Шар-пей говорилня нашите кучета - общи приказки и още нещо
Публикувано: 03 January 2011 - 06:34 PM
Майката е видях беше досста красива
Бащата : бил препубликаски в Стара Загора
Само това знам за тях
Бяха се родили 6- Бебета
3-момичета
3-момчета
Когато отидох да го избирам едно Момче вече беше отпатувало за Русе
1-во Хванах едно женско по точно то само дойде при мен видях че е женско и него изках беше значително по голямо
2-рото беше моят мечо той дойде самичак
Имаше едно черно но то беше изтарсъчето беше значително по малко собсвеника ми каза че можело да не дочака защото му правило проблеми относно здравето му
Взех Мечо от Плевен от Иво се казва човека
и си го докарах в Нас в апартамента в Троян и се почна 1-вите 14-дена го храних с Кисело мляко 3.6% на Бор-Чвор месих му го с Хляб или със начукани на ситно гранули една кофичка му стигаше за 1-ден
в началото не поглеждаше да пие вода но след 2-седмици започна направо да се капи бях се Хванал за главата колко вода изпива
Обарна на Гранули и сега яко Гранули давам му калци задане изкриви краката
Имаме проблем с спането доста е капризен иска да спи при мен в леглото на чершав няма ли чершав лай на умиране ;-)
повечето от командите ми ги разбира като айде ела тук - вън марш не прави така
Още немога да го науча да дава лапа и да сяда от команда
Имахме проблем с научването да баде по лубезен когато му давам ядене
Вече се научи че докато нему сложа сичко дане почва :-)
Друго немога да се сетя
За сега тича по 1 км не знам дали е полезно ;-) ама тича през глава
Публикувано: 08 January 2011 - 02:22 PM
Купих ме го от семейство,което има и два йоркширски териера.В последствие разбрахме,че причината да го продадат е неразбирателството между двете породи. Йоркширите са тормозили Барон,даже беше ухапан по муцунката.Незнам дали това е причината за агресията му към четириногите .Посъветвайте ме ,моля ,как да го социализираме !Благодаря!

Публикувано: 11 January 2011 - 09:00 PM
Добре дошла в нашия форум!
Определено имате нужда от доста работа по социализацията му и е добре да се заемете сериозно възможно най-скоро защото занапред ще ви бъде все по-трудно!
Барон изглежда проявява агресия, може би е доминантен - така ли се държи и към женските кучета или само към мъжки? На всички кучета ли реагира така? Откъде е взет - важна е и най-ранната социализация и е вероятно като бебе да не е бил в подходяща среда.
Препоръчвам ти да прочетеш добре този раздел, а най-добре е да потърсиш помощ от учител.
От кой град сте? Мога да ви препоръчам хора с опит и умения от няколко от по-големите градове.
Публикувано: 12 January 2011 - 04:52 PM

Публикувано: 12 January 2011 - 05:23 PM
За в София имам добри отзиви за Румяна Кънева, тел. 0889 237548.
При нея ходи и един инат мъжки шар-пей от форума и хората бяха много доволни :) Най-добре първо потърси нея, тренировките май ги провеждаше домузей Земата и хората, но за това вече говори лично с нея.
Добри впечатления съм чувала и за Таня Гетова, тел 0886 55 24 19
Като цяло имате нужда от малко работа по възпитанието и контрола, не звучи толкова страшно ;)
Хубаво е да работите с кучетата си, за да имат добро общо послушание - със сигурност е по-лесно и удобно за стопанина, а и по-приятно и за стопанина, и за кучето : )
Публикувано: 14 January 2011 - 01:32 PM
Публикувано: 25 January 2011 - 11:44 AM
Аз също имам шар пей и е на 3г и 2 месеца
Казва се Принцес Дейзи Райкова
Измамиха ни за родословието на кучето - просто не ни дадоха такова нямам идея по какви причини може би е трябвало да платят някъде някакви пари
но това за мен вече е без значение
обичаме си я и синовете ми и аз се грижим непрестанно за нея
Когато имаме някакво съмнение за какъвто и да било здравословен проблем веднага си я водим на ветеринар
Много е социализирана но към хора за съжаление не иска и не можем да я накараме да си играе кротко с други кучета повече от 5 мин
Веднага след това почва да се заяжда с другото куче и го хапе по лапичките уж на игра .......
Единствено към шар пей за сега сме забелязали че проявява пристрастия не признава явно друга порода
Относно храната капризна е като повечето шар пей , проси като всички от масата но избягваме да и даваме , има си нейни си купи с храна нейни си порции
Водим я да тича на стадиона , а когато имаме възможност я водим и на разходки в гората и се забавлява на воля особено ако няма други кучета
Отговаря на всички стандарти описани за породата - холки уши опашка украска и прочее но уви не можем да ходим по изложби
Публикувано: 31 January 2011 - 04:53 AM

