Dog.bg Форуми : Разстрел на кучета-полицията бездейства!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разстрел на кучета-полицията бездейства! Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 May 2009 - 12:19 PM

Едно момче се е саморазправило с тоя.Лошото е че е било преди посления случай,което означава,че не си е взел поука.Стрелял е по питбула на това момче и той го е смазал от бой :smile:
Относно институцийте-нулев резултат до сега! Само нещо съм блокирала съвсем и не мога да формулирам примерна жалба.Цялата информация я има в темата,някой ако може нека напише нещо примерно.Аз си се радвам на това момче ако знаех кой е щях да го черпя.

#62 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 May 2009 - 12:54 AM

Кикита, смятам, че можеш да пуснеш жалба срещу полицията до Омбудсмана. Неговата администрация е длъжна да провери случая, може да се подаде и по електронен път.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#63 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 11:08 AM

С помощта на кикита направих примерна жалба до РВМС-София, в която всеки може да си попълни данните и да подаде.
Можете да я изтеглите от тук: http://park4pets.com...tunec_RVMS1.doc

Написана е в женски род :wb_052: , ако някой мъж реши да пуска- да я прегледа първо!

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ- подавайте жалбата лично, на място и искайте вх. номер! В краен случай, можете да я пуснете и с обратна разписка, но не и по друг начин!
След като подадете жалбата, следете за развитие и звъняте настоятелно всяка седмица. Телефонът на РВМС- София е 02 833 4111.

До МВР и Прокуратората не успях да направя примерни - текстът, който кикита ми даде е общ, а държа да има цитат от закон или наредба, забраняващ стрелба в населено място или нещо подобно. Не бива да е написано като защита на кучетата, за съжаление... Ще се опитам да намеря, но... нещо не успявам, а след няколко дни заминавам извън София и няма да ме има +- две седмици. Ако някой намери нещо- моля да ми пише!!!
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 27 May 2009 - 11:14 AM

Аз имам питане.
Има ли значение къде ще е пусната жалбата-трябва ли да ходя в Банишора ?
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#65 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 11:15 AM

Добре е да е пусната там, за да получиш номер веднага.
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 12:59 PM

Сериозно ме притеснява фактът, че не намирам законова забрана за стрелба в населено място, нито регламентирани условия за стрелба (не ловна или спортна)....

ЗАКОН ЗА КОНТРОЛ НАД ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА, ОГНЕСТРЕЛНИТЕ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИТЕ - http://www.mvr.bg/NR...trolGuns_BG.pdf

Ето и Правилникът към него: http://sotisbg.com/z...ntrol_VVOOB.htm

Напротив даже, попаднах на обсъждания, че такава забрана е нещо като градска легенда...
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 27 May 2009 - 01:21 PM

Показване на мнениетоNickey, в May 27 2009, 01:59 PM, написа:

Сериозно ме притеснява фактът, че не намирам законова забрана за стрелба в населено място, нито регламентирани условия за стрелба (не ловна или спортна)....

Напротив даже, попаднах на обсъждания, че такава забрана е нещо като градска легенда...

Виж тук:
http://www.sofiacoun...rdinance&id=103
и по-специално - глава втора, чл.2, ал.(3), т. 5 и 6
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#68 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 May 2009 - 03:40 PM

Според мен такава забрана трябва да е в Наредбата за обществения ред

П.П. Извинявам се, не погледнах линка на Maggi преди да пиша

#69 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 May 2009 - 06:57 PM

Благодаря много на Nickey за помоща ! :rc_036:

Говирих с инспекторката,която се занимава със случая,за да ми каже какви мерки са предприели до момента.Отговора беше,че са отишли на място,но (ти да видиш!?!?) оказва се че имало двама мъже с пракор "Тацата",които живеели в съседни апартаменти и са на една и съща възраст.Говорили са с единия(не този който стреля)и са установили,че той няма оръжие (я изненада) Другия (истинския) не го били намерили( :dry: )...

Вчера подадох сигнал в Столична дирекция на вътрешните работи за нехайството на полицаите,замесени в случая.И по конкретно служителката от ном.166,която ми отказа съдействие на 13.03 ,полицаят който ми отказа писмената жалба на 17.03 и двамата полицаи,които не задържаха стрелеца на 15.05.

Отговора на първата ми жалба в НВМС е,че трябва първо полицията да открие стрелеца и тогава НВМС ще предприеме законови мерки срещу него.Това е писмен отговор,иначе още тогава поисках да говоря лично с д-р Лилов (директора) за да ми каже какви мерки могат да предприемат те и при разговора си с него ми обясни същото.Сега подадох нова с данните на стрелеца.

За примерната жалба-Аз винаги подавам в НВМС (на бул. Пенчо Славайков 15А) пък те я разпределят в съответната РВМС.Номер ми дават веднага,не съм имала проблеми.Така ми е доста по-удобно.Мисля че не е проблем да се подават и там,както прецените.

