Шар-пей говорилня нашите кучета - общи приказки и още нещо
Публикувано: 16 June 2010 - 05:56 PM
И се бъркам, защото ми пука за това куче и не ме кефи факта, че заради глупостите на развъдчика си, то се стресира и е сменило 4-5 къщи. Защото само ние знаем колко беше шашната тя първите седмици, и колко трудно беше да й върнем доверието към хората. Все пак не Надя не е спала заради плачещата Аленка. Не. Тя просто тръсва кучето някъде на отглеждане.
Публикувано: 16 June 2010 - 06:03 PM
А за "Въобще не ти е чел подробно договора" - кой се подписва, без да е прочел? Я ми дай контакти, да му дам да подпише, че ми прехвърля къщата и всички сметки на своята и на жена му родата. Айде стига глупости!
Подобен спор се води между СОБСТВЕНИЦИТЕ! Освен доброто, което сте сторили с приютяването на Алена, други права за месене в спора (ако изобщо има такъв) НЯМАТЕ. Не се дръжте като малки деца! Била съм приемен дом, както и собственик, даващ куче. И като приемен стопанин нямам никакво право да се бъркам в решенията на хората, които имат реалната собственост.
П.п. За загрижеността - можете да давате съвети. Не да изисквате някакви неща. Не да тормозите по телефона.
Публикувано: 16 June 2010 - 06:38 PM
Публикувано: 16 June 2010 - 06:45 PM
Моля да се спрете, грозно е. Най-малкото интеренет не е място за лични скандали и данни.
За пореден път говорих с Жоро. Тъй като последните дни очевидно му е надута главата колко "скандално" е всичко, той като цяло иска в договора да са написани по-добре неговите права. Разбрали сме е той да ми даде предложения и ако трябва да променим договора, за да се чувства и той по-сигурен. Пак да кажа- с него скандал нямам!
Публикувано: 16 June 2010 - 06:48 PM
Изказвате се за приятелите си като за безволеви хора, като за малки деца. И дори да са помолили за помощ, имате право само на съвет. И сте длъжни да ги оставите сами да се справят със ситуацията. По-скоро ми се струва, че вие имате против нещо в цялата история, а не РЕАЛНИТЕ собственици. Защо вие водите войната? Приятелите ви изобщо знаят ли за това как ги представяте в очите на другите? Утре ще отидат на изложба и хората ще ги одумват като "ония, които не могат да се оправят сами и Мелина ги наставлява". А не вярвам да е така. Изобщо замисляте ли се? За какво е цялата тази шумотевица? Приятелите ви са "подведени", сега знаят истината, имат начини да си оправят отношенията. Пак ТЕ, НЕ ВИЕ.
Публикувано: 16 June 2010 - 06:50 PM
Nickey, в 16 June 2010 - 06:50 PM, написа:
За пореден път говорих с Жоро. Тъй като последните дни очевидно му е надута главата колко "скандално" е всичко, той като цяло иска в договора да са написани по-добре неговите права. Разбрали сме е той да ми даде предложения и ако трябва да променим договора, за да се чувства и той по-сигурен. Пак да кажа- с него скандал нямам!
Публикувано: 16 June 2010 - 06:53 PM
Nickey, в 16 June 2010 - 05:22 PM, написа:
въпреки че винаги ще остана безкрайно благодарна за подадената ръка, се държаха не само арогантно, но и със заплахи и аз с тях повече няма да комуникирам
...
От тук нататък - всеки да си гледа живота и неговите си неща, а Алена да бъде здрава и обичана от новото си семейство.
Приятна вечер, аз ще си гледам моя живот и не само интернет.
Публикувано: 16 June 2010 - 06:55 PM
Nickey, в 16 June 2010 - 05:55 PM, написа:
Nickey, в 16 June 2010 - 06:50 PM, написа:
Ми вземи ми вдигни, или ми се обади, за да не занимавам хората. Освен тук, аз ответна реакция от теб не получавам - ни скайп, ни телефон, ни фейсбук. Как да говоря с теб!?
Публикувано: 16 June 2010 - 06:57 PM
[/quote]
Е, те няма как да отидат на изложба според договора на Надя. Всъщност точно Мелина изведе Аленка на последната изложба и отворихме на Надя очите по този въпрос. А за компроментирането ни на изложбите, не се притеснявайте, моля, Мелина е добре позната в тези кръгове.
Публикувано: 16 June 2010 - 07:51 PM
Не сте права, да обвинявате Надя, че две от петте нейни кученца са й били върнати, заради "безумните" и изисквания- /според Вас/! Напротив, те и бяха върнати, точно поради тези нейни "безумни" изисквания, а именно: в договора за покупко-продажба, изрично е упоменато, че ако собственикът на кучето не може да се грижи повече за него, то той трябва да го върне на развъдчикът, което е много хубаво и отговорно от страна на Надя, защото по този начин кучето няма да бъде изхвърлено на улицата!
