Dog.bg Форуми : Разстрел на кучета-полицията бездейства!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разстрел на кучета-полицията бездейства! Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 June 2009 - 02:39 PM

Майка ми е страхотна :smile:

От месец някъде не мога да открия разследващата инспекторка никъде! Първо няколко пъти ми уговаряше срещи,които разваляше в последния момент. След това не отговаряше на телефона,после си ограничи обажданията.Отидох директно в кметството (където можеше да се намери преди) няколко пъти ,но никаква я намаше.До вчера,когато майка ми я намери и я разпита какво е свършено до момента по случая.
Та свършено е следното:

Връчили са призовка на Цветан -"Тацата" - явил се е на разпит.Проверен е за оръжие-няма разрешително.Отрича да притежава незаконно оръжие (че как иначе).Неговата версия за последния случай е,че е бил в кафенето пред блока с Венцислав Митов ,който му се явява свидетел.Жена влязла в кафето и казала,че са застреляли куче.Нямал нищо общо.

Майка ми си направи нейно разследване и откри свиделка,която може да потвърди,че въпросният свидетел на Цветан-Венцислав,притежава незаконно огнестрелно оръжие (пушка).
Следователно заподозряните стават двама-Цветан Стоянов Николов - "Тацата" ,за който имам свидетел как застрелва кучето с пушка !
И Венцислав Димитров Митов - за който имам свидетел (пълнолетен този път) че притежава огнестрелно оръжие и го вади по улиците !
И Венцислав и Цветан са проверени за разрешително за огнестрелно оръжие - НЯМАТ !

Хинкова -разследващата инспекторка е питала майка ми дали познаваме жена,подала жалба за същия случай :) (някоя от вас момичета ще трябва да е) .Според майка ми вземат нещата доста по сериозно като са видяли че има и други заинтересовани от случая,освен нас двете.

Маги е направила примерна жалба,адресирана до всички заинтересовани институций,със цитирани членове от законите и наредбите,които са били нарушени.Само трябва да попълним данните на заподозряните Цветан и Венцислав и новата свидетелка и ще я пуснем в темата,който е съпричастен със жестоко убитите животинки да подаде.Определено ще се получи ако пуснем повече жалби,иначе изглеждаме като две кучкарки от квартала,които си нямат друга работа.
Изразете гражданското си несъгласие с потъпкването на Закона за защита на животните,както и други действащи български закони и наредби като подадете примерната жалба в съответните институций.Съвсем скоро ще я пуснем.

#82 Потребителят е офлайн   sig45 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 June 2009 - 04:39 PM

Искаш ли да ти кажа какво ще стане след всичките ти напъни???
Ще нахраниш някой адвокат и толкоз...
Тацата ще даде някоя кинта да го оставят на мира.
И ще продължи да си пуца, само че с "повишено внимание".
И внимавай да не те научи коя си.
Защото срещу когото има пусната жалба има право да знае автора й...

#83 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 June 2009 - 05:05 PM

Аз не се и опитвам да се крия !!!
Представила съм се на всеки,който ме е попитал.Било то на място,или по медии.
Ходила съм до домът на тоя,за да получа някаква информация,когато не знаех името му и не съм имала никакво намерение да се крия коя съм.
Всеки без никакво затруднение може да разбере името и адреса ми.
Така,че за какво говорим?
И да се изръси за адвокат пак ме устройва пред нищо.
Нека знае,че има хора на които им пука.
И нека знае,че има закони в тая държава и за животните.
Като магаре съм упорита за тези неща и няма да се откажа,нека ме гърми!Напъните са ми най-малкия проблем.

Скъси цитата-много е дълъг и няма смисъл да цитираш,тъй като поста ти е точно след моя.Става с бутона "редактор".

#84 Потребителят е офлайн   mittel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2009 - 09:15 AM

Възхищавам се на борбеността и упоритостта ти! Подкрепям те напълно, въпреки че явно късно виждам темата т.е. вече всичко е направено ...
Нещата ще се оправят, когато всички заяпочнем да мислим и действаме като теб и да бъдем истински граждани на държавата в която живеем :rc_036:
Що се отнася до предишния коментар , той ясно показва манталитета и мисленото на голяма част от "гражданското ни общество". Лично аз се вбесявам като прочета нещо написано от някой "умен и далновиден" скептик :zz_020:
П.П. Сега се опитвам да намеря нанакъв мейл на М.Карбовски и да му препратя случая. След предаването за изядената баба е редно да направи и предаване за избитите къчета ....
User's Signature

Няма нищо по-смешно от тези, които са се взели на сериозно ....