#70 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 07:15 PM

Maggi,
ОК, супер!
Смятах, че има нещо на национално ниво, но изглежда няма. Ще мога да донаправя примерните до прокуратурата и МВР, но утре.

За подаването- теоретично ще загубите около два дни за рапредеение и препращане, ако подадете в НВМС, а не директно в РВМС, но по принцип може. Така или иначе, този тип жалби/молби и т.н. следва да се подават в РВМСтата.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2009 - 02:37 PM

Според мен трябва Жалбата да се подаде до Столична Община и по-точно до Столичен общински съвет, щом това е нарушение на тяхна Наредба.
Можете да я изтеглите от тук: http://park4pets.com...otunec_SOS1.doc

Написана е в женски род :smile: , ако някой мъж реши да пуска- да я прегледа първо!

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ- подавайте жалбата лично, на място и искайте вх. номер! В краен случай, можете да я пуснете и с обратна разписка, но не и по друг начин!
След като подадете жалбата, следете за развитие и звънете настоятелно всяка седмица.
Телефонът на СОС е 9377-413.

Кикита, ако искаш направи по аналогичен начин и до МВР-София. Съжалявам, но нямам повече време в момента :(

Аз утре ще подам в РВМС.
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 28 May 2009 - 03:02 PM

Може би не е за тук, но аз ще питам.
Трябва да пусна жалба за отровени кучета, разполагам само със снимка.
Как, къде ..... идеи някакви.

#73 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 May 2009 - 03:22 PM

Знаеш ли кой ги трови?
Трябва да изискаш от РВМС да направят аутопсия и да се установи с какво са били отровени.Подаваш жалбата там,но говори с директора,за да ти каже,че ще направят аутопсия веднага.РИОКОЗ също,полицията-също(ако не ти я приемат там-директно в прокуратурата).В жалбите (не в тази до РВМС) наблегни на това,че може да пострадат хора освен кучетата.

#74 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 28 May 2009 - 03:26 PM

Не, нищо не знам.
Има само едно мъртво куче като наличност /ако е още там/ и оплаквания "на много хора", че са им отровили кучетата. И туй-то!

#75 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 29 May 2009 - 08:32 AM

Сега пратих с обратна разписка жалби до СОС и РВМС срещу тоя човечец - Тацата от Ботунец.
Хора, важно е, изразете гражданската си позиция, който има 1-2 часа свободни нека подаде жалби лично, който не - поне да прати писма, с обратна разписка. Колкото повече жалби, толкова по-добре.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#76 Потребителят е офлайн   Djani_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 09:30 AM

Докато за жестоко отношение към животните не започнат да вкарват в затвора, проблема няма да се реши.
И ако на българските институции не им пука може би световните ще проявят активност по въпроса?...

[b]Ето нещо интересно - http://www.dnevnik.b...gariia/?ref=rss

Световното джаф турне със спирка и в България

Джаф! Джаф! Спасителят на кучета идва! Малкият Оскар от САЩ ще посети България в четвъртък. Той води световното джаф турне, което включва 33 държави на пет континента. Оскар има мисия - да освободи кучета с неговата съдба от приюти за бездомни животни, като им намери стопани, както и да привлече вниманието към останалите 475 млн., които живеят в такива приюти по целия свят. Това съобщиха от американското посолство в България. България е 13-ата държава, която Оскар и собственичката му Джоан Лефсън ще посетят.

В София Оскар ще посети Столичната община и "Екоравновесие", Българското общество за защита правата на животните (БОЗПЖ - bsapp.org), Американския колеж и Англо-американското училище, преди да приключи обиколката си в Южния парк до посолството на САЩ. На сайта на турнето могат да се видят видеоклипове от държавите, които песът е посетил. 26 май 2009

User's Signature

- А кой е Бог?
- Като затвориш очи и се молиш за нещо...
- Бог е този, който не чува молбите ти !

#77 Потребителят е офлайн   Djani_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 10:00 AM

Показване на мнениетокикита, в May 16 2009, 07:25 PM, написа:

Потресоха ме коментарите,които се чуваха на заден план от майките...От рода на"Тая още малко КГБ ще викне за тоя пумияр" или "Да ги трепят,бе гадните псета" Не ми го побира главата.Тоя можеше да застреля децата им...

Децата на жени с подобно мислене може би са бъдещите стрелци по котки и кучета... или по хора?! :eg_033:
Както и да е ... Ето нещо за МИЛИЦИОНЕРИТЕ, на който ние плащаме заплатите:
(Ако не е за тук моля модератора да го изтрие!)

