Спешни въпроси!
Публикувано: 22 April 2011 - 06:01 PM
Публикувано: 23 April 2011 - 11:58 AM
ruffy, в 22 April 2011 - 06:01 PM, написа:
Знам какво ви е и моя беше нападнат преди 2 години от хъски,пораженията слава Богу не бяха сериозни, освен моята паника, която немога да овладея до ден днешен да не го сръфат пак а той, като види куче от този размер и настръхва милия.Незнам как бихте могли да постъпите освен ако това куче тероризира всички останали да се съберете и да пуснете жалба или да минат "Обществен ред" на проверка по времето, когато го разхождат стопаните му и да ги глобят.Трябва да се стреснат тези хора иначе ще си останат нещата така а вие ще трябва да ги отбягвате по време на разходка.Мен също много ме е яд и при нас е така, повечето стопани на големи породи ги мързи да си разходят добичетата, както подобава и ги пускат на площадката да си изразходят енергията необеспокоявани от нищо и никой.А аз знам кои са агресивни и се налага да ги заобикалям
Дано това ви е първия и последния инцидент и всичко да е наред със сладура!
Публикувано: 23 April 2011 - 02:09 PM
ruffy, в 22 April 2011 - 04:01 PM, написа:
от вашия пост не става ясно кучето без повод ли е било.Аз имах случка когато моето куче беше нахапано от куче на повод като се спряхме да се подушат и просто не се харесаха.Една седмиа бяхме на антибиотик и на промивки,но нямаше виновен в случая.А вашето куче на повод ли беше?
Публикувано: 25 April 2011 - 10:53 PM
Защото според мен не е честно пък малките породи да се водят без повод закона е за всички.
Моля не го разбирайте като заяждане в частност към Вас просто изразявам мнение тъй като съм 3 големи кучета и едно малко-смятам,че е редно всички да са на повод както е по закон.
Публикувано: 28 April 2011 - 05:59 PM
Е да се похваля, че Ру се оправя, жизнен и луд като преди
Публикувано: 28 April 2011 - 10:16 PM
Но за намордниците не съм много съгласна, защото моята пикла изобщо не харесва големи кучета, но тя и да иска нищо не може да им направи, докато обратния вариант е катастрофален в повечето случаи за дребосъците.
На нас скоро ни се случи друго нещо.Без физически последици, но с психически. Влизаме в една градинка до нас и виждаме, че има момчета с един питбул. Като ни видяха го вързаха и ние спокойно си седнахме на слънце. Държа да отбележа, че моето куче също беше вързано! Но след известно време явно вече не ги стърпя и пуснаха кучето и то естествено право към нас се засили. Аз го видях и разбрах, че е добронамерено, но моето куче не го видя и беше изненадана в гръб. След което сами може да се досетите какво става. Лаене до небесата, крещене по едното куче крещене по другото куче. И в случая какво - аз трябва да се радвам, че нямаше физически пострадали? Ами не се радвам.
Не обвинявам собствениците на големи кучета, но голямото куче е и голяма отговорност. Понякога и стреса си е достатъчна вреда.
Казвам го с най-добри намерения. И да знам, че голямо куче не е = на агресивно, но за спокойствието на собствениците и на всички останали - слагайте им намордници ;)
Ако тръгна да се замислям, не съм видяла едно голямо куче в моя град, което да е с намордник по време на разходка. А тук гъка от големи кучета и такива, които се отглеждат специално за битки.
Публикувано: 29 April 2011 - 12:58 PM
Публикувано: 29 April 2011 - 09:12 PM
А за вдигането на ръце на малките кученца всички знаем, че предизвиква още по-лоши реакции в другото куче и тогава може да пострада не само кучето ви. Дори моята е проявявала агресия към малко хъски и също към един шнауцер, които ги носиха на ръце. Те така реагират. Явно такава им е природата...
Всички мечтаем за един щастлив парк, в който се разхождат стопани с техните кучета и няма никакви проблеми, но за сега не е така и е по-добре да сме предпазливи, отколкото после да се обвиняваме един друг.
Публикувано: 25 June 2011 - 04:59 PM
Публикувано: 26 June 2011 - 10:59 AM
_- Akasha -_, в 25 June 2011 - 04:59 PM, написа:
Два пъти му се е забивал въпреки редовното обезопаразитяване.Първо го намазвате с олио,ако сам не падне до 30 мин го захващате с пинсети внимателно издърпвате и въртите обратно на часовниковата стрелка.После имивате мястото с вода и намазвате със спирт или някакъв алкохол за дезинфекция.Така сме правили за сега е нямало проблеми,после разбира се показвам мястото,където е бил забит на вета.за да не е останало случайно нещо от гадината.
Публикувано: 26 June 2011 - 03:20 PM
Публикувано: 27 June 2011 - 09:29 AM
Публикувано: 10 July 2011 - 09:42 AM
Обръщам се към Вас с надеждата да ми дадете някакъв съвет. От няколко дена насам забелязвам, че моята малка Пикси си яде "акитата". Карам й се когато я видя, но въпреки това пак продължава. Силно се надявам от другия месец, когато вече ще можем да излизаме на разходки, това да спре :(
Публикувано: 10 July 2011 - 11:56 AM
Публикувано: 10 July 2011 - 12:09 PM

Вход

Горе
Цитиране +