Дейзи явно е истинска темпераментна шар-пей принцеса

И ние искаме още снимкиии

Публикувано: 10 February 2011 - 07:19 PM
wolfpack, в 10 February 2011 - 04:26 PM, написа:
Ми, да хубаво... куче е, то всъщност грозно куче няма. Но дали е шар-пей... там вече ако предсатвиш името й и тези на родителите по документи ще ти кажем...

М/у другото - оправихте ли проблема с очите й?
Публикувано: 12 February 2011 - 03:43 PM
Публикувано: 14 February 2011 - 05:29 PM
Alia_V, в 11 February 2011 - 09:22 AM, написа:
Разкажи ни повече за нея и как реши да си вземеш шар-пей?

Благодаря за мнението, запалих се по породата преди около 5 год, като случайно попаднах на тема за тях в едно списание, тогава ми харесаха и после когато имах възможност да се сдобия с такоа куче и започна щастието, Куклата която ви показвам се казва "Кала", майка и я откраднаха от дома на един приятел, където я бях оставил защото просто не се стоеше в нас - т.е. майка и дъщеря се биеха постоянно и беше въпрос на време да стане някой гаф и затова се принудих да ги разделя, не ме корете за това ,че съм дал куче което съм гледал толкова време, но трябваше да избера едно а жена ми надделя в избора, приятелят ми също искаше Джеса/майката/, защото Кала не го допускаше до себе си. Кучето няма доказано родословие/нещо на което незнам защо някой тук толкова много държат, един лист хартия не прави кучето ми по-добро или по-лошо, ама айде нека да си ги гледат/, като мога само да спомена, че е внучка на Доктор Шон, ако това име говори на някого нещо. Живее си много добре нашироко в двор, като едновремено с това си има собствена клетка с размери около 20 квадрата, удобна и уютна къща изцяло от дърво и въпреки всичко изолирана от вятър и дъжд.
Като за проблема за който бях писал за очите и по-рано вече съм се погрижил лично.
Иначе е голямо удоволствие да ги гледам сега през по-топлите дни как дъщеря ми/ на 2 год/ дърпа, щипе и бори Кучето си за което вече предявява претенции с думите "Мойто бау Кала", а тя само се обръща и я близва по ръката или подскача около нея джафкайки, и се надава един писък и лаене до небесата.
Публикувано: 14 February 2011 - 05:43 PM
Публикувано: 14 February 2011 - 05:54 PM
paloma_blanka, в 10 February 2011 - 06:24 PM, написа:
wolfpack, в 10 February 2011 - 04:26 PM, написа:
Ми, да хубаво... куче е, то всъщност грозно куче няма. Но дали е шар-пей... там вече ако предсатвиш името й и тези на родителите по документи ще ти кажем...

М/у другото - оправихте ли проблема с очите й?
С този проблем се справих лично/вече съм си тук и няма да ходя повече никъде!
А дали е Шар Пей... ами... не приятелю това е чистокръвен Крокозъбел по бащина линия е дъщеря на крал Артур а по майчина внучка на Индира Ганди... иначе е пряк наследник на Мао дзе Дън
Що за въпрос ми задавш - да те питам аз тебе нещо кое е по-важно за тебе да имаш куче за приятел - или да имаш куче с което да се хвалиш ...
Родословия на Кучета мога да ти дам на която порода искаш и с каквито родители искаш - така че не мисля че това прави кучето ми повече или по-малко Шар Шей.