Dog.bg Форуми : Шар-пей говорилня

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шар-пей говорилня нашите кучета - общи приказки и още нещо

#301 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2010 - 02:11 PM

Мерси за съвета Ники!
Скоро ще и направя тема.

Само да попитам тези изложби горе в началото на форума се различават ( по местонахождение) от тези на станицата на федерацията. Може би не са актуални.
Кои да гледам? :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 July 2010 - 02:38 PM

Винаги гледай сайта на БРФК - понякога правят промени и те не винаги са отразени в информацията по форумите ;)

На коя изложба планирате да ходите? Заради разгонването трябва да е минимум след месец, ама ти си съобразила, предполагам.

Ако имаш още някакви питанки за разгонването или каквото и да е друго - стреляй, тук сме "стари пушки" и сме насреща! :mg_062: Нали знаеш - глупакът се учи от грешките си, а умният - от грешките на другите :ab_041:

PS
Поздрав за твоята хубавица от моите бръчки :db_046:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2010 - 05:55 PM

Да минимум след месец ще ходим на изложбата.

От 2 месеца се готвим за тази 22 август Шкорпиловци. :wb_052:

Да ще разчитаме на твойте съвети и ние поздравяваме твойте бръчковци. :dog:

Между другото това ми е една от лубимите техни снимки!!! :af_089:

Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2010 - 07:37 PM

Добре дошла и от мен и от Мей :re_037:
Много ще се радвам да се видим и запознаем лично.Ние също планираме да се явим И на изложбите в Шкорпиловци през Август :af_089:
А сега бяхме на изложбата в Албена,но ...информация в Изложбената ни тема :db_046:
User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#305 Потребителят е офлайн   слави_9212 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 10:37 AM

Ехо къде са всички.
:re_037: :re_037: :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 01:34 PM

Тук тук сме :db_046:
Вие се спотайвате и не показвате снимки.... :eg_033: Яяяяя хващайте фотоапаратите и щракайте.... :oc_171: :oc_171: :oc_171:
User's Signature

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   sweety_bonbon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 08:59 PM

Здравейте на всички:)))
Отдавна не бях влизала, но за компенсация малко снимчици от вече отминалото лято :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#308 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 12:45 AM

Страхотни снимкиии,направо ми иде да мачкам и да дърпам бузиии :ab_041: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   Tedyss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2010 - 01:53 AM

Ето ни и нас, изкарахме хубаво лято с малки изключения. Пускам малко нови снимки на Арчи с неговата квартална приятелка - питбулката Лола. На едната снимка е с хвърчащи бузи във въздуха. Дано ви харесат.....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 09:12 PM

Йеее..много готини снимки!Голям мъж е станал този Арчи!
Третата снимка ми харесва най-много...изглежда сякаш Арчи ще й отхапе главата на питбулката :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   Charaa Икона

Публикувано: 08 October 2010 - 11:15 PM

Здравейте и от мен.От скоро и аз вече си имам една красавица на име Чара вече е на 2 мес. :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#312 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2010 - 02:25 PM

Charaa, честито ви бебе!Да ви е живо и здраво,много да ви радва,и много да го обичате :wub:
А сега ни засипете с много снимки на Чара :wb_052: и ни разкажете малко повечко за нея :smile:
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 08:46 PM

Добре дошли,

Много хубаво бебче е Чара.:wf_039:

Моля подарете ни още нейни снимки.

Как решихте да си вземете шар-пей?

Каква е по характер?
От кой град сте?
User's Signature

Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2010 - 10:56 PM

Ехааа, а добре дошли на новите ни бръчкави съфорумници!!!
От кой град е Чара? Да мислим нещо за съвместни разходки някой уикенд?

Хех, колко отдавна не съм писала тук...
Напоследък в работата и вкъщи съм зарината с работа, уморена съм и направо си мечатя да можехме да се вдигнем с бръчките някъде на една самотна ваканция за поне две седмици...