Всеки съвестен развъдчик би трябвало да постъпи точно по този начин, да поеме отговорността си за създаденото от него поколение, а не след продажбата на кученцата си, да престане да се интересува от тях!!!
Не сте права като я обвинявате, че дава Алена с договор за съсобственост! Съвсем нормално е, след като кучето не е платено да се даде с такъв договор! При това, Алена е много качествено куче, а не дом. любимец! Абсолютно правилно е, оригиналното родословие да остане при Надя. Освен това, трябва да Ви кажа, че в нашият Клуб, родословията си остават собственост на Клуба! Не може, просто ей така, да се даде качествено младо женско клубно куче, без някакъв договор! Какъв точно ще бъде този договор зависи от развъдчикът и бъдещият собственик.
Един отговорен развъдчик не би си позволил просто ей така да даде оригиналното родословие на кучето..., ами ако въпросните бъдещи собственици са некоректни и несериозни и започнат да си размножават въпросното куче извън рамките на Клуба /поне всички сме свидетили на подобни неща/, тогава кой ще поеме отговорността за въпросното деяние!?! Когато притежават оригиналното родословие, може да решат и да продадът кучето. Всичко това разбира се е просто хипотетично, ето защо кучето се дава с договор и защо не трябва да се дава родословието.
Melina_i_Artemida, искам да Ви уверя, че Надя няма да тръгне да си взема кучето!!! Имам честа да я познавам дотолкова, че да съм наясно с нейните морални цености! Наясно съм и с нейното отношение към животните и знам, че много й пука за тях!!! Надя не е измамник, нито човек, който ще развъжда за да прави пари от това, нито пък ще се възползва по някакъв начин от сегашните собственици на Алена!
Моля Ви, не ги подвеждайте по този начин и не ги плашете!!!
Несериозно звучи изказването Ви: "Въобще не ти е чел подробно договора" !!! Тук съм абсолютно съгласна с blueocean и няма какво повече да добавя.
Много се радвам, че сте помогнали, Алена да си намери своите хора! Много се радвам, че те вече са свикнали с нея, обичат я, грижат се добре и им пука за нея!!!
Надявам се, че те ще станат и членове на Клуба, и заедно с Надя, ще продължат да показват Алена по изложби, а по-нататък да я пуснат и в развъждане в рамките на Клуба!
Публикувано: 16 June 2010 - 08:11 PM
Както Вие познавате Надя, така аз познавам хората.
Проблемът в случая не е толкова собствеността, колкото това, че Надя не си направи труда да ме уведоми какво всъщност търсим на това куче - собственици, или хора, които да го отглеждат, защото тя не може да вземе трето куче.
Договори - ок. Но аз съм чела нейните договори и въпросници и, да Ви кажа, ако аз бях тръгнала да взимам Алена...щях да се откажа. Имам куче, минала съм през одобрения и договори, но такова чудо никъде го нямаше. Моите развъдчици, като не ме разпнаха с безумни изисквания, да не би лошо да ме избраха? Не. Смятам се за един достоен собственик, за човек, грижещ се прекрасно за кучето си.
Като цяло бях против начина на избиране на стопани на Надя. Смея да твърдя, че ако не бяхме настояли тези хора да не се отказват, и тя да се държи малко по-нормално с тях, Алена все още нямаше да има дом. Един от първите въпроси като предложих хората на Надя беше "А те имали ли са куче???". Какво значение има? Що за критерии е това? Аз като гледам първо куче, нима го гледам лошо?!
Общо взето отношението и критериите на Надя са неприемливи. При положение, че ние търсехме също стопани, и предлагахме възможни такива, тя трябваше да ни уведоми, че се търси съсобственик, който няма да притежава дори половината от кучето. Това е най-некоректното от нейна страна. След това идва фактът, че аз звъня, за да говоря с нея - за това, че 49% не е нормално да се дадат на хора, които гледат, обичат и издържат кучето. Реално те нямат упоменати права в тоя договор. Какво прави тя - затваря ми. Не ми вдига. Как да осъществя аз контакт с нея, за да попитам нещо? Единственият ми шанс беше форума (искам да благодаря на модераторите, че постовете ми не бяха изтрити. Наистина беше важно да получа ответна реакция). Не мисля, че е коректно да се прилага такова отношение и такъв игнор към хора, които 2 месеца са ми гледали кучето безвъзмездно, били са на линия винаги, когато потрябват и прочие. Ако Вие мислите, че това е правилно - добре. Аз не съм съгласна.