ЗАКОН за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите
Обн., ДВ, бр. 133 от 11.11.1998 г., изм. и доп., бр. 85 от 17.10.2000 г., в сила от 17.10.2000 г., бр. 99 от 22.10.2002 г., бр. 71 от 12.08.2003 г., в сила от 12.08.2003 г., доп., бр. 102 от 20.12.2005 г., изм., бр. 105 от 29.12.2005 г., в сила от 1.01.2006 г., бр. 17 от 24.02.2006 г., в сила от 1.05.2006 г., бр. 30 от 11.04.2006 г., в сила от 12.07.2006 г., изм. и доп., бр. 38 от 9.05.2006 г., в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз - 1.01.2007 г., изм., бр. 11 от 2.02.2007 г., бр. 95 от 20.11.2007 г., в сила от 20.11.2007 г., бр. 69 от 5.08.2008 г.

Глава трета
ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ И
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Чл. 24. (1) Министърът на вътрешните работи или упълномощени от него лица могат да спират извършването на определени дейности с взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси при системни нарушения на този закон или правилника за прилагането му.
(2) Заповедите по ал. 1 се издават, обжалват и изпълняват по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Чл. 25. (1) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) Огнестрелното оръжие се изземва, а разрешението се отнема за срок от една до пет години, когато се употребява не по предназначение или по начин, създаващ опасност за живота и здравето на гражданите.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) Когато деянието по ал. 1 е извършено след употреба на алкохол или наркотични вещества, огнестрелното оръжие се изземва и разрешението се отнема за срок от пет до десет години.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) В рамките на срока, за който е отнето разрешението, собственикът на иззетото огнестрелно оръжие и боеприпаси може да прехвърли собствеността върху тях на лица, притежаващи разрешение за придобиване.
Чл. 26. Който наруши разпоредбите на този закон или правилника за прилагането му относно реда за производството, търговията, съхранението и употребата на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси, се наказва с глоба от 500 до 2000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание, или с имуществена санкция в размер от 1000 до 5000 лв.
Чл. 32. (1) Нарушенията се констатират с актове, съставени от органите на Министерството на вътрешните работи.
(2) Въз основа на съставените актове министърът на вътрешните работи или упълномощените от него лица издават наказателни постановления.

(3) Съставянето на актовете, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления става по реда на Закона за административните нарушения и наказания.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
§ 1. По смисъла на този закон:
3. (Предишна т. 1 - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) "Повторно" е нарушението, извършено в едногодишен срок от влизане в сила на наказателното постановление, с което нарушителят е наказан за същото по вид нарушение.
4. (Предишна т. 2 - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) "Системно" е извършването на три или повече нарушения в продължение на две години.
§ 2. Към ловните оръжия с нарезна цев се приравняват и ловните гладкоцевни оръжия с допълнително монтирана нарезна цев.
ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
§ 3. Този закон отменя Закона за контрол над взривните вещества, оръжията и боеприпасите (обн., ДВ, бр. 128 от 1950 г.; попр., бр. 137 от 1950 г.; изм. и доп., бр. 51 от 1965 г., бр. 26 от 1968 г., бр. 62 от 1997 г. и бр. 11 от 1998 г.).
§ 4. Лицата, които имат издадени разрешения за дейности с взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси, в срок шест месеца от влизането в сила на закона подават заявления за привеждане на разрешенията в съответствие с този закон.
§ 5. За издаване на разрешения по този закон и за продължаване на сроковете им се събират такси в размер, определен от Министерския съвет.
§ 6. В Министерството на вътрешните работи и във въоръжените сили на Република България осъществяването на дейностите, свързани с взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите и контролът над тях, се извършва при условия и по ред, определени с акт на Министерския съвет.
§ 7. (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г., бр. 17 от 2006 г.) Разрешава се на държавните служители от Министерството на вътрешните работи и на кадровите военнослужещи от въоръжените сили, прослужили не по-малко от десет години, да закупят огнестрелно оръжие.
§ 8. (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) Разпоредбите на този закон не се отнасят за огнестрелни оръжия, произведени или чиито модели са разработени преди 1 януари 1870 г., ако в тях не могат да бъдат заредени боеприпаси за забранени оръжия или за оръжия, за които се изисква разрешение, както и за огнестрелни оръжия, които чрез използване на технически средства са направени да не изстрелват боеприпаси и са проверени от оправомощените за това лица.
§ 9. В срок три месеца от влизането в сила на закона Министерският съвет приема правилник за прилагането му.
§ 10. Изпълнението на закона се възлага на Министерския съвет и на министъра на вътрешните работи.
ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ към Закона за деноминация на лева
(ДВ, бр. 20 от 1999 г., доп., бр. 65 от 1999 г., в сила от 5.07.1999 г.)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
§ 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 1999 г.) С влизането в сила на закона всички числа в стари левове, посочени в законите, влезли в сила преди 5 юли 1999 г., се заменят с намалени 1000 пъти числа в нови левове. Замяната на всички числа в стари левове с намалени 1000 пъти числа в нови левове се прилага и за всички закони, приети преди 5 юли 1999 г., които са влезли или ще влязат в сила след 5 юли 1999 г.
(2) Органите, приели или издали подзаконови нормативни актове, влезли в сила преди 5 юли 1999 г. и в които има числа в левове, да направят произтичащите от този закон изменения в тях така, че измененията да се прилагат от датата на влизането в сила на закона.
§ 7. Законът влиза в сила от 5 юли 1999 г.
ПРЕХОДНА РАЗПОРЕДБА към Закона за изменение и допълнение на
Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите
(ДВ, бр. 99 от 2002 г.)
§ 20. (1) Лицата, придобили по досегашния ред гладкоцевни пушки за самоотбрана, са длъжни в едномесечен срок от влизането в сила на този закон да ги предадат на съхранение на органа, издал разрешението, и в тригодишен срок от предаването им да прехвърлят собствеността върху тях по реда, предвиден в този закон и в правилника за прилагането му.
(2) В случаите, когато в тригодишния срок по ал. 1 собствениците на гладкоцевни пушки не са прехвърлили собствеността върху тях, оръжието остава в полза на държавата, като на собствениците се изплаща сума в размер на пазарната му стойност. Условията и редът за изчисляване и изплащане на сумите се определят в правилника за прилагане на закона.
ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ към Административнопроцесуалния кодекс
(ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.)
§ 70. В Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите (обн., ДВ, бр. 133 от 1998 г.; изм., бр. 85 от 2000 г., бр. 99 от 2002 г., бр. 71 от 2003 г., бр. 102 и 105 от 2005 г., бр. 17 от 2006 г.) навсякъде думите "Закона за административното производство" се заменят с "Административнопроцесуалния кодекс".
ЗАКЛЮЧИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА към Закона за изменение и допълнение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите
(ДВ, бр. 38 от 2006 г., в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз)
§ 12. Законът влиза в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз, с изключение на § 5 и § 6, които влизат в сила от 1 май 2006 г.