Арма и Авела са добре, дори миналия уикенд ходихме на гости на родителите на приятеля ми в Търново, както и на село с двор за голямо вилнеене на не-толкова-послушните като Хахавелка :ab_041: Всъщност бяхме на детски рожден ден на 5годишния племенник, който от няколко месеца само повтаряше как не иска парти с деца-приятелчета, а "с Арма, Авела, кака Надя и чичо Стан" :wub: Падна голямо гушкане, мачкане и гонене - дано до края на седмицата имам време да пооправя малко снимки и ще кача.
User's Signature

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 03:16 PM

Пу, как съм забравила всъщност да се "похваля" какви са ми дизастъри и двете - няма само да обяснявам колко слушат, като... хм, ами не винаги е вярно :ab_041:

Преди въпросният уикенд, в който ходихме до Търново, в петък вечерта имахме гости. И то не просто гости, ами шест доста шумнички и весели човека, които пък всички до един са голями кучелюби и въобще не можах да ги удържа да не мачкотят лиглите преди да са се успокоили напълно след бурното посрещане. Е, Хахавела дотолкова не смогна на еуфорията си, че се изпишка на средата на хола :dry: Ъм, може би е важно да уточня, че никога, ама никога не е имала проблеми с хигиенните навици, ама тогава какво й стана... такова локвище направи!!! Както казах, добре че всичките ни гости бяха голями кучелюби :db_046: Дотук добре, ама по-късно същата вечер, след непрекъснато галене, ръчкане, гонене, дъвкане, близане, ровене за разни неща под и зад дивана... успя и да повърне топка грижливо събрани косми и боклуци :zz_020: Вече вzеха да ни взимат на подбив, че остава само да се издриска някъде околко масата :tb_195: Може да се каже, че с това "гарнитурата" към партито ни приключи, но...

На следващия ден, в събота, пътувахме с тях двете с колата до Търново. Е, въпреки че Хахото беше на гладна диета, намери някакви сили и останки из стомаха си и успя да оповръща колата. Не й беше за първи път, и лятото се случи веднъж (разбира се, точно когато сама шофирах с тях двете близо 500км без климатик при готините летни 35+ градуса...), пък и след предишната вечер вече нищо нe можеше да ни учуди. Вечерта, обаче, бяхме на детско парти на гости на брат му на Стан и съответно останалата част от фамилията, включително майка му и баща му, които... хм, как да кажа... не, че не ги обичат, но не са свикнали с домашен л'бимец вкъщи (макар че определено доста качествено ги превъзпитаваме!). Преди партитo, ъфкорс, направихме едnо хубаво тичане навън, свършване на всички необходими дейности и т.н. По едно време брат му Стан възкликва "А! Какви са тия шоколадови бонбони на килима в кухнята?! Я ги съберете да не ги лапнат кученцата.". Ами... кахъм, такова... не бяха шоколадови бонбони!!! :me_065: И съдейки по консистенцията, цвета и оформлението на "изходния продукт", бяха произведение на Арма?!?! Е, излишно е да ви споменавам, че и тя няма проблеми с хигиенните навици?! :zd_120:

Леле, честно ви казвам, цялата одисея хем звучи смешно, хем за нас хич не беше толкова :zz_031: И наистина не знам какво толкова им беше станало на двете тогава, но просто ни разкатаха фамилията хахaха

Искрено ви пожелавам да не ви се случва, а ако може и на нас :ag_106:
User's Signature

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2010 - 01:25 PM

Предавам се :rd_139: ... :ag_106: :ac_007: :ab_041: :ag_106:
User's Signature

Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 01:16 PM

Имам няколко въпроса относно възпитанието на тази порода кучета. Парво накой опитвал ли е някакав вид дресура и да каже евентуално как е протекла?Видях в http://forum.dog.bg/...�то-куче/ накой опитвал ли е този начален курс с Шарпей?
П.С. Кучето е много умно но и много темпераментно ................................!

Това мнение е редактирано от kir4o19: 08 December 2010 - 01:17 PM

#318 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 04:26 PM

Коя част от възпитанието имаш предвид?
Шар-пейите по принцип са много схватливи,но и много темпераментни.(Почти) Всички са много хигиенични! Ние НИКОГА не сме имали проблеми с опишкване и оакване :ud_009: просто винаги сме се съобразявали с това, че малкото куче е като малкото бебе-горе долу на всеки 3 часа тоалет,след сън,след хапване,...и така не сме се сблъсквали с проблеми.
Всеки ден му се отделяше време за по-дълга разходка (около 2-3 часа),срещи и игра с други кучета,за да се социализира.
Всеки ден си повтаряхме по няколко пъти командите.
Ако направи нещо не позволено-й казваш твърдо НЕ (ако не спре му хващах муцунката и му я навеждах-да се засрами и успокои :ab_041: (поне така процедирах аз))..а сега като му викна "Не" и му се скарам той милият се спира, навежда глава,а някой път направо заляга :ab_041:
НЕ Я БИЙТЕ!Тези животинки са страшно умни и много бързо се научават и без бой!А пък и по моите наблюдения,шар-пеийте не са от кучетата, които правят много бели!Даже бих казала, че са много кротки!