Разбирам, че ще защитавате Надя, но в случая тя далеч не е невинната страна. Най-малкото ми дължеше пълна информация, когато взимахме това куче. За да знам какво се търси. А сега ми дължеше най-малко да ми вдигне, а не да ме третира като някакъв нагъл психопат, който, видите ли, едва ли не ще ходи да я бие?!
Публикувано: 17 June 2010 - 12:04 PM
Има куче със собственици, има доброволни приемни стопани, има кандидат-стопани, които искат и обичат кучето.
Собствениците имат своите изисквания, кандидат-стопаните ги приемат, договарят се по между си, сключват си договор за съсобственост, разбират се, но приемните стопани не са съгласни с това и онова. И искат обяснение. По всякакви възможни начини. Да звъниш десетки пъти, пращаш смс-и, пишеш на скайп, поща, фейсбук, форуми и т.н. си е чиста проба тормоз от ваша страна. Те каквото имат да си кажат са си казали хората. От къде този зор вие да им посредничите?
Останали сте заблудени... в живота понякога и така се случва.
В такива случаи обикновено наливаш студена вода в чашка, пийваш си и си продължаваш живота.
Публикувано: 17 June 2010 - 02:19 PM
Прочети по-внимателно.Има меко казано измама.Измамените хора не искат да четат и да се занимават с този форум.Така,че за да се поправи тази несправедливост се налага да има посредници.Тези посредници малко или много са виновни за да стане така.И тези посредници не го правят за пари а от морална гледна точка.Тези посредници гледаха това куче 2 месеца,като обръщаха повече внимание на приемното куче,отколкото на своето за да преодолее стреса.
Някои тук се опитват да направят допълнително пари от цялата ситуация ,като да продаваш два пъти едно и също куче,което е срамно и несправедливо.Нима не е така? Хайде нека някой да публикува договорът за да се види за какво става дума.Просто се въздържам да не го направя аз.А това е,че този договор няма никаква юридическа стойност, няма да го коментирам.И като гледам колко сте активни в този форум да се защитавате ,вземете помислите и за реално станалото.Кучето има стопани,които го обичат.Как два месеца не се намери някой от вашата гилдия да намери стопанин на този изключителен за вашата порода екземпляр?Защо не го направихте?А сега скачате срещу нас?
Ще Ви кажа защо.Просто не Ви пука.Куче от приют ще намери по-лесно стопани отколкото Вие ще намерите за ваше куче.
Така,че много моля не се нахвърляйте, само защото не сме Ви играли по свирката.А всъщност губещият от този спор е ясен,колкото и да го подкрепяте.
А за студената вода въобще не го разбрах.По-тъпо изказване не бях виждал.Много странични наблюдали сте ей.
А модът ,който си знае кой е, може да ме банне,за да е доволна групата Ви.
Публикувано: 17 June 2010 - 02:39 PM
Айде сега цялата група Без дом да се юрне да скача. Вярно, като сте толкова принципни, що не намерихте вие дом на това куче? To да не би да не беше без дом? И съм сигурна, че ще ви пука за подробности за всяко куче, живяло временно при вас. Особено като знаеш безумните условия, недаващи никаква гаранция на новите стопани. Условия, които не сте знаели, когато сте намерили дом за това куче?
Ха сега се поставете на наше място. Всъщност...не, недейте. Изключително наясно съм, че Надя си има агитка, която ще скача вместо нея. Не търся нито подкрепа, нито разбиране от ваша страна. Писах тук, за да осъществя някакъв контакт с криещата се Надя - пак казвам - супер недостойно и неадекватно поведение, при положение, че два месеца съм й вдигала и съм й давала отчет когато пожелае.
Страшен тормоз е да искаш да се свържеш с някого, наистина! А щом знаете чак такива подробности...явно добре се е оплакала от мен. Какво да кажа...гузен негонен бяга. Ако нямаше за какво да се скатава, дали пак щеше да се прави, че не си чува телефона, а?
Очарователно е как си пилите едно и също. И никой, абсолютно НИКОЙ не се постави на отсрещнатата страна.
И какво? Аз съм ненормална психопатка, преследвачка и терористка? Сигурно. Но поне не бих правила всичко възможно, за да накарам новите стопани на кучето ми да се отвратят от мен и да гледат да контактуват все по-малко с мен. А колкото до това каква съм - който се е поинтересувал, познава ме, или пък е бил на 1-2 изложби (да, онея места, на които са щели да коментират стопаните на Алена и мен), щеше да разбере що за човек съм.
