Dog.bg Форуми : Разстрел на кучета-полицията бездейства!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разстрел на кучета-полицията бездейства! Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 August 2009 - 07:49 PM

Цитат(BloodWar @ Aug 11 2009, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
С какво точно бездомните кучета допринасят нещо за обществото(хората)?

С нищо, но обществото има основен принос в това - да ги има.
И след моите почиствам. Буквално преди половин час шашнах пореден минувач като го направих.

#102 Потребителят е офлайн   mittel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 August 2009 - 09:46 PM

Цитат(BloodWar @ Aug 11 2009, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам само няколко въпросчета и те са:
С какво точно бездомните кучета допринасят нещо за обществото(хората)?
Колко от Вас си взимат всяко срещнато бездомно куче у тях или пък му купуват храна всеки ден,чистят му лаината по градинките и т.н. ?
Колко от Вас си чистят на вашите кучета след като си свършат нуждите?Знам,че сега ще се почне -аз,аз,аз,аз гора от ръце,ама съм сигурен,че не всички го правите,а тези които го правят - евала.
Сега знам,че ще ме оплюете.Имам си и котки и куче ама си ги гледам,нямам нищо напротив домашните животни.

На кое общество? На това , което ги е направило такива? На обществото с манталитета "кво ми пука че някой пес ще ми заплоди кучката , като после ще изхвърля малките помияри на улицата и вече няма да са мой проблем"?
Ами с нищо не допринасят, ама проблема е , че обществото с нищо не допринася само за себе си.
Защото много е лесно да се пениш по форумите, а в същото време са единици хората, които реално правят нещо.
И по-тъпото е че в момента се дървите на хора, които наистина решават проблема. Хора, които спасяват бездомни кучета и ги правт домашни.
Бездомните кучета не са длъжни да са полезни на обществото, което им е осигурило този живот. Те трябва да му пречат и вредят, за да може обществото да спре да произвежда бездомници.
Същото общество, което мрънка за лайната в градинките и се смее, като види как някой "събира лайна в торбичка".
Общество ..... zz_020.gif
User's Signature

Няма нищо по-смешно от тези, които са се взели на сериозно ....

#103 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 September 2009 - 01:43 PM

Получих си най-после прокурорското постановление на първата молба и образуваната преписка от 5-РПУ.С ОТКАЗ за образуване на наказателно производство и са описани някакви простотий,че стрелбата с въздушна пушка и убиването на животни не се считали за престъпление от общ характер.Този четвъртък пак бях в прокуратурата да обжалвам постановлението,като съм посочила информацията,получена от 5 РПУ като "лъжлива" и съм описала случая такъв какъвто е.Чакам си и отговорите от жалбите до кмета на София,НВМС,министъра на МВР и министерството на земеделието и храните.

#104 Потребителят е офлайн   KIARRA79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 September 2009 - 03:43 PM

Абе.../да не се доизказвам/! Като не обичате кучета и не можете да живеете в блоковете на София-
ВЪРНЕТЕ СЕ ОТТАМ,ОТКЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ!!!!!!!!!
Аман от селяндури,идващи в София,да ни казват как да живеем!
Решението е просто-на село-откъдето сте! Там няма кучета/поне не толкова/,така,че няма от какво да ви е страх!

И аз съм хапана о кучета,ама не ги стрелям за "Добро утро"!
Ако до застреляното куче,беше детето ти и ТО е застреляно по погрешка, нямаше да се обаждаш!........

Аман от преселници в София...,нахлани....,чак казват кое как трябва д бъде!!!
Заради такива,като вас, трябва да върнат закона по Живково-кой откъдето е-там да си седи!

Ако мога с нещо да помогна-насреща съм!

User's Signature

Elika [FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue]

#105 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2009 - 11:44 AM

Цитат(кикита @ Sep 12 2009, 11:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чакам си и отговорите от жалбите до кмета на София,НВМС,министъра на МВР и министерството на земеделието и храните.

Новите или старите? Ако е до старите, едва ли ще има отговор.

Да напишем писмо до новия министър на МВР?
Нали постоянно разправя как ще промени работата на МВР.
Да му разкажем за бездействието на предишните. За арогантните отговори и абсурдните заключения.

Че няма да се занимават със смъртта на едно куче е ясно ( макар че е престъпление ). Но да искаме наказания за престъпленията "Безразборна стрелба с бойно ( огнестрелно , ловно или както там се казва ) оръжие в населено мято". "Стрелба от балкони и прозорци". "Разпространяване на отровни вещества ( по паркове и други обществени места )" - Това са все престъпления по законите за човеците, щом не им се занимава с пилагане на закона за защита на животните

Да сложим и другите примери - имаше още подобни случяй - простреляно в гръбнака куче, изтровени. доколкото си спомням пак имаше сигнали и пак нямаше резултат.

Kикита, шапка ти свалям за направеното , както и на всички, които се опитват да спрат безчинствата.