#85 Потребителят е офлайн   sig45 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 11:28 AM

Показване на мнениетоmittel, в Jul 1 2009, 10:15 AM, написа:

Възхищавам се на борбеността и упоритостта ти! Подкрепям те напълно, въпреки че явно късно виждам темата т.е. вече всичко е направено ...
Нещата ще се оправят, когато всички заяпочнем да мислим и действаме като теб и да бъдем истински граждани на държавата в която живеем :rc_036:
Що се отнася до предишния коментар , той ясно показва манталитета и мисленото на голяма част от "гражданското ни общество". Лично аз се вбесявам като прочета нещо написано от някой "умен и далновиден" скептик :zz_020:
П.П. Сега се опитвам да намеря нанакъв мейл на М.Карбовски и да му препратя случая. След предаването за изядената баба е редно да направи и предаване за избитите къчета ....

Ако намериш адреса на другаря Карбовски, сподели с форума,плс :smile:

#86 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 July 2009 - 12:52 PM

Общата жалба,която написа Маги е готова.Много добре я е написала,за което много й благодаря!

Решихме да не я пускаме във темата,а всеки който иска да пусне да ми пише ЛС и да му я пратя,заедно с адресите,на които трябва да се подаде.Адресирана е до всички заинтересовани институций,за да си понесе последствията за всички нарушения.

#87 Потребителят е офлайн   mittel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 12:53 PM

Изпратих мейл с линк към темата и кратко резюме за какво става въпрос , като изтъкнах бездействието на полицията и т.н. а че нещата тръгват от ратрела на улични кучета остана малко назад за да не се откаже преди да го е прочел.
Сега ще видим дали ще върне и какво изобщо ще се случи.
Сиг не е трудно да намериш връзка с известна личност, просто трябва да потърсиш:) на мен ми отне не повече от 5 мин. Вярвам , че ти ще го направиш по-бързо.
User's Signature

#88 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 July 2009 - 11:59 AM

Никой не ми е пратил съобщение,че иска да подаде жалба :(
А Маги толкова се труди да я направи.

#89 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 July 2009 - 07:17 PM

Консултирах се със запознати(мой познат бъдещ прокурор,настоящ следовател и една дама,която се е сблъскала със същия проблем в друг град),които ми разясниха

какъв е редът при намиране на застреляно куче/коте:

(с две думи)
Сигнала се подава на тел. 112 и трябва да се изпрати оперативна група, която трябва да се състои от следовател и патолог( ако се обадите на тел. 166 ще ви изпратят(ако въоще изпратят някой) селския полицай които ще ви отсвири,както ме отсвирват мен всеки път).От полицията са длъжни да направят аутопсия на трупа на животното и експертиза на куршума,за опредедляне на оръжието.Като при аутопсията трябва да се иска рентгенова снимка,за да се види къде се намира куршума,иначе ще режат на посоки и е много вероятно да не намерят куршум.След което следователят започва разследване.След евентуално установяване на извършителя,следователят подава преписка в Прокуратурата за образуване на наказателно производство и се сезира контролният орган по спазването на Закона за защита на животните,а именно НВМС или РВМС(Национална ветеринарномедицинска служба или Регионалната ветеринарномедицинска служба за съответната община),които съставят акт за административно нарушение.А прокуратурата си води дело за престъпление от общ характер-стрелба в населено място и евентуално незаконно притежание на огнестрелно оръжие.
Дано на никой не му се налага да мине по този път!

#90 Потребителят е офлайн   KOTKA_SANDI Икона

Публикувано: 05 August 2009 - 12:11 PM

Здравей, а да знаеш каква е процедурата, когато намериш ранено животно от въздушна пушка.Сигурна съм на 100% кой е стрелял, но нямам свидетели.

#91 Потребителят е офлайн   Tainted Икона

Публикувано: 09 August 2009 - 10:15 PM

Просто не мога да повярвам на очите си! Дори не прочетох всичките ви постове, защото това е смехотворно! Да защитавате проклетите бездомни помияри! Вас колко пъти са ви хапали бездомни кучета?!?! Колко пъти ви е било страх да излезете от блока, в който живеете?!?! Колко пъти ви е било страх да се приберете?!?!

Аз живея в постоянен психически тормоз осъществяван от глутницата бездомни кучета около блока ми. Обожавам кучета, но на каишка! Бях жестоко ухапана от две кучета, на които не направих нищо! Дори нямаше кога да реагирам! От 7 месеца имам белег на крака си. Цял живот явно ще си спомням и ще виждам тези кучешки зъби! 2 месеца по-късно ме гониха 2 кучета между блоковете. Не знам дали осъзнавате какво е да ви е страх да се прибирате! Това, което ми се случва на мен не го пожелавам на никой!!!!

За мен няма никакво значение какво ще се случи с помиярите! Просто да изчезнат. Дали ще ги водят в приют, дали ще ги водят горе из рая - не ми пука! Важното е да ги няма!!!!

След множество оплаквания от наша страна кучетата бяха прибрани и...кастрирани. После върнаха освен "нашите" си кучета - и няколко бонус! Мен не ме е страх, че ще ме изнасилят, че да ми ги кастрират!!!! Мен ме е страх, че ще ме оставят без крайници!

Просто не знам какви хора сте вие та да пишете такива неща! Жалби?!?! Жалби може да има само от потърпевшите от бездомните кучета! Дано никой да не ви откликне на молбите... Да ги приберат и да изчезнат въобще от града!!!!

Поздрави на всички кученца с каишки....

#92 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2009 - 10:45 PM

Колко еднакво мислим с Вас! И аз искам просто бездомните кучета, че и котета да изчезнат от улиците! Но не Ви ли е идвали на ум, че след като ние, хората, сме ги заселили там, пак ние трябва да се погрижим. И защо се възмущавате от хората, които отделят от времето и средствата си да кастрират и обезпаразитяват бездомните кучета, а не видях да сте написала и дума срещу тези, които изхвърлят кученца на улицата! Ако не искате и децата Ви да имат същия проблем, просто се захващайте за работа!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#93 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2009 - 10:45 PM

Цитат(Tainted @ Aug 9 2009, 08:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Просто не мога да повярвам на очите си! Дори не прочетох всичките ви постове, защото това е смехотворно! Да защитавате проклетите бездомни помияри! Вас колко пъти са ви хапали бездомни кучета?!?! Колко пъти ви е било страх да излезете от блока, в който живеете?!?! Колко пъти ви е било страх да се приберете?!?!

Аз живея в постоянен психически тормоз осъществяван от глутницата бездомни кучета около блока ми. Обожавам кучета, но на каишка! Бях жестоко ухапана от две кучета, на които не направих нищо! Дори нямаше кога да реагирам! От 7 месеца имам белег на крака си. Цял живот явно ще си спомням и ще виждам тези кучешки зъби! 2 месеца по-късно ме гониха 2 кучета между блоковете. Не знам дали осъзнавате какво е да ви е страх да се прибирате! Това, което ми се случва на мен не го пожелавам на никой!!!!

За мен няма никакво значение какво ще се случи с помиярите! Просто да изчезнат. Дали ще ги водят в приют, дали ще ги водят горе из рая - не ми пука! Важното е да ги няма!!!!

След множество оплаквания от наша страна кучетата бяха прибрани и...кастрирани. После върнаха освен "нашите" си кучета - и няколко бонус! Мен не ме е страх, че ще ме изнасилят, че да ми ги кастрират!!!! Мен ме е страх, че ще ме оставят без крайници!

Просто не знам какви хора сте вие та да пишете такива неща! Жалби?!?! Жалби може да има само от потърпевшите от бездомните кучета! Дано никой да не ви откликне на молбите... Да ги приберат и да изчезнат въобще от града!!!!

Поздрави на всички кученца с каишки.....

Съжалявам за това, което ти се е случило, но не смятам, че мястотото ти е тук. С каишки без каишки, всяко живо същество е провокирано от нещо.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#94 Потребителят е офлайн   Tainted Икона

Публикувано: 10 August 2009 - 09:41 PM

Цитат(kai_tina @ Aug 9 2009, 11:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Съжалявам за това, което ти се е случило, но не смятам, че мястотото ти е тук. С каишки без каишки, всяко живо същество е провокирано от нещо.

И защо да не ми е тук мястото?!?! След като успях да се регистрирам и да пусна отговор dry.gif - явно ми е тук мястото. Форум като всеки друг - всеки си изказва мнението! И говоря точно по темата tb_195.gif Определено не разбирам защо да не се изкажа.... ea_103.gif

#95 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 August 2009 - 09:59 PM

Цитат(Tainted @ Aug 10 2009, 10:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И защо да не ми е тук мястото?!?! След като успях да се регистрирам и да пусна отговор dry.gif - явно ми е тук мястото. Форум като всеки друг - всеки си изказва мнението! И говоря точно по темата tb_195.gif Определено не разбирам защо да не се изкажа.... ea_103.gif
Защото администрацията спи...

Цитат
Задача на всеки трол е да превърне спокойната дискусия в яростен спор, в конфликт, в който да се намесят колкото е възможно повече участници, като първоначалната тема на дискусията бъде окончателно и безвъзвратно забравена. Мотивите за това могат да бъдат най-разнообразни. На някои просто им доставя удоволствие да поспорят и развлекат за сметка на някой друг себе си и останалата аудитория, други се опитват по този начин да попречат на дискусия върху неудобна тема, а има и хора, за които троленето е самоутвърждаване и борба на интелекти. Смята се, че с тролене се занимават само комплексирани деца, но всъщност това не е така. Понякога сред най-добрите тролове попадат възрастни, сериозни хора, заемащи солидни длъжности (професори в научни заведения, политици, телевизионери), предпочитащи да се разтоварват по този начин.

Нещо за разтуха.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#96 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 August 2009 - 08:50 AM

Колко пъти ви е било страх да излезете от блока, в който живеете?!?! Колко пъти ви е било страх да се приберете?!?!

Всеки път,когато извеждам кучето си на разходка ме е страх да не се появи садиста на терасата си и да не го застреля,а може и мен като бонус към кучето.От бездомните не ме е страх.Надявам се да бях достатъчно изчерпателна и да не се пишат повече глупости в темата.

#97 Потребителят е офлайн   sig45 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 09:12 AM

Цитат(кикита @ Aug 11 2009, 09:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Колко пъти ви е било страх да излезете от блока, в който живеете?!?! Колко пъти ви е било страх да се приберете?!?!

Всеки път,когато извеждам кучето си на разходка ме е страх да не се появи садиста на терасата си и да не го застреля,а може и мен като бонус към кучето.

Ми кажи си адреса ab_041.gif

#98 Потребителят е офлайн   mittel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 09:29 AM

Цитат(Tainted @ Aug 9 2009, 11:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Поздрави на всички кученца с каишки....

ЗЗЖ е закон като закон и трябва да се спазва!!! Като нещо не ти харесва почвай и ти жалби до компетентни органи със искания да "изчезнат помиярите" и готово.
И ако имаш основание , институциите ще се захванат по законов път да "изчезнат". А не всеки сульо с пушка да стреля от балкона си, понеже има рикошети и после новина "бабичка умря от невнимателен кучемраз!!!"
Има си закони и те трябва да се спазват.
Нвма да коментирам "не ме е страх да не ме изнасилят , а да не ме ухапят" тая реплика взаимствана от Карбовски е толкова безмислена , че няма на къде, но просто някой трябва да попрочете защо така се прави ...
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 August 2009 - 10:08 AM

Цитат(sig45 @ Aug 11 2009, 07:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ми кажи си адреса ab_041.gif

Кой си ти,че да ти давам адреса си?!?!

Ако това е заплаха няма да ти мине номера,достатъчно ме заплашваха вече на живо,че да ми направят впечатление твойте анонимни и виртуални заплахи...

#100 Потребителят е офлайн   BloodWar Икона

Публикувано: 11 August 2009 - 07:46 PM

Имам само няколко въпросчета и те са:
С какво точно бездомните кучета допринасят нещо за обществото(хората)?
Колко от Вас си взимат всяко срещнато бездомно куче у тях или пък му купуват храна всеки ден,чистят му лаината по градинките и т.н. ?
Колко от Вас си чистят на вашите кучета след като си свършат нуждите?Знам,че сега ще се почне -аз,аз,аз,аз гора от ръце,ама съм сигурен,че не всички го правите,а тези които го правят - евала.
Сега знам,че ще ме оплюете.Имам си и котки и куче ама си ги гледам,нямам нищо напротив домашните животни.

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни