото беше студено след дъжд, а той бая се понамокри в локвите. Биха му 2 инжекции гентамицин мисля, но не съм сигурна. След като се оказа, че не се повлиява от този антибиотик и му пуснаха кръвни изследвания и урина. През това време отказа да яде. Вдига на няколко пъти и температура. Лекаря реши, че прави някаква вътрешна инфекция и смени антибиотика с Амоксиклав, защото резултатите показаха, че има повишени левкоцити. Днес му бяхме на свиждане, игра малко с Арчи, но не както обикновенно и само малко да се пораздвижи и започваше да хрипти и да се дави, дори изклащля малко кръв. През деня е повърнал антибиотика. Сега пак е с температура и само лежи с изплезен език и хърка. Вчера езика му е бил жълт, днес беше по-розов. Проблема е, че е неделя и доктора почива и не си вдига телефона, а денонощната клиника не е много за вярване, но сега на там са се запътили. Спрял е да пие вода, на мен ми изглежда отслабнал. Страх ме е, че го губим а няма какво да направим. Моля Ви, всички с повече опит тук кажете какво можем да му дадем. На осем месеца е, претисняваме нещо от кърлеж да не е. Може ли да е парвовироза на такава възраст. Има си всички ваксини.
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2010 - 07:56 PM

Арчи, може да се разболее,нищо че е ваксиниран,но нека като отидят да му направят тест за паровиразата!На мен ми изглеждат същите симптоми,но дано да греша!Успех и стискам палци,дръж ни в течение,моля те :(

#135 Потребителят е офлайн   milena_ddd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 08:14 PM

При парвовирозата започват с разстройство и повръщане до колкото знам (поне при нас беше така), не знам дали е възможно да е само повръщане.. Иначе, в Пловдив в момента е много разпространен вируса с кашлицата и вече няколко съседа ми се оплакват от подобни симптопи, единият от които има мопс - кучетата са отпаднали, отказват да се хранят,а някои и да пият вода, нямат сила и бързо се изморяват и започват постоянно да кашлят взе едно са задавени или имат нещо в гърлото, което ги дразни.. Иначе за предположението за кърлежа - миналата седмица като бяхме в нашата вет клиника, имаше НОК с някакви усложнения на белия дроб и тежка анемия вследствие на забит кърлеж - имаше пак подобни симптоми: отпаднала, отказва храна и от време на време все едно се задавя.. Най-добре е да се свържат с техния вет ако могат и да го помолят ако е възможно да се видят с него или поне да му опишат симптомите по телефона, за да ги насочи какво да правят, въпреки че най-добрият вариант е веднага да му се направят необходимите изследвания. Според мен им кажи да търсят сигурен лекар и да не губят време, защото ако е парвовироза или е от кърлеж, заболяването се развива много бързо и всеки час е много важен.. За кучешкия вирус с кашлицата не знам как протича самото заболяване, но дори и това да е, по-добре да вземат мерки бързо и да не чакат.. Успех и стискаме палци всичко да е ок :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 08:24 PM

В мо мента хората са в денонощната клинка, чакам да ми се обадят. Не е кучешката кашлица, защото руфас я изкара заедно с арчи преди месец. Не вярвам отново да я кара, и то с доста по усложнени симптоми. Страх ме е да не е нещо от кърлеж, защото скоро имаше ужасна инвазия тък при нас и от двамата сме вадили по 4-5 на разходка. Аз затова и седмица след последния кърлеж направих кръвна картина на арчи, но всичко излезе в норма. Най-много ме претиснява това, че изкашля кръв днес. Но няма разтройство. Веднага като има новина от тях ще пиша, стискайте палци момичета.
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 08:30 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 27 June 2010 - 05:34 PM, написа:

