Имам само няколко въпросчета и те са:
С какво точно бездомните кучета допринасят нещо за обществото(хората)?
Колко от Вас си взимат всяко срещнато бездомно куче у тях или пък му купуват храна всеки ден,чистят му лаината по градинките и т.н. ?
Колко от Вас си чистят на вашите кучета след като си свършат нуждите?Знам,че сега ще се почне -аз,аз,аз,аз гора от ръце,ама съм сигурен,че не всички го правите,а тези които го правят - евала.
Сега знам,че ще ме оплюете.Имам си и котки и куче ама си ги гледам,нямам нищо напротив домашните животни.
На кое общество? На това , което ги е направило такива? На обществото с манталитета "кво ми пука че някой пес ще ми заплоди кучката , като после ще изхвърля малките помияри на улицата и вече няма да са мой проблем"?
Ами с нищо не допринасят, ама проблема е , че обществото с нищо не допринася само за себе си.
Защото много е лесно да се пениш по форумите, а в същото време са единици хората, които реално правят нещо.
И по-тъпото е че в момента се дървите на хора, които наистина решават проблема. Хора, които спасяват бездомни кучета и ги правт домашни.
Бездомните кучета не са длъжни да са полезни на обществото, което им е осигурило този живот. Те трябва да му пречат и вредят, за да може обществото да спре да произвежда бездомници.
Същото общество, което мрънка за лайната в градинките и се смее, като види как някой "събира лайна в торбичка".
Общество .....