Здравейте,
Искам да Ви запозная с моето сладко набръчкано кученце. Скоро ще станем на година, но все още е много набръчкан. Казва се Феликс. Докараха ни го от Словакия, защото в България не можахме да намерим. В нито един развъдник нямаше, а бяхме чели за зоо магазините. Не знаехме, че ще е от Словакия, просто видяхме обява с две кученца и звъннахме. Разбрахме за произхода му чак след като го взехме и малко се притеснихме да не се окаже, че са ни излъгали. Иначе има родословие, което за България не важи, защото е вкаран нелегално, а и според мен може да не е истинско, но това не ме интересува. Според ветеринаря личния му лекар, както ние го наричаме, това е сто процентово шар-пейче. Дори се бъзикаше, че е професор защото още преди да е навършил 3 месеца вече сядаше и даваше лапа, а за хигиената нямам никакви забележки.
Това е снимка от първия ден в новия му дом!!!
А тук ни е едно от първите излизания
Той е с нас вече 7 месеца и ни прави много щастливи. Дори и да имаме някакъв проблем като си поиграем малко с него и забравяме всичко. Когато беше по-малък постоянно искаше да се гушка в нас. Имахме един период когато не искаше нищо, нито да си играе нито да излиза, а се случваше да няма и апетит. Бяхме много притеснени. Беше нещо като депресиран или влюбен. Така и не разбрахме какво е станало. След около 2 седмици мъка си стана пак нашия игривец.
Имаме голям проблем с излизането когато е мокро навън, а ако вали даже не можем да си помислим да го изкараме голям е инат. Не знам това дали е нормално, но другите кученца като ги гледам си се разкарват и нищо не им пречи.
А искам да ви питам как си сменяте козинката, защото при нас този процес е много мъчителен първо се събличаме, а после след около месец се обличаме. Не знам това може да се е получило и защото ветеринаря ни го хвана и му смъкна цялата козинка, само гледахме как хвърчат букли с козина. А също така и се вмирисваме когато си сменяме козината. Не сам сигурна дали това е нормално.
Една по-актуална снимка
Мислим да го вземем с нас на море, но не сме сигурни как ще му се отрази. Ако някой има опит, моля да го сподели.
А след морето ще Ви изпратя нови снимки.
Бих се радвала да се запознаем с други собственици на шар-пейчета и да си правим срещи, за да си играят малките ни набръчкани сладури. Ние сме в София, в Младост 1, но не ни пречи да се срещаме и другаде по парковете.