User's Signature

- А кой е Бог?

#78 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 11:12 AM

Djani_Max,
Ако този си има разрешително за оръжието, за съжаление с нищо не нарушава този закон, както и писах по-рано.

Аз днес подадох на място в РВМС. Първоначално деловодителката ми се дърпаше и обясняваше, че трябвало да подам само до МВР, но накрая й се сопнах, че не Полицията налага глобите по ЗЗЖ и те са длъжни да си свършат работата. Казах й и че ще следа за движението и ще се обадя още следващата седмица.

Направете го и вие!

Ако някой може заедно с Кикита да направи още такива готови Жалби до МВР и до Прокуракурата, действайте! Само се стремете да няма излишни детайли и емоции, не споменавайте толкова че е стреляно по куче и никакви умалителни от сорта на "кученце"! Пишете задължително и кое точно е нарушено, вземете текста от Жалбата до СОС. Мисля, че и до кмета на СО може да се подаде!

Иначе, като цяло всеки който подава жалба може да каже, че е близък на Кикита (Кристина) и покрай нея е запознат със случая и държи да има съдействие. Не е нужно да казвате, че сте били свидетели.
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Djani_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2009 - 01:06 PM

Nickey, разрешителното за оръжие е без значение.

Това са ключовите текстове:
Чл. 25. (1) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) Огнестрелното оръжие се изземва, а разрешението се отнема за срок от една до пет години, когато се употребява не по предназначение или по начин, създаващ опасност за живота и здравето на гражданите.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) Когато деянието по ал. 1 е извършено след употреба на алкохол или наркотични вещества, огнестрелното оръжие се изземва и разрешението се отнема за срок от пет до десет години.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) В рамките на срока, за който е отнето разрешението, собственикът на иззетото огнестрелно оръжие и боеприпаси може да прехвърли собствеността върху тях на лица, притежаващи разрешение за придобиване.
Чл. 26. Който наруши разпоредбите на този закон или правилника за прилагането му относно реда за производството, търговията, съхранението и употребата на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси, се наказва с глоба от 500 до 2000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание, или с имуществена санкция в размер от 1000 до 5000 лв.
Чл. 32. (1) Нарушенията се констатират с актове, съставени от органите на Министерството на вътрешните работи.
(2) Въз основа на съставените актове министърът на вътрешните работи или упълномощените от него лица издават наказателни постановления.
(3) Съставянето на актовете, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления става по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

Иначе казано - според мене, при сезирането на органите на реда /те пък едни органи :zz_020: /, трябва да се акцентира не върху самото УБИЙСТВО, а върху начина на употреба на оръжието.
User's Signature

- А кой е Бог?

#80 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2009 - 10:24 AM

Има ли някакви новости по случая?
User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2