Момичета, спешно е. Много съм притеснена! От няколко дена насам нашия приятел Руфас е много зле. Ходи на вет, в началото си мислехме че е настинал, защото беше студено след дъжд, а той бая се понамокри в локвите. Биха му 2 инжекции гентамицин мисля, но не съм сигурна. След като се оказа, че не се повлиява от този антибиотик и му пуснаха кръвни изследвания и урина. През това време отказа да яде. Вдига на няколко пъти и температура. Лекаря реши, че прави някаква вътрешна инфекция и смени антибиотика с Амоксиклав, защото резултатите показаха, че има повишени левкоцити. Днес му бяхме на свиждане, игра малко с Арчи, но не както обикновенно и само малко да се пораздвижи и започваше да хрипти и да се дави, дори изклащля малко кръв. През деня е повърнал антибиотика. Сега пак е с температура и само лежи с изплезен език и хърка. Вчера езика му е бил жълт, днес беше по-розов. Проблема е, че е неделя и доктора почива и не си вдига телефона, а денонощната клиника не е много за вярване, но сега на там са се запътили. Спрял е да пие вода, на мен ми изглежда отслабнал. Страх ме е, че го губим а няма какво да направим. Моля Ви, всички с повече опит тук кажете какво можем да му дадем. На осем месеца е, претисняваме нещо от кърлеж да не е. Може ли да е парвовироза на такава възраст. Има си всички ваксини.

Лошо ,че съвет в тази ситуация надали може да се даде от растояние.Трябва да се знае какво му на Руфас като диагноза.Смятам ,че парвовироза отпада.Гледам ,че в София сега върлува вирус с кашлица ,може и при вас същото.Мога само да дам телефони на моите ветове , собственичка на Руфас да направи и с тях една консултация,ако искаш ще ги пусна на лични.Казвай.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#138 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 08:33 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 27 June 2010 - 06:29 PM, написа:

В мо мента хората са в денонощната клинка, чакам да ми се обадят. Не е кучешката кашлица, защото руфас я изкара заедно с арчи преди месец. Не вярвам отново да я кара, и то с доста по усложнени симптоми. Страх ме е да не е нещо от кърлеж, защото скоро имаше ужасна инвазия тък при нас и от двамата сме вадили по 4-5 на разходка. Аз затова и седмица след последния кърлеж направих кръвна картина на арчи, но всичко излезе в норма. Най-много ме претиснява това, че изкашля кръв днес. Но няма разтройство. Веднага като има новина от тях ще пиша, стискайте палци момичета.

Може наистина да e нещо от кърлеж,чакам новините от теб.Това че изкашля кръв не добре.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#139 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 08:39 PM

сега говорих с жената, сложили са руфас на системи. Да свалят температурата. 39.8 е. Докторите и казали, 1е може да е вирус, кучешки грип. Знам, че така диагноза никой не може да постави, но се радвам за това че съчувствате, а 2 глаи мислят по добре от една. Аз седя в нас и мисля, с какво мога да помогна. По закон на мърфи, всичко се случва в неделя. Приемам съвети всякакви и телефони, ако и при този доктор нещата не се стабилизират или се влошат, започвам да звъня наред. Аз сега се разтревожих за Арчи, днес имаше среща с руфас, как мога да предотвратя евентуално заразяване ако е заразно.

Упдейт: пак говорих с нея, вливат му натрив хлорид и физ. развор, предполагам да не се обезводни. 5-6 дена по няколко пъти на ден щели да го правят. Утре ще направят тест за някаква болест от кърлежи, която жената не запомнила, но звучала нещо като лайшманиозата. Сега руфчо е зспинкал. Стискайте лапички и палци.
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2010 - 09:15 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 27 June 2010 - 06:44 PM, написа:

сега говорих с жената, сложили са руфас на системи. Да свалят температурата. 39.8 е. Докторите и казали, 1е може да е вирус, кучешки грип. Знам, че така диагноза никой не може да постави, но се радвам за това че съчувствате, а 2 глаи мислят по добре от една. Аз седя в нас и мисля, с какво мога да помогна. По закон на мърфи, всичко се случва в неделя. Приемам съвети всякакви и телефони, ако и при този доктор нещата не се стабилизират или се влошат, започвам да звъня наред. Аз сега се разтревожих за Арчи, днес имаше среща с руфас, как мога да предотвратя евентуално заразяване ако е заразно.

Упдейт: пак говорих с нея, вливат му натрив хлорид и физ. развор, предполагам да не се обезводни. 5-6 дена по няколко пъти на ден щели да го правят. Утре ще направят тест за някаква болест от кърлежи, която жената не запомнила, но звучала нещо като лайшманиозата. Сега руфчо е зспинкал. Стискайте лапички и палци.

Слагат му да не обезводни,това е добре ,той сега ще се по добре.Стискам и лапи и ръце и крака, да се оправи ,много неприятно когато стават такива неща.Ще се оправи,той млад и ще се пребори.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема