Публикувано: 12 February 2013 - 12:39 AM
Здравеите,реших да драсна 2 реда,първо не по темата-всички които сте решили да си вземете куче от породата Шар Пеи и можете да си позволите истинско такова не четете глупавите форуми как страдат и боледуват...това е някакъв мит от безхаберни ветеринари главно(които не че не си разбират от работата,а нямат никаква яснота и виждане върху породата...а камо ли практика)имал съм 2 кучета до сега,но толкова самостоятелно,с такива хигиенични навици и мислещо другарче не съм мислил,че има,единственото с което съм съгласен като чета масово по тези форуми е,че това е своенравно животно и много внимателно трябва да подходиш в самото начало с него.Уникален пазач имал съм ротфаилер и мога да твърдя че шар пея го превъзхожда в това отношение многократно,в същия момент когато е навън на разходка и в дупето да му бръкне някои ще се отдръпне..това животно има някаква уникална нервна система,то търпи толкова много,че ми е идвало понякога да подритна кучето отсреща което го напада (все едно имам пинчер и го защитавам)а далеч не е пухеното мече на което прилича когата усети зъби по дупето си имал съм 3 случея на сцени в които е бил нападан,и 3те от значително по едри и големи кучета-първо на мои приятел кане корсото 50кг животно,2рия път от доста едро хъски и пресен случеи днес от нз каква порода беше мн приличаше на лабрадор,но значително по мусколесто животно с доста респектиращо изражение (понеже ненавиждам кучешки боеве няма да изпадам в подробности,но нито в една от трите ситуации кучето ми не бе надвито)Та вземаите и си гледаите животинките,а не да пълнете форумите с обяви 2гудешен шар пеи търси нов стопанин.......не се подиграваите с животинките.Извинявам се за отклонението просто ми писна да чета и да слушам навсякъде как страдали едва ли не денонощно от какви ли не болести.Та исках да попитам дали е нормално да не тичаме сред мацки все пак сме на година и половина вече,и евентуално след каква възраст е добре да се пускат мъжките да правят поколение.
Моля, пишете по-грамотно и по-четливо!
мод