Та има много, много неща, който могат да се кажат относно възпитанието...
Кое по специално ви интересува :)
User's Signature

Качена снимка

#319 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2010 - 11:59 PM

Интересуваме командите , малка ли е да започнем да следваме някъкъв курс на убочение! А относно хигиената имате право по чисто куче не сам имал и не сам виждал локвите заобикаля един пат не се е изпишкала или ....... в къщи! Познава си името и като го чуе се оглежда даже и насън се буди но понякога се прави стабилно на разсеяна! За бой и дума да не става , ветертинаря ме посъветва да а я хвана за кожата на вратлето и лекичко да я повдигна това събуждало спомен когато е била с майка си и е правила нещо нередно и майка и я е поправяла! Дайте ми идея как да се справим с къпането и миенето тук вали всеки ден времето е такова колкото и да се пазим пак се мърсим, а и разходките не са малко ,и вече си е тежичка моята приателка не може да я вдига налага се да я мием във ваната как да подобрим преживяването пробвах с лакомства играчки за сега няма ефект?

#320 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2010 - 01:03 AM

Нямам възможност да бъда на компютъра дълго, но набързо да кажа няколко идеи.

Първо - не е добра идея да извеждате кучето навън преди да има всички ваксини и са минали поне 7-10 дни след последната. Може и да бъркам, но доколкото си спомням май бяхте писали, че третата й предстои.

В никакъв случай не е хубаво, най-вече за кучета с по-чувствителна кожа като шар-пей, да миете след всяка разходка кучето напълно, включително и със сапун/шампоан. Всяко измиване с препарат премахва ествствената кожна мазнина, която кожата си създава и служи като предпазен слой и на кожата, и на козината - от замърсяване, температурни разлики, инфекции и т.н. Ужасно много кучета, на които всеки път им мият лапите така, получават различни инфекции и възпаления на лапите. Моят съвет е да не я миете и с толкова много вода - във вана. Бях писала някъде нашият начин, който вече доста време се оказва много подходящ за шар-пей. А именно - да си имате няколко хавлиени кърпи и съответно след разходка мокрите хубаво една кърпа с топла вода, изстисквате я (да остане влажна, но не течащо мокра) и с нея изтърквате хубаво лапи, корем и всичко замърсено от разодката. Съответно като е по-мръсно кучето може да се наложи няколко пъти да измивате кърпата и да повтаряте.

За ваната така или иначе е лоша идея да я приучавате, защото все пак ще стане доста повече килограми като порасне и няма да бъде удобно да я почиствате там. Все пак си предвидете метод, на който да я проучите от сега и който да си е валиден и удобен и за вас за изпълнение по няколко пъти на ден в следващите над 10 години :)

Друго, което е изключително важно дая научите от сега е да позволява и да търпи кротко редовно почистване на ушите! Като цяло я свиквайте всеки ден да й бърникате и разглеждате всичко - уши, учи, лапи, корем, гушка, подмишници, опашка... Повярвайте ми, ужасно трудно е ако голямо куче тепърва се учи да понася такива неща, а и специално за ушите така или иначе е много важно да го правите редовно, за да предотвратите възпаления.

Иначе тук има различни училища за кучета, някои хора с шар-пеи са ходили на такива. Но като цяло за основни компанди като седни, ела, стой и т.нар. общо послушание можете да се справите и сами, освен ако не изникне проблем. Прочетете хубаво основните теми от раздела Възпитание, обучение и спорт. Не мисля, че някой от нас тук е следвал точно тези стъпки в дадената тема, а и аз лично не съм ги считала всички за необходими.

Важно е също така още от сега малко по малко да я приучавате да бъде сама вкъши, защото в последствие със сигурност ще й бъде много по-трудно, а какъвто и да е режима ви, все някога ще се налага да стои сама.

Успех и ако имате някакви конкретни въпроси след като сте изчели темите за възпитанието, питайте :)
User's Signature

Качена снимка

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема