От месец някъде не мога да открия разследващата инспекторка никъде! Първо няколко пъти ми уговаряше срещи,които разваляше в последния момент. След това не отговаряше на телефона,после си ограничи обажданията.Отидох директно в кметството (където можеше да се намери преди) няколко пъти ,но никаква я намаше.До вчера,когато майка ми я намери и я разпита какво е свършено до момента по случая.
Та свършено е следното:
Връчили са призовка на Цветан -"Тацата" - явил се е на разпит.Проверен е за оръжие-няма разрешително.Отрича да притежава незаконно оръжие (че как иначе).Неговата версия за последния случай е,че е бил в кафенето пред блока с Венцислав Митов ,който му се явява свидетел.Жена влязла в кафето и казала,че са застреляли куче.Нямал нищо общо.
Майка ми си направи нейно разследване и откри свиделка,която може да потвърди,че въпросният свидетел на Цветан-Венцислав,притежава незаконно огнестрелно оръжие (пушка).
Следователно заподозряните стават двама-Цветан Стоянов Николов - "Тацата" ,за който имам свидетел как застрелва кучето с пушка !
И Венцислав Димитров Митов - за който имам свидетел (пълнолетен този път) че притежава огнестрелно оръжие и го вади по улиците !
И Венцислав и Цветан са проверени за разрешително за огнестрелно оръжие - НЯМАТ !
Хинкова -разследващата инспекторка е питала майка ми дали познаваме жена,подала жалба за същия случай :) (някоя от вас момичета ще трябва да е) .Според майка ми вземат нещата доста по сериозно като са видяли че има и други заинтересовани от случая,освен нас двете.
Маги е направила примерна жалба,адресирана до всички заинтересовани институций,със цитирани членове от законите и наредбите,които са били нарушени.Само трябва да попълним данните на заподозряните Цветан и Венцислав и новата свидетелка и ще я пуснем в темата,който е съпричастен със жестоко убитите животинки да подаде.Определено ще се получи ако пуснем повече жалби,иначе изглеждаме като две кучкарки от квартала,които си нямат друга работа.
Изразете гражданското си несъгласие с потъпкването на Закона за защита на животните,както и други действащи български закони и наредби като подадете примерната жалба в съответните институций.Съвсем скоро ще я пуснем.