Айде, със здраве, и стига скачали - аз каквото имах, казах си го. Пък Надя нека се крие и скатава, ако не я е срам. Защото само един крайно недостоен и безстойностен човек би се крил от от проблемите си, вместо да ги решава. И, Наде, може да се мислиш за много зряла, съобразителна и адекватна в трудни ситуации, но мога да ти гарантирам, че един такъв човек не постъпва така, както постъпваш ти. Засрами се и порасни.
Публикувано: 17 June 2010 - 02:50 PM
Освен това считам, че каквото искахте да ми кажете, ми го накрещяхте по телефона още миналата седмица, а и написахте тук - за какво повече ме търсите?
Нямате право да се бъркате в начина ми на подбор на хора. Ако ви бях тупнала кучето - нА, гледайте го и му търсете стопани, аз духвам - ОК. Само че не съм го направила и не бих го направила.
На всеки, който по-активно се е интересувал от кучето съм казала, че го давам с договор за съсобственост. Можете да питате всеки, на чиито мейл съм отговорила. Не съм го писала в обявите и какво от това. Никого не съм подвела и не аз бързах Алена да отиде при новите си стопани веднага. Напротив - казах, че предпочитам да се видим след това и да я вземат пред мен, както и да им обясня на място спецификите на отглеждане на шар-пей. Както вече казах, а и стопанина на Алена не може да отрече - когато се видях с него, говорихме и му показах договора, не отидох с намерение да го подписваме на място. Дори смятам, че такива неща не се правят толкова бързо. Казах му, че ако има нещо в този договор, с което не е съгласен, можем да го обсъдим и евентуално да го променим. Той го прочете и каза, че няма. Ако има някакви желание да регламентираме по-подробно нещо от негова гледна точка, нямам нищо против. Но договорът си остава за съсобственост и това няма да се промени, независимо кой от вас какво иска.
От този момент нататък е некоректно от ваша страна да го настройвате срещу мен.
Как всички останали собственици на мои кучета (и в съсобственост, и не) нямат никакви такива дрязги с мен, чуваме се съвсем редовно и то обикновено те ми се обаждат?
Отношенията са между новите стопани на кучето и мен. Каквото и да пишете тук, то няма значение.
Да, аз съм единия от модераторите тук, но няма да банвам и няма да трия, защото думите остават.
PS
Както писах и по-рано, винаги ще остана благодарна за помощта ви и тя беше много важна за Алена и за мен. Но просто тя не ви дава право да ми се месите толкова.
Публикувано: 17 June 2010 - 03:17 PM
Говори ми за коректност.
Аз тук повече нямам намерение да пиша. Много беше трудно да размениш две думи с мен, нали? Само не разбрах защо трябваше да е по трудния начин...
Публикувано: 09 July 2010 - 06:18 PM
Отдавна не съм писала тук.

Вече и аз притежава едно чудесно куче от породата шар-пей. Името и е Имейл и е на 6 месеца и половина.

Завчера забелязох, че се е разгонила за пръв път.
Знам, че трябва много да внимавам през следващия 1 месец, но бих искала все пак да получа и още съвети за това как да преминавме през този период без драми двете с кучо.
Въпроса ми е колко горе долу продължава този период?
Колко е нормалното течение?
Какви са нормалните фази, през който протича разгонването?
Вярно ли е градската легенда, че само ако мъжкото я заклещи забременява?
Как се справяте вие?
Благодаря предварително за съветите!!!
Публикувано: 09 July 2010 - 06:27 PM

Въпроса ми е колко горе долу продължава този период?
Трябва да внимаваш около 30 дни задължително, дори сед като приключат изтичанията!!! Никакво, ама никво пускане от повод и като цяло минимален контакт с некастрирани мъжки кучета - не забравяй, че "случката" може да стане буквално за секунди!
Колко е нормалното течение?
Колко е като количество ли? Ами... различно, но като цяло е разделено на три фази - в началото и в края е слабо, а по средата е по-силно. При дребни кучета понякога почти няма цапане (на кучето и на дома), но при нашите и съответно по-едри ще е добре да й слагаш памперс (който обаче да не носи непрекъснато, защото ще й направи рани на сгъвките на крачетата- например само през деня, а през нощта е без и после почистваш).
Какви са нормалните фази, през който протича разгонването?
Като сила на течението, отговорих по-горе.
Вярно ли е градската легенда, че само ако мъжкото я заклещи забременява?
Не разбирам защо казваш, че е "градска легенда". Да, заплождането става със заклещване, но тук е важно да знаеш, че "заклещване" може да стане буквално 1-2секунди след началото на акта.
Как се справяте вие?
Изключително внимателни разходки, никакви срещи с кучета на поляни.
Вкъщи - бебешки памперс с изрязана дупка за опашката :)
PS
Чакаме да направиш тема на красавицата и да я покажеш н снимки!!