#106 Потребителят е офлайн   pami Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2009 - 11:48 AM

Днес станах свидетел на това как един кретен стреля с някаква пушка по кучета от терасата си.Всеки път като излизам с мойто куче на разходка с нас тръгват и бездомните кучета които храня пред блока.Кучетата бяха пред нас с Памито този идиот сигурно не ме видя ,че идвам и по едно време чух някакъв истрел и го видях как се цели в едното развиках се и той се скри и повече не се показа.Сутринта ходих при кварталния да подам жалба но нямаше никой довечера след работа ще ходя пак въпреки че си мисля ,че нищо няма да направят.Какво да правя ,към кого да се обърна.

#107 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2009 - 01:19 PM

Освен пак да го търсиш,но при положение,че незнаеш точно кой е стрелял ще е доста трудно,меко казано, да подадеш жалба в Районното Управление,въпреки че сега със смяната на власта нали казаха,че кварталния е длъжен да познава хората в квартала и да се отзовава при нужда,какво беше" ...да усещаме закрилата на полицията...".Така че упорствай.Успех.
User's Signature

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   pami Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2009 - 01:30 PM

Цитат(HRISI_1084 @ Sep 15 2009, 02:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Освен пак да го търсиш,но при положение,че незнаеш точно кой е стрелял ще е доста трудно,меко казано, да подадеш жалба в Районното Управление,въпреки че сега със смяната на власта нали казаха,че кварталния е длъжен да познава хората в квартала и да се отзовава при нужда,какво беше" ...да усещаме закрилата на полицията...".Така че упорствай.Успех.

Човека живее в съседния блок и го видях с пушката така,че нищо не ми пречи да подам жалбата но незнам дали полишаите ще си свършат работата.

#109 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2009 - 01:36 PM

Ами би трябвало,все пак извършва редица нарушения,ами ако беше уцелил теб в тъмното..?От къде може да си сигурна ,че не се е целил в теб,примерно, и така можеш да извъртиш събитията ако не искат да ти обърнат внимание,но бъди упорита
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2009 - 02:07 PM

Цитат(HRISI_1084 @ Sep 15 2009, 11:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами би трябвало,все пак извършва редица нарушения,ами ако беше уцелил теб в тъмното..?От къде може да си сигурна ,че не се е целил в теб,примерно, и така можеш да извъртиш събитията ако не искат да ти обърнат внимание,но бъди упорита

Това не е извъртане , а чистата истина.
Защо тя трябва да прави предположения дали е стрелял по кучета, по котки, по боклуджийската кофа, или по колата на съседа?
Очевидно нито знае, нито може да предполага по какво е стрелял. Има само един факт , които знае със сигурност - стрелял е от балкона и това е престъпление. Стрелбата е факт. По какво е стрелаил , и дали е улучил, и дали е добър стрелец, и дали не се е целил в детето на съседите , са предположения и нямат никакво значение

Когато се пише оплакване, човек не трябва да споделя предположенията си. Само фактите.
Успех!

#111 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 October 2009 - 01:47 PM

Прибирам се аз във вторник в 11ч. вечерта и покрай мен в тъмницата летят куршуми.Не че се стреляше по мен,а по-скоро на посоки.Скрих се и се обадих на 112.Казаха че веднага ще изпратят патрул.Едни момчета също минаха от там и крещяха "Спри бе простак".Опитах да чуя от къде идват истрелите,но блоковете са така разположени,че се получава страхотно ехо и не можах да разбера.След половин час някъде и истреляни куршуми като за цяла армия,стрелбата спря и се разходих в тъмницата със запалка-фенерче в ръка,с риск да ме гръмнат,за да огледам за трупове.За мое огромно облекчение застреляни хора и кучета нямаше...Една патрулка мина и си отмина...

Относно борбата ми с институцийте.
Получих отговор от СДВР на жалба с/у служителите на МВР от преди няколко месеца с отказ да бъдат санкционирани.Утре ще сканирам отговора,за да видите на какво основание ми отказват.
Имам и друга жалба за тях в МВР,чакам отговор.
Получих и оговор от прокуратурата относно обжалването ми на прокурорското постановление и...отново съм в играта.Прокурорката е уважила жалбата ми и се е произнесла че постановлението с отказ е незаконосъобразно и преждевременно ae_085.gif Утре ще сканирам и това уведомление.
И НВМС се произнесоха.Отново казват,че когато полицията си свърши работата и установи ивършителя,те ще изпълнят своите функций и ще наложат административно наказание.

#112 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 October 2009 - 12:18 PM

.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#113 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 October 2009 - 10:09 PM

Хм, изчетох няколко пъти отговора от СДВР и, честно казано, не мога да разбера на какво основание отказват. (може би, че като са пратили патрул след няколко дни е нямало стрелба?)
Но прокурорското постановление си е успех. Надявам се, че след него полицаите ще си поразмърдат задните части и ще си свършат работата.
Успех!

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#114 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 12:05 AM

Тази жалба не е много юридически издържана, бих я пооправил малко.
Иначе за такива случаи не се обаждам в полицията eg_033.gif

#115 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 12:08 AM

ud_009.gif

#116 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2009 - 09:24 AM